SEO Nedir? SEO Uzmanı Nasıl Olunur? 

SEO nedir? SEO çalışması nasıl yapılır? SEO uzmanı nasıl olunur? SEO uzmanının görevleri ve çalışma alanları nelerdir? SEO hakkında tüm merak edilenler...
SEO Nedir? SEO Uzmanı Nasıl Olunur? 

2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde küçük, orta veya büyük olmasından bağımsız olarak her işletmenin internette yer edinmesinin şart olduğunu söyleyebiliriz. Bir başka deyişle, işletmeler; kendilerine ait internet siteleri sayesinde daha çok tüketiciye erişirler. Satışlarını artırırlar. Ayrıca, profesyonel bir işletme görüntüsü kazanırlar. 

Gerçek hayatta olduğu gibi internet dünyasında da ciddi bir rekabet bulunuyor. Bilhassa aynı sektördeki internet sitelerinin bir adım öne geçmek ve daha çok kişiye erişmek adına birtakım faaliyetler içerisine girmeleri şarttır. SEO; herhangi bir internet sitesinin Google arama sonuçlarında üst sıralarda olmasını sağlamak adına yapılan çalışmalar bütünüdür. 

SEO Nedir?

İnternet dünyasına ait kavramlardan haberdar olmayan kişilerin aklında SEO nedir sorusu bulunuyor. SEO; arama motoru optimizasyonu olarak tanımlanabilir. İnternet sitelerinin Google başta olmak üzere birçok arama motorunda ilgili anahtar kelimelerde üst sıralarda yer almasını sağlayan çalışmalara verilen genel isimdir. İnternet sitesi; SEO çalışmaları sayesinde daha çok kişi tarafından ziyaret edilir. Bu sayede, ürün ve hizmet satışları artar. SEO; son yılların en başarılı ve verimli dijital pazarlama yöntemi olarak dikkat çeker. Diğer pazarlama ve reklam yöntemlerine kıyasla daha uygun maliyetli ve etkili oluşu ciddi bir avantajdır. 

SEO; sahip olduğu avantajlarla vazgeçilmez olduğunu gösterir. İnternet; tüketici davranışlarını şekillendirir. İşletmeler; SEO çalışmaları sayesinde görünür hale gelir. Daha çok tanınmaları maddi ve manevi açıdan önem taşır. Ayrıca, diğer firmalarla olan rekabette bir adım öne geçmek mümkün hale gelir. SEO çalışması; uzun vadede yüksek karlılık getirmesiyle öne çıkar. Tüketicinin marka ve kategori arasında özdeşim kurmasını sağlayan çalışmalar bütünü olmakla beraber marka farkındalığının oluşmasına ciddi katkıda bulunur. 

Birçok işletme; SEO çalışmalarının öneminin farkında değildir. İşletme; bu tür çalışmalar sayesinde uzun vadede başarılı olur. Organik trafikle artan potansiyel müşteri oranı da SEO çalışmalarının önemini gösteren bir husustur. SEO çalışmaları sırasında internet sitelerinin kaliteli içeriklerle donatılmasına çalışılır. Bu tür içerikler; ziyaretçilerin sitede daha çok vakit geçirmeleri adına da önemlidir. Tüketici iç görüsü yakalama, müşteri memnuniyetini en iyi şekilde sağlama, güvenilirliği artırma; SEO çalışmalarının diğer avantajları arasında gösterilebilir. Ayrıca, tüketicileri satın alma davranışına yönlendirmesi de SEO çalışmalarının farklı bir faydası olarak öne çıkar. 

SEO Nedir? SEO Uzmanı Nasıl Olunur? 

SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

SEO çalışması yaptırmak isteyenlerin profesyonel hizmet almaları gerekir. Çünkü, SEO çalışması; yalnızca bu konuda deneyimli olan kişiler tarafından yapıldığı takdirde başarılı olur. 

⦁ Her şeyden önce, kaliteli içerikler oluşturulmalıdır. Özgün, kaliteli ve okunabilir içerikler sayesinde ziyaretçiler sitede daha çok vakit geçirirler. Google; özgün içeriğe sahip siteleri arama sonuçlarında bir adım öne çıkarır. 

⦁ Site içi SEO çalışmaları eksiksiz bir şekilde gerçekleştirilmelidir. 

⦁ Teknik SEO analizi yapılarak sitenin kusursuz bir teknik yapıya sahip olup olmadığı kontrol edilmelidir. 

⦁ Yerel SEO çalışmaları olmazsa olmazdır. Bir başka deyişle, arama motorlarında konum bildirimi yapılmalı ve hizmet ihtiyacı olan kişilere ivedilikle ulaşılmalıdır. 

⦁ Site dışı SEO çalışmaları ile SEO sürecine katkıda bulunulmalıdır.

⦁ Uluslararası SEO sayesinde geniş kitlelere ulaşmak adına çaba gösterilmelidir. 

⦁ İnternet sitesinin performansını düşürmeye yönelik herhangi bir çalışmanın var olup olmadığını kontrol etmek adına negatif SEO çalışmaları gerçekleştirilmelidir. 

Site İçi SEO

⦁ İlk olarak, sitenin hızını düşüren öğeler kaldırılmalıdır. Google; hızlı çalışan internet sitelerine Google arama sonuçlarında üst sıralarda yer verir. 

⦁ Sayfa başlık ve alt başlıkları en iyi şekilde düzenlenmelidir. 

⦁ Meta açıklamaları doğru bir şekilde kurgulanmalıdır. 

⦁ Görsel optimizasyon en iyi şekilde yapılmalıdır.

⦁ URL yapısı okunabilir ve bir anlamı olan kelimelerden oluşturulmalıdır. 

⦁ Site içi yönlendirme linkleri yapılarak ziyaretçilerin siteden memnun bir şekilde ayrılmaları sağlanmalıdır. 

⦁ Anahtar kelimeler; doğru yerlere yerleştirilmelidir. Ayrıca, yoğunlukları en iyi şekilde ayarlanmalıdır. 

⦁ İnternet sitesi; düzenli aralıklarla güncellenmelidir. 

Site Dışı SEO

⦁ Okuyucuların ilgisi çekecek ve paylaşmalarını sağlayacak türden kaliteli içerikler üretilmelidir. 

⦁ Google başta olmak üzere arama motorlarının kalite yönergelerine ve talimatlarına uygun hareket edilmelidir. 

⦁ Aynı sektördeki rakip internet sitelerine dair içerik ve performans analizleri gerçekleştirilmelidir. 

⦁ Sektörde ağırlığı olan kaliteli internet sitelerinden backlink alınmalıdır. 

⦁ Google webmaster aracı takip edilmelidir. Bu aracın talimatlarına uygun olarak hareket edilmelidir. 

⦁ İnternet sitesine yüksek çözünürlüğe sahip, sektörel resimler gönderilmelidir. 

⦁ İnsanları internet sitesine yönlendirmek adına televizyon, radyo, gazete ve billboard reklamları hazırlanmalıdır. 

⦁ Google Adwords, Yandex Direct ve diğer sosyal medya reklamları ile markaya değer katılması hedeflenmelidir. 

SEO Nedir? SEO Uzmanı Nasıl Olunur? 

SEO Uzmanı Nasıl Olunur?

SEO uzmanı olmak isteyenlerin her şeyden önce SEO kursuna katılmaları gerekir. Ardından, online SEO sertifikası alınmalıdır. SEO uzmanı olarak faaliyet göstermek isteyenlerin kendilerine ait bir internet sitelerinin olması şarttır. Hatta, kendi internet sitelerini optimize ederek pratik yapmaları gerekir. Son olarak, bir firmada SEO uzmanı olarak çalışarak tecrübe kazanmaları gereklidir. SEO müşterileri bularak da kariyerlerine yön verebilirler. 

SEO Uzmanlarının Görevleri ve Çalışma Alanları Nelerdir? 

SEO uzmanı; hem site içi hem de site dışı SEO çalışmaları gerçekleştirir. Ayrıca, sitenin erişilebilir olmasını sağlamak adına HTML, CSS ve JavaScript gibi yazılım programlarını kullanması gereklidir. İçerik pazarlama stratejileri geliştirmek ve bu stratejileri entegre etmek; SEO uzmanlarının görevleri arasında bulunur. SEO uzmanlarının çalışma alanları son derece geniştir. Neredeyse her şirketin bir SEO uzmanına ihtiyaç duyması söz konusudur. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.