Şeker Hastalarına İyi Gelen Besinler ve Vitaminler

Şeker hastalarının tedavilerinin düzenli olarak devam etmeleri ve yediklerine dikkat etmeleri oldukça önemlidir.
Kronik bir hastalık olan şeker hastalığında beslenme oldukça önemlidir. Şeker seviyesinin sürekli olarak yükselmesi hastalığın belirtilerini arttırırken zaman içinde vücutta oluşabilecek çeşitli hasarların da önünü açmaktadır. Şeker seviyesini dengeleyecek besinler fasulye, yoğurt, sebzeler kara lahana, meyveler çilek, bitkiler aloe vera, vitaminler C vitamini, bakliyatlar mercimek, doğal taşlar ise zümrüttür.
Şekere İyi Gelen Besinler
Şeker hastalığına faydalı olan besinlerin içerisinde yağsız kırmızı et, limon, fasulye, yoğurt, kefir, tarçın, ıspanak, mercimek, fasulye, zeytinyağı, deniz mahsulleri, tarçın, bade, kepekli ekmek yer almaktadır.
Yukarıdaki besinler içerisinde barındırdığı zengin protein, lif ve B12 vitamin içeriği ile insan sağlığına karşı oldukça fayda sağlar. Aynı zamanda diyabet hastalığına sahip olan insanlar için en iyi protein, demir, C vitamini, B12 vitamini ve A vitamini kaynakları arasında yer alan yiyecekler, kan şekerinin daha dengeli yükselmesine yardımcı olmaktadır.
Şeker Hastalarının Tüketmesi Gereken Sebzeler ve Meyveler
Diyabet hastalığına iyi gelen meyveler ve sebzeler lahana, portakal, böğürtlen, çilek, turp, ıspanak, roka, maydanoz, tere, kereviz, greyfurt, turp, soğandır.
Sağlıklı beslenmenin en önemli koşullarından biri olan sebze ve meyve tüketimi diyabet hastaları için de oldukça önemlidir. Ancak şeker bakımından düşük, yağ ve kalorisi az meyvelerde bolca lif bulunmaktadır. Tüketeceğiniz meyvelerin suyunu sıkmayın. Meyvelerde bulunan lifler çekirdeğinde veya kabuğunda bulunur. Aynı zamanda meyve ve sebzelerin içeriğindeki antioksidan bağışıklık sisteminiz için koruyucu özelliğe sahiptirler. Yağlı, tuzlu ve sos eklenmiş sebzelerin yanı sıra turşu tüketimi önerilmemektedir.
Şekeri Dengeleyen Şifalı Bitkiler
Şeker hastalarının tüketebileceği bitkiler arasında fesleğen, aloe vera, yabanmersini özü, zencefil, tarçın, incir yaprağı, kudret narı, çemen otu, defne yaprağı, pervane çiçeği, gingko ve deve dikeni yer almaktadır.
Yukarıdaki bitkiler kan şekerinin sabit kalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda kalp damar sağlığı açısından büyük önem taşıyan bu bitkiler, kalp krizi riskini azaltmaktadır. Ancak bitki tüketiminde dikkatli davranmalısınız. Aşırıya kaçmanız fayda yerine zarar sağlayacaktır. Size önerdiğimiz bitkiler şeker hastalarına önerilen başlıca besinlerdendir. Kan şekerini ciddi oranda dengelerler.
Şekeri Düşüren Vitaminler
C vitamini, B12 vitamini, çinko, demir ve A vitamini içerikli besinler şeker hastaları tarafından tüketilmelidir. Vücudumuzun üretmediği ancak ihtiyaç duyduğu omega 3 yağ asitleri, balık yağı ve çeşitli besinler yardımıyla karşılanmaktadır. Omega 3 yağ asitleri şeker hastalığının neden olabileceği kalp ve damar hastalıkları için koruyucu etki sağlamaktadır. Omega 3 yağ asidi ihtiyacını keten tohumu, ceviz ve tuzlu su balıkları yardımıyla karşılayabilirsiniz.
Şeker Hastalığına Faydalı Bakliyatlar
Bakliyatlar bol lif içeren ve glisemik indeksi düşük besinlerdir. Fasulye, bezelye ve mercimek yüksek oranda suda çözünebilen lifli besinlerdendir. Kolesterolün ve kalp hastalıkları riskinin düşmesini sağlayan bol lifli bakliyatlar diyabet hastalarının iyileşmesinde önemli rol oynamaktadır. Uzmanlar bol lifli bakliyatların tüketilmesini önermektedir.
Şeker Hastalığının Kökünü Kurutan Doğal Taşlar
Şeker hastalarına faydalı olan taşlar arasında yeşim taşı, sitrin, zümrüt, malakit, sodalit, kırmızı jasper ve sedef taşı yer alır. Vücuttan toksitleri atan bu taşlar aynı zamanda kan ve kalp dolaşımına da iyi gelir. Organik kökenli taşlar sayesinde bağışıklık sistemi güçlendirilir, hastalıklara karşı dirençli olmanız sağlanır.
Şeker hastalığının tedavisi dikkate alınmazsa ne olur?
Şeker hastalığında düzenli ve kontrollü tedavi önemli bir rol oynamaktadır. Uzun süre tedavi edilmeyen veya hastanın dikkatsizliği nedeniyle zaman içinde kalp hastalığı, hipertansiyon, böbrek hastalığının yanı sıra görme ve işitme bozuklukları meydana gelmektedir.
Şeker hastalığının tedavisi nasıl olur?
Şeker hastaları düzenli olarak doktor kontrolünde tedavilerine devam etmelilerdir. Doktor kontrolünün yanı sıra hastaya da birçok görev düşmektedir. Bu görevlerin başında sağlıklı ve düzenli beslenme gelir. Şeker seviyesini yükselten besinlerden kaçınmalı, onların yerine doktorunuzun önerdiği ve şeker seviyesinin düşmesine yardımcı olan besinler tüketmelisiniz.
Şeker hastaları ne tüketmelidir?
Şeker seviyesindeki dengenin sürekli olarak değişmemesi için karbonhidrat içeren besinler tüketilmelidir. Ancak kişinin sağlık durumu ve yapısı nedeniyle bu besinler değişkenlik gösterebilir. Mutlaka doktor kontrolünde ve onayında bir diyet uygulanmalıdır.
Şeker hastalığı ilerler mi?
Şeker hastalığı son derece dikkat edilmesi gereken bir hastalıktır. Şeker hastası kişi yediklerine ve içtiklerine dikkat etmezse 2. tip şeker hastalığına ilerler. Bu durumda böbrekler, kalp, damar sistemi ve sinirler üzerinde ciddi hasarlar meydana gelir.
Şekere ne iyi gelir?
Şekere iyi gelen besinler içerisinde böğürtlen, çilek, tarçın, meyve ve sebzeler, portakal, karalahana, lahana, ıhlamur, brokoli, şalgam gibi besinler yer almaktadır. Bu besinler kan şekerini dengelemeye yardımcıdır.
Şeker hastalığı geçer mi?
Şeker hastalığı ömür boyu tedavi gerektiren bir hastalıktır. Kronik bir hastalık türüdür. Yapılan tedavilerde kan şekeri seviyesinin normal sayılan sınırlar içerisinde kalmasını sağlamak amaçlanmaktadır.
Şeker hastalığı genetik midir?
Aile bireylerinde görülen şeker hastalıkları, şeker hastalığına yakalanma riskinizi yükseltir. Babadan oğula geçme gibi bir durum söz konusu olabilir. Gün içerisinde aşırı şeker tüketimi de diyabeti tetikleyebilmektedir. Yediklerine dikkat eden, şeker içerikli gıdaları çok fazla tüketmeyen kişilerde diyabet görülmesi neredeyse imkansızdır.
Şeker hastalığı neden olur?
Şeker hastalığının nedeni insülin hormonunun yetersiz olması yüzündendir. İnsülin hormonu yeteri kadar salgılanamadığında kişi şekere yenik düşer. Vücut dokularının insüline karşı duyarsız hale gelmesi durumda da şeker hastalıkları görülebilir.
Şeker hastalığı belirtileri nelerdir?
Şeker hastalığının belirtileri arasında aşırı şekilde susama, yoğun açlık hissi, bulanık görme, idrar sıklığı, cilt problemleri, halsizlik ve yorgunluk, adet sorunları, enfeksiyon eğilimi, depresyon, stres yer almaktadır.
- Yorumlar 0