John Lennon Sözleri | Beatles Üyesi John Lennon'un Sözleri

Dünyaca ünlü The Beatles grubunun üyesi olan John Lennon sözlerini sizler için bir araya getirdik. İşte John Lennon'un en güzel sözleri ve mesajları.
John Lennon Sözleri | Beatles Üyesi John Lennon'un Sözleri

John Lennon Sözleri

Gözleri kapalı yaşamak kolaydır. Görebildiğiniz tek şey yanlış yorumlardır.

Gerçekten sevginin bizi kurtaracağını düşünmüştüm ve hâlâ tek ihtiyacınız olan şey sevgi.

Tüm politikacılar Pierre Trudeau gibi olsaydı, dünya barışı var olurdu.

John Lennon Sözleri

Öldürecek ve uğruna ölünecek bir şey yok ve din de yok.

Tanrı, acılarımızı yüklediğimiz bir kavramdır.

Hayat, siz başka planlar yaparak meşgul olduğunuz sırada size olan şeydir.

Eğer herkes başka bir televizyon seti yerine barış isteseydi, o zaman barış olurdu.

“All You Need Is Love”ın sözleri de aslında John Lennon’ın inandığı her şeyi tek bir satırda özetler: “Tek ihtiyacın olan şey sevgi”

Gözler kapalı yaşamak kolaydır. Görebildiğiniz tek şey yanlış yorumlardır..

Hayat, sen planlar yaparken başına gelenlerdir.

En Güzel John Lennon Sözleri

John Lennon Sözleri

Dünyayı değiştirmek isteyenlere Lennon “Revolution”ın sözlerinde şöyle seslenir: “Bir devrim istediğini söylüyorsun/ Eh biliyorsun/ Hepimiz dünyayı değiştirmek istiyoruz” der ve asıl olayın önce kafaları değiştirmek olduğunu tüm dünyaya haykırır.

Sevgi ve barış dolu bir dünya için insanların güçlü olması gerektiği mesajını veren “Give Power to the People” şarkısında “Devrim istediğini söylüyorsun/ Hemen başlamalıyız buna/ Ayağa kalk/ Ve sokaklara çık” der Lennon ve tüm baskılara rağmen insanları güçlü olmaya çağırır.

Sen yanımda olduğun müddetçe, gece geldiğinde, toprak karardığında ve ay görebildiğimiz tek ışık olduğunda, korkmayacağım...

“Sadece sevin, bu gerçekten her şeyin başı”

Müzik herkesindir. Ancak yayımcılar ona insanların sahip olduğunu düşünüyor.

Hıristiyanlık bitecek. Kaybolacak ve sönecek. Bunu savunmama bile gerek yok, haklıyım ve doğru olduğum görülecek. Şu an İsa'dan daha popüleriz ama hangisi ilk gidecek bilmiyorum, Rock 'N' Roll mu Hıristiyanlık mı. İsa fena değildi ama onun havarileri odun ve sıradandı. Onların bu işi bu kadar çevirmeleri Hristiyanlığı mahvediyor.

Sadece sevin, bu gerçekten her şeyin başı. Sadece mutlu olup istendiğini anlayacaktır. Yatılı okula ya da başka bir yere göndermeyeceğim onu. O her zaman bizimle olacak.

“Eğer televizyon İsa’dan daha popüler deseydim, muhtemelen yakamı kurtaracaktım. "Ben İsa’dan daha iyiyiz, mükemmeliz" demiyorum veya karşılaştırmıyorum. Sadece söylediğim şekilde söyledim; ama yanlış bir ifadeydi ya da yanlış algılandı; hepsi bu. Bunun için üzgünüm; din karşıtı bir söylem değildi. Hala bu kadar yanlış ne yapmış olduğumu tam olarak anlamıyorum. Size ne demek istediğimi anlatmaya çalıştım; ama benden mutlaka bir özür bekliyorsanız ve bu sizi mutlu edecekse, özür dilerim.” şeklinde konuşarak, özür diledi.

John Lennon Sözleri

12 yaşımdayken, bir dahi olduğumu ve kimsenin bunu farketmediğini düşünürdüm. Eğer dahi diye bir şey varsa, onlardan biri benim, ama eğer yoksa o zaman bunu takmıyorum

Gerçekten bir eylemimiz yok aslında. Sadece burada şarkı söyleyip biraz hareket ediyoruz.

Özlü John Lennon Sözleri

Tek istediğim onun mutlu büyümesi. Ana konu bu.

Hayır dünyayı özgürlük kurtarmayacak, herkes tek bir dine inanırsa dünya kurtulmayacak, teknolojiden çıldıracak hale gelirsek dünya kurtulmayacak. Eğer şimdi toplanıp dünyanın en zarar verici patlayıcısı üstünde çalışıp Beyaz Saray’ı havaya uçurursak dünyada hiç bir şey değişmeyecek. Çünkü dünyada eksik olan tek bir şey var, sevgi…”

Ciddiye alınmamak politikamızın bir parçası çünkü karşı taraf kim olursa olsun, tüm görülür hallerinde mizahı kaldıramıyorlar. Biz ise komiğiz, gerçekten, onlar ise Laurel ve Hardy. Biz John ve Yoko'yuz ve Martin Luther King, Keneddy ve Gandhi gibi ciddi insanlardan daha şansımız var çünkü onların hepsi vuruldu.

