Hyundai Yeni Elentra 2016

Güney Koreli Hyundai makyajladığı kasasıyla ve gelişmiş donanımlarıyla yenilediği Elentra modelini görücüye çıkardı. Yeni Elentra hangi özelliklere sahip? İşte tüm detaylarıyla Yeni Hyundai Elentra incelemesi...
Hyundai Yeni Elentra 2016

HYUNDAİ YENİ ELENTRA DETAYLAR

Hyundai mevcut Elentra modelinde istediği satış başarısını yakalayamayınca aracı makyajlayıp, yeni özellikler ekleyerek yeniden piyasaya sundu. Önceki modele göre daha agresif, daha sportif ve daha modern çizgilere sahip otomobilin genel görünümünü ve detaylarını tek tek inceledik. İşte Yeni Elentra İncelemesi:

 

1- DIŞ TASARIM

yeni-elentra-on-tasarim.png

Aracın ön tasarımına baktığımızda ilk dikkat çeken farlar oluyor. Önceki versiyonda geriye doğru uzayan farlar gitmiş ve daha keskin hatlara sahip köşeli farlar gelmiş. Led gündüz aydınlatmaların ve mercekli farların oldukça şık görünüm kattığı gerçek. Ön farların arasındaki ızgara tasarımı selefi ile aynı izleri taşırken, krom çerçeve şıklık katsayısını arttırıyor. Asıl önemli tasarım değişikliği tampon kısmında yapılmış. Her iki kenarda sis farlarının üstünde yer alan haca ızgaraları ile doğrudan tekerleklere ilatilen hava sayesinde hem yakıt tasarrufu hem de daha iyi yol tutuşu sağlanmış. Ayrıca sis farlarının yuvarlak tasarımı ve hava ızgaralarıyla birlikte siyah aksamlar C formlu tasarımıyla oldukça estetik görünüm katmış. 

yeni-elentra-yan-tasarim.png

Aracın yan tarafına geçtiğimizde farların ve ön tampon tasarımının araca kattığı agresif görünüm kendini daha iyi gösteriyor. Ön tekerlek üzerinden başlayıp, yan gövde boyunca devam eden ve arka aydınlatma grubuna kadar giden omuz çizgisi mevcut. Kapıların alt tarafında da aynı şekilde ön ve arka tekerlek arasında bulunan keskin hat yine sportiflik katıyor. Araçta 3 parçalı cam kullanıldığını görüyoruz. Yan dikiz aynaları ön kapı ile ön dirseğin birleştiği noktaya konumlandırılmış. Yan aynalarda yerleştirilen sinyaller premium havayı yükseltimiş. Alacağınız pakete göre camların altında boylu boyunca uzanan krom çıta ve krom kapı kolları seçeneği sunulmuş. Bu detaylar ve krom kullanımı aynı şekilde görüntüyü daha estetik hale getirmiş. 

yeni-elentra-arka-tasarim.jpg

Arka tarafa bakınca aydınlatma grubundaki değişim hemen dikkat çekiyor. Eski Elentra'da olmayan led aydınlatmalar eklenmiş. Köşeli ve beşgen şekilli led stop lambaları oldukça başarılı görünüyor. Arka farların yanlara doğru uzayan yapısı korunmuş. Bu geniş far tasarımı sayesinde aracın daha zarif görünüm kazandığı aşikar. Arka tampona baktığımızda onun da tasarımında göze dokunur bir değişiklik olmadığını söyleyebiliriz. Tamponun sağ ve sol altı tarafında iki uzun reflektör eklenerek karanlıkta ve kötü havalarda arkadan gelenler için görünürlük arttırılmış.

 

2- İÇ TASARIM

yeni-elentra-konsol.jpg

İç tarafa geçtiğimizde önceki Elentra modeliyle çok büyük tasarım farkları olduğunu görüyoruz. Öncelikle direksiyondaki değişim dikkat çekiyor. Hyundai' nin dört kollu direksiyonu gitmiş, yerine üç kollu direksiyon gelmiş. Bu direksiyon Alman markalarının tercih ettiği hem daha estetik hem de daha kullanışlı görüntüsüyle ilk görüşte insanı etkilemeyi başarıyor. İç tasarımda ikinci dikkat çeken şey ise konsol tasarımı oluyor. Önceki Elentra' da beğenilmeyen ve eleştirilere maruz kalan konsol tasarımı daha düz çizgiler şeklinde tasarlanarak güzel bir konsol ortaya çıkmış.

Ortada yer alan 7 inç dokunmatik ekran ile konsolun uyumu başarılı. Multimedya ekranınn iki kenarındaki fan ızgaraları da tasarım değişikliğinden olumlu şekilde nasbini almış. Klima kontrol ünitesi yine üstteki tasarıma uygun olarak hemen alta konumlandırılmış. Kısacası konsol tasarımında önceki Elentra ile Yeni Elentra arasında muhteşem farklar yaratılmış.

yeni-elentra-ic-mekan.jpg

Aracın iç hacmi önceki model ile benzer değerler sunuyor. Koltuklarda isteğe göre ekstra fiyat ödemnerek deri karışımlı tasarımlar tercih edilebiliyor. Kapı içi gözleri yeterli hacme sahip. Vitesin arkasında önceki modelde olduğu gibi iki adet bardak yeri mevcut. Hemen onların arkasında yer alan kolçak biraz yükselmiş ve hacmi arttırılmış.

Aracın tüm camları otomatik ve sıkışma engelleme özelliğine sahip. Arka tarafa geçtiğimizde burada sunulan yaşam alanı yine yeterli değerleri sunuyor. Arka koltuklara kolçak eklemesi yapılmış. Orta kısımda yer alan kolçak indirildiği zaman iki adet bardak koyma yerine sahip. İstenirse koltuklar için beyaz renk döşeme seçeneği satın alınabiliyor.

 

3- TEKNİK DETAYLAR

yeni-elentra-guvenlik.jpg

Araç ülkemizde iki donanım ve iki motor seçeneği ile satışa sunuldu. Öncelikle motor seçeneklerine baktığımızda 1.6 litrelik benzin ve dizel seçeneği mevcut. 1.6 litrelik D-CVVT benzinli motor, manuel ve otomatik şanzıman seçenekleriyle alınabiliyor. Aynı şekilde 1.6 litrelik CRDi dizel motor da 6 ileri manuel ve 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ile alınabiliyor. Benzinli motor 127 beygir güç ve 155 newton/metre tork üretirken dizel motor ise 136 beygir güç ve 260 newton/metre tork değeri üretebiliyor. Araçların şanzımana göre sunduğu yakıt değerleri ise şöyle verilmiş:

 

- 1.6 D-CVVT Benzinli Düz Vites; Ş.içi 8,9 litre - Ş.dışı 5,2 litre - Ortalama 6,6 litre

- 1.6 D-CVVT Benzinli Otomatik Vites; Ş.içi 9,5 litre - Ş.dışı 5,4 litre - Ortalama 6,9 litre

- 1.6 CRDi Dizel Düz Vites; Ş.içi 5,7 litre - Ş.dışı 3,8 litre - Ortalama 4,5 litre

- 1.6 CRDi Dizel Otomatik Vites; Ş.içi 4,7 litre - Ş.dışı 3,8 litre - Ortalama 4,1 litre

 

Araçta, Style ve Elite olmak üzere iki donanım seçeneği bulunuyor. Style pakette; ABS, EBD, BAS, ESP, TCS, VSM, yolcu-sürücü ön hava yastıkları ve yan hava yastıkları gibi sürüş güvenlik sistemleri standart sunuluyor. Ayrıca lastik basınç göstergesi, alarm, direksiyondan kumandalı müzik sistemi, bluetooth, usb, aux girişi, 6 hoparlör, far sensörü, ısıtmalı-elektrikli yan aynalar, gövde rengi kapı kolları, arka kol dayama ve renkli camlar standart olarak sunuluyor. 

Elite donanımda ise Style donanıma ek olarak; 7 inç dokunmatik multimedya ekranı-navigasyon, geri görüş kamerası, yükseklik-derinlik ayarlı direksiyon, deri direksiyon, hız sabitleyici, yağmur sensörü, led gündüz farları, ön sis farları, çift bölgeli otomatik klima, ön kol dayama, sinyalli yan aynalar, krom kapı kolları ve 17 inç alüminyum alaşımlı jantlar sunuluyor.

 

YENİ ELENTRA SATIŞ FİYATI

yeni-elentra-beyaz.jpg

Yeni Elentra ülkemizde benzinli motorları ile sadece Style paketiyle satışa sunulacak. Dizel motor tercih edenler ise hem Style hem de Elite paketi satın alabilecek. Motor ve şanzımana göre Yeni Elentra satış fiyatları şöyle olacak:

 

- 1.6 Benzinli Düz Vites - Style Paket   56.590 TL

- 1.6 Benzinli Otomatik Vites - Style Paket  65.590 TL

- 1.6 Dizel Düz Vites - Elite Paket  81.990 TL

- 1.6 Dizel Otomatik Vites - Elite Paket  84.990 TL

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.