Sonbahar Mevsiminde Gidebileceğiniz Tatil Yerleri

Sonbahar mevsiminde yaprakların dökülüşünü, muhteşem doğa manzaralarını izleyebileceğiniz tatil yerlerini sizlere sunacağız. Sonbahar buralarda daha güzel olacak.
Sonbahar Mevsiminde Gidebileceğiniz Tatil Yerleri

Yapraklar usul usul dökülmeye başladı. Etrafı bir hüzün kapladı. Hem hüznü yaşamak hem de mutlu olmak istiyorsanız, manzarasına hayran kalabileceğiniz güzel tatil yerlerini sizler için araştırdık. Kışın Uludağ gibi kayak yerlerinde, yazın denizin olduğu sıcak kıyılarda, sonbahar mevsiminde ise sizleri kendine hayran bırakacak ağaçların bol olduğu ve göl olan yerlerde tatil yapılır.

Artık yaz ayının bunaltıcı sıcaklarını geride bıraktık. Sonbahar mevsiminde kısa bir tatil yapmak istiyorsanız, kendinizi doğaya bırakmanız gerekecektir. Sonbahar ayında ruhunuzu dinlendirecek, yürüyüş yapabileceğiniz, fotoğraf çekebileceğiniz manzaraları olan güzel yerlerde tatil imkanlarını sizlere sunuyoruz.

 

Gökçeada

gokceada.jpg

Renklerin cümbüşü olan Gökçeada, Türkiye’de güneşin en son battığı yerdir. Sonbaharda nereye gideceğinizi fazla düşünmeyin. Gökçeada sonbaharda farklı bir havaya bürünüyor. Bu adaya gelip Türk kahvesi içmenin, gün batımını seyretmenin keyfine varacaksınız. Türk musikisi eşliğinde taze balık yeme gibi bir imkan da sunuyor. Sonbahar ayı hüzündür, bunu ruhunuzda hissetmek istiyorsanız burası tam size göre bir yer. Gökçeada’da tarihi dokusu olan birbirinden güzel oteller bulunuyor. Burada huzuru, sakinliği ve doğayı içinize çekeceksiniz. Hafta sonu gidebileceğiniz bu tatil rotasının ulaşımı şu şekildedir; Trakya üzerinde İstanbul, Tekirdağ, Gelibolu yarımadası, oradan da Eceabat’a gelmeden 4 km öncesinde Kabatepe Liman kavşağından Gökçeada feribotuna ulaşabilirsiniz. Kabatepe’den feribotla yaklaşık 1 saat 30 dakikalık yolculuktan sonra Gökçeada’ya ulaşabilirsiniz. Ada olduğu için sadece deniz yolu ile ulaşım mümkündür.

 

Narlıkuyu/ Silifke/ Mersin

narlıkuyu

Sonbahar mevsiminde rotanızı Mersin’e çeviriniz. Mersin, sonbahar ayında başka bir güzel oluyor. Küçücük bir koyu olan Narlıkuyu’da sabah Kız Kalesi manzarasına karşı yapacağınız enfes bir kahvaltı ile gününüz tatlanacak. Kahvaltı sonrası Cennet Cehennem Mağaraları, Astım Dilek Mağarası, NarlıKuyu Mozaik Müzesi’ni gezdikten sonra koyda bulunan balık restoranlarında güzel bir ziyafet çekebilirsiniz. Manzarasıyla, tarihiyle bu güzellikler sizleri bekliyor.

Ulaşım: Uçak ile Mersin’e gittiğiniz şehirde bulunan araçlar ile bu nadide yere ulaşım mevcuttur.

Kastro- Çamlıköy/ Tekirdağ

kastro.jpg

Yeşilin sarıya ve turuncuya büründüğü Istranca eteklerinin masmavi ve tertemiz bir denizle buluşan Kastro, sizleri adeta büyüleyecektir. Büyüleyici bir doğaya hakim olan Kastro diğer adıyla Çamlıköy, İstanbul’a oldukça yakın bir mesafede bulunuyor. Bir hafta sonunuzu bu nadide güzel kıyı kentte geçirebilirsiniz. Bu bölgede çadır kiralayıp kamp yapabilirsiniz. Çadır dışında konaklama imkanları da mevcuttur.

 

Küre Dağları Milli Park

Hazan mevsimi geldi, sarı bir doğa şölenine ne dersiniz? Kastamonu ve Bartın’ın çevrelediği Küre Dağları Milli Parkı’na yol aldığın zaman karşına çıkacak olan manzara karşısında sakın şaşırmayın.

milli-park-001.jpg

Bir ressamın doğa resmini andıran bu manzara insanı hayretler içinde bırakıyor. Ayrıca doğa içinde güzel yürüyüş yapacağınız yerler, temiz hava ve birbirinden güzel yapılar da barındırıyor. Huzur istiyorsanız bu adres sizin için.

 

Yedigöller / Bolu

yedigoller1.jpg

Sonbahar olunca akıllara Yedigöller gelir. Özellikle sonbahar aylarında muhteşem manzarasından dolayı fotoğrafçıların akınına uğrar. Yedigöller, muazzam manzarası ile sizleri kendine hayran bırakacaktır. Doğası, havası ve dökülen yapraklarla farklı bir atmosfere bürünüyor. Hani derler ya, sonbaharı en güzel neresi anlatıyor diye cevabımız 'Yedigöller ' olacaktır. Buraya geldiğiniz zaman otel imkanları, göl üstünde motor bisikletleri gibi imkanlardan da yararlanabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.