Görünce Aklınızı Başınızdan Alacak Olağanüstü 8 Yer

Bazı yerler vardır; gördüğümüz zaman bizler üzerinde müthiş bir etki yaratır. Öyle yerler vardır ki, insanın aklını başından alır. Görmeniz gereken birbirinden güzel yerler;
Görünce Aklınızı Başınızdan Alacak Olağanüstü  8 Yer

Görülmeye değer, birbirinden güzel yerleri sizler için bir araya getirdik. Bu yerler kimse tarafından pek bilinmeyen, kuytuda kalmış, ulaşılması zor yerlerdir. Gördüğünüz zaman içinizin bir garip olacağı, gözlerinizin parıl parıl parlayacağı belki de kalbinizin hızla çarpacağı yerleri sizlere sunuyoruz.

Sanata Harabeleri / Rize 

santa-harabeleri.jpg

Gümüşhane’nin gizemli duraklarından biri olan Santa, muhteşem doğasıyla sizleri büyüleyecektir. Gizemli dediğimiz bu yer Karadeniz’in dağlarının en ulaşılmaz noktasında bulunuyor. Dik bir yamaca kurulmuş 7 köyün ortak adına Santa’dır. Şimdilerde ise Dumanlı olarak değiştirilmiş. “Dumanlı” adı belki de tüm gün sislerle kaplı olduğu için verilmiştir. Eskiden Rum yerleşkesi olan bu yerde ayakta kalmayı başarabilen kilise harabeleri yer alıyor.

Sanata’ya Nasıl Gidilir?

Arsin Yanbolu Deresi Çayı’nı takip ederek, güneye doğru gidildiğinde yaklaşık denizden 50 km sonra Santa’ya ulaşılıyor. Trabzon’un Çankara yolunda gelmek isteyenler ise Sümela Manastrını kullanabilirler. Sümela Manastrı hizasında çıkıldığında sola yol ayrılıyor. Bu yolu kullanarak Sanata’ya ulaşabilirsiniz.


Yazılıkaya Midas Anıtı/ Eskişehir

yazilikaya-tapinagi.jpg

Eskişehir’in ıssız yerlerinde kalmış bir Yazılı Köyün  arka tarafında yer alıyor. Midas Anıtı ya da Yazılıkaya, Pembe renkli taşlardan oluşan bu görkemli kaya parçası 2700 yıllık bir tarihi mirastır. 7 katlı bir apartman yüksekliğine sahip olan bu anıt, sanılanın aksine Kral Midas’a ait değildir. Devasa olan bu anıt, görenlerin üzerinde müthiş bir etki bırakıyor. Midas Anıtı, Eskişehir’in 80 km uzaklığında Han ilçesinin Yazılıkaya köyünde bulunuyor.


Fırnaz Koyu/ Antalya

fırnaz koyu

Kalkan’a 4 km uzaklıkta bulunan Fırnaz Koyu, doğası ve deniziyle sizleri kendine hayran bırakacaktır. Denize girmek için mükemmel olan bu koy, Yeşilköy mevkiinde bulunuyor. Mavi yolculuk yapanların uğrak yeri olan bu koya karadan ulaşım mümkün değildir. Koyun küçük bir plajı vardır. Çamur banyosu yapabileceğiniz yer de mevcuttur. Kalkan’a tatil yaptığınız zaman mutlaka tekne turlarına katılıp Fırnaz Koyunu keşfediniz


Giverlik Şelalesi / Erzincan

girvelik-selalesi.jpg

Doğal bir oluşum olan Girvelik Şelalesi, birden çok koldan akması onun en değerli kılan özelliğidir. Müthiş görüntüsüyle sizlerin beğenisini kazanacaktır. Su sesinin inanılmaz melodisini dinlemek için buraya geliniz. Bu şelale Erzincan ilinin merkezinde yer alıyor.


Yason Kilisesi /  Ordu

yason-kilisesi1.jpg

Eski Ordu- Samsun karayolu üzerinde yer alan, Yason Burnu yarımadası muhteşem bir yarımadadır. Samsun’un Çarşamba Havalimanına 100 km, Ordu’ya 30 km, Perşembe’ye ise 20 km uzaklığında yer alıyor. Çaytepe sınırları içinde yer alan bu kilisenin adı: Jason’s Church diye bilinir. Bu kilise bu yörede yaşayan Rumlar ve Gürcüler tarafında 1868 yılında yaptırılmış muazzam bir yapıdır. Çok eski bir yerleşim yeridir. M.S 3. yüzyılda Hıristiyanlar, Giresun’da İsa’nın doğumunu kutladıktan sonra buraya gelerek “Işıklar Bayramına”  katılırlarmış deniz kenarında yer alan bu kilise görülmeye değer.


Verçenik Dağı/ Rize

vercenik-dagi.jpg

Kuzey Doğu Dağları’nın Doğu Karadeniz Bölümü’nde, Kaçkar Dağlarında 3.711 m yüksekliğinde olan bir dağdır. Türkiye’nin sekizinci en yüksek dağıdır. Muhteşem doğasıyla insanın başını döndürüyor. Dağın çevresinde çok sayıda göl bulunmaktadır. Dağa çıkış için kamp genellikle kapalı göller adı verilen bu ikiz göllerin kenarında kurulur.


Gito Yaylası / Rize

gito-yaylasi-1.jpg

Rize’ye geldiğiniz zaman, havası müthiş olan birbirinden güzel yaylalara çıkacaksınız. En bilindik yaylası Ayder Yaylası’dır. Ancak bizler bilinenin dışında, yeni turizime kazandırılan bir yayladan bahsetmek istiyoruz. Gito Yaylası, çok az kişi tarafından bilinen bir doğa harikasıdır. Bulutların evi olan bu yer, sizleri bulutların üzerine taşıyacaktır. Yeşilin bol olduğu, mavinin kendini gösterdiği muhteşem evleriyle sizleri misafirliğe bekliyor.  Rize Çamlıhemşin gezinizde Gito Yaylasını ilk keşfeden siz olunuz.


Kapadokya Paşabağ Rahipler Vadisi / Nevşehir

kapadokya-pasabag-rahipler-vadisi.jpg

Paşabağ Rahipler Vadisi, Göreme- Avanos yolu üzerinde, Zelve Vadisi’ne çok yakın bir konumdadır. Vadi şapkalı peri bacalarının sıklıkla küçüklü, büyüklü enteresan örnekleri görebileceğiniz bir yerdir. Kapadokya’ya gelen turistler tarafından mutlaka ziyaret edilir. Bu vadiye Rahipler Vadisi adının kullanılmasının nedeni, din adamlarının kayaları oyarak inzivaya çekilmek için kullanmalarıdır.

NeOldu.Com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.