Toybob Kedisi Bakımı ve Özellikleri                                    

Toybob kedisi ile ev arkadaşlığı yapmak istiyorsanız bu yazımız tam size göre! Toybob kedisi hakkında merak edilen tüm bilgilerin yer aldığı içeriğimiz de bakımı ve özellikleri hakkında her şey..
Toybob Kedisi Bakımı ve Özellikleri                                    

Toybob Kedisi Bakımı ve Özellikleri                                    

Toybob, tüm kedi ırklarının en küçüğü olması ile bilinmektedir. Sevgi dolu, şefkatli ve insancıl kişiliği ile ailesi ve evcil hayvanların yanında olmaktan mutlu olmaktadır. Bu da Toybob’u mükemmel bir aile kedisi yapmaya yetmektedir. En çarpıcı fiziksel özelliği ise kısa ve kıvrılmış kuyruk yapısıdır. İnanılmaz farklı renk tonlarında görülebilen bu sevimli dostumuz adeta minyatür olma özelliğine sahiptir.

İlk olarak 1983 yılında Rusya’nın Ural ve Rostov bölgelerinde görüldüğü bilinmektedir. Yetiştiriciler Toybob kedisine dair gizemli bir geçmişi olduğu iddia edilmektedir. Siyam kedisi ile Tayland kedisi çiftleşmesi sonucunda dünyana geldiği söylenmektedir. Hızla dünyanın farklı noktalarına yayılan bu tür kedi yetiştiricileri tarafında farklı gen havuzlarına tabi tutulmaktadır. 2018 yılında Amerika’da yapılan cins değerlendirme programı ile şampiyonluk ödülüne layık görülmüştür.

Toybob Kedisi


Toybob Kedisi Kişiliği

Toybob kedisi harika arkadaşlığı ve sadakati ile ailelerin en ideal evcili olma özelliğine sahiptir. Akitf olmasından çok hiperaktif olarak bilinen bu küçük dostumuz doğası gereği eğlenceli ve şımarık bir yapıya sahiptir. Konfora her daim önem verdiği söylenen Toybob kedisi evinizin bir köşesinde kendine ait kedi yatağında saatlerce vakit geçirebilmektedir.

Zeki kişiliği her daim yeni şeyler öğrenme eğilimine iten Toybob kedisinde merak uyandırmaktadır. Evin her köşesini keşfetmekten hoşlanan bu tür, dolap içleri pencereler ve banyo muslukları ile oyalanabilmektedir. Ayrıca çocuklar, yaşlılar ve evcil hayvanlar için ideal bir dosttur.

Toybob Kedisi


Toybob Kedisi Görünümü

Toybob kedisi hızlı sürede olgunlaşan bir kedi olması ile dikkat çekmektedir. Henüz 3 ile 6 aylıkken gelişimini tamamlayan bu tür ortalama 3 kilo ağırlığına ulaşabilmektedir. Yetişkin kedi ırkları arasında en küçük olma özelliğine sahiptir. Orta derecede kaslı ve kemikli vücut yapısı ile küçük boy kedi ırkları arasında yer almaktadır. Dikkat çeken bir diğer görünümü ise Rus vahşi kedilerinden miras kalan kısa ve kıvrılmış kuyruk yapısıdır.

Yuvarlak kafa yapısı, parlak gözleri ve bıyıksız suratı ile oldukça sevecen bir görünüme sahiptir. Göz rengi genellikle mavi, altın ve yeşil tonlarına sahiptir. Tüy rengine göre şekillenen göz renkleri oldukça ilgi çekicidir. Beraberinde Toybob kedisinin tüy rengi hemen her renk ve desende görülebilmektedir.

Toybob Kedisi


Toybob Kedisi Bakımı

Toybob kedisinin her daim sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam sürebilmesi için bakım uygulamalarının aksatılmadan gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Uzun ve kabarık tüy yapısı ile düzenli olarak taranması gereken bu sevimli dostumuz, kedi fırçası ile ölü tüylerinden kolayca arınabilmektedir. Ayrıca ılık bir banyo Toybob kedisinin pürüzsüz ve parlak görünmesi için yeterli olacaktır. Tüy bakımının yanı sıra tırnak bakımının da aksatılmadan yapılması gereken Toybob kedisi, kedi tırmığı yardımı ile kolaylıkla ölü tabakadan kurtulabilmektedir. Ancak kedi tırmığı ile oynamaması durumunda tırnak bakım uygulamalarını kedi kuaförü yada veteriner kliniklerinde kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Toybob kedisi oyuncu ve enerjik kişiliği ile evin bir köşesinden diğer köşesine her daim hareketlilik göstermektedir. Bu yüzden evinizde sıklıkla tozlanma meydana gelecektir. Her daim düzenli ev temizliği siz ve kedi sağlığı açısından oldukça önemlidir. Kedinizin oyuncaklarını da duru su ile temizlemeyi ihmal etmeyiniz. Ayrıca tüy alerjisine sahip olan bireyler için temizlik en iyi yöntem olmaktadır. Kulak içlerinde oluşan toz, kir ve parazitlere karşı nemli bir bez ile haftada birkaç kez silmeniz yeterli olmaktadır. Kulak temizliğinde asla kulak çöpü kullanmayınız. Beraberinde kedinizin kum, su ve mama kabını düzenli olarak deterjan kullanmadan dezenfekte ettiğinizden emin olmanız gerekmektedir.

Toybob Kedisi


Toybob Kedisi Sağlık Durumu

Toybob kedisi görünümü ile bir hayli sağlıklıdır. Irk henüz belirlenmiş kalıtsal bir hastalığı içermemektedir. Düzenli ve diyete uygun beslenmesi durumunda 14 ile 20 yıl kadar yaşam süresi bulunmaktadır. Kedinizin her daim bakım uygulamalarını gerçekleştirmeniz yaşam kalitesini en üst düzeye taşıyacaktır.

Toybob kedisinin sağlıklı bir hayat sürmesi için beslenme oldukça önemlidir. Özellikle kedinizin damak lezzetine uygun tahıllı, somonlu, etli, tavuklu, meyveli ve sebzeli kuru ve yaş mama tüketiminde bulunabilirsiniz. Kediniz için seçeceğiniz besinlerin her daim kaliteli olmasında dikkat ediniz. Ayrıca yaşam süresini uzatmak için yavruluk döneminde yavru kedi maması, yetişkinlik döneminde yetişkin kedi maması tercih ediniz. Kilosunun belirtilen rakamların üzerine çıkması durumunda diyet kedi mamasına geçiş yapınız. Sağlıklı bir hayata sahip olmasının bir diğer koşulu ise düzenli veteriner kontrolü ve aşı uygulamaları olacaktır. Toybob kedinize yaptıracağınız aşı uygulamaları vücut direncinin her daim güçlü kalmasına yardımcı olmaktadır.

Toybob Kedisi


Toybob Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Toybob kedisi titiz, nazik ve sıcakkanlı kişiliği ile çocuklu aileler için mükemmel bir seçim olacaktır. Her daim kendisine nazik davranılması durumunda çocukları incitmeden saatlerce vakit geçirdiği bilinmektedir. Ayrıca kendisi ile en çok ilgilenen çocuk ile sıkı bir bağ kurduğu söylenmektedir. Ancak daha küçük çocuklar ile herhangi bir problem yaşanmaması için yalnız bırakılmaması gerekmektedir.

Çocuklarla olduğu kadar diğer evcil hayvanlar ile de oldukça iyi geçinebilen Toybob kedisi, özellikle yoğun iş temposuna sahip ailelerin yanına alacakları evciller ile iyi bir arkadaşlık kuracaktır. Kedi ve köpek başta olmak üzere her daim hareketli yapıya sahip olduğun bilinmektedir. Daha iyi bir arkadaşlık için Toybob kedisinin yavruluktan itibaren diğer evciller ile aynı ortamda büyütülmesi önerilmektedir. Doğası gereği bir hayli sosyal kişiliği onu daha küçük evciller ile baş başa bırakmamanız gerektiğini göstermektedir.

Toybob Kedisi


Toybob Kedisi Özellikleri

  • Toybob doğası gereği oldukça nazik, sevecen ve sevgi dolu bir türdür.
  • Dünyanın en küçük kedisi olarak bilinmektedir.
  • Siyam ve Tayland kedilerinin çiftleşmesi sonucunda dünyaya gelmiştir.
  • En belirgin özelliği kısa ve kıvrımlı kuyruk yapısıdır.
  • Olgunlaşma süresi ortalama 3 ile 6 ay içerisinde sonlanmaktadır.
  • Çocuklar ve diğer evcil hayvanlar ile iyi geçinmektedir.
  • Zeki, akıllı ve meraklı bir kedidir.
  • Yaşlılar için iyi bir arkadaş olmaktadır.
  • Enerjik, çevik ve hızlı yapısı ile oyuncu kişiliğe sahiptir.
  • Dünyanın en sağlıklı kedileri arasındadır.
  • Sağlıklı bir Toybob kedisinin ortalama yaşam süresi 20 yılı bulabilmektedir.
  • Rusya’ya özgü bir ırktır.
  • Sağlıklı bir Toybob kedisi ortalama 3 kiloya kadar ulaşabilmektedir.
  • Sessiz kişiliği ile ön plana çıkmaktadır.
  • Irkın geniş kitlelere yayılması için günümüzde İngiltere, Amerika, Japonya, Kanada, Bulgaristan, Danimarka ve İsveç’te ıslah projeleri yapılmaktadır.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.