John Lennon Sözleri

Ben çocukken annem bana hep hayatın anahtarının mutluluk olduğunu anlatırdı. Okula gitmeye başladığım zaman, sınavda bana 'Büyüyünce ne olmak istiyorsun?' diye sordular. Ben de onlara 'Mutlu olmak istiyorum' diye cevap verdim. Onlar bana, soruyu anlamadığımı söylediler. Ben de onlara, hayatı anlamadıklarını söyledim.

Cennetin olmadığını hayal et, eğer denersen bu kolay, altımızda cehennem yok, üstümüzdeyse sadece gökyüzü var, hayal et bütün insanların, bugün için yaşadığını.

Nesillerden nesile taşınan ünlü The Beatles şarkısı “Imagine”in unutulmaz sözleri: “Hayal et/ Bütün insanları barış içinde yaşarken hayal et/ Hayat et bütün insanların/ Tüm dünyayı paylaştığını/ Benim bir hayalci olduğumu söyleyebilirsin/ Ama ben tek değilim”

Mutlu Noel’ler ve mutlu yıllar/ Umarım iyi bir yıl olur/ İçinde Korku olmayan/ İsterseniz savaş biter/ İstediğinizde savaş biter”

John Lennon Sözleri


John Lennon Kimdir?

Ünlü sanatçı John Lennon özgeçmişi, kısaca John Lennon'u tanıyalım;

John Winston Ono Lennon 9 Ekim 1940’da Liverpool’da doğmuştur. İngiliz şarkıcı, The Beatles isimli müzik grubunun önemli üyelerinden biridir. İşçi bir anne ve babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Lennon iki yaşındayken boşanır. Amcası ve teyzesi tarafından büyütülen John Lennon, annesini lise döneminde tanımıştır. Annesini 1958 yılında bir kaza sonucu kaybetmiştir.

John Lennon Sözleri

1955’te teyzesi ona ilk gitarı hediye etti. Bu arada bir takım önemli müzisyenle tanışan John Lennon, Stu Sutcliffe adındaki yakın arkadaşının grubuna basçı olarak katıldı ve grubun adını The Silver Beatles olmasını önedi Bu isim kısa bir süre sonra The Beatles olarak değiştirildi. Bir yıl sonra Rinho Star gruba katıldı. Grubun ilk 45’liği adı verilen Love Me Do 1960 yılında piyasaya çıkar. The Beatles dünya çapında gelmiş geçmiş en iyi grup olarak bilinir. Grup içinde bir takım aykırı davranışlar, devletin bu grubu tanımamasına neden olmuştur; bu nedenden dolayı turnelerde bu grubun güvenliği sağlanmamıştır. Güvenliği olmayan gruba havaalanında saldırıya uğrar. Bunun üzerine Lennon uzun süre gündemde düşmeyen, büyük tartışmalar yaratan  bu sözü sarf eder: “ Beatles şu anda İsa’dan daha popüler”  Bu söz her ne kadar mizahi bir açıdan da söylenilse de, toplumun büyük kesimi tarafından oldukça tepki ile karşılanmıştır.

John Lennon Sözleri

Kariyerde inişli çıkışlı dönem yaşayan John Lennon, Beatles hayranı olduğunu iddia eden ve akli dengesi yerinde olmadığını ileri süren Mark David Chapman tarafında 8 Aralık 1980 yılında New York’ta kaldığı otelin önünde öldürüldü. Bir İngiliz olmasına karşın New York’ta yaşam süren Lennon, Nixon yönetimi sırasında hedef gösterilmiş ve sınır dışı edilmesi istenmiştir. Neden mi? Hani atalarımızın söylediği bir söz vardır “doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar” bu nedenle sürekli zorluklarla karşılaşan Lennon, yazdığı besteler, televizyon programlarındaki açıklamaları ve eylemleriyle barış isteyerek Vietnam Savaşı’nı sürekli sorguladı.

Lennon'ın Albümleri:

  • 1968 – Unfinished Music no. 1: Two Virgins
  •  1969 – Unfinished Music no. 2: Life With the Lions
  •  1969 – Wedding Album
  •  1969 – Live Peace in Toronto
  •  1970 – John Lennon / Plastic Ono Band
  •  1971 – Imagine
  •  1972 – Some Time in New York City
  •  1973 – Mind Games
  •  1974 – Walls and Bridges
  •  1975 – Rock ‘n’ Roll
  •  1980 – Double Fantasy
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Mark Twain SözleriOscar Wilde Sözleri
Abraham Lincoln SözleriBenjamin Franklin Sözleri
Kurt Cobain SözleriBob Marley Sözleri

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum