İçinizi Huzurla Dolduracak 8 Tatil Rotası

Huzurun adreslerini sizler için bir araya getirdik. İşte, Türkiye'nin dört bir yanında mutluluk vadeden birbirinden güzel tatil rotaları;
İçinizi Huzurla Dolduracak 8 Tatil Rotası

“Huzur” kelimesine ne kadar hasretiz değil mi? Kalabalıklar, insanlara huzursuzluk veriyor. Kalabalığın olduğu yerde; trafik, kirli hava ve bir yığın gürültü olacaktır. Sessizlik, biz insanların huzur bulması için tek etken değildir, bunun yanında temiz bir havaya ve güzelliklere de ihtiyacımız olacaktır. Bu düşüncelerden yola çıkarak sizler için huzur ile dolabileceğiniz yani sizleri kendinize getirebilecek tatil yerleri derledik.

Haydi Bir Tatlı Huzur Bulmaya gidelim; güzel diyarlara yelken açalım,

İşte Türkiye’nin Dört Bir Yanından Huzur Bulacağınız Rotalar;

Yenice/ Karabük

yenice.jpg

Doğada bisiklet sürmeyi seviyorsanız bu yer tam size göre. Arabanızın arkasına bisikletinizi koyunuz ve yanınıza da bir fotoğraf makinesi almayı unutmayınız. Bu doğal güzellikleri ölümsüz yapmalısınız. Böylelikle mutluluğunuz her fotoğraflara baktığınız zaman yenilenecektir. Buranın doğası, muhteşem havası ancak yaşayarak anlayabileceksiniz. Biz sizlere sabahtan akşama kadar anlatsak da, yaşamadan anlatılmıyor. Karabük Yenice ormanları, binlerce yıl önce Bursa’ya kadar uzanan palmiyeler ülkenin bitki örtüsüymüş ancak günümüzde sadece bunu Yenice ormanlarında görebiliyoruz. WWF tarafında Avrupa’nın acil korunması gereken 100 önemli yerden birisidir. Doğanın muhteşem derinliklerine inmek için bisikletinizi getirmeyi unutmayınız. Yenice’ye geldiğiniz zaman Şeker Kanyonu, Çitdere Tabiat Koruma Alanı, sorgun yaylası ve Eğriova Göleti gibi doğal güzelliğin hakim olduğu yerleri mutlaka görmelisiniz. Bu yerler adeta huzurun bir parçasıdır.


Gelibolu Yarımadası/ Çanakkale

kabatepe-orman-kampi.jpg

Tarihin bağrından bir yer. Kurtuluş savaşının yaşandığı, üzerine destanlar yazıldığı ve bu topraklara gelen insanların bir hüzün kapladığı sonrada bu hüznün huzura kavuştuğu nadide bir yer. Duygularınızla baş başa kalacağınız, kimi zaman gözlerinizden yaş süzülerek huzur bulacağınız bir yeri ziyaret etmek istiyorsanız burası tam sizlere göre. Buraya geldiğiniz zaman Kabatepe Orman Kampı’da muhteşem bir sessizlikle güne merhaba diyeceksiniz. Kabatepe Orman Kampı: Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde bulunan, sakin ve sessizliğiyle insana huzur veren olağanüstü bir yer. Yazın sıcaklığında kaçmak istediğiniz zaman serin denizi olan bu yer sizleri bekliyor. Eceabat tarafında ülkenin en iyi şarap fabrikası ve tadım yeri bulunuyor. Buraya geldiğiniz zaman Suvla Koyu’na upramadan gitmeyiniz. Bu koyun hemen yan tarafında Tuz Gölü bulunuyor. Gölün kıyısına sandalyenizi çekerek uzun uzun bu manzarayı seyre dalın.

Kabatepe Orman Kampı’na ulaşım oldukça  kolaydır. Şehirden kalkan otobüs ve minibüslerle buraya ulaşabilirsiniz. Karavanla yapılacak tatiller içinde oldukça ideal bir tatil yeridir. Çanakkale’ye geldiğiniz zaman Çimpe Kalesi, Biga Çayı, Marmaros Şelalesi, Zeus Atları, Truva Antik Kenti ve Polente Feneri’ni de gezi rotanıza ekleyebilirsiniz.


Konya

konya1.jpg

Hoşgörü ve huzurun peşindeysen aradığınız yer Konya’dır. Buraya geldiğiniz zaman İnsanlara uğramadan mekanlara akın. Mevlana Celaleddin Rumi’nin Kenti, Şems’in yaşadığı yer olan Konya’da Mevlana Türbesi, Konya Mevlana Müzesi’ni gezdiğiniz zaman huzuru tadacaksınız.  Buraya geldiğiniz zaman tasavvuf müziğini ve diğer kültürleri de yakından tanıma fırsatınız olacaktır. Ruhunuzun kötülüklerde arındığı bu manevi ortam içinde kendinizi bulacaksınız. Konya’ya geldiğiniz zaman birbirinden lezzetli yöresel yemeklerden olan bamba çorbası ve etli ekmeği mutlaka yemeden gelmeyiniz. Konya’ya gelmişken UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Çatalhöyük’ü de ziyaret etmeden dönmeyiniz.

Mevlana’nın şehrine geldiğinizde hediyelik olarak Mevlana Şekerini sevdiklerinize götürebilirsiniz.


