Frankfurt Gezilecek Yerler

Almanya'nın en önemli kentlerinden Frankfurt, Avrupa'nın tarihi ve turistik açıdan zengin merkezlerinden biridir. Frankfurt'a yapacağınız seyahatlere rehber olabilmek adına kentin gezilecek yerlerini sizler için araştırdık.
Frankfurt Gezilecek Yerler

Frankfurt Hakkında Bilgi

  • Frankfurt am Main, Main nehri kıyısında kurulmuştur.
  • 690.000'den fazla nüfusuyla Hessen eyaletinin en büyük şehridir.
  • Berlin, Hamburg, Münih ve Köln'den sonra Almanya'nın beşinci büyük şehridir.
  • Almanya'nın en önemli ulaşım merkezlerindendir.

Frankfurt Nerededir?

Frankfurt, Almanya'nın Hessen eyaletinde yer almaktadır. Ülkenin ortasında yer almaktadır. Ünlü Ren Nehri'nin kuzeyinde duran Frankfurt, içerisinde Ren'in en önemli kollarından olan Main Nehri'ni bulundurur.

frankfurt.png


Frankurt Gezilecek Yerler

  1. Frankurt'da gezilecek yerler listesi
  2. Frankurt'daki müzeler
  3. Frankurt'da yer alan tarihi mekanlar
  4. Frankurt'daki turistik noktalar
  5. Frankurt otel önerileri
  6. Frankurt'da ne yenir?

Palmengarten

Frankfurt’un Westend ilçesinde bulunan geniş ve mükemmel bir botanik bahçedir. Şehrin en yeşillik alanlarından biridir. Şehir halkının en önemli nefes alma mekanlarından biri olan Palmengarten 1871 yılında oluşturulmuştur. Botanik bahçeye daha da güzellik katması açısından bölgede bir de yapay göl hazırlanmıştır. Hükümet bu bahçenin daha da büyütülmesi için yüksek meblağlar harcamıştır. Yüzlerce bitki türünün bulunduğu alan II. Dünya Savaşı yıllarından sonra ABD’li askerler tarafından kontrol edilse de işgalin bitmesinden sonra Frankfurt yerel yönetimlerine teslim edilmiştir. 20. yüzyılın ortalarında gerçekleştirilen ıslah çalışmalarıyla bahçede savaşın kötü izleri silinmiş ve tekrardan restore edilmiştir.

palmengarten.jpg


Staedel Müzesi

Almanya’nın en önemli sanat eserlerini barındıran bir sanat müzesidir. Burada yaklaşık olarak 100 bin çizimin yanı sıra yüzlerce baskı ve tam 600 adet heykel sergilenmektedir. Müze ünlü banker ve tüccar Johann Friedrich Staedel tarafından 1815 yılında kurulmuştur. 20. yüzyılın başlarından itibaren burada Avrupa sanatının en değerli Alman koleksiyonları yer aldı. Staedel Müzesi’ne gösterilen yoğun ilgi kurumun 2012 yılında ülkede ‘yılın müzesi’ unvanına layık görülmesini sağlamıştır. Frankfurt seyahatinizde her yıl yaklaşık 400-500 bin civarında konuk ağırlayan Staedel Müzesi’ni gezmeyi unutmayın.

staedel-muzesi.jpg

Berlin Gezilecek Yerler


Frankfurter Romer

Ortaçağ’dan kalma yapıları ile ünlü olan bölge Frankfurt’un ‘Old Town’udur. Romer olarak adlandırılan yapı Nikolas Kilisesi’nin tam karşısında yer alır ve 15. yüzyılın Almanya’daki en önemli mekanlarından biri olarak kabul edilir. Belediye binası olarak da hizmet veren yapı II. Dünya Savaşı’nda ağır yaralar almıştır. Daha sonra tekrar yapılan Romer’in olduğu alan, muhteşem Ortaçağ yapıları ile beraber buram buram tarih kokmaktadır. Etrafta kafe ve restoranlarla birlikte hediyelik eşya dükkanları bulunuyor.

frankfurter-romer.jpg


Frankfurt Katedrali

Şu anki katedral aynı kilisenin üçüncü versiyonudur. Aziz Bartholomew’e adanmış bir Gotik yapıdır. Şehrin en merkezi bölgelerinden birinde bulunan yapı tipik bir Roma Katolik katedralidir. Son yapılan katedral 19. Yüzyıldan kalma olsa da kilisenin geçmişinin 7. yüzyıllara uzandığı bilinmektedir. Ayrıca 14. yüzyıl Roma İmparatorluğu dönemlerinde taç giydirme törenlerine ev sahipliği yapmıştır. Bölgedeki katedrallere nazaran biraz küçük olsa da tam 95 metre yüksekliğindeki kulesiyle göz doldurmaktadır.

frankfurt-katedrali.jpg


Goethe Evi

Alman Edebiyatı’nın en önemli isimlerinden Gothe’nin yaşadığı ev, müzeye çevrilmiştir. Bu evde usta yazarın çalışma masası ve araç gereçleri sergilenmektedir. Goethe’nin Genç Werther’in Acıları, Faust gibi Dünya Edebiyatı’na kattığı önemli eserleri bu evde kaleme aldığı bilinmektedir. Evin her köşesinde Goethe’ye ait eşyalar, onun fotoğrafları, heykelleri ve ustalıkla çizilmiş resimleri bulunmaktadır.

goethe-evi.jpg


Alte Oper

Eski opera evi olan yapı şu anda konser salonu olarak kullanılmaktadır. 1981 yılında hizmete açılan büyüleyici bina, Rönesans mimari tarzıyla inşa edilmiştir. Kapıları, camları ve işlemeleri ile eşsiz bir görüntü oluşturan konser salonu tam 34 metre yüksekliğe sahiptir. Yapımı 1880 yılında başlayan binanın tamamlanması farklı sebeplerden dolayı gecikse de günümüzde Frankfurt’un gözde mekanlarından biri olmayı başarmıştır.

alte-oper.jpg


Frankfurt Şehir Ormanı

Burası yalnızca Frankfurt’un değil tüm Almanya’nın en büyük şehir içi ormanı olmasıyla ünlüdür. Tam 48 kilometrekarelik dev bir alanı kapsayan Frankfurt Şehir Ormanı, Schwanheim, Niederrad, Sachsenhausen, Oberrad bölgelerinin yanı sıra Stadtteil Flughafen ilçesinin kuzey kısımlarını içine almaktadır. Ormanın içerisinde 25 adet dinlenme alanı, 1600 tane bank, 9 da gölet bulunmaktadır. Yürüyüş ve spor yapmak için çok ideal bir mekandır.

frankfurt-sehir-ormani.jpg


Eiserner Steg (Demir Köprü)

1868 yılında yapımına başlanan demir köprü 1 yıl gibi kısa bir süre zarfı içerisinde tamamlanmıştır. Sudan yüksekliği 8 metre olan ve 5,5 metre genişliğindeki köprünün uzunluğu yaklaşık 174 metredir. Demir Köprü Sachsenhausen ile Römerberg ilçelerini birbirine bağlamaktadır. Main Nehri üzerindeki en ilgi çekici köprülerden biridir. Frankfurt seyahatinizde Demir Köprü’nün birkaç kare fotoğrafını çekmeyi unutmayın. 

demir-kopru.JPG


Frankfurt'da Nerede Kalınır? - Otel Tavsiyesi

Frankfurt'a gittiğinizde kalıcak yer aramayın diye biz sizler için araştırdık. İşte Frankfurt'da kalınabilecek en rahat ve en iyi oteller.


Villa Orange Hotel

Merkezi fakat sakin bir yerleşim sokağında yer alan Villa Orange, yumuşak yataklar ve geniş banyolara sahip kaliteli odalarla hizmet vermektedir. Lobinin yanında iyi bir İngilizce kitap yelpazesine sahip bir kütüphane bulunmaktadır. Yüksek tavanlı kahvaltı salonu modern sanat eserleri ile dekore edilmiştir.

villa-orange.JPEG

Adres: Hebelstr. 1
Telefon: +49 69 40 58 40


Townhouse Hotel

Ön lob, pelüş deri sandalyeler, duvarlara asılan esprili Alman karikatürleri ile kütüphane olarak ikiye katlanıyor ve Alman şiir kitapları ve yüksek sanat eserleri raflara yığılıyor. Muhafazakar, zevkli, arkadaş canlısı, şık, zor bir günün ardından rahatlatıcı ve dinlendirici bir atmosfer arayanları tatmin edecek. Odaları, Frankfurt için biraz küçük, ama bu küçük görünümlü otel tatlılarıyla telafi etmesini de biliyor.

townhouse-otel-resmi.jpg

Adres: Münchener Str. 42, 60329 Frankfurt am Main, Almanya

Telefon: +49 69 71044950


Frankfurt Marriott Hotel

Ticaret fuarının karşısında yer alan Avrupa'nın en yüksek oteli de oldukça yüksek standartlara sahip olan bu otel, gezginlerin isteyebileceği hemen hemen her şeyi içeren eksiksiz bir iş merkezi. Otelin geniş konuk odalarının yanı sıra, şehrin en büyük balo salonu, yönetici katı, dört uluslararası restoran ve birinci sınıf sağlık kulübü de dahil olmak üzere 15 ziyafet salonu bulunmaktadır. 43. kattaki lobi, şehir silüetinin muhteşem manzarasını sizlere sunmaktadır.

frankurt-marriot-hotel.jpg

Adres: Hamburger Allee 2 

Telefon: +49 69 795 50

Köln Gezilecek Yerler


Maritim Hotel Frankfurt

Ticaret Fuarı Merkezi ile doğrudan bağlantılı olan bu çok modern yuvarlak cam otel, Frankfurt'un sayısız uluslararası fuarını ziyaret eden gezginler için en uygun yerdir. Maritim 5 yıldızlı Maritim, profesyonel gezginlere hitap ediyor ve sofistike gezginlerin beklediği her şeyi, kablosuz internet ve dijital faks makineleri gibi geniş kapsamlı iş merkezlerinden dizüstü bilgisayar boyutunda bir kasaya ulaştırıyor. Maritim Spor Kulübü'nde mükemmel rahatlama seçenekleri de mevcuttur.

maritim-hotel-frankfurt.jpg

Adres: Theodor-Heuss-Allee 3 Frankfurt 60486

Telefon: (069) 75780

Almanya Gezilecek Yerler


Frankfurt'da Nerede Ne Yenir? - Restoran Tavsiyesi

Frankfurt'a gittiğinizde nerede ne yiyebileceğinizi sizler için araştırdık. İşte Frankfurt'daki en kaliteli ve en lezzetli yemeklerin bulunduğu restoranlar..


36 Grad

Minimalist bir tasarımcı kafe, bar ve yeşil kanepeler, çıplak tuğla duvarlar ve parlak beyaz duvarlara sahip restoran, genç bir kahve severler, öğle yemeği yiyenler ve kokteyl hayranlarına hitap ediyor. Lavanta taşından taze salatalar, makarnalar ve biftekler dahil olmak üzere zengin ve çeşitli bir Akdeniz yemek menüsü bulacaksınız. Uygun fiyatlı öğle yemeği seçenekleri her gün değişmekte, hafta sonları ise normal kokteyl menüsünün yanı sıra Prosecco içecekleri de sunulmaktadır.

36-grad.jpg

Adres: Oppenheimer Landstraße 36, 60596 Frankfurt am Main, Almanya

Telefon: +49 69 56994389


Gaststätte Atschel

Hessian deyiminde "guud Stubb" anlamına gelen bu restoran. Elma şarabı tavernası bulunan geniş ana odada tipik banklar ve masalar, yaklaşık 100 konuk için yer vardır. Barda hızlı bir bardak elma şarabı, farklı şaraplar ya da bira içebilirsiniz. 6-8 arkadaşla masaya oturmaktan hoşlanıyorsanız, zamanında bir masa ayırtmanızı öneririz

gaststätte-atschel.jpg

Adres: Wallstraße 7, 60594 Frankfurt am Main, Almanya

Telefon: +49 69 619201


Adolf Apfelwein Wagner

Her zaman yerli halk ve turistler ile dolu olan bu restoran, Elma şarabından bir bembel (sürahi) sipariş vererek başlayın. Sonra wurst ve schnitzel gibi geleneksel yemekler arasından seçim yapın. Garsonun dikkatinizi çekmek için kafanızda durması biraz canınızı sıkabilir, ancak festival atmosferinin tadını çıkaracaksınız

adolf-wagner.jpg

Adres: Schweizer Str. 71, 60594 Frankfurt am Main, Almanya

Telefon: +49 69 612565

NeOldu.com / Tatil 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.