Tatil Cenneti: Kıbrıs

Akdeniz'in ortasında her bir yanı doğanın güzellikleri ile çevrili tatil cenneti Kıbrıs tatil yapmak isteyenler için eşsiz fırsatlar sunuyor.
Tatil Cenneti: Kıbrıs

Kıbrıs; farklı bir yerde tatil yapmak isteyenler için tartışmasız en iyi seçenek! Türkiye’deki tatil mekanlarına kıyasla birçok avantaj barındırıyor. Her şeyden önce, Kıbrıs’taki otellerde dilediğiniz gibi casino keyfi yaşayabileceğinizin farkında olmalısınız. Bunun yanı sıra, Kıbrıs eğlence dünyasının vaat ettiklerinden de yararlanabilirsiniz. Ayrıca, Kıbrıs Otelleri; Bodrum, Marmaris, Fethiye, Alaçatı gibi popüler tatil mekanlarındaki otellere kıyasla çok daha uygun fiyatlıdır.

Kıbrıs’a Nasıl Gidilir?

2-858.webp

Tatil cenneti olarak bilinen Kıbrıs’a gitmek için önünüzde birden çok seçenek bulunuyor. Her şeyden önce, Kıbrıs’ın bir ada ülkesi olduğunu söylemeliyiz. Bu durum; ulaşım konusunda Kıbrıs’a birçok avantaj sağlar. Havayolu ve denizyolu ile ulaşım mümkündür. Kıbrıs’a gitmeyi düşünenler için en uygun seçenek tahmin edebileceğiniz gibi havayoludur. Hem daha hızlı olması hem de daha çok sefer düzenlenmesi sebebiyle siz de gönül rahatlığıyla havayolu seçeneğini tercih edebilirsiniz.

Ercan Havalimanı; Kıbrıs Lefkoşa sınırları içerisindedir. Dünyanın neredeyse her ülkesinden gelen uçaklara ev sahipliği yapan bir havalimanıdır. Şehir merkezine 23 km uzaklıktadır. Siz de İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerden havayolu ile Kıbrıs’a gidebilirsiniz. Ercan Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra servis araçları ve taksi gibi seçenekler ile otelinize ulaşabilirsiniz.

Kıbrıs’ta Gezilecek Yerler

3-820.webp

Kıbrıs; hem doğal hem de tarihi güzellikleri ile dikkat çeker. Yolunuz bir gün Kıbrıs’a düştüğü takdirde burayı iyice gezip görmelisiniz. Gelin, Kıbrıs’ta gezilecek yerler konusuna bir göz atalım!

  • Girne Kalesi: Kıbrıs’a gelen herkesin ilk durağı kesinlikle Girne Kalesi olmalı! Bu kale; Girne’nin sembolik yapılarının başında gelir. Lefkoşa şehir merkezine 25 km uzaklıkta olduğunu hatırlatmak gerekir. Özel aracınızın yanı sıra taksi veya 15 dakikada bir kalkan Girne dolmuşları ile de gidebileceğiniz bir yerdir. Girne Kalesi; Kıbrıs tarihi hakkında bilgi edinmek isteyenlere hitap eder. İçerisinde Venedik’ten Osmanlı dönemine kadar pek çok izler barındırır.
  • Salamis Antik Kenti: Gazimağusa şehrinde yer alır. Kıbrıs’ın en eski antik kentlerinden birisi oluşuyla fark yaratır. Lefkoşa’ya 55 km uzaklıkta olması dezavantaj gibi gözükse de birden çok seçenek ile sorunsuz bir şekilde ulaşılabilecek konumdadır. Salamis Antik Kenti; Antik Tiyatro, Roma Evleri, Zeus Sunağı ve daha birçok yapıyı içerisinde barındırır.
  • Karpaz Yarımadası: Adanın kuzeydoğu ucunda yer alan Karpaz Yarımadası; eşsiz manzarası ile dikkat çeker. Sakin ve huzurlu atmosferi ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Bilhassa şehir kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin adresidir. Mavi ve yeşilin en güzel tonuna ev sahipliği yapan Karpaz Yarımadası; Altın Kum Sahilleri ile de tatilcilere hitap eder.

Tüm bunlara ek olarak, Othello Kalesi, Maraş Mahallesi, Barbarlık Müzesi, Venedik Sütunu, Selimiye Camii gibi yerler de mutlaka görülmelidir.

Kıbrıs’ta Ne Yenir?

Tatil Cenneti Kıbrıs

Kıbrıs’a geldiyseniz buraya özgü lezzetlerin de tadına bakmalısınız. Bilhassa aşağıdaki yemekleri mutlaka denemelisiniz.

  • Hellimli
  • Molehiya
  • Lalangı
  • Kolakas
  • Pilavuna
  • Şeftali Kebabı
  • Pirohu

Bunun yanı sıra, Kıbrıs sınırları içerisinde farklı lezzetleri bünyesinde barındıran restoranlar da bulabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.