Kurt Cobain Kimdir

ABD'li müzisyen 1967 yılında doğmuştur ve tam adı Kurt Donald Cobain'dir.
Kurt Cobain Kimdir

Kurt Cobain Biyografisi

8 yaşında annesi ve babası boşandığı için bu olaydan sonra yakınlarının evinde kaldı. Bu durumdan dolayı ailesine kızgın bir çocuktu. 14. yaş gününde amcasının ona aldığı gitarla müziğe başlamıştır. Baterist Dave Grohl ve bas gitarist Krist Novoselic ile sürekli çaldılar ve kurdukları grup ile dönem gençliğini peşlerinden sürüklediler. Grubun ismini Cobain bulmuştur: Nirvana; bütün acılardan kurtuluş.

Grunge akımını başlatmışlardır ve çok büyük bir ses getirmişlerdir. Kurt ise şan ve şöhretle uğraşmakta zorlanıyor, bir yandan da bir karın hastalığı yüzünden acı çekiyordu. Bu acıyı azaltmak için marijuana gibi uyuşturucular kullandı. Daha sonra da eroin...

1990 yılında Courtney Love ile tanıştı: Hole grubunun baş vokalisti ve gitaristi. O, bağımsız ve güçlü bir kadın olarak kuşkusuz ki Kurt'ü etkileyecekti. 1992 yılında Courtney'in hamile olduğunu öğrendiklerinde Waikiki sahilinde evlendiler.

Eroin bağımlılığı devam ettiği için gazeteler Cobain'in ruh sağlığını suçlar şekilde yazdıkları için Courtney mutsuz oluyordu ve bu Kurt için dayanılmazdı. Bu yüzden kendisini suçluyordu. İntihar mektubunun son cümlelerinden de bu çok açık bir şekilde anlaşılıyor.

5 Nisan 1994'te elinde bir silah ve bir not ile bulunduğunda belki de en büyük şoku ailesi ile birlikte hayranları yaşadı. Düzenlenen törene 7000 kişi katılmıştır. Şerefine yapılan anılardan en dikkat çekeni Aberdeen tabelasına sonradan eklenen bir Kurt şarkısı olan Come As You Are (Olduğun Gibi Gel) sözleridir.

Kurt Cobain'in İntihar Mektubu

Boddah’a hitaben;

Daha çocukça şikayetleri olan, tükenmiş, deneyimli bir ahmağın ağzından konuşuyor olmak… Bu bayağı kolay anlaşılabilir bir not olmalı. Yıllar boyunca, diyelim ki, cemiyetimizin serbestliği ve benimsemesi ile ilgili ahlak punk rock 101 derslerinden alınan şikayetlerin ne kadar doğru olduğu kanıtlanmaktadır. Çok uzun zamandır okuyup, yazmakla brisket dinlemekten, yaratmaktan da olduğu gibi heyecan almadım. Bunlar için kelimelerle anlatılamayacak bir suçluluk duyuyorum.

Mesela sahne arkasındayken ve ışıklar sönüp kalabalığın çılgın tezahüratı başladığında, beni hayran olduğum ve kıskandığım Freddy Mercury’ye olduğu gibi etkilemedi. Gerçek şu ki sizi aptal yerine koyamam hiçbirinizi. Aklıma gelen en kötü suç, insanlara karşı sahtekarlık yapıp yüzde yüz eğleniyormuşum gibi görünerek dolap çevirmektir. Bazen sahneye çıkmadan önce mesai makinesine kart zımbalayacak gibi oluyorum. Gücümün yettiğince buna değer vermek için her şeyi denedim ve deniyorum. Tanrim, inan bana deniyorum ama bu yeterli olmuyor. Benim ve bizim birçok insanı etkilediğimiz ve eğlendirdiğimiz gerçeğine saygı duyuyorum. Elden kaybolduktan sonra kıymet veren biri o narsisistlerden biri olur. Ben çok hassasım. Bir zamanlar bir çocukken sahip olduğum hevesi yeniden kazanmak için biraz uyuşmaya ihtiyacım var.

Son 3 turumuzda şahsen tanıdıklarıma ve müziğimin hayranı olan tüm insanlara çok değer verdim ama hala herkes için beslediğim öfke, suçluluk ve anlayışı aşamadım.

Hepimizin içinde iyilik var ve sanırım insanları çok fazla seviyorum. Öyle çok ki bu beni mutsuz hissettiriyor. Üzgün, küçük, hassas, değer vermeyen bir balık burcu, İsa oğlum!İhtiras ve anlayış yemini eden cazibeli bir karım var ve bana eski halimi çok fazla hatırlatan bir kızım. Sevgi, neşe dolu, her gördüğü insanı öpüyor çünkü herkes çok iyidir ve ona zarar vermez! Frances’in üzgün, kendine zarar veren ölü bir rocker olduğumu düşünecek olmasına dayanamıyorum.

İyi yapıyorum, çok iyi ve minnettarım, ama yedi yaşından beri insanlara karşı genel bir nefret duydum. Sırf insanlarla iyi geçinmek için ve anlayış sahibi olmak kolay görünüyor diye. Anlayış! Sanırım sadece insanların çok sevdiğim ve onlara çok üzüldüğüm için. Geçen yıllar boyunca mektuplarınız ve ilgileriniz için hepinize teşekkür ediyorum. Ben çok kararsız, ümitsizim. Artık eski tutkum yok ve şunu hatırla, sönüp gitmektense yanmak daha iyidir.

Barış,sevgi,anlayış…

Frances ve Courtney sunağınızda olacağım.

Lütfen devam et Courtney

Frances için

Hayatı çok daha mutlu olacak bensiz..

Sizi seviyorum

Sizi seviyorum

kurt-cobain.jpg

Not: Boddah, Cobain'in çocukken yaratmış olduğu bir kahramandı ve gerçekten var olduğuna inandığını annesi de söylemiştir. Annesi dayısından bu konuda yardım istemiştir ve Vietnam'a askere çağırılan dayısından yola çıkılarak Cobain'e Boddah'ın askere gittiği söylenmiştir. Kurt Cobain intihar etmeden önce, intihar mektubuna ”Boddah’a” diyerek başlamıştır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.