Taraklı / Sakarya

tarakli1.jpg

İstanbul’dan fazla uzaklaşamıyorsanız bu tatil beldesi tam size göre. Buram buram tarih kokan, doğayla iç içe olan ve enfes lezzetler tatmak istiyor musunuz? İşte adresinizdeyiz. Öyle fazla iki arada kalma küçük bir bavul hazırla hemen buraya gel. Huzurun adresi olan Sakarya’ya bağlı olan Taraklı hayalinizdeki yerlerden biri. Taraklı’yı eşsiz yapan şey kimse tarafından keşfedilmemesinin yanında Safranbolu evlerinin kadar meşhur ve eski Taraklı evleri ve bu evleri saran yemyeşil doğanın olmasıdır. Hıdırlı Tepesi ve Taraklı Hisarı’nın yamaçlarının arasında kurulu olan Taraklı farklı bir güzelliğe sahiptir. Taraklı evlerinin üç katlı, Osmanlı şehir dokusunu oluşturması; birbirinden güzel tarihi yapıların bulunması ve bunun yanında muhteşem lezzetleriyle sizleri bekliyor. Buraya geldiğinizde yemeden dönmemeniz gereken lezzetler: Nohutlu mantı, yaprak sarması, köpük helva ve şeker katılmadan hazırlanan bir tatlı olan “ Uhut”.


Aytepe/ Yuvacık / Kocaeli

aytepe.jpg

İstanbul’un yanı başındaki bir cennet köşesi olan Aytepe, doğanın kucağında, yeşilliklere bürünen bir yerdir. Aytepe’ye gitmek için Kocaeli de bulunan Yuvacık Barajı’na doğru yolunuzu alınız. Buraya gelmişken Yuvacık Barajı’nı da görmeden gitmeyiniz. Baraj kenarında güzel havayı aldıktan sonra, barajın yanındaki tepeye doğru ilerlemeye devam ediniz. Burada sizleri orman içinde patika olan yollar karşılıyor. Ruhunuzu dinlendirecek bu yolda ilerlemeye devam ediniz. Aytepe, pek çok yürüyüş parkurunun başlangıç noktasında yer alıyor. Buranın asıl adı: “Ayıtepe”’dir. Adını bu ormanda yaşayan ayılardan alıyor. Aman korkmayın sizlere zarar vermeyecekler. Özellikle sonbahar mevsimlerinde tatil yapmanız gereken yerlerin başında geliyor. Buraya geldiğiniz zaman muhteşem konaklama yerleri sizleri bekliyor, geldiğiniz zaman mutlaka alabalık yemeden dönmeyiniz.


Amos Koyu/ Turunç/ Marmaris

amos-koyu.jpg

Keşfedilmemiş yerlerden biri de Amos Koyu’dur. Mavi ve yeşil doğasıyla sizlerin ilgisini çekecek kadar güzel bir yerdir. Dört bir yanımız cennet olduğu için, doğal olarak her yeri de keşfedemiyoruz haliyle. Gidilmesi zahmetli olan bu koy belki bundan sebep keşfedilmemiştir. Engebeli yollardan sağlanacak ulaşımı göze alıp yolun sonuna gelebilirseniz, yukarıdaki fotoğraftaki bu muhteşem koya ulaşabilirsiniz. Amos’un diğer bir özelliği ise Amos Antik Jenti’nin burada yer almasıdır. Tiyatro, tapınak ve bazı heykellerin bulunduğu bu antik kentin tarihi M.Ö. 200 yılına kadar dayandığı düşünülüyor. Sessizlik ve huzur bulmak istiyorsanız Marmaris’in kalabalık tatil yerlerinden buraya sığının.


Balıklı Göl / Şanlıurfa

balikli-gol1.jpg

“Şanlıurfa” denilice akla “Balıklı Göl” gelir. Her yıl yabancı ve yerli turistler tarafından akın edilen Balıklı Göl, sonbahar aylarında sessizliğe bürünüyor. Köklü bir tarihe ve muhteşem bir havaya sahip olan bu coğrafya  peygamberlerin diyarıdır. İbadethaneleri, türbeleri, şifalı suları içinde mistik bir hava barındıran bu yer insana huzur veriyor. Balıklı Göl’deki, balıklara yem atınca bir çocuk gibi hissedecek, mutlu olacaksınız. Balıklı Göl’ün bulunduğu alana yakın olarak Hz. İbrahim’in Mağarası ve gölün diğer tarafında Ayn-ı  Zeliha Gölü’nü de ziyaret ediniz. Buraya geldiğiniz zaman Ciğer, Kebap ve Şıllık tatlısını yemeden dönmeyiniz. Urfa’nın merkezinde olduğu için ulaşım oldukça kolaydır.


Akdamar Adası / Van

akdamar-kilisesi-001.jpg

Van Göl’ünün ortasında yer alan Akdamar Adası, doğal güzelliği ve tarihi yapısıyla sizleri büyüleyecek. Akdamar Adası’nın üzerinde yer alan ve Ermeniler için oldukça önemli olan bu kilise, Ortaçağ Ermeni mimarisinin en eşsiz eseridir. 1100 yıllık olan bu kilise, 90 yıldan fazla ibadete kapatılmasından sonra 2010 yılından itibaren yılda bir kez ibadet hakkı verilmiştir. Muhteşem doğası ve sessizlik kokan tarihiyle birlikte huzur bulabileceğiniz bir yerdir. Buraya deniz yoluyla ulaşım sağlayabilirsiniz.

NeOldu. Com/ Kader Basayoğul

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum