Yeni Opel Astra İncelemesi

Yeni Opel Astra, tamamen yenilenen yapısıyla hangi iddialarda bulunuyor. Yeni Astra' nın teknik özellikleri neler? 2016 Astra satış fiyatları nedir? İşte sorularınızın cevabı...
Yeni Opel Astra İncelemesi

Tamamen Elden Geçirilen Tasarım

Yeni Astra, Opel mühendisleri tarafından tamamen baştan tasarlandı. Bu yüzden ismi de Yeni Astra ya da Astra K olarak değişti. Bir önceki kasa olan J kasa da çok beğenilmiş ve satış rakamlarıyla bunu kanıtlamıştı. Şimdi ise Opel tarafından daha dinamik ve keskin hatlara kavuşmuş bir araba ile karşılaşıyoruz.

yeni-astra-on.jpg

Aracın ön tasarımına baktığımızda bizi yepyeni bir görüntü karşılıyor. Önceki kasa ile çok az da olsa ortak detaylar görünse de buna benzemek değil daha çok andırmak denebilir. Yenilenen ızgara ve far grubuyla ilk bakışta agresif olduğunu hissettiriyor. Izgara üzerinden kullanılan krom çıta kalite algısını daha yükseltiyor. Altta yer alan ızgara ile sis farı ve sinyal grubu da aerodinamik tasarımdan nasibini almış. Keskin detaylar ile çok şık görünüyor. Kısaca önden bakınca yine albenisi yüksek bir model ile karşılaşıyorsunuz.

yeni-astra-yandan.jpg

Yan tarafa geçince tasarımın ne kadar keskin hatlara sahip olduğunu net şekilde görebiliyorsunuz. Bir önceki Astra J’ nin yuvarlak ve yumuşak kenar hatları gitmiş tamamen keskin hatlara sahip daha sportif bir araba gelmiş. Ön farların bitimiyle birlikte başlayan keskin hat omuz kısmına kadar gidiyor ve yan aynaların orada bitiyor. Hemen onun altındaki sinyal lambasından tekrar başlayıp arka farlara kadar kesintisiz devam ediyor. Hatta arka far gurubunu dolaşıp diğer tarafa devam ediyor. Bu omuz çizgisinin arabaya kattığı estetik ve dinamik yapıyı başarılı bulduk.

Arka tarafa doğru geçerken dikkatimizi çeken en büyük detay ise camın üst kısmına konumlandırılan çıtanın arkaya doğru uzadıkça herhangi bir yere bağlanmadığını ve hava duruyormuş gibi olduğunu görüyoruz. Arka kelebek camlarıyla arka camı birleştiren tasarımcılar, arabanın tavanı havada duruyormuş gibi bir görüntü elde etmişler. Krom çıta ile de bunu vurgulamışlar. Bunun benzerini Hyundai i20 modelinde görmüştük fakat i20’ deki daha kalın ve kaplama olduğu için Yeni Astra’ nın bu konuda bir adım önde olduğunu rahatça söyleyebiliriz.

yeni-astra-arka.jpg

Arabanın arkasına geçtiğiniz zaman ilk dikkatinizi çeken inceltilip yanlara doğru uzatılmış far grubu oluyor. Bir önceki kasada olmayan led far sistemi araca büyük artı katıyor. Ayrıca yukarıda bahsettiğimiz gibi omuzdan gelen çizgi farların arasından devam ederek gittiği için bu keskin yapı burada zirve yapıyor. Ayrıca farkların alt kısmında içbükey bir girinti tasarımıyla keskinlik iyice arttırılmış.

Sınıf Standardını Yükselten İç Donanım

yeni-astra-ic-mekan.jpeg

Yeni Astra iç tasarım kalitesi bakımından çıtayı biraz yükseltmiş gibi duruyor. Önceki kasada beğenilmeyen ve eleştiri alan sert plastik parça kullanımı azaltılmış. Tamamen yenilenen konsol tasarımına ek tamamen yeni bir direksiyon simidi tasarlanmış. Ortası küçülen direksiyon simidi daha güzel görünüyor.

yeni-astra-bilgi-ekrani-001.jpg

Göstergelerde pek fazla bir değişiklik yapılmamış. Yine öncekinin aynısı diyebileceğimiz bir tasarım mevcut fakat hız ve devir göstergeleri arasında bulunan siyah beyaz küçük dijital ekran büyümüş ve renklenmiş. Artık daha düşük sınıf araçlarda bile neredeyse standart olan sürücü renkli bilgi ekranı nihayet kullanılmış ve tabi ki görünüme artı değer kazandırmış.

yeni-astra-navigasyon-001.jpg

Konsolun ortasına konumlandırılan 7 inç ve 8 inç seçenekleriyle sunulan İntellink multimedya sistemi başarılı. J kasada ekstra olarak aldığınız bu ekran artık standart olarak sunuluyor. Bu konuda da Opel diğer firmalardan biraz geriden geliyor diyebiliriz. Yeni multimedya sistemi daha akıllı hale getirilmiş. Bluetooth haricinde Apple CarPlay uygulamasını destekliyor ve telefonunuzu sesli komut ile kullanabiliyorsunuz. Araçta mevcut olan navigasyonu beğenmezseniz telefonunuzdaki navigasyonu da aynı ekrandan kullanabiliyorsunuz.

Genişleyen İç Hacim ve Masaj Yapan Koltuklar

Opel mühendisleri bu segmentte pek karşılaşılmayan özellikleri de Yeni Astra’ ya eklemişler. Astra’ nın koltukları ısıtma ve soğutma fonksiyonuna sahip. Buna ek olarak sırt ve bel masaj özelliği de mevcut. Isıtma fonksiyonu arka koltuklarda da bulunuyor. Sürücü koltuğunun elektrikli ve hafızalı olduğunu da ekleyelim. Ayrıca Airwellness koku difüzörü de ilgi çeken diğer noktalardan oldu. İki farklı koku seçeneği sunan bu donanım araç içindeki havayı değiştiriyor.

astra-masajli-koltuk.jpg

Arka tarafa geçtiğinizde diz mesafesinin ve baş mesafesinin iyi olduğunu görebiliyorsunuz. Yeni Astra’ nın boyutlarında küçülme olması açıkcası arkadaki yaşam alanının da küçülmüş olabileceği düşüncesini uyandırmıştı fakat sonuç hiç de düşündüğümüz gibi değil. Aracın iç yaşam alanı hacim olarak önceki Astra’ dan daha fazla. Bagaj konusunda değişen bir şey yok, sınıf standardında bir bagaja sahip.

Akıllı Matrix Farlar, Otomatik Park, Opel Eye ve Daha Fazlası

yeni-astra-akilli-far-001.jpg

Yeni Astra güvenlik donanımları açısından da zengin içeriğe sahip ama özellikle değinilmesi gereken konu Opel’ in geliştirdiği Matrix Led far sistemidir. Matrix farlar tam 16 adet bağımsız led fardan oluşuyor. Bu bağımsız ledler Opel Eye yol algılama sistemi ile birlikte karşıdan gelen ya da önden giden aracı algılıyor ve sizin yerinize konumlarını kendi ayarlıyor.

Halojen farlar ile yolculuk yaparken karşıdan araba geldiğinde eğer uzunlar ile gidiyorsanız kısaya çekersiniz. Arkasından bir araca yaklaşırken de o sürücünün güvenliği için uzunlar yanıksa kısa farlara geçersiniz. İşte Opel Eye bu işlemi sizin için yapıyor. Buna ek olarak farlardaki bağımsız ledler önünüzdeki arabanın konumunu anlıyor ve aydınlatmayı ona göre yapıyor.

Aşağıdaki resimlerde halojen farlar ile aydınlatma açısını ve Matrix led farlar ile Ope Eye’ nin nasıl çalıştığını görebilirsiniz.

halojen-far.PNG

matrix-led-far.PNG

Merakla Beklenen Otomatik Vitesli 1.6 L Dizel Motor   

astra-vites.jpg  

Opel mühendisleri 2014 yılında ürettikleri ve en sesiz dizel motor dedikleri 1.6 litrelik dizel motor, ülkemizde de en çok beğenilen motorlar arasında yer almıştı. Satışa çıktığı ilk andan itibaren gerek performansıyla gerek tutumlu ve sessiz yapısıyla tüm otoritelerin övgüsünü kazanmıştı. Bu harika motor Astra ve İnsignia modellerinde otomatik versiyonuyla bir türlü satışa çıkmayınca bekleyenleri üzmüştü.

Yeni Astra ile birlikte Opel’ den beklenen müjde geldi ve hem Yeni Astra hem de İnsignia modellerinde 1.6 litrelik otomatik dizel motor seçeneğinin yer alacağı açıklandı. Ülkemiz şartlarında en çok tercih edilen otomatik dizel motorlar genelde Volkswagen tarafından üretiliyor ve yüksek satış rakamları elde ediyordu. Opel bu durumu az da olsa değiştirmeye kararlı gibi görünüyor.

Yeni Opel Astra Motor Seçenekleri

  • 1.0 lirte Benzinli ECOTEC Motor (105 Beygir Start/Stop 5 İleri Manuel)
  • 1.4 litre Benzinli ECOTEC Motor (150 Beygir 6 İleri Manuel şanzıman)
  • 1.6 litre Dizel ECOTEC Motor (110 Beygir 6 İleri Manuel)
  • 1.6 litre Dizel ECOTEC Motor (136 Beygir Start/Stop 6 İleri Manuel)
  • 1.6 litre Dizel ECOTEC Motor (136 Beygir 6 İleri Otomatik)

Yeni Astra Fiyat Listesi ve Yeni Astra Editör Yorumu

astra-k-kahverengi.png

Opel Astra Enjoy paketiyle birlikte tüm motor seçeneklerine yer veriyor. Enjoy paket üzerinden motorlara göre fiyatlara bakarsak:

  • 1.0 lirte Benzinli ECOTEC  Motor                                  64.000 TL
  • 1.4 litre Benzinli ECOTEC Motor                                   66.250 TL
  • 1.6 litre Dizel ECOTEC Motor (110 Beygir)                   74.450 TL
  • 1.6 litre Dizel ECOTEC Motor (136 Beygir Manuel)      78.000 TL
  • 1.6 litre Dizel ECOTEC Motor (136 Beygir Otomatik)   82.300 TL

başlangıç fiyatlarıyla alınabiliyor. Tabi ektra donanımlar seçtiğinizde bu fiyat yukarılara doğru çıkıyor. Enjoy paket ile birlikte gelen 1.0 litrelik ve 1.6 litrelik 110 beygir motorlar üst paketlerde sunulmuyor. Ayrıca Enjoy paketi tercih ettiğinizde çevre görüş paketi olarak geçen ve yağmur sensörü, far sensörü, çarpışma ikazı ve şerit ikazı içerek paketi alamıyorsunuz.

Editör Yorumu: Opel mühendisleri eleştirileri dikkate alarak tamamen baştan bir araba ortaya çıkarmışlar. Eski Astra’ ya göre hem cüssesi küçülen hem de ağırlığı azalan Yeni Astra hem daha atik hem de daha tasarruflu sürüş iddiasında. Ayrıca bu sefer teknolojik donanımlarıyla geride kaldığı standardı yakalamış gibi duruyor. İsterseniz Buradaki katalogdan daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

İlkay Engin

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.