Kasımda Bir Başka Güzel Olan 5 Sonbahar Rotası

Kasımda aşk bir başkadır. Aşkın bir başka olduğu bu ayda, gitmeniz gereken birbirinden güzel tatil yerlerine sizleri götüreceğiz. İşte kasım ayında gidebileceğiniz sonbahar tatil rotaları.
Kasımda Bir Başka Güzel Olan 5 Sonbahar Rotası

Eylül, ekimden sonra gelen kasım, sonbaharın son ayıdır. Kışa kucak açan kasım ayında aşk bir başka yaşanıyor. En romantik ay olarak biliniyor, hüznün, heyecanın ve mutluluğun büründüğü bu ayda tatil yapmak sizler için iyi olacaktır. Havaların iyice soğuduğu, güneşe hasret olduğumuz bu ayda yağmurla özlem gidermeye ne dersiniz. Sarı yaprakların artık yok olmak üzere olduğu, çıplaklaşan ağaçların bir kadının saçları gibi savrulduğu bu ayda tatilinizi de küçük bir kasaba, göl kıyısı veya bir dağ evinde geçirebilirsiniz. Sabah yürüyüşünüzü yapıp, doğanın sizlere sunmuş olduğu güzel manzaraları fotoğraflayıp ve kahvenizi yudumlayıp kitap okumak isteyeceksiniz. Gideceğiniz bu yerler sizleri yeniden doğmuş gibi hissetmenizi sağlayacak. Haydi o zaman kasım ayında gidebileceğiniz birbirinden güzel yerlere sizleri götürelim.

İğneada

igneada2.jpg

Kuzeyin yeşil çocuğu olarak adlandırılan İğneada, sonbaharın gelmesiyle birlikte insanlar tarafından en çok tercih edilen rotalardan biridir. Kırklareli’nin güzel bir kasabası olan bu yer, su basar ormanları ve lagünleri ile Karadeniz kıyısında saklı kalmış bir cennet adeta. Langoz Ormanlarında kanoyla gezinti yapabilir ve burada romantik saatler geçirebilirsiniz. Ayrıca bu kasabada bulunan salaş balık lokantaları sevdiğinizle güzel dakikalar geçirmenizi sağlayacak.  Karadeniz kıyısında bulunan, yedi gölü bulunan bu güzelim kasabaya geldiğiniz zaman bırakıp gitmek istemeyeceksiniz.

Ulaşım: İstanbul’a 224 km uzaklığında bulunuyor. Yaklaşık 4.30 saat uzaklığındaki bir mesafede bulunuyor. Otobüs ya da kendi aracınız ile ulaşımı sağlayabilirsiniz.

 

Şavşat

savsat.jpg

Anadolu’nun yağmur ormanlarına ev sahipliği yapan, içinde harabe haline gelmiş tarihi yapıları barındıran ve yemyeşil olan doğasıyla insanı kendine hayran bırakan Şavşat, Karadeniz’in kalbi desek yeridir. Artvin’in en güzel rotalarında olan Şavşat, gezip görülmeye değer bir yerdir. Buraya geldiğiniz zaman birçok imkanınız olacak. Yaylalarda cip safari turuna çıkmak bu ayda en eğlenceli etkinliklerden biridir. Fazla yağmur yağdığı için buraya gelirken yağmurluk tarzı kıyafetler getirmekte fayda vardır. Ayakkabılarınızı da bu koşulları göz önüne alarak seçiniz. Unutmayın, en güzel şiirler yağmurlu havalarda yazılmıştır. Yağmur, aşktır, sevgidir.

Ulaşım: Uçak ile Kars, Erzurum ve Trabzon havaalanlarına kadar gelebilirsiniz. Burada toplu taşıma araçları ile Şavşat’a ulaşabilirsiniz.

 

Şile

sile-002.jpg

İstanbul’un Karadenizi olan Şile, sonbahar aylarında da oldukça ilgi çekiyor. Şile sadece deniziyle değil, tarihi yapılarıyla da göz dolduruyor. Burada bulunan Ceneviz kaleleri, görkemli kayalıkları ve birçok efsaneye konu olmuş mağaraları ile Şile adeta biçilmiş bir kaftan. Sonbahar aylarında denizin kayalıklara vuruşunu izlemek ve Şile Feneri’nin masal gibi görüntüsü karşısında kendinizi kaptırmak için harika bir zaman. Eğer yolunuz Şile’ye düşecek olursa ormanda dağ bisikleti sürmeyi ve kısa trekking yapmayı ihmal etmeyin.

Ulaşım: İstanbul’da bulunan toplu ulaşım araçlarıyla ya da kendi aracınızla 1.30 saatte ulaşabilirsiniz.

 

Kerpe

kerpe

İzmit’in en eski balıkçı kasabalarından biri olan Kerpe, sonbaharın büyülü atmosferini en etkili şekilde hissedebileceğiniz rotalardan biri. Kerpe’de bulunan kayalıklar renklerinden dolayı pembe kayalıklar olarak adlandırılmaktadır. Bu muhteşem kayalıkların deniz tarafında hızlı bir şekilde çarpılmasıyla muhteşem görüntüler ortaya çıkmaktadır. Bu kayalıklara bakmaktan kendinizi alamayacaksınız. Her yıl fotoğrafçı akınına uğrayan bu kasaba adeta bir kartpostal görüntüsündedir. Buraya geldiğiniz zaman mutlaka güzel bir restoranda balık yemeden gitmeyiniz. Geldiğiniz zaman mutlaka yanınızda çözünürlüğü iyi olan bir fotoğraf makinesi getirmeyi unutmayınız.

Ulaşım: İstanbul’da TEM Otoyolu’nu takip ederek İzmit’i geçtikten sonra Kandıra çıkışına saparak ulaşabiliriz. İkinci bir yol ise Şile- Ağva Kandıra yolunu kullanabilirsiniz. İstanbul’da 2 saat 45 dakika uzaklıktaki bir mesafede yer alıyor.

 

Bergama

bergama-001.jpg

İzmir’in tarihi yerlerinden olan Bergama, içinizdeki tarih sevgisini adeta doruklara çıkartacak. Hem gezmek hem de tarihi derinliklerden hissetmek istiyorsanız burası sizin için en ideal yerlerden biri. Sonbahar ayında buralar bir başka güzel oluyor. Stresten, negatif enerjiden kurtulmak istiyorsanız bu tarih kokan kente gelmenizi tavsiye ediyoruz. Buraya geldiğiniz zaman uzun yürüyüşler yaparak temiz havayı içinize çekiniz.

Ulaşım:  İzmir’e 102 km, İstanbul’a 665 km uzaklıkta olan Bergama’ya kendi aracınızla gelebileceğiniz gibi şehirlerden düzenlenen otobüs seferiyle, trenle veya İzmir’e kadar uçakla gelip, oradan da karayoluyla Bergama’ya ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.