Airbnb Nedir? Nasıl Kullanılır? Airbnb Hakkında Tüm Merak Edilenler

Airbnb, evlerini kiraya vermek isteyen mal sahipleriyle o bölgede konaklama arayan insanları buluşturan bir çeşit konaklama ve hizmet üzerine kurulu e-ticaret platformudur. Kiralık ev konusunda size rehberlik edecek Airbnb hakkında tüm merak edilenler..
Airbnb Nedir? Nasıl Kullanılır? Airbnb Hakkında Tüm Merak Edilenler

Airbnb, benzersin evler ve seyahatler için rezervasyon yapmak isteyen bireylere yönelik en iyi konaklama platformudur.

Airbnb, seyahatlerinizde kısa süreli konaklama ve kiralık daire tutmak için birbirinden güzel dairler, evler, tatil köyleri, pansiyonlar, villalar, otel odaları, ağaç evler, malikaneler hatta kaleler sunmaktadır. 


Airbnb Nedir? Nasıl Kullanılır?

Airbnb Nedir

Airbnb üzerinden ev kiralamak veya evinizi kiraya vermek için ilk olarak Airbnb web adresine giriş yaparak üyelik işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Ücretsiz Airbnb üyeliği için buraya tıklayınız. Airbnb üyelik işlemlerinizi e-posta hesabı, facebook, google ve telefon numarası aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Airbnb üyelik başvuru formunu doldurmanızın hemen ardından adınız, soyadınız, cinsiyetiniz, doğum tarihiniz, uyruğunuz, cep telefonunuz ve Airbnb misafiri mi yoksa ev sahibimi olduğunuzu doğrulamanız gerekmektedir. Airbnb profil hesabınızı oluşturduktan sonra Airbnb'de yer alan evlere göz atabilir, gitmek istediğiniz ülke, şehir veya bölgeler için özel aratmalar yapabilirsiniz. Beğendiğiniz kiralık evleri kayıt edebilir, dilerseniz mülk sahibine doğrudan mesaj atarak iletişime geçebilirsiniz. 

Not: Airbnb'de güvenilir bir konaklama hizmeti sağlamak ve ev sahibine güven vermek için profil fotoğrafınızı güncel ve anlaşılır olmasına dikkat edin.


Airbnb Rezervasyon Nasıl Yapılır?

Airbnb Nedir

Airbnb'den beğendiğiniz evi kiralamak son derece basit ve pratik bir işlemdir. Tıpkı diğer otel sitelerinde olduğu gibi gideceğiniz tarihleri, misafir sayısını ve adrsi seçmenizin ardından yüzlerce kiralık ev ilanı bulabilirsiniz. Beğendiğiniz Airbnb evlerini kiralamak için rezervasyon isteğinde bulunarak ev sahibinin onayını bekleyebilirsiniz. Airbnb Türkiye sayfası üzerinden kiralık ev aramak için buraya tıklayınız.

1. Airbnb resmi web adresine giriş yapın veya Airbnb mobil uygulamasını akıllı cihazınıza indirin.

2. Airbnb sayfasına giriş yapmanızın ardından sağ üst köşede yer alan "Kaydol" butonuna tıklayarak üyelik işlemlerinizi tamamlayın.

3. Ana sayfa üzerinden varış noktanızı, konaklama tarihlerini (giriş ve çıkış tarihleri) ve misafir sayısını belirterek arama butonuna tıklayın.

4. Size uygun kiralık ev seçeneğini bulmak için filtreleme yapın. Airbnb filtreleme işlemlerinizde tüm ev, özel oda veya ortak oda isteyip istemediğinizi seçin. Ardından kriterlerinizi (wifi, mutfak, jakuzi, yatak sayısı, banyo, spa, özel havuz, bahçe, spor salonu) belirleyerek "Filtrele" butonuna tıklayın.

5. Beğendiğiniz kiralık eve tıklayarak harita konumunu görüntüleyin. Ardından ev sahibine soru sormak için "İletişim Kur" seçeneğine tıklayarak "Rezervasyon İste" seçeneğine tıklayarak rezervasyon isteğinizi başlatın. 


Airbnb Güvenilir mi?

Airbnb Nedir

Airbnb üzerinden ilk kez ev kiralayacak kullanıcılar platformun güvenilirliği konusunda endişe yaşamaktadır. Peki ya Airbnb bir otel kadar güvenilir mi? Hemen yanıtlayalım. Airbnb bir otel kadar güvenilirdir ancak ev sahipleriyle iletişime geçmeden önce dikkat etmeniz gereken bazı durumlar olduğunu unutmayın. 

Güvenli bir airbnb deneyimi yaşamak için ilk olarak ev sahibi ve konaklama alanı hakkında yapılan puanlamaya bakmanız gerekmektedir. Kullanıcıların %94'den fazla 4.0, 4.5 ve 5.0 puana sahip evlerin daha güvenilir olduğunu söylemektedir. Öte yandan konaklama alanı hakkında yapılan geri bildirimleri incelemeyi unutmayın. Tüm bu işlemlerin ardından mal sahibiyle iletişime geçerek rezervasyon işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Not: Airbnb üzerinden güvenli bir konaklama için tüm ev kiralama işlemlerinde geçerli ödeme işlemlerinizi Airbnb resmi web adresi üzerinden gerçekleştirin. Aksi taktirde yaşanabilecek sorun ve şikayetler karşısında Airbnb destek ekibinden yardım almanız olanaksız kalacaktır.


Airbnb Nasıl Çalışır?

Airbnb Nedir

Basitçe söylemek gerekirse Airbnb, misafirlerin yerel ve uluslararası işletmeler keşfetmesi için harika bir konaklama sitesi olarak hizmet vermektedir. Sitenin en büyük özelliklerinden bir tanesi konaklama imkanı sunan ev sahipleri hakkında yorum, öneri, şikayet bildirilerinizi kolayca iletebilmenizdir. 

  • Misafirlerin %94'ü yorum sahibi olmayan ev sahiplerinden kaçınmaktadır.
  • Kullanıcılar 4 yıldızdan daha düşük puan alan işletmelere güvenmiyor.
  • Kullanıcıların %80'den fazlası 4.0, 4.5 ve 5 yıldız sahibi işletmeleri tercih ediyor.

Airbnb topluluğu hem ev sahipleri hem de konuklara harika bir deneyim imkanı sunmak için seyahat işlemi tamamlandık sonra yorum bırakma fırsatı sunmaktadır. Bu sayede Airbnb ev kiralamak isteyen kullanıcılar hem ev sahipleri hakkında yapılan konaklama yorumlarını hemde ev hakkında olumlu ve olumsuz bildirimleri kolaylıkla görüntüleyebilmektedir.


Airbnb Üzerinden Kimler Ev Kiralayabilir?

Airbnb Nedir

Airbnb, uluslararası piyasada hizmet vermekte olan çok uluslu konaklama ve seyahat sitesidir. Dünyada 192'den fazla ülkede 80 binden fazla şehirde 150 milyona yakın kullanıcısıyla milyonlarca kiralık mekan seçeneği sunmaktadır. Aynı zamanda kullanıcılar Airbnb üzerinden evlerini kiraya vererek para kazanma fırsatına sahiptir. Ülkemizde hem yerli hem yabancı misafirler tarafından kullanıcılar Airbnb uygulamasını iOS ve Android cihazlarınıza indirerek kolay bir konaklama imkanı yakalayabilirsiniz. Türkiye Airbnb üzerinden hem lokal hem farklı ülkelere ait ev sahipleriyle iletişime geçerek güvenli bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.


Otel vs Airbnb

Airbnb Nedir

Dünya üzerindeki milyonlarca kullanıcı tatil gezilerinde ve iş seyahatlerinde konaklama ihtiyacı duymaktadır. Kullanıcıların bu durumda ilk aklına gelen şey oteller olmaktadır. Son zamanlarda dünyada hızlıca yayılan ve misafirlerin hesaplı fiyata konforlu bir konaklama imkanı yakalayabildiği Airbnb sitesi, misafirlerin otelden ziyade farklı deneyimler yaşamaya itmektedir. Peki ya otel ve airbnb arasında ki fark nedir? Kullanıcılar Airbnb ve Otel arasında hangisini seçiyor? Türk kullanıcılarımız üzerinde yaptığımız araştırmalar sonucunda aldığımız cevaplar;

  • Airbnb bir otelden ziyade kendinizi adeta evinizde hissetmenize olanak sağlayan harika bir konaklama platformudur. Airbnb üzerinden tutacağınız kiralık evlerde birbirinden farklı deneyimler yaşayabileceğiniz gibi ülke tarihini yansıtan, gelenek ve göreneklere bağlı lokal konaklama fırsatları yakalayabilirsiniz.
  • Airbnb konaklamalarınızı otellere göre çok daha hesaplı fiyata kapatabilirsiniz. Dünyanın dört bir yanında birbirinden farklı fiyat ve imkan seçenekleri sunan ev sahipleriyle iletişime geçebilir, size uygun bir odayı rahatlıkla bulabilirsiniz.
  • Airbnb bir otelden daha fazlasını sunabilir. Nasıl mı? Airbnb'de kendi başınıza bir ev kiralayarak huzurun, konforun ve lüksün zevkini yaşayabilirsiniz. Ayrıca Airbnb yorumlarını inceleyerek gerek yurtiçi gerekse yurt dışında sayısız ev sahibiyle tanışarak yeni arkadaşlıklar yakalabilirsiniz.
  • Airbnb uygulaması üzerinden oda kiralayarak farklı dil, din ve ırka sahip ev sahibiyle aynı evi paylaşabilirsiniz. Bu sizin hayata bakış açınıza renk katacaktır. 

Airbnb Güvenilir Ev Kiralama İpuçları

Airbnb Nedir

Erken rezervasyon yapın. Konaklama yapacağınız bölge için erken arama yapın. Airbnb günlük milyonlarca aktif kullanıcıya sahip olmasından dolayı tutmak isteyeceğiniz şartlara uygun kiralık evleri dolu görebilirsiniz. Bu sebepler her daim erken rezervasyon yaptırmaya özen gösterin

Ucuz kiralık ev bulun. Tek başınıza yapacağınız konaklama işlemlerini daha hesaplı fiyata getirmek için Airbnb oda kiralama seçeneğini kullanın. Kiralık oda seçeneği sayesinde evin tamamına ödeyeceğiniz paradan kurtularak yalnızca ufak bir mebla ödeyebilirsiniz. 

İsteklerinizi sıralayın. Arama kriterlerinizi mümkün olduğunca kısıtlayın. Kiralamak istediğiniz evde olması gereken tüm detayları filtrelemeyi unutmayın.

Konuma dikkat edin. Airbnb ilanlarında yer alan konumu dikkatlice inceleyin. Airbnb, mülk sahibinin güvenliğini korumak adına ilk etapta tam adres göstermemektedir ancak kiralamak istediğiniz evin nerede ve nerelere yakın olduğunu görüntüleyebilirsiniz. 

Ev sahibine mesaj atın. Konaklamanız boyunca sorun yaşamamak için ev sahibiyle iletişime geçin. Ev sahibinizle yapacağınız görüşmelerde kiralık ev hakkında bilgiler almaya özen gösterin. Bu genellikle evin nerelere yakın olduğundan ev içerisinde yer alan temel malzemelere kadar her şey olabilir. 
İade politikasını okuyun. Airbnb kiralık ev sahiplerinin belirttiği iade politikasını inceleyin. İade politikası, olası bir iptal durumunda paranızın ne kadarını iade alacağınızı göstermektedir.

Kullanıcı yorumlarını okuyun. Airbnb üzerinden daha güvenilir bir konaklama deneyimi yaşamak için konaklama hakkında yapılan yorumları okumayı unutmayın. Kullanıcı yorumları ev hakkında fikir sahibi olmanıza yardımcı olacaktır.


Airbnb Rezervasyon İptali Nasıl Yapılır?

Airbnb Nedir

1. Airbnb rezervasyonlarınızı yalnızca bir kaç adımda iptal edebilirsiniz. Bunun için ilk yapmanız gereken Airbnb hesabınıza yapmak olacak.

2. Airbnb ana sayfası üzerinden sağ üst kısımda yer alan "Geziler" sekmesine tıklayın.

3. "Gelecek Planlar" başlığının hemen altında yer alan rezervasyonlar arasından iptal etmek istediğinizi seçin. (Değiştir veya İptal butonuna tıklayın)

4. Açılan sayfa üzerinden Airbnb kiralık ev konaklamanızı neden iptal ettiğinizi açıklayın. 

5. İptal talebinizi belirtmenizin ardından "Rezervasyonu İptal Et" butonuna tıklayın. İptal işleminizin ardından yapılacak olan para iadesi ev sahibinin iade politikasına göre belirlenmektedir. 

6. Airbnb iptal işlemleriniz hakkında gönderilen bilgilendirme postasını okuyun. İptal işlemini sonlandırmak için e-postanızı onaylayın.


Önerilen İçerik; Airbnb Kullanıcı Yorumları

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum