Google’dan Yol Çukurlarını Tespit Eden Sensör

Teknoloji devi Google sürücüleri bozuk yollarda uyaran ve çukurları tespit edebilen sensör geliştirdiğini duyurdu.
Google’dan Yol Çukurlarını Tespit Eden Sensör

Dünyanın en büyük arama motoru olan Google farklı alanlardaki çalışmalarıyla da tam bir teknoloji firması olduğunu bir kez daha gösterdi. Son olarak Google yollardaki çukurları tespit edebilen sensör geliştirdiğini açıkladı.

Google Yol Çukurları Sensörü

Araç sürücülerinin korkulu rüyası olan yol çukurları aynı zamanda arabalara da büyük zararlar verebiliyor. Aracın süspansiyon sistemine zarar veren yol çukurları büyük maddi hasarlar doğurabiliyor. Bunun üzerine çalışan Google sürücülerin işine yarayacak bir teknoloji geliştirdi.

Daha öncesinde İngiliz otomobil devi Land Rover’ın geliştirdiği çukur uyarı sistemi asfaltı tarayarak yaklaşan çukurları sürücüye haber veriyordu.

Land Rover Yol Çukurları Sensörü

Google ise sadece o araçtaki sürücünün değil diğer sürücülerin de uyarılmasını sağlıyor. Yani biraz imece usulü çalışan sistem yollardan geçerken asfalttaki çukurları tespit edecek ve aynı zamanda bu verileri depolayarak oradan geçen diğer sürücüleri de uyaracak.

Toplanan veriler aynı zamanda Google Haritalar servisine de eklenecek ve buradan da takip edilebilecek. Firmanın henüz patentini aldığı bu teknolojinin ne zaman hayata geçirileceği tam olarak bilinmiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.