Yüksek Et Düşük Karbonhidrat: En İyi 5 Tahılsız Köpek Maması

Buğday, mısır, pirinç ve diğer tahılları içermeyen en kaliteli tahılsız köpek maması markaları, çeşitleri ve ürün inceleme tavsiyesi
Yüksek Et Düşük Karbonhidrat: En İyi 5 Tahılsız Köpek Maması

Tahılsız köpek maması köpeğiniz için doğru seçim mi?

Tahılsız köpek maması, "buğday, mısır, pirinç ve diğer tahıllar" olmadan yapılan köpek mamalarıdır. Normal köpek mamaları içeriğinde "buğday, mısır, arpa, yulaf, çavdar, pirinç ve soya" içermesinden dolayı köpeğinizin ihtiyacı olan karbonhidratı sağlamaktadır.

Tahılsız köpek mamaları ise içeriğinde patates ve bezelye unu gibi alternatif karbonhidrat kaynakları kullanarak köpeğinizin ihtiyacı olan değerleri kolayca almasına yardımcı olacaktır. Özellikle tahıla alerjisi olan veya tahıllı gıdalardan hoşlanmayan köpekler için üretilmiş en iyi tahılsız köpek mamalarını sıraladım. Her biri birbirinden lezzetli en iyi 5 tahılsız köpek maması tavsiyesi için okumaya devam edin:)

En İyi Tahılsız Köpek Maması Listesi

SıraMarkaİçeriğineoldu Puanı
1N&DKuzu/Balkabağı10/10
2HillsTavuk10/9.8
3Acana Puppy & JuniorEt10/9.8
4True Instinct Tavuk10/9.6
5Orijen Six FishBalık10/9.7
Petzzshop 
Fiyatlarını Gör
Petzzshop
 Fiyatlarını Gör
HepsiBurada 
Fiyatlarını Gör

5 En İyi Tahılsız Köpek Maması Tavsiyesi

En iyi tahılsız köpek maması markaları:

1. N&D Tahılsız Köpek Maması

tahilsiz-kopek-mamasi.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

N&D Balkabaklı Kuzu Etli Küçük Irk Yetişkin Köpek Maması, AAFCO Köpek Maması Besin Profilleri tarafından belirlenen beslenme seviyelerini karşılamak üzere formüle edilmiştir. Kuru köpek mamasının içerisinde bulunan kabak, sindirim sistemine, beta-karoten (A vitamini) ve diğer doğal antioksidanların kaynağıdır.

Tüm bunların yanında sindirim sistemini destekleyen nd balkabaklı köpek maması, kardiyovaskiler sistemin korunmasına ve anti-kanserajen etki yaratan serbest radikallerin önlenmesine yardımcı olmaktadır. Doğal bir anti-enflamatuar etkiye sahip bu ürün, köpeğinizin bağırsak hareketlerini düzenleyerek sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olmaktadır.

2. Hills Tahılsız Köpek Maması

tahilsiz-kopek-mamasi-001.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Hills Tahılsız Köpek Maması, patili dostunuzun sağlığı için mükemmel beslenme dengesine sahiptir. Köpeğinizin her daim formda ve fit kalmasına yardımcı olmak için yağsız proteinlere sahip Hills köpek maması, orta ve yetişkin köpekler için özel olarak üretilmiştir.

İçeriğinde hiçbir şekilde tahıl barındırmayan bu ürün havuç ve bezelye gibi doğal savunmaları destekleyen vitaminler ve minerallere sahiptir. Glütensiz maddeler ve kolay sindirilebilir besinlerden yapılan Hills Köpek Maması, sağlıklı cilt ve parlak tüy yapısını destekleyen Omega 3 ve Omega 6 yaş asitlerine sahiptir.

3. Acana Tahılsız Köpek Maması

tahilsiz-kopek-mamasi-002.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Acana Classics Red Tahılsız Etli Ve Sebzeli Köpek Maması, köpeğinize sağlıklı, mutlu ve fit bir gelişim için özel olarak üretilmiştir. Köpeğinizin ihtiyaç duyduğu her şeyi içerisinde barındıran bu ürün kuzu eti, Angus sığır eti ve Yorkshire domuz eti gibi tüm hayvan bileşenleriyle adeta protein deposudur.

%50 et % 50 taze sebze ve meyveden oluşan Acana Classics Red Tahılsız Etli Ve Sebzeli Köpek Maması, patili dostunuza optimal sağlıklı bir cilt ve tüy sağlarken aynı zamanda kemik yapısının korunmasına yardımcı olmaktadır.

4. True Instinct Tahılsız Köpek Maması

tahilsiz-kopek-mamasi-003.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

True Instinct Orta ve Büyük Irk Tavuklu Tahılsız Yetişkin Köpek Maması, içeriğindeki tüm besinlerin buharda pişirilmesi sonucunda üretilmektedir. Köpeğinize tahılsız bir beslenme imkanı sunan bu ürün, sindirilebilir karbonhidrat kaynağı olarak nohut, bezelye ve patates kullanmaktadır.

