Kolombiya Gezilecek Yerler

Kolombiya ya da resmi olarak Kolombiya Cumhuriyeti, Güney Amerika'da yer alan bağımsız, üniter ve anayasal bir cumhuriyettir. Bizde sizler için Kolombiya'nın tarihi güzelliklerini ve gezilecek yerlerini derledik.
Kolombiya Gezilecek Yerler

Kolombiya Hakkında Bilgi

  • Güney Amerika'da bulunmaktadır.
  • 32 alt departmandan oluşmaktadır.
  • Başkenti Bogota'dır.
  • Telefon kodu +57'dir.
  • Para birimi Kolombiya Pesosu'dur.
  • Başkanı İvan Duque'dur.
  • Nüfusu 50 milyondur.
  • Resmi dilleri İspanyolca ve İngilizce'dir.
  • Vize istemeyen ülkeler arasında yer almaktadır.
  • Tropikal iklime sahiptir.

Kolombiya Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde gezip Kolombiya'da görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Kolombiya'daki gezilecek yerler listesi
  • Kolombiya müzeleri
  • Kolombiya'da yer alan tarihi mekanlar
  • Kolombiya'daki turistik noktalar
  • Kolombiya'da otel önerileri
  • Kolombiya'da nerede ne yenir?
  • Kolombiya'da ulaşım nasıl sağlanır? 
  • Kolombiya'ya ne zaman gidilir?
  • Kolombiya festivalleri nelerdir?

Bogota

Kolombiya'nın başkenti ve en büyük şehri olan Bogota, tarihi güzellikleri, yapıları ve sıcakkanlı insanıyla her yıl pek çok turistin gezilecek yerler arasında yer almaktadır. Şehrin nüfusu 2017 itibariyle 8,081 milyondur. Aynı zamanda Cundinamarca departmanının merkezidir.

bogota.jpg


Quinta De San Pedro Alejandrino

İskenderiyeli Aziz Peder Quinta için 17. asırda inşa edilen anıt, Karayip Denizi kıyısına oldukça yakın bir noktada bulunmaktadır. Günümüzde bir müze ve tarihi yapı olarak hizmet veren anıt turistik bir yer merkezi haline gelmiştir. Müze girişinde küçük ücretler ödenmektedir. 

quinta-de-san-pedro-alejandrino.jpg


Rodadero

Yalnızca Kolombiya'nın değil Karayipler'in en popüler plajları arasında başı çeken Rodadero, bembeyaz kumları, civarındaki dağları, güneşi ve kayak gibi su sporları olanakları ile gidenlerin gönlüne taht kurar. Ayrıca burada bulunan akvaryumu doyasıya gezebilir, yunuslarla yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz.

rodadero.jpg


Parque De Los Novios 

Kuru bir göl üzerine kurulmuş olan bu park, Santa Marta halk pazarının ilk bölgesi olarak biliniyor. Bölgede yıllar içinde en çok göze çarpan plaza olan Parque De Los Novios, Adalet Sarayı'nın önünde bulunmaktadır. Turistlerin ve bölge halkının sıklıkla ziyaret ettiği alan bar ve restoranlarla daha da canlılık kazanıyor. Gece hayatıyla adı birlikte anılan Parque De Los Novios ziyaret edebileceğiniz yerler arasında bulunmaktadır.

parque-de-los-novios .jpg


Pueblito 

Tayrona kültürünün en çok hissedildiği yer alan Pueblito, Tayrona Milli Parkı'nın bir kısmını kaplıyor. Otantik olarak nitelendirebileceğimiz Pueblito'da yuvarlak taş konstrüksiyonlar, büyük oyulmuş taş levhalarla döşenmiş iç yollar, merdivenler ve farklı tasarım ve dekorasyonlarla inşa edilmiş taş köprüler görebilirsiniz. Burada özellikle fotoğraf çekmekten keyif alabilirsiniz.

pueblito .jpg


Museo de Antropogia 

Şehrin antropoloji müzesi Universidad del Atlantico isimli üniversitenin ilk katında yer almaktadır. Erken dönem Kolombiya yerleşimcilerine ait çanak ve çömleklere dair minik bir koleksiyonu olan müzede farklı bölgelerin kültürlerine yönelik sergilemekler de yapılmaktadır. 

museo-de-antropogia .jpg


Museo del Caribe

Karayip müzesi adını alan bu yapı, Barranquilla'nın tarihi merkezinde bulunan Karayipler Ulusal Parkı'nın içinde yer alır. Ülkenin Karayip kıyılarındaki kültürün dünü ve bugününe dair merak sahibi olan ziyaretçilerin uğrak noktasıdır. Müzenin içinde yer alan Macondo kütüphanesi özellikle Gabrial Garcia Marquez külliyatına odaklanmaktadır.

museo-del-caribe.jpg


Caicedo Meydanı

Cali'nin şehir merkezinde yer alan bu meydan şehrin alameti fabrikasıdır. San Pedro Katedrali'nin önünde yer alan meydanda bir park da bulunmaktadır. Ayrıca zaman zaman kurulu hazır sahnelerde konserler ve dans şovları düzenlenmektedir. 

caicedo-meydani.jpg


La Merced

Sömürgecilik dönemine ait bu mimari kompleks Vali'nin tarihi merkezinde bulunmaktadır. İçeride sömürgecilik dönemi sanatına odaklanan Museo de Arte Colonial Müzesi, Arkeoloji Müzesi ve Our Lady of Mercy Şapeliadlı dini arkeoloji müzeleri bulunmaktadır.

la-merced-001.jpg


Iglesia de San Antonio 

1747 yılında yapılan bu kilise Colina de San Antonio, tarihi merkezin batısında yer alan küçük bir tepenin üzerinde kurulmuştur. İçeride azizlere dair odunda oyulmuş heykeller bulunuyor. Heykellerin her biri 17. yüzyıla aittir. Kilisenin etrafında muhteşem bir park vardır ve bu park şehre dair en güzel manzaralardan birine sahiptir.

iglesia-de-san-antonio .jpg


Kolombiya'da Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Vize istemeyen ülkeler arasında yer alan Kolombiya, gezilecek yerleriyle insanları büyülemeye devam ediyor. Bu içeriğimizde Kolombiya'da konaklanacak 5 otel önerisi derledik. İşte Kolombiya'nın en iyi otelleri;


Hotel Living 55 

Modern bir tasarım binasında yer alan Hotel living 55, Bogota'da ücretsiz Wi-Fi içeren mutfaklı daireler sunmaktadır. Tarihi şehir merkezine 10 km uzaklıktadır. Bazı dairelerde doluluk durumuna bağlı olarak özel balkon ve veranda bulunmaktadır. Ziyaretçi puanlamasından 8.2 puan alan bu hotel 4 yıldızlıdır.

hotel-living-55 .jpg

Adres: Cl. 55 ##10-73, Bogota, Cundinamarca, Kolombiya

Telefon: +57 1 3462949

Fiyat: Geceliği 787 € ile 1762 € arasındadır.


Hotel Monserrat 

Monserrat Hotel, Bogota'da, La Candelaria semtinde yer almaktadır. Ücretsiz WiFi erişimi mevcuttur ve günlük kahvaltı dahildir. Candelaria semti, çok çeşitli restoranlar, barlar ve kültürel etkinlikler sunmaktadır. Plaza de Bolivar Meydanı sadece 1,5 km uzaklıktadır. Ziyaretçi puanlamasından 8,5 puan alan Hotel Monserrat 4 yıldızlıdır.

hotel-monserrat .jpg

Adres: Cl. 12d #3-76, Bogota, Kolombiya

Telefon: +57 18012177

Fiyat: Geceliği 740 € ile 1448 € arasındadır.


City Express Plus Bogota Havaalanı

City Express Plus Bogota Aeropuerto, Bogota'da konaklama imkanı sunmaktadır. Konuklar otel bünyesindeki restoranın tadını çıkarabilirler. Ücretsiz WiFi özelliği boyunca sunulan ve ücretsiz özel park yeri mevcuttur. Ziyaretçi puanlamasından 8.7 puan alan bu hotel 4 yıldızlıdır.

city-express-plus-bogota-havaalani.jpg

Adres: Dg. 25g ## 95 - 66, Bogota, Cundinamarca, Kolombiya

Telefon: +57 1 7448358

Fiyat: Geceliği 60 € ile 80 € arasındadır.


Lancaster House

Lancaster House, tam donanımlı mutfak ve LCD uydu TV içeren 1 ve 2 yatak odalı zarif süitlerle hizmet vermektedir. Bazı süitler özel terasa sahiptir. Tesiste ücretsiz Wi-Fi erişimi, 2 restoran, spor salonu, sauna, 7 etkinlik odası, 24 saat kamera sistemi ve yeraltı otoparkı bulunmaktadır. Ziyaretçi puanlamasından 8.2 puan alan bu hotel 4 yıldızlıdır.

lancaster-house.jpg

Adres: Paralela Autonorte #106B-28, Bogota, Cundinamarca, Kolombiya

Telefon: +57 1 6291100

Fiyat: Geceliği 32 € ile 83 € arasındadır.


Hotel Dann Carlton Belfort Medellin 

Bitkiler ve şezlonglar ile çevrili bir yüzme havuzu ile panoramik bir sağlık havuzu sunan bu şık otelde spor salonu olanakları ve ücretsiz Wi-Fi erişimi de mevcuttur. Masaj seansları ayarlanmaktadır. Klimalı odalar parke zemin, perdeler ve zarif ahşap mobilyalarla dekore edilmiştir. Ziyaretçi puanlamasından 8.3 puan alan bu hotel 5 yıldızlıdır.

hotel-dann-carlton-belfort-medellin .jpg

Adres: Cl. 17 #No. 42-300, Medellín, Antioquia, Kolombiya

Telefon: +57 4 4445252

Fiyat: Geceliği 67 € ile 145 € arasındadır.


Kolombiya'da Nerede Ne Yenir?

Kolombiya mutfağının kalbini et, patates ve yufka oluşturur. Karayipler'in deniz mahsulleri Kolombiya mutfağında zengin yer tutar. Ülke mutfağı Amazonlar'da yetiştirilen meyvelerle daha da zenginleşmektedir. Kolombiya'da yemekleri tatlandırmak için hindistan cevizi ve pirinç kullanırlar. Kolombiya şaraplarının tadı genelde zayıftır fakat ülkede Arjantin ve Şili şaraplarına kolayca erişebilirsiniz. 


Cafe Restaurante El Gato Gris

Kolombiya'nın en iyi restoranları arasında yer alan Cafe Restaurante El Gato Gris'de öğle yemeği, akşam yemeği, gece eğlencesi ve içecek hizmeti vermektedir. Her türlü alkol hizmeti veren bu restoran pazar 12:00 ile 03:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Diğer günler ise 08:00 ile 03:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

cafe restaurante-el-gato-gris.jpg

Adres: Cl. 12b #Carrera 1A, Bogota, La Candelaria, Kolombiya

Telefon: +57 312 5856421


Prudencia

Kolombiya en iyi restoranlar arasında yer alan Prudencia sadece öğle yemeği hizmeti vermektedir. Vejetaryen dostudur. Her türlü içkiyi bulunduran bu restoran pazar günü kapalıdır. Diğer günler ise 12:00 ile 16:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. 

prudencia.jpg

Adres: Cra. 2 #1134, Bogota, Kolombiya

Telefon: +57 1 3941678


La Ventana

Latin mutfağını kendine konu edinen La Ventana, vejetaryen dostudur. Kahvaltı, öğle yemeği, brunch ve akşam yemeği hizmeti veren bu restoran her türlü alkol bulundurmaktadır. Bu restoran cumartesi ve pazar günleri 07:00 ile 23:00 saatleri arasında hizmet verirken diğer günler ise 06:30 ile 23:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

la-ventana.jpg

Adres: Cra. 7 #No. 72 - 41, Bogota, Kolombiya

Telefon: +57 1 6006030


Kolombiya'ya Ne Zaman Gidilir?

Kolombiya'nın kıyı ve kuzey kesimleri sıcaktır ve tropikal iklim özellikleri gösterir. Mayıs ve Kasım ayları yağışlı geçer. Ülkede sıcaklık yüksekliğe göre değişmektedir. Bogota'da mevsim genelde ilkbahar gibidir. Kolombiya'yı ziyaret etmek için en ideal zaman dilimi iklimin kuru olduğu zamanlardır. Aralık ayından mart ayına kadar geçen dönem ve haziran ve ağustos ayları ülkeyi ziyaret etmek için en ideal dönemlerdir.

kolombiyaya-ne-zaman-gidilir.jpg


Kolombiya'ya Nasıl Gidilir?

Kolombiya Türkiye vatandaşlarından vize istememektedir. İstanbul üzerinden Bogota, Cali ve Medellin'e doğrudan seferler vardır. Fakat yolculuk masrafını daha ucuza mal etmek isterseniz Paris, Frankfurt, Madrid üzerinden de aktarmalı uçuşları tercih edebilirsiniz. Nadir olarak hareket etmekle birlikte İstanbul ve İzmir'den kalkan seyahat gemileri de bir başka seçenek olacaktır. 

kolombiyaya-nasil-gidilir.jpg


Kolombiya Festivalleri ve Zamanları

Ülkenin bir diğer büyük festivali Tomato Fight Festival (Domates Savaşı Festivali) ise Stumarchan stadyumunda gerçekleştirilmektedir. 3 gün süren domates savaşında yaklaşık 15 ton domates kullanılır. Her sene ağustos ayında düzenlenen Festival of Flowers, Medellin şehrinin en meşhur festivalidir. Dünyanın hiçbir yerinde göremeyeceğiniz çiçeklerin açtığı festivalde dans etkinlikleri ve konserler de olmaktadır. Dünya Salsa Festivali kapsamında ağustos ayında dansçılar ve müzisyenler Cali kentinde toplanır. Yaklaşık 4 bin dansçı ve 20 ulusal orkestranın katıldığı festival 8 gün sürer. Kent çapında pek çok atölye ve pratik salsa dersleri de düzenlenir.

kolombiya-festivallari-ve-zamanlari.jpg


Kolombiya Gece Hayatı

Gece hayatı en güzel olan ülkeler arasında yer alan Kolombiya'nın gece hayatı çok renkli ve çeşitlidir. Adeta dünyadaki en neşeli, en eğlenceli adamları toplamışlar buraya koymuşlar. Her türlü insana göre çeşitler var. Birbirinden güzel ve eğlenceli kafe, bar ve clubların bulunduğu Kolombiya'da her zevke uygun bir mekanı yakalamak mümkün.

kolombiya-gece-hayati.jpg


Parque 93

Sıkışık mekanlarda sosyalleşmeyi sevmeyenler için kötü fakat sıkışık ortamları sevenler için adeta mükemmel bir park. Bogota'daki yegane sosyalleşme alanı da Parque 93. Özellikle cuma ve cumartesi akşamları neredeyse full oluyor diyebiliriz. 

parque-93.jpg

Adres: Cl. 93a #13-25, Bogota, Kolombiya

Telefon: +57 1 7042792


El Poblado

Medellin gece hayatının merkezi de burası. Turistler de nispeten daha güvenli ve ucuz olduğu için burayı tercih ediyor. Güzel Kolombiya kadınlarını burada bulabilirsiniz. İnsanların favori mekanları arasında yer almaktadır. 

el-poblado.jpg

Adres: El Poblado, Medellín, Antioquia, Kolombiya


Parque del Periodista

Gazeteci parkı anlamına gelen bu park, yukarıda bahsettiğimiz Parque 93 gibi bir yerdir. Yerel halkın toplanma ve sosyalleşme yeridir. Uyuşturucuyu normalde herkes dilediği gibi kullanıyor. Fakat siz yinede dikkat edin. 

parque-del-periodista.jpg

Adres: Bogota, Bogota, Kolombiya

Önerilen İçerik: Vizesiz Gidilen Ülkeler ve Pasaport Harçları 2020

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum