Airbnb ve Otel Arasındaki Fark Nedir?

Seyahatlerinde yeni bir konaklama alanı arayan bireyler Airbnb ve Otel arasındaki farkları merak etmektedir. Airbnb ve otel arasındaki farkları araştırdık. Güvenlik, hizmet, fiyat, temizlik ve olanakları bakımında Airbnb vs Otel arasındaki farklar...
Airbnb ve Otel Arasındaki Fark Nedir?

Airbnb gelişen teknoloji ile beraberinde milyonlarca konuk severi misafirlerle buluşturan dünyanın en popüler konaklama ve seyahat platformu haline gelmeyi başarmıştır. Başta Londra olmak üzere dünyanın birçok farklı noktasında konaklama hizmeti ve seyahat hizmeti vermekte olan Airbnb, Türkiye'de dahil olmak 192 farklı ülkede 80.000'den fazla bölgede 150 milyonu aşkın kullanıcısıyla dünyanın en büyük platformları arasında yer alıyor. 

airbnb-ve-otel-arasindaki-fark-nedir-007.jpg

Ev sahipleriyle ev kiralamak isteyen kullanıcıları buluşturan site, mülk sahiplerine ekstra para kazanma fırsatı sunarken misafirlere konaklama imkanı sağlıyor. Pekiya yüzyıllardır süre gelen otel kültürü yerini Airbnb'ye mi bıraktı? Konukların olmazsa olmazları arasında yer alan fiyat politikası, güvenilirlik, hizmet kalitesi, temizlik ve olanaklar konusunda otel mi yoksa Airbnb mi daha iyi? Bu yazımızda seyahlerinizde sıklıkla tercih ettiğiniz otel ve Airbnb arasındaki farkları ele aldık. İşte konukseverlerin merakla beklediği sorunun yanıtı..


Airbnb ve Otel Arasındaki Farklar

Konaklama Airbnb Otel
Güvenilirlik  Evet  Evet
Temizlik  Evet  Evet
Hizmet Kısmi Hizmet Evet
Fiyat Hesaplı Pahalı
Kalite  Evet Evet
Deneyim Çok Az

Not: Airbnb web sitesine göre, “konaklama yerleri… güvenlik, erişim ve temizlik ile ilgili minimum kalite standartlarını karşılamalı ve ev sahibi tarafından sağlanan açıklama ile tutarlı olmalıdır”, aksi takdirde konuklar geri ödeme alma hakkına sahiptir. Nereye gittiğiniz veya nerede kaldığınız önemli değil, potansiyel bir tehlike durumunda bu hakkınızı kullanabilirsiniz. Airbnb katı güvenlik protokolleri rahat hissetmenize yardımcı olmaktadır. 


Airbnb vs Otel: Güvenlik

airbnb-ve-otel-arasindaki-fark-nedir-005.jpg

Güvenlik konusu kullanıcıların Airbnb hakkında yaşadığı en büyük soru işaretleri arasında yer almaktadır. Airbnb müşterileri ve ev sahipleri için birbirinden kapsamlı güvenlik kuralları sunmaktadır. Airbnb'de güvenli bir konaklama fırsatı yakalamak veya güvenilir bir misafiri evinizde ağırlamak için kullanıcı profilini incelemeniz yeterli olacaktır. Kullanıcı profili bir Airbnb hesabının daha önceki yaptığı konaklamalar ve ev sahipliği hakkında yapılan yorumları göstermektedir. Airbnb kullanıcı profili üzerinden kişi hakkında verilen puanlamayı kontrol edebilirsiniz. Airbnb olası bir güvenlik sorunu karşısında para iade garantisi sunmaktadır.

Oteller misafirleri için genel anlamda güvenilir bir ortam sunmaktadır. Otel, yangın güvenliğinden balkon emniyetine, dolap ve tezgah kapaklarından değerli eşya dolaplarına kadar yüksek güvenlik standartlarında hizmet vermektedir. Kaliteli otellerde yangın sensörü, kapı güvenliği, elektronik kapı sistemi ve kameralar her daim olmazsa olmaz güvenlik önlemleri arasında yer almaktadır. Bununla birlikte, oteller yasal olarak güvenli konaklama imkanı sunmak zorundadır. 

Not: Airbnb kullanıcı profili üzerinden hem müşteriler hem de ev sahipleri hakkında yapılan olumlu ve olumsuz yorumları görüntüleyebilirsiniz. 


Airbnb vs Otel: Temizlik

airbnb-ve-otel-arasindaki-fark-nedir-004.jpg

Temizlik, misafirlerin konaklama yapacakları alanda ilk dikkate alması gereken durumlar arasında yer almaktadır. Her daim temiz ve hijyenik bir ortamda konaklamak içinizi rahatlatacağı gibi kaliteli bir deneyim yaşamanıza da olanak sağlamaktadır. Airbnb'de yer alan ev sahipleri, çoğu zaman misafirlerinden temizlik hizmet bedeli kesmektedir. Bu ücret genellikle profesyonel temizlikçilere verilerek hijyenik bir ortam sağlanması amacıyla yapılmaktadır. Aynı zamanda Airbnb'de temiz olmayan bir ev sahibini puanlamasından ve müşteri yorumlarından kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz

Kaliteli oteller her odanın temizliği için birçok personel çalıştırmaktadır. Bu durum otel odalarının Airbnb'den daha sık ve profesyonel temizlik hizmeti aldığını göstermektedir. Aynı zamanda kirli bir otel odası tutmanız durumunda otel personeliyle görüşerek odanızı değiştirebilirsiniz. 