Sağlıklı bir bağışıklık fonksiyonunu desteklemek için yüksek düzeyde antioksidanlara sahip True Instinct Orta ve Büyük Irk Tavuklu Tahılsız Yetişkin Köpek Maması, patili dostunuzun saç ve cilt kalitesini arttırmak için Omega-3 ve Omega-6 esansiyel yağ asitlerine sahiptir.

5. Orijen Tahılsız Köpek Maması

tahilsiz-kopek-mamasi-004.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Orijen Tahılsız Köpek Maması, hassas sindirimi olan küçük, minyatür ve büyük cins yetişkin köpekler için özel olarak formüle edilmiş lezzetli ve eksiksiz bir kuru köpek mamasıdır. Sindirim sağlığı yararları için belirli bir besin karışımı içeren bu ürün, özellikle bu süreci kolaylaştıran sindirimi kolay bileşenler ve iyi dışkı kalitesini destekleyen bentonit bulundurmaktadır.

Ayrıca daha iyi bir bağırsak mikroflorası dengesi için prebiyotikler içermektedir. Hassas sindirimi olan köpekler için harika bir kuru mama seçeneği olan Acana Köpek Maması, tahılsız sığır eti ve kuzu eti sayesinde yüksek kaliteli protein sağlamaktadır.


Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Köpek Maması MarkalarıYavru Köpek Eğitim İpuçları

Tahılsız köpek maması köpekler için daha mı iyi?

Köpeğinizin enerji üretmek için karbonhidratlara ihtiyacı olsa da, bunların çoğu obeziteye, bağırsaktaki yanlış bakterilere ve enerji eksikliğine neden olabilir. Bu sebeple tahılsız ibaresi yer alan köpek mamaları, içeriğinde yüksek et oranına sahip olmasından dolayı son derece sağlıklıdır. Köpeğiniz için her daim kaliteli besinlerden üretilmiş kaliteli köpek maması satın almaya özen göstermelisiniz.

Tahılsız gıdalar köpekler için zararlı mı?

Köpekler yüksek protein, düşük karbonhidraat seviyelerine sahip kaliteli köpek maması ile beslenmelidir. Köpeğinizin doğrudan yüksek tahıllı gıdalarla beslenmesi ilerleyen süre zarfında obeziteye ve beraberinde çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Tahılsız gıdalar ise köpeklerde dilate kardiyomyopati yani DCM adı verilen bir hastalığı tetikleyebilir. Bu hastalık sağlıksız besin tüketimine bağlı olarak gelişebileceği gibi kaliteli tahılsız köpek mamalarında besleyici gıdalar olmasından dolayı köpeğiniz için zararlı değildir.

Veterinerler neden tahılsız köpek maması tavsiye ediyor?

Tahılsız köpek mamasının ana faydası, köpeğinizin tahıllarla ilgili doğrudan bir alerjisi varsa bu durumun önüne geçmektir. Bu nedenle veterineriniz köpeğiniz için tahılsız mama önerisinde bulunabilir.

Tahılsız köpek mamasının eksileri nelerdir?

Tahılsız köpek maması daha yaşlı ve daha az aktif köpekler için uygun değildir. Tahılsız köpek maması, hareketsiz bir yaşam tarzı yaşayan köpekler için kilo alımına neden olabilir.

Tahıllı köpek maması zararlı mı?

Birçok köpek maması içeriğinde mısır, pirinç, buğday, çavdar, arpa ve sorgum içermektedir. Bunlar köpek mamalarındaki standart tahıllardır. Hepsi köpeklerin yemesi için iyidir ve aynı zamanda iyi bir lif kaynağıdır.

Tahılsız köpek maması kilo yapar mı?

Tahılsız köpek maması bazı köpekler için fayda sağlarken beraberinde birkaç dezavantajları da vardır. Birçok kişi tahılsız köpek mamalarının düşük karbonhidrat anlamına geldiğini varsayar, ancak durum böyle değildir. Aslında, tahılsız bazı köpek mamaları, patates ve bezelye gibi alternatif karbonhidrat kaynakları açısında yüksektir. Bu, istemeden kilo alımına neden olabilir. Bu nedenle köpeğinize her daim kaliteli tahılsız köpek maması almanız gerekmektedir.

Köpekler patates yer mi?

Köpeğinize asla çiğ tatlı patates vermemelisiniz. Sadece çiğnemeleri zor olmakla kalmaz, aynı zamanda köpeğinizin midesini bozabilir ve potansiyel olarak bağırsak tıkanmasına neden olabilirler. Ayrıca boğulmalarada neden olduğu bilinen sert ve çiğ gıdalara karşı patatesin yumuşak bir kıvamda olduğundan emin olmak son derece öönemlidir.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.