Tüm Zamanların En Sıcak 10 Modeli

Günümüzde her gün yeni bir model sosyal medyada gündem oluyor, sonra da unutulup gidiyor. Ancak öyle modeller var ki 40 yıl geçse bile hatıralardan silinmiyor. İşte tüm zamanların en sıcak 10 modeli...
Tüm Zamanların En Sıcak 10 Modeli

Modeller günümüz dünyasında sosyal medyanın gelişmesiyle birlikte kendilerini daha kolay bir şekilde tanıtabiliyorlar ve bu nedenle eskinin aksine, sürekli olarak yeni modeller yetişiyor.

Modellik mesleğine yeni atılan ve kendisini sosyal medyada duyuranların dışında öyleleri var ki bu güzeller 40 yıl geçse de akıllardan çıkmıyorlar.

Kemerlerinizi bağlayın… NeOldu ekibi olarak 80’lerden bu yana gelmiş geçmiş en sıcak 10 modeli bir araya getirdik. Hazır olun, uçuyoruz! :)

10) ALESSANDRA AMBROSIO

Brezilya doğumlu Alessandra Ambrosio, aslen İtalya ve Polonya kökenli. 12 yaşında modellik dersleri alan Ambrosio ilk olarak Elle dergisinin kapağını süslemeye başladı. Ardından 1990’lı yıllarda Givenchy ve Christian Dior gibi tasarımcılar için yürüdü. Ancak dünya çapınca üne ulaşması Victoria’s Secret meleği olarak podyuma çıkmasının ardından başladı.


9) IMAN

Somali doğumlu olan Iman’ın uzun boylu, ince fiziği ve pürüzsüz esmer cildi 1970’lerde Amerikalı bir fotoğrafçının dikkatini çekti. (O zamanlar sosyal medya yoktu tabii…) Fotoğrafçıyla tanıştıktan sonra adeta hayatı değişen Iman, Vogue dergisinin kapağına çıkıp, Yves Saint Laurent gibi ünlü tasarımcılar için podyumların tozunu attırdı. Bunun ardından bir süre oyunculuk yapan seksi model, hayır işleri ve kozmetik alanlarında görev almaya başladı.


8) CHRISTIE BRINKLEY

Sarışın saçları, mavi gözleri, gülümsemesi ve ince fiziği ile Christie Brinkley Amerikan kadınının ideal fizik anlayışını oluşturdu. 1970’lerde bir fotoğrafçının fark ettiği seksi model 80’li yılların başında çok sayıda mayo ve bikini markasının yüzü oldu. Firmaların takvim çekimlerine girmeyi başaran güzel Brinkley daha sonra gişe rekorları kıran “National Lampoon’s Vacation” isimli filmde rol aldı.


7) HEIDI KLUM

90’ların sonu 2000’lerin başı dendiği zaman aklımıza Heidi Klum’dan başkası gelmiyor. 2008’de Forbes’a göre en çok kazanan modeller listesinin başında yer alıyordu. Tüm mayo ve bikini firmalarının vazgeçilmezi olan Klum 2000’li yılların nihai Rönesans kadını olarak adlandırılıyor. Aynı zamanda seksi modele “Süper modellerin şarabı” benzetmesi de yapılıyor.


6) CLAUDİA SCHIFFER

Uzun boyu ve mavi gözleriyle öne çıkan Claudia Schiffer gerçek sıçramayı Guess için podyuma çıktığında yaptı. Vogue ve Playboy gibi dergilerde yer aldıktan sonra Almanya’daki Revlon ajansıyla 6 milyon Dolarlık, 10 yıllık bir anlaşma yaptıktan sonra sektörün en fazla kazanan modelleri arasında yerini aldı. Maşallah :)


5) CHRISTY TURLINGTON

Christy Turlington’un çarpıcı güzelliği onun bir fotoğrafçı bakımından kolayca keşfedilmesini sağladı. Kısa sürede Calvin Klein ve Maybelline Cosmetics tarafından aranılan bir model haline geldi. Uzun süre podyumlarda ünlü markalar için yürüdü.


4) ADRIANA LIMA

2010 yılına kadar Adriana Lima 10 yıl boyunca Victoria’s Secret’ın meleğiydi. 2010’dan sonra bir anda popülaritesi arttı ve birçok markanın modelliğini yapmaya başladı. Bununla birlikte de dünyanın en fazla kazanan modelleri arasına girmeyi başardı. Eğer süper modeller listesi yapılıyorsa yenge kontenjanından her zaman o listenin üst sıralarında yer alacak :)


3) GISELE BUNDCHEN

Brezilyalı seksi model “at yürüyüşü” olarak tabir edilen stili podyumlara getirdi. 2000’li yılların başında Victoria’s Secret ile rekor bir anlaşmaya imza attı. “The Independent”e göre moda tarihinin en büyük yıldızı olarak gösterildi. At gibi kadın maşallah :)


2) NAOMI CAMPBELL

Afrika, Çin ve Jamaika kökenli model gençliğinden beri güzelliğiyle nefesleri kesti. Elle dergisine henüz 16 yaşındayken çıktı. Vogue’un kapağına çıkan ilk siyahi model oldu. O birçok alanda devrin yaptı doğrusu. 


1) CINDY CRAWFORD

Amerikalı görüntüsü, son derece uyumlu çalışması ve sade oluşuyla fırtına gibi esmesi uzun sürmedi. Modellik yapmak için üniversitesini yarıda bıraktı. 1980’li yılların başında modellik ajansıyla yaptığı anlaşma onun dünya üzerinde tanınmasını sağladı. 1995’te Forbes onu en çok kazanan model olarak gösterdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.