Şarj Eden Asfaltlar Geliyor

İngiltere’de geliştirilen asfalt şarjı sistemi elektrikli arabaları yolculuk esnasında şarj edebiliyor.
Şarj Eden Asfaltlar Geliyor

Geçtiğimiz senelerde ortaya çıkan elektrikli araçlar birçok soru işaretini de beraberinde getirmişti ve bunların en büyüğü de şarj istasyonlarıydı.

Teknolojinin ilerlemesiyle farklı marka ve tarzlarda elektrik arabalarının üretilmesi kişilerin dikkatini çekmiş olsa da en büyük sorunları arasında yeterli şarj istasyonu bulunamaması geliyor. Bu da elektrikli araba piyasasını olumsuz olarak etkiliyor.

Şarj yapan asfalt

Sürücülerin bekleme yapmadan arabalarını şarj edebileceklerini geliştirmeyi amaçlayan İngiltere proje üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Mühendislerin tasarladığı projede yol kenarına kurulan elektrik sistemi yolun altına yerleştirilen şarj ünitelerine destek veriyor ve kablosuz şarj yöntemiyle enerjinin elektrikli arabayı şarj etmesi planlanıyor.

Yol kenarında belirli bir şeride yapılacak teknoloji esasen geç kalınmış bir durum. İngiliz hükümeti bu yeni sistemi istiyor ve destekliyor. Kulağa oldukça hoş gelen bu teknoloji için mühendisler geliştirme ve testlerine devam edeceğini açıkladı. Sistemin teknik detayları açıklanmadı.

Şarj eden asfalt

Mühendisler insan hayatını kolaylaştıracak olan bu teknolojinin yaklaşık 2 sene boyunca üzerinde çalışacak. Eğer her şey sorunsuz aktarılırsa İngiliz hükümeti projeyi kendi ülkesinde kullanıp diğer ülkelere ihraç edecek.

Öte yandan bazı profesörler maliyeti bir hayli yüksek olan bu teknolojinin zamanla bitebileceğinin de altını çiziyor. Uzmanlar üzerlerinde bir hayli araştırma yapılan bataryaların dayanıklılıklarının artırılması durumunda bu yollara ihtiyaç kalınmayacağını söylüyor. Normal bir asfalt yola oranla maliyeti %30-%300 arasında değişiyor. Ancak her ne olursa olsun İngiliz hükümeti daha fazla şarj istasyonu ve asfalt üzerinde şarj projesini destekliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum