Panama Gezilecek Yerler

Orta Amerika'da bulunan Panama, tarihi ve turistik açıdan çok önemli bir ülkedir. Tarihi yapıları, masmavi denizi ve yemyeşil doğası ile tatilcilerin ilgisini çeken Panama'nın gezip görmeniz gereken yerlerini sizler için araştırdık.
Panama Gezilecek Yerler

Panama Hakkında Bilgi

  • Orta Amerika'da yer almaktadır. 
  • Başkenti, ülke ile aynı adı taşıyan Panama şehridir.
  • Para birimi ABD doları ile Panama Balboası'dır.
  • Yaklaşık 5 milyon nüfusu vardır.
  • Başkanı Juan Carlos Varela'dır.
  • Resmi dili İspanyolca'dır.
  • Kosta Rika ve Kolombiya ile komşudur.
  • Telefon kodu +507'dir.
  • Vize istemeyen ülkeler arasında yer almaktadır.
  • Tropikal iklime sahiptir.

Panama Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde gezip Panama'da görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Panama'daki gezilecek yerler listesi
  • Panama müzeleri
  • Panama'da yer alan tarihi mekanlar
  • Panama'daki turistik noktalar
  • Panama'da otel önerileri
  • Panama'da nerede ne yenir?
  • Panama'da ulaşım nasıl sağlanır? 
  • Panama'ya ne zaman gidilir?
  • Panama festivalleri nelerdir?

Panama

Panama City, Orta Amerika'da Karayip Denizi ve Büyük Okyanus'un kuzey kıyısında, Kolombiya ve Kosta Rika arasında yer alan Panama Cumhuriyeti'nin başkenti ve en büyük şehridir. Panama Kanalı'nın Pasifik Okyanusu girişinde yer almaktadır. Şehre hakim olan tropikal savan iklimi sayesinde yıl boyunca hava sıcaklıklarında büyük farklılıklar yaşanmaz. Yıllık ortalama hava sıcaklığı 27 derecedir. Bu sayede Panama City'ye yılın her döneminde gitmek mümkündür. Panama City, bir tatil şehri olmasının yanı sıra, aynı zamanda Panama Cumhuriyeti'nin finans merkezidir. Bankacılık, ticaret ve turizmin kalbi burada atmaktadır.

panama-001.jpg


Panama Kanalı

Stratejik açıdan bölgenin en önemli noktalarından biri olan Panama Kanalı, Büyük Okyanus ile Atlantik Okyanusu'nu birleştirir. 77 km uzunluğa sahip olan kanal 1914'te ABD tarafından inşa olunarak hizmete açılmıştır. Deniz ticaretine ve ulaşımına büyük kolaylık getiren Panama Kanalı yolculuk sürelerini hemen hemen yarıya indirmiştir. Her sene 15 bin civarında geminin geçtiği kanal mutlaka görülmelidir.

panama-kanali.jpg


Casco Viejo

Casco Antiguo ya da San Felipe adıyla anılan bölge başkent Panama'da bulunan tarihi bir semttir. 1997 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi'ne alınan yerleşim alanı, 1671 ve 1673 yılları arasında korsanlar tarafından tamamen tahrip edilmiştir. Şu anda yüzde 80'ine yakını modern binalarla dolu olan Casco Viejo ilçesinde yer yer tarihi yapılar da bulunmaktadır. Panama'ya gelen tarih meraklılarının en fazla ilgi gösterdiği yerlerden birine dönüşen ilçe kesinlikle keşfedilmelidir.

casco-viejo-001.jpg


Panama Viejo

Ülkenin Eski Panama olarak adlandırılan ve başkentliğini yapan bölgenin adıdır. Modern kentin banliyölerinden birinde yer alan bölge, 1997 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne girmeyi başarmıştır. 1519 yılında Pedro Arias Davila isimli bir vatandaşın girişimleriyle 100 kişilik bir topluluğun emekleriyle kurulan bölge Pasifik Okyanusu üzerindeki ilk kalıcı yerleşim yeri olması bakımından önemlidir. 17. yüzyıla kadar hızla büyüyen kent aynı yüzyılın başında korsanların saldırısına uğradı. 1644'lü yıllarda aşırı tahrip edilen bölgede dini yapılarda bu hasardan nasibini almıştır. An itibarıyla harabeyi andıran Panama Viejo'da birçok eski kilise, kale ve kule gibi yapılar mevcuttur.

panama-viejo.jpg


Amerika Köprüsü

Panama'da yer alan Amerika KöprüsüBüyük Okyanus ile Panama Kanalı'nı birbirine bağlayan köprüdür. Yüksekliği 117 metre uzunluğu 1654 metre olan köprünün yapımına 1959 yılında başlanmış olup 1962 yılında tamamlanıp kullanıma açılmıştır. Köprü makas kemer biçiminde yapılmıştır. 2004 yılında yapılan Centennial köprüsüne kadar Amerika Köprüsü Panamerika karayolunun önemli bir kısmını oluşturmuştur. Köprü büyüleyici bir görüntüye sahip olup günün 24 saati Panama Kanalından geçecek gemiler tarafından kullanılmaktadır. Köprü etrafında bulunan tesislerden seyretmeye değer bir manzara ortaya çıkmaktadır.

amerika-koprusu.jpg


Rommel Fernández Stadı

Panamada bulunan Rommel Fernandez Stadı kuruluş amacı olarak çeşitli sporları da içerisinde bulunduracak şekilde yapılmıştır fakat daha çok futbol amaçlı kullanılmaktadır. Bu stad, 6 Şubat 1970 tarihinde tamamlanmış olup açılışı bu tarihte yapılmıştır. Panamanın en büyük stadlarından biri olarak geçen Rommel Fernandez Stadı halihazırda 32.000 kişilik izleyici kapasitesine sahip olup hizmetlerine bu yönde devam etmektedir. 2009 yılında yapılan restarosyon sonucunda stadın günümüz teknolojisine uyum sağlaması yönünde büyük işlemler yapılmıştır.

rommel-fernandez-stadi.jpg


Metropolitan Natural Park

Metropolitan Natural Parkı ilk olarak 1974 yılında Panama Kanalı hakkında görüşmeler yapılırken kurul tarafından sit alan oluşturmak maksadıyla ortaya atılan bir fikirdir. Bu fikir 1983 yılında hayata geçirilmiş olup şehrin içinde doğayla bütün bir şekilde olmanın yolu sağlanmıştır. Oluşturulan bu park şu an için şehir sınırları içerisinde olup da yabani hayatın devam edebileceği tek yerdir. Parkta bulunan doğal hayat turistik açıdan geziseverlerin ilgisini çekmektedir. Özellikle doğa fotoğrafçılığı yapan kişiler üstünde daha büyük bir etki yaratmaktadır.

metropolitan-natural-park-010.jpg


Causeway Adaları

Causeway Adaları Panama Kanalının Pasifik girişinde isimleri Naos, Cluebra, Perico ve Flamenco olan dört küçük adacıktan oluşmaktadır. Kazılar sonucu çıkarılan taşlardan oluşturulan yol sayesinde her küçük adacık birbiriyle bağlantılı olup ana karaya ulaşılabilmektedir. Oluşturulan bu yollarda 1 şerit araba yolu ve 1 şerit de yaya ve bisikletlilerin kullanımı için açıktır. Bu adacıklar İkinci Dünya Savaşı sırasında kanal kontrolünde olup güvenlik amaçlı silahlandırılmıştır. Savaşın sona ermesine müteakip Panama yönetimine devredilen adalar günümüzde birçok liman, restoran, müze gibi yerleri içinde barındırmaktadır.

causeway-adalari.jpg


Ancon Tepesi

Ancon Tepesi, isminden de anlaşılacağı üzere Panama'ya bağlı Ancon ilçesinde bulunmaktadır. Tepe bulunduğu konum ve yükseklik itibariyle 654 metre olup Panamanın en yüksek tepesidir. Tepenin zirvesine ulaşmak 30 dakika gibi bir zamanınızı alabilmektedir. Tepede Amerika Silahlı Kuvvetleri tarafından inşa edilmiş fakat şu an kullanılmayan yeraltı sığınakları bulunmaktadır. Araç kullanımına sadece gündüzleri izin verilmektedir. Günün geri kalan zamanında ise yürüyüş ve doğa sporunuzu yapıp doğayla iç içe bir şekilde vaktinizi geçirebilirsiniz.

ancon-tepesi.jpg


Panama Kanal Müzesi

Müzenin orjinal adı "Museo del Canal Interoceanico de Panama'dır." Kar amacı gütmeyen bu halka açık müze, 1997 yılında Panama'nın başkenti olan Panama City'de kurulmuştur. Müzenin içinde yer aldığı şu anki bina 1874 yılında yapılmıştır. İlk yapıldığında Panama Kanalı inşaatını üstlenen hem Fransız hem de Amerikalı şirketlerin merkez ofisi olarak hizmet vermiştir. 

panama-kanal-muzesi.jpg


Panama'da Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Vize istemeyen ülkeler arasında yer alan Panama, gezilecek yerleriyle insanları büyülemeye devam ediyor. Bu içeriğimizde Panama'da konaklanacak 5 otel önerisi derledik. İşte Panama'nın en iyi otelleri;


Hotel Valencia

Panama City'de, Ancon Hill'e 6 kilometre mesafede yer alan Hotel Valencia'da tur masası ve ücretsiz WiFi erişimi mevcuttur. Bellavista bölgesinde elverişli bir konumda yer alan bu otel, Rod Carew Ulusal Stadyumu'na 10 kilometre mesafededir. Tesis personeli havaalanı transferleri ayarlayabilir. Ziyaretçi puanlamasından 8.3 puan alan bu hotel, 3 yıldızlıdır.

hotel-valencia.jpg

Adres: Panama

Telefon: +507 227 8340

Fiyat: Geceliği 13 € ile  22 € arasındadır.


Hotel Villa del Mar 

Panama kentinde yer alan Hotel Villa del Mar, ücretsiz havaalanı transfer hizmeti, 24 saat resepsiyon hizmeti ve tüm alanlarda ücretsiz Wi-Fi erişimi sunmaktadır. Otel, tarihi merkeze 4 km'den daha kısa mesafededir. Buradaki odalar TV ve klima ile doldurulmuştur. Ziyaretçi puanlamasından 7.1 puan alan bu hotel 3 yıldızlıdır.

hotel-villa-del-mar -001.jpg

Adres: Avenida Justo Arosemena y Calle 33, Panama City, Panama

Telefon: +507 225 3568

Fiyat: Geceliği 16 € ile 40 € arasındadır.


Hotel Doral

Panama City'de bulunan Hotel Doral, Panama Kanalı'na sadece 12 dakika, Albrook Alışveriş Merkezine ise 9 dakika uzaklıktadır. Bu hotelin bazı odaları deniz, dağ veya şehir manzaralıdır. Tesisin resepsiyonu 24 saat açıktır. Ziyaretçi puanlamasından 7.5 puan alan bu hotel 2 yıldızlıdır.

hotel-doral-001.jpg

Adres: Hotel Doral calle monteserin Santa ana Panama, Panama

Telefon: +507 262 5133

Fiyat: Geceliği 21 € ile 29 € arasındadır.


Hotel California Panama 

Panama şehrinde yer alan bu hotel, wifi erişimi ile özel otoparktan ücretsiz yararlanma imkanı ve tesiste bir restoran sunmaktadır. Tüm odalarda klima, sade, dekor ve düz ekran kablo TV vardır. Tesisin resepsiyonu 24 saat açıktır. Ziyaretçi puanlamasından 8.2 puan alan Hotel California Panama, 3 yıldızlıdır.

hotel-california-panama .jpg

Adres: Entre Calle 43 y Vía España, Vía Espana, Panama City, Panama

Telefon: +507 263 7736

Fiyat: Geceliği 22 € ile 51 € arasındadır.


Hotel Lisboa

Panama City'de bulunan Hotel Lisboa, bünyesinde bir restoran, ücretsiz wifi erişimi ve özel otopark hizmeti vermektedir. Panama kentindeki Casco Antiguo tarihi kent merkezi 5 dakikalık sürüş mesafesindedir. Hotel Lisboa'nın resepsiyonu 24 saat açıktır. Ziyaretçi puanlamasından 8.0 puan alan bu hotel 2 yıldızlıdır.

hotel-lisboa.jpg

Adres: Avenida Cuba, Panama Ciudad de Panama, al lado de la Loteria, Panama, Panama

Telefon: +507 227 5916

Fiyat: Geceliği 24 € ile 42 € arasındadır.


Panama'da Nerede Ne Yenir?

Panama son derece lezzetli yemeklere sahiptir. Birbirinden güzel yemeklere sahip olan Panama mutfağı, sizleri yeni tatlar ile buluşturacaktır. Son yıllarda oldukça turist akınına uğrayan Panama, kaliteli hizmet veren restoran ve kafelere sahiptir. Peki ya Panama'da nerede ne yenir? İşte Panama'nın en iyi restoran ve kafeleri;


Azahar Panama

Akdeniz mutfağını kendine konu edinen Azahar Panama, vejetaryen dostudur. Azahar Panama, öğle yemeği ve akşam yemeği hizmeti vermektedir. Tüm alkolleri restoranında bulunduran Azahar Panama, pazar günleri 12:00 - 22:00 saatleri arasında, pazartesi, salı ve çarşamba günleri 12:00 - 23:00 saatleri arasında hizmet verirken diğer günler ise 12:00 - 00:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

azahar-panama.jpg

Adres: Av. Balboa, PH Yoo, Piso 7, Panama

Telefon: +507 203 9856


Caliope

Akdeniz mutfağını kendine konu edinen Caliope, vejetaryen dostudur. Caliope, akşam yemeği ve içecek hizmeti vermektedir. Tüm içkileri servis eden bu restoran pazar günleri hizmet vermemektedir. Diğer günler ise 18:30 - 22:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

