Karabaş Otunun Faydaları Nelerdir? Karabaş Otu Çayı ve Yağı

Bu içeriğimizde saç sağlığı ve cilt sağlığı açısından oldukça faydalı olan karabaş otu hakkında bilgiler derledik. İşte karabaş otu çayı ve yağı faydaları.
Karabaş Otunun Faydaları Nelerdir? Karabaş Otu Çayı ve Yağı

Karabaş Otunun İnsan Sağlığına 7 Faydası

Latince “Lavandula stoechas” olarak adlandırılan karabaş otu, Fransız lavantası ve İspanyol lavantası olarak da bilinmektedir. İlkbaharın son aylarında veya yazın başlarında çiçek açmaya başlayan karabaş otu, 30-100 santime kadar uzayan, Akdeniz bölgesine özgü bir bitkidir. Yeşil yapraklara sahip olan karabaş otu, mor ve mavi renkte hoş kokulu çiçeklere sahiptir. Bu içeriğimizde cilt sağlığı, vücut sağlığı ve saç bakımında saymakla bitmeyen faydalara sahip olan doğal karabaş otu hakkında bilgiler veriyoruz.

Karabaş Otu Faydaları Listesi

SıraFaydalarıEtkisi
1Kansere Karşı KoruyucudurKansere Yakalanma Riskiniz Düşer
2Sigarayı Bırakmaya Yardımcı OlurSigara Kokusundan Rahatsız Olursunuz
3Yanıkları İyileştirirYanıklar Hızlı İyileşir
4Şişlik Kızarık ve Lekelere İyi GelirLekeleri Yok Eder
5Antiseptik Özelliği BulunmaktadırCilde Faydalıdır
6Kaşıntıyı GiderirCildinizi Besler
7Saç Sağlığını KorurSaçınız Daha Parlak Gözükür

İşte karabaş otunun insan sağlığına faydaları...

1. Kansere Karşı Koruyucudur

Karabaş Otunun Faydaları ve Kullanım Alanları

Karabaş otunun en bilinen faydası kansere karşı vücudu korumasıdır. Özellikle meme, prostat, pankreas, bağırsak ve beyin kanserinde hücrelerin büyümesini engellediği öğrenilmiştir. Doğal yöntemlerle vücudumuzu kansere karşı koruyabileceğimiz artık kesinleşmiş bir bilgidir ve karabaş otu da bu konuda önemli bir göreve sahiptir.

2. Sigarayı Bırakmaya Yardımcı Olur

Karabaş Otunun Faydaları ve Kullanım Alanları

Karabaş otu sigarayı bırakmaya karar verenler için çok büyük bir destekleyici olacaktır. 1 su bardağı suya 5 gram karabaş otundan ekleyip 3 dakika kaynatın ve süzün. Her canınız sigara istediğinde bu sudan birkaç yudum içebilirsiniz.

3. Yanıkları İyileştirir

Karabaş Otunun Faydaları ve Kullanım Alanları

Vücudunuzda herhangi bir bölgeyi talihsizce yaktığınızda karabaş otu yardımınıza koşuyor. Küçük derece yanıkları iyileştirirken büyük dereceli yanıkların da bölgesini hızlı iyileştirmede yardımcı oluyor.

4. Şişlik Kızarık ve Lekelere İyi Gelir

Karabaş Otunun Faydaları ve Kullanım Alanları

Karabaş otu ciltte meydana gelen şişliklere, kızarıklara, lekelere ve hatta aknelere iyi gelmektedir. Cildin rahatlamasını ve çabuk yenilenmesini sağlar.

5. Antiseptik Özelliği Bulunmaktadır

Karabaş Otunun Faydaları ve Kullanım Alanları

Hepimizin başına yaralanmalar, yanıklar veya cilt lekeleri gibi durumlar gelebilir. Karabaş otu içerisinde bulundurduğu maddelerle antiseptik bir özellik taşıyor. Yaralarınızın ve cilt problemlerinizin kolayca üstesinden gelen karabaş otu aynı zamanda kan dolaşımının da düzenlenmesinde yardımcıdır.

6. Kaşıntıyı Giderir

Karabaş Otunun Faydaları ve Kullanım Alanları

Akne tedavisinde yaygın olarak kullanılan karabaş otu, ciltte meydana gelen kızarıklık ve kaşıntıyı en aza indirir. Kaşıntı sorununa karşı oldukça etkili olan karabaş otu, ciltte rahatlama hissi sağlar.

Karabaş otunun egzama tedavisinde de oldukça etkili olduğu belirtilmektedir. Sorunlu bölgeye 2-3 damla karabaş otu yağı damlatarak masaj yapabilirsiniz. Dezenfektan özelliğine sahip olan karabaş otu, yara tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlayan karabaş otu, aynı zamanda yaşlanma karşıtı olarak da nitelendirilmektedir. Yaşlanma sürecini yavaşlatır ve kırışıklıkların azalmasını sağlar.

7. Saç Sağlığını Korur

Karabaş Otunun Faydaları ve Kullanım Alanları

Cilt sağlığı kadar saç sağlığına da önemli katkılarda bulunan karabaş otu, saç sağlığını korur ve saçların daha bakımlı görünmesini sağlar. Karabaş otu, saç dökülmesinden kepek ve bit sorununa kadar pek çok alanda fayda sağlar.

Saç dökülmelerine karşı etkili bir çözüm sağlayan karabaş otu, saçları yumuşatır ve doğal bir parlaklık kazandırır. Saçları yumuşatır ve saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını hızlandırır. Saç derisini nemlendirerek kuru kafa derisi problemini ortadan kaldırır.

Karabaş Otu İçeren Ürünler Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1Organik Bitkim Karabaş OtuCilde İyi Gelir10/9.9
2Arifoğlu Karabaş Otu Bitki ÇayıRahatlatıcı10/9.8
3Botalife Saf Karabaş Otu YağıDolgun Saçlar10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Karabaş Otu
İçeren Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Karabaş Otu Çayı ve Karabaş Otu Ürünleri

Karabaş otu birçok şeye faydalıdır. Biz sizler için uğraşmayın diye en kaliteli karabaş otlarını bir araya getirdik.

1. Organik Bitkim Karabaş Otu

Karabaş Otu Çayı ve Karabaş Otu Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Organik Bitkim
Karabaş Otu
Aradığın
Fiyatı Gör

Saç sağlığı ve cilt sağlığına iyi gelen karabaş otu ürünü kaynatılarak elde edilen suyu ile adeta mucizeler yaratmaktadır. Bu suyun buharını nefes yoluyla alarak ciğerlerin temizlenmesi ve hatta kanser riskinin bile azaltılması sağlanır. Ayrıca kaşıntı bölgelerini de bu su ile yıkamak faydalı olacaktır.

2. Arifoğlu Karabaş Otu Bitki Çayı

Karabaş Otu Çayı ve Karabaş Otu Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Karabaş Otu Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Birçok hastalığın şifasında kullanılan bitki çaylarından biri olan Karabaş otu çayı rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisiyle dikkat çekmektedir. Bağışıklık sistemine de faydaları bulunan karabaş otu çayı sizleri iç hastalıklardan koruyacak ve mikroplardan arındıracaktır.

3. Botalife Saf Karabaş Otu Yağı

Karabaş Otu Çayı ve Karabaş Otu Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Botalife
Karabaş Otu Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Antiseptik özelliği bulunan karabaş otu yağı cilt üzerine direkt olarak kullanılabilir bitkisel bir üründür. Cilt yaraları ve yanıklar başta olmak üzere daha birçok rahatsızlık karabaş otu yağı sayesinde tedavi edilebilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Rezene Çayının Mucizevi FaydalarıSarımsak Çayının Faydaları
Yeşil Çayın FaydalarıAda Çayının İnsan Sağlığına Faydaları
Mate Çayının İnsan Sağlığına FaydalarıAltın Otu Çayının Mucizevi Faydaları
Kuşburnu Çayının Bilinmeyen FaydalarıDemlikteki Çay Posasının Faydaları

Karabaş otu hangi hastalığa iyi gelir?

Karabaş otu, ateş, soğuk algınlığı, öksürük, nezle, bazı kronik hastalıklar, sinüzit, depresyon, anksiyete, baş ağrısı, diyabet, migren gibi hastalıklara iyi gelmektedir. İçerdiği bileşenler ve vitaminler sayesinde bu hastalıkları ortadan kaldırmaya yardımcıdır.

Karabaş otunun içeriği nedir?

Vücut sağlığı açısından oldukça önemli bir yere sahip olan karabaş otu, içerisinde bol miktarda A ve C vitamini barındırmaktadır. Bu önemli vitaminlerin yanı sıra kalsiyum ve demir bakımından da oldukça güçlü bir içeriğe sahiptir.

Karabaş otu faydalı mıdır?

Birçok sağlık sorunu karşısında etkili bir tedavi imkanı sağlayan karabaş otunun kullanım tarihi çok eski yıllara dayanmaktadır. Bu şifalı ot için Osmanlı döneminde, eczanelerde koleraya karşı kullanılması için ferman çıkarılmıştır. Ayrıca Birinci Dünya Savaşı sırasında yaraların tedavisinde mikropları öldürmek amacıyla bol miktarda kullanılmıştır.

Karabaş otu nerelerde kullanılır?

İnsan sağlığına önemli katkılarda bulunan karabaş otu, kozmetik sanayisinde de sıkça kullanılmaktadır. Parfümden sabun yapımına kadar pek çok alanda kullanılmaktadır. Karabaş otunun gövdesinden elde edilen yağ, cilt hastalıklarının tedavisinde ve kremlerde sıkça kullanılmaktadır.

Karabaş otu yarayı temizler mi?

Antiseptik özelliğe sahip olan karabaş otu yağı, taze yaraların temizlenmesinde oldukça etkilidir. Akdeniz ülkelerinde ve ülkemizde yaygın olarak kullanılan karabaş otu tüketiminde dikkat edilmesi gereken en önemli unsur tüketim miktarıdır.

Karabaş otunu kimler kullanamaz?

Gebelikte ve emzirme döneminde olan bireylere karabaş otu tüketimi önerilmez. Sakıncalı bir durumdur. Ayrıca gereğinden fazla tüketilen karabaş otu çeşitli yan etkilere neden olur. Kişiye yarardan çok zarar sağlar.

Düzenli olarak ilaç kullanan kişilerin doktor onayı olmadan karabaş otu kullanmaları kesinlikle önerilmemektedir. Doktor onayı alındıktan sonra günde 1 bardak tüketilmesi ve 15 gün kullandıktan sonra 15 gün ara verilmesi gerektiği belirtilmektedir.

Karabaş otunun faydaları nelerdir?

Kan dolaşımını düzenler ve hızlandırır. Damar tıkanıklığına iyi gelir. Kanserli hücre oluşumunu yavaşlatır. Hafızayı güçlendirir. Sinirleri yatıştırır. Baş ağrısına iyi gelir. Enfeksiyon tedavisinde etkili sonuçlar verir. İdrar yolu enfeksiyonu tedavisine iyi gelir. Sigarayı bırakmayı kolaylaştırır.

Ağrı kesici etkisi vardır. Balgam söktürücüdür. Yüksek tansiyonu dengeler. Uyku problemini giderir. Sindirime yardımcı olur. Mide ve bağırsak sancılarını giderir. Zindelik verir. Mikrop öldürücü etkiye sahiptir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum