Kuşburnu Çayının Bilinmeyen 10 Faydası

Özellikle soğuk algınlığı zamanlarında ve rahatlamak için bitki çaylarını tüketiyoruz. Peki kuşburnu çayının faydaları nelerdir? İşte cevabı;
Kuşburnu Çayının Bilinmeyen 10 Faydası

Kuşburnu Çayının Faydaları

Kuşburnu gül meyvesi olarak biliniyor. 3 metreye kadar uzanabilen bu bitki oldukça güzel kokulu beyaz çiçekler açıyor. Çiçek açtıktan sonra yapraklarını döker ve güle benzer kuşburnu meyvesi ortaya çıkar. Peki kuşburnu çayının faydaları nelerdir? İşte kuşburnu çayının faydaları;

1. Ödem Atıcı Etkisi Vardır

Kuşburnu Çayının Faydaları

Kuşburnu bitkisinin aynı zamanda idrar söktürücü etkisi bulunmaktadır. Bu sayede vücutta biriken ödemin atılmasını sağlayarak, şişkinliğe engel olur. Bacaklardaki varisin inmesine dahi yardımcı olmaktadır.

2. Kronikleşmiş Öksürüğe İyi Gelir

Kuşburnu Çayının Faydaları

Kuşburnu, kuru bir halde çay olarak içilirse özellikle çocuklarda meydana gelen kronikleşmiş öksürüğü iyileştirir. Kuşburnunun öksürüğü iyileştirici etkisi yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda da kanıtlanmıştır. 

3. Kanserle Mücadele Eder

Kuşburnu Çayının Faydaları

Kuşburnu bol miktarda antioksidan ve C vitamini içerir. Bu iki özelliği sayesinde kanserden korucu etki gösterir. Ancak kanserden koruyucu etki göstermesi için düzenli olarak kuşburnu çayı tüketilmesi gerekir. Alternatif tıp uzmanları tarafından önerilen miktarda haftada 3 bardaktır.

4. Vücudun Kan İhtiyacını Karşılar

Kuşburnu Çayının Faydaları

Vücudumuza oksijen taşıyan kan hücrelerinin artmasını sağlayarak, demir ihtiyacının karşılanmasına büyük ölçüde yardımcı olur ve kansızlık sorununa çözüm sağlar. Ayrıca kan basıncını düzenler.

5. Mide Rahatsızlıklarına İyi Gelir

Kuşburnu Çayının Faydaları

Kuşburnunun içesinde bulunan besinler mide spazmları da dahil olmak üzere mide bozuklukları, mide asit eksikliği bağırsak hastalıkları için bir mide toniği olarak adlandırılabilir, hatta bunlara ek olarak mide tahriş ve ülser gibi sorunları da önlemektedir. 

6. Cildi Nemlendirir ve Güzelleştirir

Kuşburnu Çayının Faydaları

Kuşburnu sağlığımıza olan faydalarının yanı sıra cildimize de oldukça fayda sağlar. Kışın kuruyup yıpranmış ve nem dengesini kaybetmiş cildinizi sadece bakım yaparak değil içerden bitkisel yöntemlerle de tedavi edebilirsiniz. 

7. Romatizma Ağrılarını Hafifletir

Kuşburnu Çayının Faydaları

Kuşburnu çayı, düzenli olarak tüketildiği taktirde romatizma gibi ağrı veren durumların önüne geçmesini sağlar. Antioksidan etkisiyle öne çıkan kuşburnu çayı kişiyi romatizmadan koruyor, eklem kemiklerini güçlendiriyor.

8. Diyabete Karşı Korur

Kuşburnu Çayının Faydaları

Diyabet hastalarının kesinlikle tüketmesi gereken bir çaydır. Kolestrolde olduğu gibi şeker hastalıklarında da önemli bir yere sahip olan kuşburnu çayı kan şekerini dengeliyor. Yüksek kan şekeri problemiyle uğraşan bireylere yardımcı oluyor.

9. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Kuşburnu Çayının Faydaları

Hasta olduğunuzda tüketmeniz gereken çaylar birisi de şüphesiz kuşburnu çayıdır. İçerdiği antioksidanlar sayesinde vücudun daha hızlı toparlanmasını sağlar. Ayrıca boğazdaki iltihabı temizler, burun kanallarının açılmasına yardımcı olur. Baş ağrısı vb. durumları da ortadan kaldırır.

10. Kabızlığa İyi Gelir

Kuşburnu Çayının Faydaları

Kuşburnu çayı tüketildiği taktirde boşaltım sistemi rahatlayacak, daha etkili çalışmaya başlayacaktır. İçerdiği lifler sayesinde sindirim sistemine  yardımcı olur, bağırsakların sağlıklı çalışmasını sağlar. Düzenli olarak tüketildiği taktirde kabızlık gibi sorunları ortadan kaldıran çay, sindirimi kolaylaştırır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Rezene Çayının Mucizevi FaydalarıSarımsak Çayının Faydaları
Yeşil Çayın FaydalarıAda Çayının İnsan Sağlığına Faydaları
Karabaş Otu Çayının FaydalarıMate Çayının Faydaları
Altın Otu Çayının Bilinmeyen FaydalarıDemlikteki Çay Posasının Faydaları

Kuşburnu çayı nasıl hazırlanır?

İyi bir kuşburnu çayı hazırlamak için yarım litre kaynatılmış su içine 2 yemek kaşığı kurutulmuş ve ezilmiş kuşburnunu atınız. Ateşin üzerinde alıp kaynatınız. Ocağı kapattıktan sonra 10 dakika dinlendiriniz. Sonrasında tüketebilirsiniz. Farklı tatlar elde etmek için içerisine kuru nane ya da ebegümeci ekleyebilirsiniz.

Kuşburnu çayı faydaları nelerdir?

Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya’nın ılıman iklimlerinde doğal olarak yetişen bu bitki sağlığımız açısından oldukça faydalıdır. İyi bir C vitamini deposu olan kuşburnu, nezle, grip gibi soğuk algınlıklarına iyi gelir.

Kuşburnu nedir?

Yabani gül olarak da bilinen kuşburnu kendi içinde yaklaşık 400 kadar çeşidi bulunan bir bitkidir. Dikenli olan ağacı, kuşburnu meyvesinin toplanmasında güçlük çekilmesine neden olur. Meyvesinden ve ağaç yapraklarından fayda elde etmek mümkündür.

Kuşburnu faydalı mıdır?

Genellikle çay olarak tüketilmesinin yanı sıra, kuşburnu reçeli de lezzeti ve faydaları bakımından oldukça tercih edilen bir kullanım şeklidir. Alternatif tedavi yöntemleri içinde faydalarından sıkça istifade edilmekle birlikte, kuşburnu üzerine yapılan araştırmalar, bu bitkinin her mevsim evlerden eksik edilmemesi gerektiğini ortaya koymuştur.

Kuşburnu çayı zararlı mıdır?

Kuşburnu çayının yan etkisi veya zararı yok denecek kadar azdır. Gereğinden fazla tüketildiği zaman ishal, mide yanması, baş ağrısı, kusma gibi sorunlara yol açabilir. Düzenli ve yeterli miktarda tüketildiğinde hiçbir şekilde zararı yoktur.

Kuşburnu çayı kimler içemez?

Kuşburnu çayını alerjik yapıya sahip olanların, emziren anne bireylerin, hamile kadınların tüketmemesi tavsiye edilir. Yukarıda bahsettiğimiz kişilerin kuşburnu çayı tüketmeden doktora başvurmasında fayda vardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.