VW Tiguan 2016 Ön İnceleme

Volkswagen' in küçük SUV modeli olan Tiguan makyajlandı. 2016 model Tiguan dış görünüşünün yanında gelişen teknolojileri de bünyesine katarak piyasaya etkileyici giriş yapmaya hazır. Sizler için 2016 VW Tigun ön incelememiz...
VW Tiguan 2016 Ön İnceleme

VW TIGUAN 2016 DETAYLAR

Volkswagen Tiguan piyasaya ilk çıktığı günden itibaren başarılı satış grafikleri yakalayan model oldu. Mini SUV denen sınıfta VW Grup temsilcisi olan model, 2016 yılı için yeniden elden geçirildi. Tasarımında fütüristik değişiklikler yapıldı ve otomobil dünyasındaki teknolojik gelişmeler entegre edildi. Öncekinden daha dinamik ve daha teknolojik bir araç elde edildi. İşte 2016 VW Tiguan' da meydana gelen değişiklikler ve yeni eklenen detaylar...

 

1- DIŞ TASARIM

tiguan-on-tasarim.jpg

Ön tasarımda eski modele göre daha düz hatların bulunduğu göze çarpıyor. Ön aydınlatma gurubunda köşelerdeki kıvrımlı yapı küt ve kesik şekle getirilmiş. Led aydınlatmaların düzeni değiştirilerek alt tarafa alınmış ve düz hatta toplanmış. Ortadaki ızgara tasarımının neredeyse aynı bırakıldığı görülüyor. En büyük değişim tampon bölgesinde yapılmış. Yuvarlak sis farları gitmiş ve köşeli sis farları gelmiş. Sis farlarının üstünde yer alan hava ızgaraları da tasarımdan nasibini almış ve daha estetik haliyle görüntüyü tamamlamış. Alt ızgaranın yukarı doğru kıvrımlı yapısı ve alt kısmının siyah plastik bırakılmasıyla aracın arazi kabiliyetine vurgu yapılmış.

tiguan-yan-tasarim.jpg

Yan tasarıma geçtiğimizde aradaki fark hemen ortaya çıkıyor. Yeni nesil sanki farklı bir model gibi duruyor. Yan tasarım bakımından ilk bakışta Golf modelinin yükseltilmiş versiyonunu andırdığını söyleyebiliriz. Yan görünümde Golf 7 Cross diye adlandırılsa da sırıtmayacağını düşündürüyor. Bu açıdan bakıldığı zaman markanın en çok satılan modeli olan Golf' e atıfta bulunulmuş denebilir. Eski Tiguan' a göre yine hatların keskinleştirildiğini görüyoruz. Yan aynaların altından başlayan omuz çizgisi arka farlara kadar uzanıyor. Tekerleklerin etrafındaki çamurluk şekillerinde köşelerin törpülenerek yumşatıldığını ve yuvarlaklaştırıldığını görüyoruz. 3 parçalı cam tasarımının devam ettiği ve bu kısımda fazla değişiklik yapılmadığını söyleyebiliriz.

tiguan-arka-tasarim.jpg

Arka tasarımda ilk dikkat çeken farlar oluyor. Yeni far tasarımı daha modern görünüm sunuyor. Plaka yukarı çekilmiş. Tampon boyalı kısmı da biraz daha yukarı alınarak siyah boyasız kısmı daha büyük tutulmuş. Boyalı ve boyasız kısmı ayıran metalik çubuk şık duruyor. Arka camın keskin köşelerinin yanında biraz küçüldüğü dikkat çekiyor. Tamponun alt tarafında yapılan tasarım oyunları ile aracın arazi ruhuna gönderme yapılsa da yüksekliğin ve yaklaşma açısının azaldığını söylemek zor değil.

 

2- İÇ TASARIM

yeni-tiguan-konsol.jpg

İç tasarımda değişen direksiyon göze çarpıyor. VW firmasının yenilediği araçlarda kullandığı piano black üç kollu direksiyon bu araçtaki yerini almış. Göstergelerin arasına konumlandırılan renkli grafik bilgi ekranı dikkat çeken diğer unsur. Bunların haricinde konsol tasarımına baktığınız zaman VW' nin genel konsol tasarım diline sahip olduğunu ve sade yapı sunduğunu görüyoruz. Ortadaki multimedya ekranı standart pakette 5 inç siyah beyaz olarak sunuluyor. Üst paketlerde 5 inç renkli ve 8 inç renkli ekran seçenekleri mevcut. 8 inç ekranı tercih edenler için Apple CarPlay ve Android Auto uygulamalarına destek sunduğunu belirtelim. Ayrıca multimedya sistemi ile Wi-Fi üzerinden internete bağlanabiliyorsunuz.

tiguan-ic-tasarim.jpg

Yeni Tiguan' da koltuklar teknoloji ile birleşmiş ve elektrikli koltuklar eklenmiş. Bel desteği ve yükseklik ayarlı koltuklar ile gelen aracın diğer bir fonksiyonu ise masaj yapıyor olması. Masajlı koltuklar ile yolculuk konforu arttırılmaya çalışılmış. Yaşam alanı bakımından eski modelden daha geniş yaşam alanı sunuyor diyebiliriz fakat araçta daha çok konfora yönelik iyileştirilmeler yapılmış. Bunlardan bir tanesi de 3 bölgeli klima... Sürücü için, ön yolcu için ve arka yolcular için ayrı klima kontrolü sunuluyor. Ayrı bir filtre kullanıldığı ve dışarıdan alınan havanın kirden daha iyi arındırıldığını da ekleyelim.

 

3- TEKNİK DETAYLAR

tiguan-güvenlik donanımı

Yeni Tiguan elektronik yenilikler ve güvenlik açısından üst düzey imkanlara sahip. Firma bu sınıfta ilk olan ekranı cama yansıtma özelliğini kullanmış. Güvenlik ve yol yardımcıları açısından da zengin olan araçta en az pakette bile Front Assist donanımı sunuluyor. Bu donanım ile çevre görüş, acil fren desteği, yaya takip özelliği ve şerit takip sistemi standart pakette yer alıyor. Ayrıca 7 hava yastığı ve sürücü diz hava yastığı da standart pakette sunuluyor. Comfortline paketinde bunlara ek olarak sürücü uyarı sistemi ve yorgunluk takip sistemi ekleniyor.

yeni-tiguan-mavi.jpg

En üst paket olan Highline seçenler için ACC sistemi mevcut. Bu sistem radar konrtollü seyir takip sistemi olarak geçiyor ve sizin yerinize hızlanma ve fren yapabiliyor. Tabi bu sistemin DGS şanzıman ile çalıştığını belirtelim. Sistem içinde yer alan yoğun trafik asistanı ise dur-kalkları kendisi yapıyor ve öndeki araçla mesafesini koruyarak sürücünün yorulmasını önlüyor. En üst pakette ayrıca çevre görüntüleme sistemi mevcut ve özellikle arazi kullanımı için sanal kuşbakışı görüntü sağlayarak araca daha iyi hakim olmanız sağlanıyor. 

Araç 4Motion özelliği ile yani 4 çeker ile alındığında değiştirilebilir sürüş modu ile sunuluyor. Bunlar şehir, arazi, kar ve kişisel olmak üzere 4 moddan oluşuyor. 520 litrelik bagaj hacmi ise tavandan açılan bagaj kapağı, alçak yükleme eşiği ile kullanıcılara geniş yükleme mesafesi sunuyor. Ayrıca ayak hareketine duyarlı temassız açılan bagaj kapağı özelliğinin olduğunu da ekleyelim.

 

2016 TIGUAN FİYATI VE TÜRKİYE SATIŞ TARİHİ

yeni tiguan-fiyat

Avrupa' da ve ülkemizde 2016 bahar aylarında satışa sunulacak Yeni Tiguan' ın fiyatının ne olacağı hakkında henüz kesin bilgi yok. Trendline, Comfortline ve Highline olmak üzere 3 donanım paketiyle gelecek araçta iki motor çeşidi bulunacak. Bunlar 2.0 litre 150 beygir dizel motor ve 2.0 litre 180 beygir benzinli motor olacak. Bu iki motorun güce, vites özelliğine ve çekiş tipine göre 8 farklı şekilde sunulacağı belirtiliyor. 

 

NeOldu.com / İlkay ENGİN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.