Sarımsak Çayının Faydaları ve Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Vitamin deposu olan ve vücudumuza bağışıklık kazandıran sarımsak çayının faydaları nelerdir? İşte sarımsak çayı hakkında bilinmesi gerekenler.
Sarımsak Çayının Faydaları ve Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Mucizevi bir bitkisel antibiyotik olan sarımsak çayı insan sağlığına birden çok fayda sağlamaktadır. Bu içeriğimizde sizler için sarımsak çayının faydalarını, hangi alanlarda kullanıldığını, hangi hastalıklara iyi geldiğini ve tarifini anlattık. Ayrıca sarımsak çayı ile zayıflamanın yöntemleri de içeriğimizde yer alıyor.

İşte sarımsak çayı hakkında bilgiler ve faydaları...

Sarımsak Çayının Faydaları

Sarımsak çayı özellikle sindirim sistemini temizlemesiyle öne çıkıyor. Peki sarımsak çayının insan sağlığına olan faydaları nelerdir?

1. Kalp Hastalıklarına Karşı Korur

sarımsak çayının faydaları

Amazon
Fiyatlarını Gör
Sarımsak
Çayı Faydaları
Aradığın
Fiyatları Gör

Bazı araştırmalar çiğ sarımsağın HDL (iyi kolesterolü) yükselttiği, damar sertliğini önlediğini ve kalp hastalıkları riskini azalttığının altını çizmektedir. Ancak bu alanda daha çok araştırmaya ihtiyaç duyulmaktadır. Damar sertliği veya herhangi bir kalp rahatsızlığı nedeniyle düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız sarımsak takviyesi almadan önce doktorunuza danışın.

2. Mineral ve Vitamin Bakımından Zengindir

sarımsak çayının faydaları

Amazon
Fiyatlarını Gör
Sarımsak
Çayı Ne İşe Yarar
Aradığın
Fiyatları Gör

Sarımsak, yüksek vitamin ve mineral içeriğiyle genel sağlığımıza katkıda bulunur. 3 diş sarımsak günlük C vitamini ihtiyacının %5’ini, kalsiyum ihtiyacının %2’sini, demir ihtiyacının %1’ini, B6 vitamini ihtiyacının %6’sını karşılar. Sarımsak ayrıca yoğun miktarda tiamin, riboflavin, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, bakır, omega-3, omega-6, manganez ve selenyum içerir.

3. Parazitlerden Korur

sarımsak çayının faydaları

Amazon
Fiyatlarını Gör
Sarımsak
Çayı Neye İyi Gelir
Aradığın
Fiyatları Gör

Sarımsak çayı ve çiğ sarımsak en çok soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı kullanılır. Yüksek oranda “allicin” içeren çiğ sarımsak, antiviral ve anti bakteriyel özelliklere sahiptir. Özellikle kış aylarında düzenli olarak sarımsak tüketmek bulaşıcı hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır.

4. Sindirim Sistemini Temizler

sarımsak çayının faydaları

Amazon
Fiyatlarını Gör
Sarımsak
Çayı Tüketimi
Aradığın
Fiyatları Gör

Vücudumuzda bulunan ve uygun ortamda (hava kirliliği, radyasyon, aşırı güneş ışığı, stres, sigara) hücre yapısına zarar veren serbest radikalleri sarımsağın antioksidan etkisiyle kontrol altında tutmak mümkündür. Bazı uzmanlar sarımsağın bu özelliğinin gırtlak, mide, meme ve prostat kanseri riskini azalttığını belirtmektedir.

5. Sinüzite İyi Gelir

sarımsak çayının faydaları

Amazon
Fiyatlarını Gör
Sarımsak
Çayı Önerileri
Aradığın
Fiyatları Gör

Sarımsak çayının yanı sıra özellikle içine bolca sarımsak konulmuş sağlıklı bir çorba, burun yollarının açılmasını ve boğazın yumuşamasını sağlar. Sarımsağın muhteşem antioksidan özelliği aynı zamanda solunum yolu hastalıklarının da iyileştirilmesini hızlandırır.

6. Grip ile Savaşır

sarımsak çayının faydaları

Amazon
Fiyatlarını Gör
Sarımsak
Çayı Etkisi
Aradığın
Fiyatları Gör

Özellikle kış koşulları nedeniyle ağır geçen griple mücadelede sarımsağın rolü oldukça büyüktür. Birkaç diş sarımsağı suda kaynatıp içmek, gerek hastalığın tedavisinde gerekse de salgından korunmakta birebirdir.

7. Midedeki Gazı Giderir

sarımsak çayının faydaları

Amazon
Fiyatlarını Gör
Sarımsak
Çayı Hazırlanışı
Aradığın
Fiyatları Gör

Önemli bir idrar söktürücü olan sarımsak çayı ile sık idrara çıkarak vücuttaki tüm ödem ve şişkinliği atmak mümkündür. Damar tıkanıklığı ve sertliği gibi önemli sağlık sorunları olanların sarımsak çayı tüketmeleri önerilmektedir.

Sarımsak Çayı ile Zayıflayanların Yorumları

Sarımsak çayı ile ilgili detaylı bilgileri sunduğumuz bu içeriğimizde sizler için en net fikirlerin yer aldığı kullanıcı yorumlarını yer verdik. İşte sarımsak çayının mucizevi etkilerinden faydalanan ve sarımsak çayı ile zayıflayanların yorumları...

? İnternette gezerken sarımsak çayı diye bir tarif çıktı. İyice araştırdım gerçekten işe yarıyor mu diye. Herkes bir şeyler yazmış, bende denemekten ne çıkar diye başladım. Çayı içeli 1 hafta oldu ve ben 1 kilo vermişim. Yememi doğru düzgün azaltmadım bile. Çikolata, ekmek, tatlılar ve hamur işleri bu zaman içinde hepsini yedim. Buna rağmen tartıda 59 gösterdim. Bunu daha da hızlandırmak için yememi de azalttım. Biraz da spor katabilirsem süper olacak gibi görünüyor. M*** M.

? Kızlar ben Ender Saraç'ın tarifini uyguluyorum. Evde kendim yapıyorum. 75 kg ile başladım, bir hafta sonra tartıldım 72 kg'ye düşmüşüm. Yani 3 kg gitmiş, tavsiye ederim. Bende işe yaradı, ayrıca diyet uygulamadım R**** N.

? Ben de bugün aktardan aldım hem de çok uygun bir fiyata. Zaten diyetisyen kontrolünde diyet ve sporda yapıyorum. Umarım işe yarar ama tadı çok hoşuma gitmedi. Limon sıkıp içeceğim yarın. İ**** K.

? Evet gerçekten kilo verdiriyor, şu an 3 kilom gitti. Hatta 3 ten biraz daha fazla olabilir. A***** K.

? Tansiyonumu ölçmedim zaten etkilerinde yazıyordu. Çayı içtiğimde birkaç dakikalık bir baş dönmesi yaşıyorum. Haliyle bunun nedeni tansiyon düşüklüğü oluyor. Düşük tansiyonunuz varsa kullanmanızı tavsiye etmem tabii ki. P**** A.

? Sabah ve akşamları içtim. Çayın gerçekten yararı var. Zayıflamanın yanında damarları açıyor, yüksek tansiyonu önlüyor ve grip olma riskini azaltıyor. Fakat her bünyede aynı etkiyi göstermiyor galiba. Düzenli olarak bir deneyin, zayıflayamazsanız bile vücudunuz yenilenir. A***** Y

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Rezene Çayının Mucizevi FaydalarıYeşil Çayın Yararları Nelerdir?
Ada Çayı Neye İyi Gelir?Karabaş Otu Çayının Faydaları Nelerdir?
Mate Çayının İnsan Sağlığına FaydalarıAltın Otu Çayının Mucizevi Faydaları
Kuşburnu Çayının Bilinmeyen FaydalarıDemlikteki Çay Posasının Faydaları

Sarımsak çayı neye iyi gelir?

Sarımsak çayı vücudun birçok rahatsızlığını ortadan kaldırabilir. Mideye, baş ağrısına, kabızlığa iyi gelen sarımsak çayı günde 3 bardağın üzerinde tüketilmemelidir. Aksi taktirde vücuda yarardan çok zarar verir.

Sarımsak çayı hangi alanlarda kullanılır?

Bağışıklık sistemimiz için oldukça güçlü bir savaşçı olan sarımsağın faydaları saymakla bitmez. Sarımsak, yemeklere lezzet verirken aynı zamanda vücudumuza da birçok fayda sağlamaktadır. Geçmişten günümüze kadar birçok farklı kültürde hastalıklara karşı sarımsak kullanılmıştır.

Doğal ve güçlü bir antibiyotik olan sarımsak aynı zamanda kan şekerini dengeler, yüksek tansiyonun düşürülmesine yardımcı olur ve kolesterolü düşürür. Sarımsağın faydaları elbette bunlarla sınırlı değil.

Sarımsak, sindirim sistemi için oldukça etkili bir besin kaynağıdır. Sindirim sorunlarına iyi gelmesinin yanı sıra vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Sarımsak kış aylarında grip ve çeşitli enfeksiyonlara karşı vücudumuzu korumaktadır.

Sinüslerin açılmasını sağlar, bronşite iyi gelir, kalp sağlığını korur ve mideyi zararlı parazitlerden temizler. Ek olarak vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir.

Sarımsak çayının yan etkileri nelerdir?

Sindirim sistemi ve metabolizmanın hızlanması noktasında oldukça faydalı olan sarımsak çayı uzman doktorlar tarafından da bilhassa önerilmektedir. Ancak günde sadece iki bardak sarımsak çayına müsaade eden uzmanlar, fazlasının vücuda zararlı olabileceği ihtimalini öngörmektedir.

Bu sebeple günde iki fincan en az önerilen tüketim miktarı iken, gereken kişiler için günde 3 bardağa kadar sarımsak çayının içilmesi tavsiye edilmektedir.

Sarımsak çayı zayıflatır mı?

Son zamanlarda oldukça popüler olan ve Angeline Jolie tarafından tanıtılan sarımsak çayına talep her geçen gün daha da artmaktadır. Dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie’nin 11 kilo vermesini sağlayan, tamamen doğal olan ve hiçbir yan etkisi bulunmayan sarımsak çayı, herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir.

Vücudu halsiz düşüren, birçok yan etkide bulunan ve birçoğunda yarardan çok zararın bulunduğu zayıflama yöntemlerinden çok farklı olan sarımsak, insan sağlığı için olmazsa olmazlardandır.

Kimler sarımsak çayı tüketmemeli?

Sarımsak çayının içeriğindeki zencefil nedeniyle önerilen oranlardan daha fazla tüketilmemelidir. Bu nedenle kan sulandırıcı, aspirin ve iltihap önleyici ilaçlar kullanan kişilerin sarımsak çayından uzak durması gerekiyor.

Amerika Besin ve İlaç Örgütü’ne (FDA) göre zencefil kullanımı kişi başı günde 2 gr’dır. Sarımsağın tansiyon düşürücü etkisi vardır. Bu nedenle tansiyon düşürücü ilaçlar ile birlikte sarımsak çayı tüketmek kan basıncının birden düşmesine neden olur. Bu nedenle önerilmemektedir.

Gastrit, ülser ve reflü gibi sindirim sistemi rahatsızlığı olanların sarımsak suyu tüketmesi mide yanmasına neden olabilir. Sarımsak çayı diyeti uygulayanlar beyaz ekmekten kaçınmalıdır. Diyet sırasında kepek ekmeği tercih edilmelidir.

Sarımsak çayı nasıl hazırlanır?

Sarımsak çayı yapmak için 2 bardak su, 4-5 adet parmak ucu büyüklüğünde taze zencefil, 2-3 adet sarımsak, yarım tatlı kaşığı taze limon suyu, 2 çay kaşığı bal malzemelerini hazırlamak gerekir.

Daha sonrasında 2 bardak suyun içine 4-5 adet adet parmak ucu büyüklüğünde veya kuru ve parçalanmış zencefil katarak 5-6 dakika kaynatın. Ocaktan aldığınız karışımın içerisine 2 adet büyük veya 3 adet küçük sarımsağı ve limon suyunu ekleyin.

Ilıyan karışıma balı ekleyerek tüketebilirsiniz. Bu çayı her sabah ve akşam birer fincan olmak üzere tüketebilirsiniz. Ancak dikkat edilmesi gereken bir unsur ise çayı çok açken veya tokken tüketmemek. Birkaç hafta çayı tüketmeye devam edin.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum