Kurt Cobain Sözleri - Efsaneden Unutulmaz Sözler

Nirvana grubunun gitaristi, bestecisi Kurt Cobain'e ait efsane sözlerini siz değerli okurlarımız için derledik. İşte en güzel Kurt Cobain mesajları...
Kurt Cobain Sözleri - Efsaneden Unutulmaz Sözler

Kurt Cobain Sözleri

Gençliğin görevi yozlaşmaya meydan okumaktır.

Ne zaman kanserli çocuklarla ilgili haberler ya da belgeseller görsem, resmen çıldırıyorum. Beni en çok etkileyen şey bu. Düşünebileceğim her şeyden daha üzücü.

Normalde çok okumam ama okudum mu iyi okurum.

Kurt Cobain Sözleri

Bugün çok mutluyum bir sürü arkadaş edindim. Hepsi zihnimde.

Şarkı söylemeyi hiç istemedim. Sadece klasik gitar çalmak istedim-arkada saklanmak ve sadece çalmak...

Kurt Cobain Sözleri

Hapse girseydim en azından imza vermek zorunda kalmazdım.

İlk önce müzik gelir (melodi anlamında) sonra şarkı sözleri.

Ölü bir rockçı değilim ve siyah giymem.

Kurt Cobain Sözleri

Nevermind albümümü ne zaman dinlesem prodüksiyondan nefret ediyorum. Fakat bu albümde tam tanımlayamadığım bir şey var; durup durup ağlamama sebep olan bir şey.

Hiçbir zaman şarkı söylemek istemedim. Lead gitar çalmak istedim; sahnenin arkasında saklanmak ve sadece çalmak.

Punk Rock'tan sonra çıkan tek önemli müzik rap müziktir..

Akıllara Kazınan Kurt Cobain Sözleri

Kurt Cobain Sözleri

Daha Punk müziğin ne olduğunu bilmediğim zamanlarda bile bir Punk grubu kurmak istiyordum.

Kendinizden başka biri olmayı istemek şu anda olduğunuz kişiyi harcamaktır.

Keşke bir Rock yıldızı olma konusunda dersler alsaydım, bu beni bunlara hazırlayabilirdi. rock n roll hayati patlayıcı madde gibi, nasıl başa çıkacağımı bilemiyorum.

Kurt Cobain Sözleri

Kendim olduğum için nefret edilmeyi, kendim olmadığım için sevilmeye tercih ederim.

Hayal ettiğiniz insan olmaya çalışmak içinizdeki insanı harcamaktır.

Uyuşturucular hakkında tek söyleyebileceğim şey zaman kaybı oldukları. Hafızanızı ve özgüveninizi mahvederler. Kendinize olan saygınızı da yitirirsiniz."

Eşcinsel değilim ama keşke eşcinsel olsaydım, sadece homofobikleri gıcık etmek için eşcinsel olmak isterdim.

İnsanlar çok salak. İnsan olmaktan utanıyorum.

Kurt Cobain Sözleri

Eğer gözler ruhumuzu gösterebilseydi, gülümsememi gören herkes ağlardı.

Punk müzikal özgürlüktür. İstediğini söylemek, istediğini yapmak ve istediğini çalmaktır. Nirvana kelimesi de dış dünyanın acısından kurtulmak anlamına geliyor. Benim Punk anlayışımın tam karşılığı da bu.

Aklıma gelen en kötü suç, insanlara karşı sahtekarlık yapıp yüzde yüz eğleniyormuşum gibi görünerek dolap çevirmektir.

Dünya berbat bir yer ve insanlar dürüst değil. Karanlıkta ne yapacaksınız?

Bir arkadaş, bilinen bir düşmandan başka bir şey değildir.

Kurt Cobain Sözleri

Eğer cinsiyetçi, ırkçı, homofobik; yani kısacası g*tün tekiyseniz, konserimizi derhal terk edin ve bir daha CD'lerimizi almayın. Beni seviyor olmanız umurumda değil, ben sizden nefret ediyorum."

Farklı olduğumu her zaman biliyordum. Çocukken eşcinsel olabileceğimi düşündüm çünkü diğer erkeklerle aynı değildim. Hiçbiri sanatı ve müziği sevmiyordu. Tek istedikleri seks yapmak ve dövüşmekti. Bu yüzden maço erkek tipine büyük bir nefret besledim."

Kendim gibi birisini bulamayacağımı anladığım zaman arkadaş edinmeyi bıraktım.

Kurt Cobain Sözleri

Şarkı söyleme tarzımın yoğunluğu genelde karnımın üst kısmında toplanır; burası benim haykırdığım, hissettiğim, içimdeki her şeyin dışarı döküldüğü yerdir.

Aslında bir silah almıştım, ama ben uyuşturucuyu seçtim.

Müziğimin çoğu hayat tecrübelerim ve duygularım kadar özel. Ama şu şarkı sözlerinin çoğu bu derece kişisel değil. Daha çok TV’den, kitaplardan veya arkadaşlardan öğrenilmiş hikâyeler. Ancak verilen duygu ve his kesinlikle bana ait..

Hayatımda The Beatles şarkılarından daha iyi, daha güzel herhangi bir şarkı duymadım.

Başka biri olmaya çalışmak, kendinizi harcamaktır.

Kurt Cobain Sözleri

Akıl penis değil ki millete sokasın.

Ün ile nasıl idare edilir bilmiyorum. Eğer bir rock star 101 olsaydı dersi alırdım. Belki bana yardım edebilirdi.

Solup gitmektense yanmak daha iyidir.

Şöhret için; hayatımda başıma gelen en kötü şey bu; heyecanla üstünüze atlayan orospuymuşsunuz gibi sizinle konuşan insanlardan daha kötü bir şey olamaz. Gerçekten içimi sızlatıyorlar, çoğu hakikaten tam bir kaçık gibi davranıyor.

Kurt Cobain Sözleri

Kurt Cobain İntihar Mektubu

Dünyaca ünlü ABD'li sanatçı Kurt Cobain, ölmeden önce kaleme aldığı mektubuyla sevenlerini yasa boğdu. 8 Nisan evinde ölü bulunan Cobain'in ölüm nedeni resmi kayıtlara intihar olarak geçti. Kariyerinin zirvesinde olan Cobain'in hayranları, bunun bir suikast olduğunu dile getirdi. Ne olduğu bilinmeyen bu olay sonucu bilinen sadece bu mektup. İşte, Kurt Cobain'e ait intihar mektubu;

Mesela sahne arkasındayken ve ışıklar sönüp kalabalığın çılgın tezahüratı karşısında, beni hayran olduğum ve kıskandığım Freddy Mercury'e olduğu gibi etkilemedi. Gerçek şu ki sizi aptal yerine koyamam. Hiçbirinizi. Bu basitçe ne sizin ne de benim için adil değil. Aklıma gelen en kötü suç, insanlara karşı sahtekarlık yapıp %100 eğleniyormuşum gibi görünerek dolap çevirmek. Bazen sahneye çıkmadan önce saati yumruklamak, zamanı durdurmak geçiyor içimden. Kulisteyken, ışıklar söndüğünde duyduğum çığlıklar da etkilemiyor beni.

Gücümün yettiğince değer vermek için her şeyi denedim ve deniyorum. Tanrım, inan bana deniyorum ama bu yeterli olmuyor. Benim ve bizim birçok insanı etkilediğimiz ve eğlendirdiğimiz gerçeğine saygı duyuyorum. Elden kaybolduktan sonra kıymet veren biri, o narsistlerden biri olur. Ben çok hassasım. Bir zamanlar bir çocukken sahip olduğum hevesi yeniden kazanmak için biraz uyuşmaya ihtiyacım var. Son üç turumuzda şahsen tanıdıklarıma ve müziğimizin hayranı olan tüm insanlara daha çok değer verdim ama hâlâ herkes için beslediğim asabiyet, suçluluk ve anlayışı aşamadım.

Hepinizin içinde iyilik var ve sanırım insanları çok fazla seviyorum. Öyle çok ki, bu beni mutsuz hissettiriyor. Üzgün, küçük, hassas, değer vermeyen balık burcu. İsa oğlum! Neden tadını çıkarmıyorsunuz? Bilmiyorum! İhtiras ve anlayış yemini eden cazibeli bir karım var ve bana eski halimi çok fazla hatırlatan bir kızım. Sevgi ve neşe dolu, her gördüğü insanı öpüyor çünkü herkes çok iyidir ve ona kimse zarar vermez! Frances' in üzgün, kendine zarar veren, ölü bir rock'çı olduğumu düşünecek olmasına dayanamıyorum. İyi yapıyorum, çok iyi ve minnettarım ama yedi yaşından beri insanlara karşı genel bir nefret duydum... Sırf insanlara iyi geçinmek ve anlayış sahibi olmak çok kolay görünüyor diye. Anlayış! Sanırım sadece insanları çok sevdiğim ve onlara çok üzüldüğüm için. Geçen yıllar boyunca mektuplarınız ve ilginiz için alevler içindeki mide ağrısı cehenneminden hepinize teşekkür ediyorum.

Ben çok kararsızım, ümitsizim! Artık eski tutkum yok ve şunu hatırla, sönüp gitmektense yanmak daha iyidir.

Barış, sevgi ve hoşgörü dileğiyle, Frances ve Courtney sunağınızda olacağım. Lütfen devam et Courtney. Frances için hayatı çok daha mutlu olacak bensiz...Sizi seviyorum, sizi seviyorum!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
John Lennon SözleriMark Twain Sözleri
Oscar Wilde SözleriAbraham Lincoln Sözleri
Benjamin Franklin SözleriBob Marley Sözleri

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum