Sandero Stepway Easy-R Satışa Sunuldu

Dacia' nın Sandero Stepway modelinin otomatik vites versiyonu ülkemizde satılmaya başladı. Sandero Stepway, Easy-R adıyla satılan otomatik vites modeli hangi özelliklere sahip? Aracın fiyatı nedir? İşte detaylar...
Sandero Stepway Easy-R Satışa Sunuldu

DACIA'DAN YENİ OTOMATİK ŞANZIMAN

Dacia, 2004 yılında girdiği Türkiye pazarında satış grafiklerini hızla yükselten ve Türk müşteriler tarafından en çok talep gören markalar arasında yer almayı başardı. Türkiye' deki 12. yılında firmanın 2015 verilerine bakınca en çok araç satışı gerçekleştiren 8. firma olarak ilk 10 arasına girmeyi başardıklarını görüyoruz.

Dacia uyguladığı uygun fiyat politikası sebebiyle ülkemizde düşük bütçeyle sıfır araç almak isteyenlerin derdine derman olabiliyor. Arkasını yasladığı Renault markasının Türkiye' de tutulması ve güvenilir markalar arasında yer alması, Dacia' nın avantajları arasında yer alıyor.

mini-suv-sandero.jpg 

Son yıllarda piyasaya sürdüğü Sandero, Lodgy, Duster ve Logan MCV gibi modelleriyle çoğu insanın kafasındaki ön yargıyı kıran Dacia, müşterilerinin uzun zamandır beklediği ve talep ettiği otomatik vites müjdesini sonunda duyurdu. Firma 2016 yılından itibaren Dacia Sandero Stepway modelinde otomatik şanzıman sunacağını ve adının Sandero Stepway Easy-R olacağını belirtti. Şimdi şanzıman ve motor seçeneklerine yakından bakıyoruz.

 

SANDERO STEPWAY EASY-R

sandero-stepway-mavi.jpg

Sandero Stepway ülkemizde sadece düz vites seçeneği ile satılıyordu. Dünyada son yıllarda otomatik vitese geçiş, Türkiye pazarında da etkisini gösterdi. Yoğun trafik içinde dur-kalk yapmaktan sol bacağı tutulan sürücüler, otomatik vites araçlara yönelince Dacia otomatik şanzıman seçeneğini Türkiye pazarına sunmak için harekete geçti.

2016 Sandero Stepway, Easy-R adı verilen yarı otomatik şanzıman ile birlikte geliyor. Yarı otomatik veya tam otomatik şanzıman nedir diye merak edenler için daha buradaki haberimizde konuyu ele almıştık. Merak edenler linke tıklayarak detaylarını öğrenebilirler.

dacia-otomatik-vites.jpg

Yenilenen şanzımanıyla Sandero Stepway, sizin yerinize debriyaja basarak sizi bu dertten kurtaracak. Yarı otomatik olması sebebiyle vites geçişlerinde biraz hissettirse de sağlamlık bakımından kafanızın rahat olacağını belirtelim. Aracın Drive ve Manual olmak üzere iki sürüş modu bulunuyor.

Drive modu bildiğimiz otomatik vites ike Manuel modunda vitesi siz değiştirebiliyorsunuz. Ani sollamalarda otomatik vites gerekli yanıtı veremezse, yapmanız gereken vitesi Manuel moda getirmek ve + veya - yönünde istediğiniz vitesi ayarlamak. Araç ani hızlanmalarda vites düşürüyor olsa da bu özelliğin olması araç üzerindeki hakimiyetinizi artıracak etmenlerden biri diyebiliriz.

 

SANDERO STEPWAY EASY-R FİYAT VE MOTOR ÖZELLİKLERİ

daica-motor.jpg

0.9 litrelik benzinli ve 1.5 litrelik dizel olmak üzere iki adet motor ile birlikte satılacak otomatik şanzıman sunduğu yakıt ekonomisiyle de dikkat çekiyor. Aynı zamanda start/stop özelliği bulunan bu motorlar ortalama tüketim değerlerine bakınca tutumlu yapısını gözler önüne seriyor. 0.9 litrelik benzinli motor ortalama 5.1 litre/100 km yakıt tüketirken 1.5 litrelik dizel motor 3.8 litre/100 km yakıt tüketim değerleri üretiyor. 

Motorların güç değerlerine göz attığımızda 0.9 litrelik benzinli motor 90 beygir güç ve 140 newton/metre tork üretebiliyor. Küçük hacimli olmasıyla vergi avantajı sağlayan motor, kapasitesiyle yüksek hacimli motorları aratmayacak diyebiliriz. 1.5 litrelik dizel motor ise 90 beygir güç ve 220 newton/metre tork üretebiliyor. Bu motoru, Renault tarafından bilenler için ne kadar tutumlu ve sağlam bir motor olduğunu söylemeye gerek yok diye düşünüyoruz.

sandero-stepway-konsol.jpg

Araçta yenilenen donanım özelliklerine bakınca karşımıza bazı yenilikler çıkıyor. Dacia yetkilileri, araçlarının donanımlarının kısıtlı olduğu eleştirilerini dikkate alarak yeni opsiyonlar eklemeyi ihmal etmemişler. Dacia Sandero Stepway Easy-R; acil fren desteği, ESP, patinaj önleme sistemi, yokuş kalkış desteği, navigasyon ve multimedya sistemi, ön sis farları ve star/stop sistemi gibi donanım özellikleriyle satışa sunuluyor. 

2016 Dacia Sandero Stepway otomatik vites fiyatları belli oldu. Dacia tarafından hazırlanan kampanyalı fiyatlar ise şöyle:

- 0.9 lt benzinli 90 Hp Easy-R   46.000 TL*

- 1.5 lt dizel 90 Hp Easy-R    54.150 TL*

 

* Her iki aracın start/stop sistemine sahip olduğunu ve istenirse 1.800 TL verilerek navigasyon destekli multimedya sistemine sahip olunabileceğini belirtelim.

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.