Bağışıklığı Güçlendiren ve Enerji Veren En İyi 9 Bitki Çayı

Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnç kazanmamızı sağlayan bitki çaylarını listeledik. İşte en iyi 9 bitki çayı önerisi...
Bağışıklığı Güçlendiren ve Enerji Veren En İyi 9 Bitki Çayı

Bağışıklığı Destekleyen Doğal Takviye Bitki Çayları

Dünya genelinde etkisini gösteren Koronavirüs (Coronavirüs – COVİD-19) ile birlikte salgın hastalıkların önemi bir kez daha ortaya çıktı. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre, salgın hastalıklara yakalanan insanlar arasında bağışıklık sistemi yüksek olanlar, düşük olanlara göre hastalıkları daha hafif atlatmaktadır. Bu değerlendirmeler üzerine birçok insan bağışıklık sistemini güçlendiren doğal karışımları, en güçlü bağışıklık güçlendirici bitki çayları ve evde bağışıklık sistemini güçlendiren takviyeleri internet ortamında araştırmaya başladı. Bizler de bu içerikte bağışıklık sistemini en kısa sürede güçlendiren bitkisel çaylarını ve doğal önlemleri bir araya getirdik.

En İyi Bağışıklığı Destekleyen Bitki Çayları Listesi

SıraÜrünEtkisineoldu Puanı
1Kuşburnu ÇayıC Vitamini10/9.9
2Yeşil ÇayMetabolizmayı Hızlandırır10/10
3Ihlamur ve Bal KarşımıDirenç Arttır10/9.8
4Papatya ÇayıBulaşıcı Hastalık Engeller10/9.7
5Kayısı ÇayıSinirimi Hızlandırır10/9.8
6Chai Baharatlı ÇaylarBesleyici10/9.7
7Zencefil ÇayıÖdem Giderir10/9.8
8AdaçayıEnfeksiyon Giderici10/9.9
9Kurutulmuş Kiraz SapıDengeleyici10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Bağışıklık Güçlendiren
Bitki Çayları
Aradığın
Fiyatları Gör

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren En İyi 9 Bitki Çayı Tavsiyesi

İşte bağışıklık sistemini güçlendiren bitki çayları;

1. Kuşburnu Çayı

Bağışıklığı Güçlendiren Bitki Çayları

Amazon
Fiyatını Gör
Kuşburnu
Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

C vitamini kaynağı bakımından oldukça zengin bir yapıya sahip olan Kuşburnu Çayı, en hızlı ve etkileyici şekilde C vitaminini alabileceğiniz ve kendinizi dinç hissetmenizi sağlayacak bir çay. Havaların değişkenlik gösterdiği ve salgın hastalıkların baş gösterdiği şu günlerde her gün bir fincan kuşburnu çay bağışıklık sisteminizi oldukça güçlendirecektir.

2. Yeşil Çay

Bağışıklığı Güçlendiren Bitki Çayları

Amazon
Fiyatını Gör
Yeşil
Çay
Aradığın
Fiyatı Gör

Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen kişilerin mutlaka ama mutlaka tüketmesi gereken çaylardan bir tanesi de Yeşil Çay! Günlük tükettiğimiz siyah çayın işlenmemiş hali olan Yeşilçay, hem sindirim sistemini, hem metabolizmayı hem de bağışıklık sistemine birebir etkilidir. Aşırıya kaçmadan günde 2 fincan yeşil çay içebilirsiniz. Böylelikle bağışıklık sisteminizi salgın hastalıklara karşı güçlü bir şekilde koruyabilirsiniz.

3. Ihlamur ve Bal Karşımı

Bağışıklığı Güçlendiren Bitki Çayları

Amazon
Fiyatını Gör
Ihlamur
Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Kış ayları başta olmak üzere mevsim geçişlerinde yaşanan hastalıklar için oldukça etkili olan Ihlamur ve Bal karışımı, aynı zamanda günümüzde salgın hastalıklara karşı da oldukça etkilidir. Bitki çayları arasında oldukça bilinen ıhlamurun bal ile karışımı sayesinde birçok hastalığa karşı vücut direncinizi arttırmış olacaksınız.

Daha fazla bilgiler için instagram 'dan; Diyetisyen Seda Sağbaş'ı instagram.com/dytsedasagbas/ takip edebilirsiniz.

4. Papatya Çayı

Bağışıklığı Güçlendiren Bitki Çayları

Amazon
Fiyatını Gör
Papatya
Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

İnsanların bağışık sistemini güçlendiren en bilindik bitki çaylarından bir tanesi de Papatya Çayı. Papatya bitkisinin içerisinde bulunanlar sayesinde beyaz kan hücre sayısı artmaktadır ve bundan dolayı virüs, bakteri ve mantar gibi bulaşıcı hastalıklar karşı vücudun direncini arttırmaktadır. Özellikle tok karnına tüketildiğinde vücudunuzun direncini arttırıp, bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir.

5. Kayısı Çayı

Bağışıklığı Güçlendiren Bitki Çayları

Amazon
Fiyatını Gör
Kayısı
Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Sindirim sistemlerine direk olarak etki eden Kayısı Çayı, birçok sorunu azaltmada birebirdir. Bağışıklık sistemi ile sindirim sistemi beraber çalışır ve biri aksama yaşadığında diğerini etkileyebilir. Günde bir iki fincan çay kayısı çayı içerek bağırsak sorunlarını ortadan kaldırabilir ve bağışık sistemine güç etkisi katabilirsiniz.

6. Chai Baharatlı Çaylar

Bağışıklığı Güçlendiren Bitki Çayları

Amazon
Fiyatını Gör
Chai
Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Birçok baharatın bir araya gelmesiyle beraber oluşan Chai baharatı, son yıllarda ülkemizde en fazla tüketilen bitkisel çaylar arasında. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren bu çayı karabiber ve zencefil içeriği ile vücut sıcaklığınızı korumanıza yardımcı olur. Salgın hastalıkların yaşandığı dönemde günde 1-2 fincan içerek, sağlığınızın iyi olmasını sağlayabilirsiniz.

7. Zencefil Çayı

Bağışıklığı Güçlendiren Bitki Çayları

Amazon
Fiyatını Gör
Zencefil
Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Soğuk algınlığı ve yüksek ateş hastalıklarına karşı vücudun direncini arttıran Zencefil Çayı, adeta doğal bir şifa kaynağıdır. Kan şekerini dengeleyen, ödem gideren ve bağışıklık sistemini güçlendiren bu çayını çubuk tarçın ve karanfil yaprağı ile birlikte hazırlayabilirsiniz.

8. Adaçayı

Bağışıklığı Güçlendiren Bitki Çayları

Amazon
Fiyatını Gör
Ada
Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Adaçayı, son yıllarda ülkemizde Aktarlarda oldukça fazlaca tüketilen bir bitki çayı. Doğal antibiyotik özelliği taşıyan hem boğaz ağrılarına hem de yüksek ateşe karşı direnç gösteren Adaçayı, bademcik ve boğaz enfeksiyonlarına da birebirdir. Öksürüğe de iyi gelen bu bitki çayını günde 1-2 fincan tüketebilirsiniz.

9. Kurutulmuş Kiraz Sapı

Bağışıklığı Güçlendiren Bitki Çayları

Amazon
Fiyatını Gör
Kiraz
Sapı Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Kendine özgü bir kimyasal yapısı bulunan Kurutulmuş Kiraz sapı, vücudun tuz dengesini sağlarken aynı zamanda kanı sulandırmaya da etki etmektedir. Bu sayede salgın hastalıklara karşı vücudun direncini arttırırken, aynı zamanda bağışıklık sistemini iyi gelen bitki çayları arasında en büyük etkiye sahip maddeleri bünyesinde bulundurmaktadır.


Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin 7 Doğal Öneri

1. Probiyotik Ürünler Tüketin

En iyi ve en doğal probiyotiklerden biri olan yoğurt vücudumuz için oldukça sağlıklıdır. Gün içerisinde tüketeceğiniz kafi miktardaki yoğurt ve kefir gibi probiyotik açıdan zengin besinler bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnç kazanmanızı sağlayacaktır.

2. Çinko Desteği Alın

Beyaz et ve deniz ürünlerinde bolca bulunan çinko içerdiği besinler sayesinde bağışıklık sistemini düzenleyerek başta yaralar olmak üzere vücutta beliren rahatsızlıkların tedavi edilmesini sağlar. Çinko bağışıklık sistemini güçlendiren en büyük desteklerden biridir.

3. Proteinli Ürünler Tüketin

Vücudumuzun en önemli ihtiyaçlarından biri olan proteinler gün içerisinde enerji ihtiyacımızı karşılamaktadır. Bizlere güç veren ve hareket etmemizde önemli bir besin olan proteinler bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Beyaz et ve yağsız etlerden edinebileceğiniz proteinleri ayrıca takviye gıdalardan olan protein tozundan da elde edebilirsiniz.

4. Bol Su İçin

Gün içerisinde en az 2- 2,5 litre su içilmesi hem vücutta biriken bakterileri arındırır hem de vücudumuzun sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır. Dolaylı yoldan bağışıklık sistemini de güçlendiren su tüketimi oldukça önemlidir.

5. Vitaminli Ürünler Tüketin

Bağışıklık sistemi için önemli olan A, E ve C vitamini ürünlerini mutlaka tüketmelisiniz. Meyvelerden ve sebzelerden edinebileceğiniz vitaminler insan vücudunu hastalıklara karşı dirençli bir hale getirir. Ayrıca vitamin takviyeleri hastalıkların çabuk atlatılmasını da sağlar. Vitamini sebze ve meyvelerden alabileceğiniz gibi vitamin takviyesi hazır ürünlerden de edinebilirsiniz.

6. Omega-3 Tüketin

Balık yağı olarak da bilinen omega-3 insan sağlığı için oldukça önemli bir doğal besin kaynağıdır. Bir çok hastalığa faydası bulunan omega - 3'ü deniz ürünlerini tüketerek edinebilirsiniz. Omega - 3 tüketerek bağışıklık sisteminize olağan üstü bir katkı sağlayacaksınız. Omega -3 hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

7. Sarımsak Tüketin

Sarımsak doğal antibiyotik olarak kabul edilen ve özellikle solunum yolu enfeksiyonlarına karşı vücuda direnç kazandıran besin kaynaklarından biridir. Hasta olmadan önce veya hastalık anında bir diş sarımsak yemek hem hastalığın etkilerini azaltır hem de vücudun direnç kazanmasını sağlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum