Akıllı Motosiklet Montu Geliştirildi

Dünyanın en büyük motosiklet kıyafet ve ekipmanları üreticilerinden olan Dainese hava yastıklı akıllı motosiklet montunu tanıttı.
Akıllı Motosiklet Montu Geliştirildi

Gelişen teknolojiyle birlikte hayatımızda kullandığımız tüm ürünler “akıllı” sıfatını kazanmaya başlıyor. Saat, gözlük, bileklik, telefon hatta evler dahi mühendisler tarafından geliştiriliyor. Bu ürünlere son eklenen ise motosiklet montu oldu. Dianese firmasının geliştirdiği mont sürücülerin işini şansa bırakmama konusunda kararlı görülüyor.

Motosiklet her yönüyle tehlikeli araçların başında geliyor. Dikkatsizlik sonucu ortaya çıkan kazalarda da sürücüler ağır yaralar alabiliyor. Bunun önüne geçmek isteyen Dianese firması hava yastığına sahip akıllı mont üretti.

Dianese Misano 1000

Misano 1000 adını alan mont üretilen ilk hava yastıklı mont değil. Daha öncesinde üretilen ancak kullanımı henüz yaygınlaşmayan ekipmanlar hayati önem taşıyor. Misano 1000’i ise diğerlerinden ayıran en büyük özelliği herhangi bir sensör ya da kablo sistemi taşımaması.

Misano 1000 gerekli olan tüm ihtiyacı kendi üzerinde barındırıyor. Elektrik kabloları ve sensörler montun içerisinde bulunuyor. Dianese firması Misano 1000’i geliştirme aşamasında hem caddelerde hem de pistlerde meydana gelen kazaları araştırıp incelediklerini söylüyor. İncelemelerden sonra da hem pist kazalarında hem de cadde kazalarında yaralanmaları büyük derecede azaltacak Misano 1000 çıkıyor.

Dianese Misano 1000

Montun içinde bulunan hava yastıkları sensönler ile çalışıyor. Sensör denilince akla olduk olmadık yerlerde çalışan cihazlar geliyor ancak Misano 1000’in içerisinde bulunan akıllı sensörler ve elektrik sistemleri bunun önüne geçiyor. İlk giydiğiniz andan itibaren motorun üzerindeki analizinizi yapmaya başlan mont bunu hafızasına yerleştiriyor. Bundan sonra herhangi bir çarpma, kayma veya sürücünün motosiklet üzerinden ayrılması durumlarında süper hızlı olarak tepki veren hava yastıkları açılıyor ve boyun, sırt, göğüs, köprücük kemiği bölgelerinin zarar görmesini engelliyor.

Kullanıcı montu aktif edebiliyor. Üzerinde on/off tuşu bulunan mont aynı zamanda hava yastıklarının çalışabilirliğini gösteren LED ışıkları da taşıyor. Böylece kullanıcı hiçbir şekilde şüphe altında kalmadan yolculuğuna devam ediyor.

Dianese Misano 1000

Dianese Kasım ayında satışa çıkaracağı Misano 1000’in siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunuyor. Montun 1.499 euro fiyat etiketi bulunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.