Airbnb vs Otel: Hizmet

airbnb-ve-otel-arasindaki-fark-nedir-003.jpg

Airbnb, ortak alanlarını veya konaklamalarını geçici olarak kiraya vermek isteyen ev sahiplerinden herhangi bir ücret almamaktadır. Aynı şekilde konukların kiralık ev ilanlarını görüntülemek için herhangi bir ücret ödemesine gerek yoktur. Airbnb yalnızca ev kiralayan müşterilerinden hasar depozitosu ve temizlik ücreti alırken ev sahibinden %3 oranında Airbnb ücreti almaktadır.  Airbnb hizmetleri genellikle tutmak istediğiniz dairenin özellikleriyle sınırlandırılırken ek bir gelir etmeniz için güzel bir yöntemdir.

Oteller oda ücreti dışında birçok hizmetten ekstra ücret talep etmektedir. Bunlar genellikle spor salonu, internet, otopark, yiyecek, ek yatak, toplantı odası, çamaşırhane ve kuru temizleme olarak bilinmektedir. Otellerde alacağınız hemen her hizmete ekstra ücret ödemeniz gerektiğini unutmayın.


Airbnb vs Otel: Fiyat

airbnb-ve-otel-arasindaki-fark-nedir-002.jpg

Konaklamalarda fiyat söz konusu olduğunda hem Airbnb hem de oteller her destinasyonda geniş bir yelpazeye sahiptir. Hal böyle olunca Airbnb ve otel konaklamalarında hemen her bütçeye uygun fiyat seçeneği görüntüleyebilirsiniz.

 Airbnb fiyatları genellikle mal sahiplerinin evlerinin durumuna göre (lükslük, konfor, lokasyon, şehir) şekillenmektedir. Bazen Airbnb'de gülünç derecelerde yüksek ev kiraları görebileceğiniz gibi son derece makul fiyatlara konaklama imkanı da bulabilirsiniz. Genel olarak Airbnb ev sahipleri müşterileri hesaplı fiyata konforlu ve güvenilir bir konaklama hizmeti sunmayı hedeflemektedir. 

Otel fiyatları çoğu zaman işletmenin karlı bir şekilde yürütülmesi dikkate alınarak genel giderler ve personel ücretleri nedeniyle daha pahalıdır. Aynı zamanda otel fiyatları tıpkı diğer konaklama araçlarında olduğu gibi lükslük ve konfor sınıfına göre fiyatlandırılmaktadır. 


Airbnb vs Otel: Kalite

airbnb-ve-otel-arasindaki-fark-nedir-001.jpg

Kalite her daim göreceli bir kavram olabilir ancak ister Airbnb olsun isterse oteller olsun güzel inşa edilmiş temiz ve lüks bir hizmet sunabilmektedir. Konaklama deneyimleriniz de  Airbnb ya da oteller arasında çok kaliteli alanlar görmüş olmalısınız.  Buna karşılık pis havlular, kirli çarşaf örtüleri, tozlu dolap kapakları ve arızalı klimalara da rastlamış olmalısınız. 

Konaklamalarınızı otel veya Airbnb'de ev kiralayarak geçirseniz de ön araştırmalarını çok iyi yapmanız gerekmektedir. Her daim belirlediğiniz otel veya airbnb dairesi hakkında yapılan yorumlar ve puanlamaları incelemeyi unutmayın. Oteller ve Airbnb daireleri hakkında yapılan yorumlar, daha önce bu deneyimi yaşamış misafirler tarafından yapılan en doğru tespitler olarak düşünülmektedir. 


Airbnb vs Otel: Deneyim

airbnb-ve-otel-arasindaki-fark-nedir.jpg

Dünyanın hemen her noktasında konaklamalarınız için otel ve Airbnb bulabilirsiniz. Dünyanın en uzak noktalarında dahi birbirinden farklı deneyimler yaşayabileceğiniz otel ve Airbnb konaklamalarınızda şehir otellerinden tatil köylerine, şehir evlerinden müstakil villalara, ağaç evlerden şehrin özel alanlarına kadar kelimenin tam anlamıyla yıldızların altında ya da Yağmur Ormanları'nın gölgesinde unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Standart olarak otellerde belirtilen kurallara uymalı, belirli yönergeler dahilinde konaklamanızı gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Öte yandan oteller sunmakta olduğu fırsatlarla Airbnb'ye göre daha zahmetkar ve ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılamaya yönelik olacaktır. Tabi ki bunların karşılığında yüksek paralar ödemeyi göze almanız gerekiyor. Otel konaklamaları sizi daha çok turist profiline sokarken Airbnb konaklamalarınızda ülkenin lokal gelenek ve kültürlerini yakından hissedebilirsiniz. Aynı şekilde Airbnb konaklamalarınızda kendinize ait mutfağınıza geçerek Alaska'nın soğuğuna karşı şöminenizin yanı başında sevdiklerinizde unutulmaz dakikalara ev sahipliği yapabilirsiniz. Tüm bunların yanında Airbnb benzeri olmayan otantik deneyimler sunmaktadır.

Unutmayın, oteller profesyonel çalışanları ve yıldız sayısına göre konuklarına en iyi hizmeti sağlamayı hedeflemektedir ancak Airbnb size bir eviniz kadar yakın oda sıcaklığını her daim yaşatmayı başarmaktadır.

Önerilen İçerik; Airbnb Nedir? Nasıl Kullanılır?

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum