Yeşil Çayın Sağlığa, Cilde ve Saçlara 8 Mucizevi Faydası

Diyet listelerinin olmazsa olmazlarından olan yeşil çayın vücut sağlığına olan faydaları saymakla bitmiyor. İşte "Yeşilçay ne işe yarar?" sorusunun cevabı.
Yeşil Çayın Sağlığa, Cilde ve Saçlara 8 Mucizevi Faydası

Yeşil Çay Faydaları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Sudan sonra dünyada en çok içilen içeceklerden biri olan yeşil çay, vücut sağılığı açısından da oldukça faydalıdır. İçeriğindeki zengin E ve C vitaminleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruma ve direnç sağlarken aynı zamanda kanserle mücadelede etkili bir rol oynamaktadır. Bu içeriğimizde sizler için yeşil çayın mucizevi faydalarını ve hakkında bilinmesi gerekenleri araştırıp sizlere sunduk.

En İyi Yeşilçay Faydaları Listesi

SıraFaydasıEtkisi
1Zayıflatıcı Etki YaparMetabolizmayı Hızlandırır
2Kolesterole İyi GelirŞekeri Düzenler
3Kalp - Damar Sağlığına İyi GelirDamar Tıkanıklığı Önler
4Diş Sağlığına İyi GelirDiş Minesini Besler
5Kansere Karşı EtkilidirHücreleri Yeniler
6Cilt Bakımında KullanılırBesler
7Saç Bakımında KullanılırOnarır
8Bilişsel Fonksiyonları GeliştirirDirenci Arttırır

Yeşil Çayın Mucizevi 8 Faydası

İşte vitamin ve mineral deposu yeşil çayın mucizevi faydaları.

1. Zayıflatıcı Etki Yapar

Yeşil Çayın Faydaları

Diyet listelerinin başında gelen yeşil çay, zayıflamaya yardımcı etkisi ile bilinmektedir. Düzenli ve doğru tüketilen yeşil çay, metabolizmayı güçlendirir ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Antioksidan özelliği ile vücuttaki yağları parçalar ve kilo vermeyi hızlandırır. Düzenli yeşil çay tüketiminin metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra kalp ve damar sağlığını da koruyarak kolesterolün düşmesini sağlamaktadır. Yeşil çayın etkisini arttırabilmenin başlıca koşulu yeşil çay tüketiminin yanı sıra düzenli spor ve egzersiz yapmaktır.

2. Kolesterole İyi Gelir

Yeşil Çayın Faydaları

Düzenli yeşil çay tüketimi damar tıkanıklığını engellemesinin yanı sıra kanda bulunan yağ hücrelerinin parçalanmasını sağlayarak kolesterolü düşürmektedir. Yeşil çay, damarda plaklaşmaya bağlı olarak damar tıkanıklığını önlemektedir. Aynı kolesterol gibi kanda bulunan yağlardan biri olan trigliserid oranının düşmesini sağlayan yeşil çay, özellikle yemeklerden sonra aniden yükselen trigliseridin yavaş yavaş yükselmesini sağlamaktadır.

3. Kalp - Damar Sağlığına İyi Gelir

Yeşil Çayın Faydaları

Kalp ve damar sağlığı açısından oldukça faydalı olan yeşil çay düzenli tüketim ile kan pıhtılaşmasının ve kalp krizi riskinin önüne geçmektedir. Yapılan araştırmalarda yeşil çay tüketiminin %11 oranında kalp krizi riskini düşürdüğü belirtilmektedir. Damar tıkanıklığını önleyerek çeşitli damar hastalıklarına karşı koruma ve direnç sağlayan yeşil çay tüketimi, aynı zamanda kan basıncı değişikliklerine karşı koruma ve direnç sağlamaktadır.

4. Diş Sağlığına İyi Gelir

Yeşil Çayın Faydaları

Birçok hastalığa karşı koruma ve direnç sağlayan yeşil çayın diş sağlığına katkıları da oldukça yüksektir. Diş çürümelerine karşı oldukça etkili olan yeşil çay, bakteri ve mikrop oluşumunu önleyerek diş çürümelerini engellemektedir. Bakteri oluşumunu ve birikimini engelleyen yeşil çay, çeşitli diş eti hastalıklarına karşı da koruma sağlamaktadır. 

5. Kansere Karşı Etkilidir

Yeşil Çayın Faydaları

Kanserle mücadelede oldukça etkili olan yeşil çay, birçok kanser türüne karşı etkili koruma ve direnç sağlamaktadır. Kanser hücrelerinin çoğalmasını engelleyen yeşil çay aynı zamanda kanser hücrelerinin temizlenmesini sağlamaktadır. Birçok kanser türünde etkili olan yeşil çay, meme kanseri, mide kanseri, cilt kanseri, yumurtalık kanseri ve yemek borusu kanserine karşı mücadelede etkili bir rol oynamaktadır. Kanser hücrelerinin yayılmasını ve çoğalmasını engelleyerek oluşumlarını önlemektedir. 472 kadının katılımıyla gerçekleştirilen araştırmada düzenli olarak günde 3 bardak yeşil çay tüketiminin meme kanseri riskini azalttığı gözlemlenmiştir. Aynı zamanda daha önce meme kanserine yakalanmış ve iyileşme sağlanmış kişilerin düzenli yeşil çay tüketmeleri durumunda kanserin yeniden tekrarlama riskinin de azaldığı görülmüştür. Birçok kanser türünde etkili bir rol oynayan yeşil çay, içeriğindeki bileşenler sayesinde iltihap oluşumunu engellemektedir. İltihap önleyici özelliği ile cilt kanseri riskine karşı etkili bir silah olan yeşil çay tüketimi, kanser oluşumunu ve kanserin yayılmasını engellemektedir.

6. Cilt Bakımında Kullanılır

Yeşil Çayın Faydaları

İçeriğindeki zengin E ve C vitaminleri sayesinde cilt ve saç sağlığında oldukça etkili olan yeşil çay besleyici özelliğe sahiptir. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan yeşil çay çeşitli cilt sorunlarına karşı koruma ve direnç sağlamaktadır. Cildi besleyerek kırışık oluşumunu engeller ve yaşlanmaya karşı oldukça etkilidir. Ciltteki kırışıkları önlemesinin yanı sıra mikroplara karşı savaş açar ve siyah nokta oluşumunu engeller.

7. Saç Bakımında Kullanılır

Yeşil Çayın Faydaları

Saç derisini de besleyen yeşil çay, kepek oluşumunu engelleyerek sağlıklı bir saç elde edilmesini sağlar. Özellikle kuru saçların daha parlak ve sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlar.

8. Bilişsel Fonksiyonları Geliştirir

Yeşil Çayın Faydaları

Yeşilçayın içerdiği kafi miktardaki kafein vücudumuzu ve beynimizi uyararak bilişsel fonksiyonların açılmasını sağlar. Gün içerisinde dinç bir vücud ve düşünsel yetinin iyi çalışabilmesi için yeşil çay tüketimi oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra hafızayı da güçlendiren  yeşil çay alzheimer hastalığından da koruyor.

Günlük Tüketimi Uygun En İyi Yeşilçay Ürünleri

Vitamin ve mineral bakımından zengin yeşilçay markalarını maddeler halinde listeledik.

En İyi Yeşil Çay Listesi

SıraMarkalarHacimneoldu Puanı
1Doğadan Yeşilçay 10 ml10/9.9
2Doğuş Yeşilçay50 ml10/9.7
3Arifoğlu Yeşilçay5 ml10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Yeşil Çay
Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi 3 Yeşil Çay Markası Tavsiyesi

Sizler için güvenilir ve bilindik yeşil çay markalarını listeledik.

1. Doğadan Yeşil Çay

Günlük Tüketimi Uygun En İyi Yeşilçay Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Doğadan
Yeşil Çay
Aradığın
Fiyatı Gör

Yumuşak içimi ile bitki çayı kullanmayanları dahi içmeye teşvik eden Doğadan marka yeşilçay ile hazımsızlık ve fazla kilo problemlerinden kurtulabilirsiniz. Vücutta yer edinen ödemlerin atılmasını kolaylaştıran yeşilçayı mutlaka diyet listenize eklemelisiniz. Ayrıca soğuk algınlığı ve daha birçok hastalığın tedavisinde de Doğadan yeşilçayı kullanabilirsiniz.

2. Doğuş Yeşil Çay

Günlük Tüketimi Uygun En İyi Yeşilçay Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Doğuş
Yeşil Çay
Aradığın
Fiyatı Gör

Yeşil çay severlerin sıklıkla tercih ettiği Doğuş yeşil çay ürünü sayesinde cildinize güzellik kazandırabilirsiniz. Sürekli tüketimde cilt sorunlarını temizleyen ve sindirim sistemine fayda sağlayan Doğuş yeşil çay aynı zamanda kilo vermenize de yardımcı olacaktır.

3. Arifoğlu Yeşil Çay

Günlük Tüketimi Uygun En İyi Yeşilçay Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Yeşil Çay
Aradığın
Fiyatı Gör

Bitkisel özlü ürünleri ile fark yaratan Arifoğlu markasının müşterilerine sunduğu yeşil çay tamamen bitkisel olarak üretilmekte olup sağlığınız ve cilt bakımınız için önemli bir yer tutmaktadır. Kolayca demlenebilen Arifoğlu bitki çayını ılık haldeyken saçlarınıza uygulayarak saç bakımınızı da yapabilirsiniz.

Yeşil Çay Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeşil Çayın Faydaları

Hamile ve emziren annelerin yeşil çay tüketiminden önce mutlaka doktora başvurmaları gerekmektedir. Gerek kullanım şekli gerekse kullanım miktarı konusunda doktorlarından onay almalı ve onların kontrolünde tüketmemelilerdir. Sağlık açısından oldukça faydalı olan yeşil çay, aşırı tüketilmesi durumunda çeşitli yan etkilere ve sorunlara neden olmaktadır. Günde 3 bardak yeşil çay tüketimini öneren uzmanlar her ihtimale karşı doktordan onay alınması ve aşırıya kaçılmaması konusunda uyarıyorlar. Sürekli kullanılan ilaçlar ile birlikte tüketilen yeşil çay birçok soruna neden olabilir. Tansiyon hastaları, kalp bozukluğu olan hastalar, kemik hastalarının yanı sıra kronik hastalığı olan kişilerin mutlaka doktordan onay almaları şartıyla yeşil çay tüketmeleri önerilmektedir.

Yeşil Çay İle Siyah Çayın Farkları

Yeşil Çayın Faydaları

Yeşil çayı siyah çaydan ayıran tek unsur işleniş biçimleridir. Her iki çayda “camellia sinensis” yapraklarından elde edilmektedir. Ancak işleniş biçimlerinin farklı olması nedeniyle iki çeşit çay elde edilmektedir. Yeşil çay, buhar yöntemiyle işlenirken, siyah çayın işlenişinde ise oksitlenme yöntemi kullanılmaktadır. Kadınların diyet listelerinin olmazsa olmazı yeşil çay, zayıflamaya yardımcı özelliğinin yanı sıra diş ve kalp damar sağlığına kadar birçok alanda etkili koruma ve direnç sağlamaktadır. Yapılan araştırmalarda yeşil çayın kolesterolü düşürücü etkisi olduğu ve şeker hastalığına iyi geldiği belirtilmiştir. Oldukça güçlü bir antioksidan kaynağı olan yeşil çay, soğuk algınlığı ve çeşitli bağışıklık sistemi hastalıklarına karşı koruma ve direnç sağlamaktadır. Yeşil çayın besin değeri oldukça yüksek olan çinko, manganez, selenyum ve krom açısından oldukça zengindir.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Papatya Çayının FaydalarıBağışıklığı Güçlendiren Bitki Çayları

Yeşil Çay Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

❓ Yeşil Çay Nasıl Tüketilmelidir?

Yeşil çay tüketimi oldukça dikkat edilmesi gereken bir konudur. İnsan sağlığına saymakla bitmeyen faydasının yanı sıra yanlış tüketiminin bir çok zararı olabilmektedir. Yeşil çay alırken kapalı pakette ve olağan nem oranında saklanan yeşil çay ürünlerini satın almalısınız. Yeşil çayı demlerken kaynamış suyun içerisine taze yeşil çayı dökerek 5 dakika demlemeniz gerekiyor.

❓ Günde Kaç Bardak Yeşil Çay İçilmelidir?

Sağlıklı bir insanın gün içerisinde önerilen yeşil çay içimi miktarı 2-3 bardağı geçmemelidir. Yeşil çay tüketiminde bünye faktörü de devreye giriyor ancak yine de yeşil çayın içerisinde göz ardı edilemeyecek kadar kafein olması fazla tüketimi halinde zararlı olabilmektedir. 

❓ Yeşil Çay Ödem Attırır Mı?

Yeşil çayın ödem söktürücü özelliği kanıtlanmış ve zayıflatıcı kürlerin içerisine de bu sayede girmiştir. Şişkinliğin ve hazımsızlığın giderilmesinde de faydalı olan yeşil çay ödem atımında oldukça etkilidir. 

❓ Yeşil Çay Gece Yatarken İçilir mi?

Sağlık açısından düşünüldüğünde gece yatmadan önce yeşil çay içilmesi hiçbir sağlık sorununa sebebiyet vermez ancak yeşil çayın içerisindeki kafein oranı bazı bünyelerde uyku açıcı etki yapabilmektedir.

❓ Yeşil Çayın Yan Etkileri Nelerdir?

Her kesin kaynağında olduğu gibi yeşil çayın da aşırı tüketilmesi halinde bazı zararları vardır. Bunlar uykusuzluk, sinirlilik, kalp çarpıntısı, ruh halinde bozulmalar ve baş dönmesi olarak sıralanabilir. bazı durumlarda da yeşil çay ishal, kusma ve mide bulantısı yapabilmektedir.

❓ Adet Döneminde Yeşil Çay İçilir Mi?

Adet döneminde oluşan şişkinliğin giderilmesi için adet döneminde tüketilmesi gereken bitki çaylarıyla beraber yeşil çayda tüketilebilir. Sağlıklı bireylerde herhangi bir sorun çıkarmayacak olan yeşil çayı adet dönemlerinde de kullanabilirsiniz. 

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum