Akıllı Ayakkabı Mı?

'MediaTek LinkIt' firması ebeveynlerin çocuklarının güvenliğini daha kolay sağlayabilmeleri için akıllı ayakkabı üretiyor. Bu sistem sayesinde aileler çocuklarının her adımını bilecek.
Akıllı Ayakkabı Mı?

Dünyaca ünlü ‘MediaTek LinkIt’ şirketi ebeveynlere çocuklarının hareket yönünü izlemeye imkan veren akıllı ayakkabı üretti. Ayakkabı akıllı saatler için kullanılan ‘Aster MT2502’ teknolojik platformu üzerine kurulmuştur. Bu platform ‘GSM ve GPRS’ şebekelerini destekliyor. Akıllı ayakkabıları kullanan çocuklar akıllı telefonlar için kurulan özel bir programla takip altına alınıyor. Hatta bu programla ebeveynler çocuklarının belirli sınırlardan çıktığını dahi sinyalli uyarı sistemi sayesinde  öğrenebiliyor.

 

akilli-ayakkabi.jpg

Fiyatı 100 Dolar

Aileler tarafından ilgiyle karşılanması beklenen akıllı ayakkabıların fiyatının yaklaşık 100 dolar olarak belirlenmesi bekleniyor. 520 mili amper pille çalışan akıllı çocuk ayakkabıları ‘bulut teknolojisi’yle üretiliyor. Ancak bu ayakkabıları da haker tehlikesi bekliyor ve üreticilerin bu konuda hangi önlemleri alacağı hala bilinmiyor.  

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.