caliope.jpg

Adres: Av Central entre Calle 11 y Calle 13, Casco Antiguo Panama, Panama

Telefon: +507 212 1565


Salvaje Restaurant

Japon ve Asya mutfağını kendine konu edinen Salvaje Restaurant, vejetaryen dostudur. Bu restoran sizlere öğle yemeği, akşam yemeği, gece eğlencesi ve içecek hizmeti vermektedir. Salvaje Restaurant sizlere her gün 06:00 - 01:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

salvaje-restaurant.jpg

Adres: Cuidad de panama, Panama

Telefon: +507 6305 3634


Donde Jose

Latin mutfağını kendine konu edinen bu restoran, vejetaryen dostudur. Bu restoran sizlere sadece akşam yemeği hizmeti vermektedir. Donde Jose pazar ve pazartesi günleri çalışmamaktadır. Diğer günler ise 19:00 - 21:00 ve 21:30 - 23:30 saatleri arası sizlere hizmet vermektedir.

donde-jose.jpg

Adres: Av Central 1100, Panama, Panama

Telefon: +507 262 1682


Solomon's Deli

Panama'nın göbeğinde bulunan Solomon's Deli, vejetaryen dostudur. Öğle yemeği, brunch, akşam yemeği ve içecek hizmeti vermektedir. Solomon's Deli, cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi günleri hizmet vermemektedir. Diğer günler ise 12:00 - 21:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

solomons-deli.jpg

Adres: PH Paitilla Mall, Local Paitilla, Calle Ramon H. Jurado, Panama, Panama

Telefon: +507 388 3354


Panama'da Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Panama içi ulaşımda pek çok seçenek mevcuttur. Taksiler çok tercih edilir. Ancak hiçbirinde taksimetre bulunmaz. Yetkililerin belirlediği oranlarda ödeme yapmanız gerekmektedir. Bu ücretler de, tıpkı ülkemizdeki dolmuş mantığında işlemektedir. Yani bindiğiniz yerden gideceğiniz yere kadar ne kadar ödemeniz gerektiği önceden belirlenmiştir. Şehir içinde otobüsle de dolaşmak mümkün ve oldukça ucuz bir yöntemdir. Ancak her otobüs özel olduğundan, yani şoföre ait olduğundan, müşterileri etkilemek ve binmesini sağlamak için pek çok yola başvururlar. Örneğin, yol boyunca oldukça süslü, rengarenk otobüsler görmeniz mümkündür. 2014 yılından bu yana da Panama City şehrinde metro kullanımı başlamıştır. 

panamada-ulasim-nasil-saglanir.jpg


Panama'ya Ne Zaman Gidilir?

Tipik bir tropikal iklime sahip olan Panama ülkesine gitmek için en sıcak zaman olan Nisan ve Mayıs ayları en uygun zamandır.

panamaya-ne-zaman-gidilir.jpg


Panama'ya Nasıl Gidilir?

Türkiye'den Panama ülkesine direk olarak gidilmemektedir. Panama'da havalimanı başkent Panama City'dedir ve Amsterdam, Paris, Frankfurt gibi çoğu Avrupa ülkesi üzerinden aktarmalı bir şekilde Panama'ye gidebilirsiniz. Panama'ya komşu ülkelerden tren ve otobüs ile ulaşım da sağlanabilmektedir.

panamaya-nasil-gidilir-001.jpg


Panama Festivalleri ve Zamanları

Feria de Las Flores y del Cafe (Çiçek ve Kahve Festivali), Ocak ayında Boquete şehrinde 10 gün boyunca kutlanmakta olan en meşhur ikinci festivaldir. Başkentte, Ocak ayında kutlanan Caz Festivalinin dışında kutlanan birçok festival bulunmaktadır. Bunlar; Şubat ayında kutlanan Karnaval, Nisan ayında Boquete'de kutlanan Orkide Festivali, yine Nisan ayında La Villa de Los Santos şehrinde kutlanan Feria Internacional del Azuero, aynı şehirde Haziran ayında kutlanan Festival Corpus Christi, Bacas del Toro şehrinde Eylül ayında kutlanan Feria Internacional del Mar (Uluslararası Deniz Festivali), Guarare şehrinde aynı ay kutlanan Festival de la Mehorana isimli folklor festivali, Kasım ayında gerçekleşen bağımsızlık günü kutlamaları, Volcan kentinde gerçekleşen tarım festivali Feria de las Tierras Altas isimli beş günlük festival, ülkenin en önemli kültür etkinlikleridir.

panama-festivalleri-ve-zamanlari.jpg

Önerilen İçerik: Vizesiz Gidilen Ülkeler ve Pasaport Harçları 2020 

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum