Yeni Subaru Levorg İncelemesi

Subaru’ nun tüm bilgi birikimini topladığı araç olan Levorg neler sunuyor? Levorg’ un özellikleri ve fiyatı nedir? İşte tüm detaylarıyla Subaru Levorg incelemesi…
Yeni Subaru Levorg İncelemesi

Estetik, Performans, Verimlilik Hepsi Bir Arada

levorg-dis-tasarim.PNG

Subaru safkan Japon mühendisliği ve kalitesi içeren bir marka... Bugüne kadar ürettiği araçlardan genelde performans üzerine tasarlanan modelleri ülkemizde boy gösteriyordu fakat son dönemde farklı modeller ile birlikte ülkemizde de satış grafiğini yükseltti.

Subaru dünyada ilk tüm tekerleklerden çekiş özelliğini uygulayan firma olduğu için araçlarını günümüzde de bu şekilde üretmeye devam ediyor. Genelde benzinli motorları tercih eden firma güçlü motorlar ile birlikte geldiği için ülkemizde hem vergi sorunu hem de yüksek yakıt tüketimi sebebiyle çok fazla tercih edilemiyordu.

Levorg modeli Subaru mühendisliğinin üst noktasını gösteren ve dünya kullanıcılarının beklentilerini bir arada karşılamak üzere üretilen bir model… Motor hacmi küçülmesine rağmen üretilen güç korunmuş ve aracın yol tutuşu mükemmel seviyeye getirilmiş. Tüm bunları bir de estetik bir tasarım altında birleştirince harika bir araba ortaya çıkmış.

 

Subaru Levorg Teknik Özellikleri

  • 4690 mm Boy x  1780 mm En x 1490 mm Yükseklik
  • 1.600 cc 4 silindirli turbo benzinli motor
  • 170 beygir güç ve 250 n/m tork değeri
  • 0-100 km 8,9 saniye azami sürat 210 km/sa
  • Lineartronik otomatik şanzıman ile şehir içi 8,5 lt şehir dışı 6,3 lt ortalama 7,1 lt yakıt tüketimi
  • Aktif tork dağılımlı simetrik 4 çeker AWD
  • Boş ağırlık 1.551 kg bagaj hacmi 522 lt
  • Kör nokta uyarı sistemi, şerit takip sistemi, acil fren desteği, arka araç tespit sistemi, yokuş kalkış ve hız sabitleme, aktif sürüş modu ve tork dağılımı gibi güvenlik donanımları

Subaru’ ya Has Agresif ve Spor Tasarım

levorg-onden.jpg

Levorg’ a önden baktığınızda Subaru’ nun tüm dünyada belki de en çok bilinen ve sevilen spor modeli İmpreza tasarımını görüyorsunuz. Kaporta üzerindeki büyük hava deliği bilinç altınıza bu aracın spor otomobil olduğu algısını veriyor.

Yandan baktığınızda keskin ve agresif detayları görebiliyorsunuz. Aracın omuz çizgisi önden başlayıp arkada kadar bir hat oluşturuyor. Çamurlukların kaslı görüntüsüyle birlikte bu görüntü daha agresif hale geliyor. Kapıların alt kısmında eteklere doğru görülen oyuklar ise aerodinamik tasarımın etkisi olmakla birlikte aynı zamanda yine daha sportif görüntü oluşturmasıyla beğenimizi topladı.

Aracın arka tarafına gelince öndeki sportif hava bir anda steyşın denilen aile arabası formuna dönüşüyor. Araç bu anlamda sport tourer ya da grand tourer diye adlandırılan modellerin rakibi olduğunu gösteriyor. Geniş bir bagaj hacmine sahip Levorg arkadaki keskin tasarım hatlarıyla da hoş bir görünüm ortaya koyuyor. Spor görünümü elden bırakmayan Subaru, arkaya koyduğu çift egzoz çıkışıyla dikkat çekiyor.

levorg-arkadan.jpg

 

İç Tasarım ve Zengin Donanım Özellikleri

levorg-ic-mekan.jpg

Levorg’ un içine bindiğinizde sizi yüksek kaliteli malzemeler karşılıyor. Deri kaplama direksiyon ve göstergelerin şık tasarımı ilk bakışta dikkatinizi çekiyor. Yine direksiyon 3 kollu ve alt kolda krom kaplama kullanılmış ve ayrıca direksiyon simidinin alt tarafı düz yapılarak sportiflik algısı oluşturulmuş. Direksiyon üzerindeki kumandalar ile hız sabitleyici, teyp kontrolü ve sürüş modu gibi seçimlerinizi kolayca yapabilmeniz sağlanmış.

levorg-konsol.jpg

Konsolda kullanılan malzeme yumuşak yapıda ve dokunduğunuz zaman kalite hissini size iletiyor. Yine konsolun ortasındaki ekran araç ile ilgili verileri, radyo-klima kontrolü gibi göstergeleri içeriyor. Bu kısımda ikinci bir ekran kullanımı genelde uzak doğu markalarında görülüyor. Subaru da bu geleneği bozmamış. Bunun haricinde 6.2 inçlik dokunmatik bir navigasyon ve multimedya sistemi ekranına yer verilmiş. Ekranın görüntü kalitesi ve dokunmatik hassasiyeti güzel. Yine ekranın altında klima kontrolleri ve onu da altında deri kaplı vites kolu görüntüyü tamamlıyor.

levorg-koltuklar.jpg

Aracın koltuk döşemelerine bakınca sadece deri seçeneğiyle geldiğini görüyoruz. Bu da aslında aracın premium segmentte olduğunu vurguluyor. Ön yolcular için koltuk ısıtma sistemi mevcut. Sürücü koltuğu elektrikli ayarlanabilir özellikte ve koltukların yan destekleri spor otomobillerdeki gibi… Aracın içindeki krom detaylar daha şık gösterse de Subaru bu aracın sportif bir araç olduğu vurgusunu her yerde göstermiş. Konsol üzerinde ve kapılarda karbon fiber kaplamalar ile gaz ve fren pedallarının metal görüntüsü spor arabaları aratmayacak cinsten.

Anahtarsız giriş, sunroof, ön cam buz çözücü, direksiyondaki vites kulakçıkları, geri görüş kamerası, çift bölgeli kliması, yağmur sensörü, far sensörü, yokuş kalkış desteği, start/stop özelliği, hız sabitleyici, otomatik kararan aynalar, 18” jantlar, sis farları, ön led aydınlatma, otomatik uzun kısa yapan far asistanı ve 2 AUX + 5 USB girişiyle araç gerçekten dolu dolu bir araç olmuş.

Güvenlik donanımı bakımından da dolu bir araç olan Levorg, ani fren destek sistemi, kör nokta uyarı sistemi, geri kör nokta uyarı sistemi, yan ve yerde hava yastıkları, sürücü diz hava yastığı, şerit takip sistemi, araç dinamik kontrol sistemi, akıllı sürüş sistemi gibi sistemler ile kullanıcısına güven veriyor.

 

170 Beygir Güç 250 n/m Tork Üreten 1.6 Litrelik Motor

levorg-dit-motor.jpg

Subaru yeni geliştirdiği ve DIT adını verdiği bu motor ile piyasaya iddialı girdi. Türkiye gibi motor hacmine göre vergi alınan ülkelerde 1.6 litrelik motor vergi avantajı sağlıyor. Bu hacimli motorun ürettiği 170 beygirlik güç ise motorun ne denli güçlü olduğunu gösteriyor. Hele bir de tüm bu gücü verimli bir yakıt tüketimi ile birlikte gerçekleştirince işte o zaman takdiri hak ediyor.

Motor seçiminde sadece tek seçenek sunuluyor. 1.6 litrelik benzinli motor Japonların klasik atmosferik motorlarından farklı olarak bünyesinde turbo barındırıyor. 170 beygir güç ve düşük yakıt tüketiminin bir açıklaması da bu turbonun yaptığı katkı…

Motor benzinli olmasına rağmen tork değerinin yüksek olduğunu görüyoruz. Subaru mühendisleri sıkıştırma oranını arttırmış ve düşük devirlerden itibaren gaz tepkilerinize çok iyi karşılık veren yüksek torklu motor ortaya çıkarmışlar.

 

Subaru Levorg Fiyatı Ne Kadar? Levorg Alınır Mı?

levorg-fiyat.jpg

Subaru Türkiye’ den aldığımız fiyatlara göre araç ilk pazara girdiğinde 111.000 TL ile girdi fakat kurlardaki hızlı yükselişin ardından henüz galerilere ulaşmadan 114.900 TL oldu. Şuan lapis mavi, buz mavisi,  ateş kırmızı, inci beyazı, buz grisi, koyu gri ve kristal siyah renkleriyle alınabiliyor. Levorg Türkiye pazarına tek motor seçeneği ve tek donanım paketi ile sunulduğu için isteğe göre başka özellik ve paket seçemiyorsunuz.

Editör Yorumu: Levorg kalite anlamında içine bindiğiniz anda sizi etkilemeyi başarıyor. Aracın steyşın tasarımı olmasına rağmen sportif havası her ikisinin arayanlar için ideal bir seçim halini alıyor. Aile ile binildiğinde aile arabası olurken istediğiniz anda spor bir araca dönüşen Levorg için tek engel biraz yüksek olan fiyatı diyebilirim ama ilk satış rakamlarına göre araç şimdiden çok beğenilmiş durumda…

 

İlkay Engin

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.