Kışın En Eğlenceli Etkinliği: Buz Pateni

Havaların soğumasıyla birlikte insanlar alışveriş merkezlerini doldurmaya başladı. Alışveriş yapıp iyi bir hafta sonu geçirmek istiyorsanız, buz pateni sizler için iyi bir alternatif. İşte İstanbul'da gidebileceğiniz buz paten pistleri;
Kışın En Eğlenceli Etkinliği: Buz Pateni

Havaların soğumasıyla birlikte yapacağımız aktivitelerde değişiklikler meydana geliyor. Sıcak havalarda sahilde, ormanlık alanlarda doğa ile iç içe yürüyüşler yaparken; sıcaklıkların azalmasıyla birlikte kapalı mekanlara çekiliyoruz.

Yaz aylarında boşalan Alışveriş Merkezleri, sıcaklıkların düşmesiyle birlikte tekrardan dolmaya başladı. Çocuğunuzla, arkadaşlarınızla ya da sevgilinizle soğuk havalarda ne yapacağınızı düşünüyorsanız, oldukça eğlenceli olan buz pateni yapmanızı öneririz. Alışveriş merkezlerinde, paten pist merkezlerinde buz pateni yapabilirsiniz. Eğer kaymayı bilmiyorsanız bunun için sizlere önereceğimiz kurslara giderek, kısa bir sürede buzda kaymayı öğreneceksiniz. İstanbul’da gidebileceğiniz paten pistleri hakkında bilgi vermeden önce buz pateni hakkında kısa bilgi vererek, hemen sonrasında gidebileceğiniz kurs ve buz pateni yapabileceğiniz mekanlar hakkında sizleri bilgilendireceğiz.

buz-pateni1.jpg

Buz Pateni Eğlenceli Bir Spor Dalı

Buz pateni, eğlenceli, estetik sanatına uygun bir spor dalıdır. Bu spor dalının ortaya çıkışı çok eskilere dayanır. İlk buz patenleri hayvan kemiklerinden yapılmıştır. Eski bir geçmişi olan bu spor dalı, hem eğlenceli hem de estetik açısından oldukça büyüleyicidir. Türkiye’de ilk buz pisti 1987 yılında Ankara’da açılmıştır. Günümüzde halen tam formatlara uyan bir buz pisti bulunmamaktadır. Günümüzde buz pateni daha çok amatör şekilde yapılmaktadır. Bunun için çoğunlukla alışveriş merkezleri gibi alanlarda yer bulmaktadır. 80’li yıllarda oldukça popüler olan buz pateni, birçok Türk filmine konu olmuştur. Günümüzde de halen popülerliğini koruyan bu spor dalı, birçok yaş grubu tarafından ilgi görüyor. Kışın okul arkadaşlarınızla gidebileceğiniz en eğlenceli etkinlikler arasında da yer aldığını söyleyerek buz pateni öğrenmek için gidebileceğiniz kurs merkezi hakkında bilgiler verelim.

 

buzpateni1.jpg

 

Buz Paten Okulu/ Kursu

Buz Paten Okuluna giderek kısa bir sürede buzda kaymayı öğrenebileceksiniz. Bu kursun Ücreti: 1 ay, 8 ders alacağınız kursa hafta içi gideceğiniz  200 TL; hafta sonu gittiğiniz zaman ise 250 TL ödeyeceksiniz. Ayrıca özel derste alabilirsiniz. Özel ders ücreti ;1 saati 40 TL’dir. Buz pateni dersleri uygulamalı olarak buz pistinde eğitmenler tarafında veriliyor. Detaylı bilgiyi Buz Paten Okulu'nu arayarak edinebilirsiniz.

Müşteri Hizmetleri

Tel: 0216 373 6747

Fax: 0216 373 6757

Cep: 0535 783 7070

E-Mail: [email protected]

 

İstanbul’daki  Buz Pateni Pistleri

Hafta sonunuzu sevdiklerinizle güzel bir şekilde geçirmek ve hem spor yapmak hem de eğlenmek istiyorsanız buzda patenle kaymak tam size göre. Bir alışveriş merkezinde yapabileceğiniz en eğlenceli etkinlik olan buz pateni pisti İstanbul’da nerelerde mevcuttur. İşte gidebileceğiniz buz pisti bulunan yerler... Gitmeden önce arayıp bilgi almanız sizler için iyi olacaktır. Ayrıca, bu yerlerde özel eğitmenler tarafından ders veriliyor.

 

silivrikapi1.jpg

Silivrikapı Buz Pisti - Fatih

İstanbul'un en büyük pisti burada, olimpik ölçülerde sayılabilir

 Ayrıca 600 m2'lik bir de antreman pisti mevcut

 Her gün:  08.00-22.00

 Tel: 0212 589 28 29

 

metrocity.jpg

Ice Sporto Metrocity - Levent

 650 m2 olan bu buz pisti oldukça ilgi görüyor.

 Her gün: 10.00-22.00 arası açık

 Tel: 0212 344 07 07

 

buz-dunyasi.jpg

Buz Dünyası Airport AVM - Bakırköy

 450 m2 olan bu pist Airoport Airport Alışveriş Merkezi içinde yer alıyor. Hem alışverişinizi yapıp hem de eğlenmek istiyorsanız burası sizler için.

Tel: 0212 465 83 62

Her gün: 10.00-21.40 arası

 

optimum.jpg

Buzluk Optimum AVM - Ataşehir

500 m2 olan bu buz pisti Anadolu Yakasında bulunuyor. Özellikle hafta sonu çocuklar ve gençler tarafından doluyor.

 Tel: 0216 664 11 64

 Her gün 10:00 -21.00

 Hafta sonları: 12.00-21.00

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.