Ultra Dayanıklı Bataryalar Geliyor

Bilim adamları 6 dakikada tam şarj olabilen ultra dayanıklı bataryalar üretmeyi başardı.
Ultra Dayanıklı Bataryalar Geliyor

Teknolojik gelişmelerin gerisinde kalan bataryalar bilim insanlarının dikkatini çekti. Tüm donanımlar hızlı bir şekilde gelişirken bataryalar diğer donanımların gerisinde kalmıştı.

Son dönemde gelişme gösteremeyen batarya teknolojisinin üzerine düşen uzmanlar dünyanın en dayanıklı ve en hızlı şarj olabilen bataryasını üretmeyi başardı. MIT ve Tsinghua Üniversiteleri'nde araştırma görevli bilim adamları nano boyutunda tanecikler olan batarya elektrotu geliştirdi. Böylece bataryalara şekil değiştirme özelliğine sahip alüminyum tanecikleri bulunan titantum dioksit hücreleri eklendi.

titanyum dioksit hücreleri

Titanyum dioksit hücreleri kullanılan bataryalar daha uzun ömür ve daha yüksek kapasiteli piller anlamına geliyor. Şu anda kullanımda olan piller ile karşılaştırma yapıldığında yeni teknolojik bataryaların 6 dakika şarj ile %100 pil kapasitesine ulaştığı test edildi. Aynı zamanda günümüz pillerine oranla üç katı bir dayanıklılık gözlemlendi.

Bilindiği gibi günümüzde kullanılan bataryalar grafin elektrotlardan oluşuyor. Bu da sabit kalan elektrotlar anlamına geliyor. Ancak yeni teknolojideki elektrotlar hareketli bir yapıda olduğu için daha dayanıklı olma özelliği kapsıyor.

Şu an için laboratuvar ortamında geliştirilmekte olan batarya için çok beklememiz gerekmeyeceğini açıklayan uzmanlar yakın bir zaman içinde bu bataryaların teknolojik ürünlerde kullanılabileceğini aktardı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.