Berlin Gezilecek Yerler

Almanya' nın başkenti Berlin'de yaklaşık 3,5 milyon insan yaşamaktadır. Kentte tarihi, tabii ve turistik birçok alan bulunmaktadır. İşte, Berlin'de gezilecek görülecek yerler...
Berlin Gezilecek Yerler

Berlin Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Berlin'de gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  1. Berlin'deki gezilecek yerler listesi
  2. Berlin'deki müzeler
  3. Berlin'de yer alan tarihi mekanlar
  4. Berlin'deki turistik noktalar
  5. Berlin'de nerede ne yenir?
  6. Berlin otel önerileri
  7. Berlin'de Gece Hayatı
  8. Berlin gezi rehberi haritası

Berlin Hakkında Bilgi

  • Almanya'nın başkentidir.
  • Nüfusu 3.600.000'dur.
  • Para birimi Euro'dur.
  • Ilıman bir iklim görülmektedir.
  • Hizmet sektöründe oldukça gelişmiş bir şehirdir.
  • Ağırlıklı olarak Almanca dili kullanılmaktadır.

Berlin Duvarı

1961 yılında inşa edilen devasa Berlin Duvarı, Doğu ve Batı Almanya arasındaki sınırı belirlemek için kurulmuştu. Tam 46 km uzunluğundaki duvar 1989’da yıkıldı.

Ülkeyi iki ayrı parçaya ayıran duvar ‘Utanç Duvarı’ olarak da anılmaktadır. Yüksekliği 3,6 metre olan duvar Berlin’in yakın tarihine damga vuran bir yapı olması sebebiyle mutlaka ziyaret edilmelidir.

berlin duvarı


Bergama Müzesi

Berlin’de müzeler adası olarak bilinen bölgede yer alan değerli müzelerden biridir. Bu bölgede 5 tane müze bulunuyor. 1910 ve 1930 yılları arasında inşa edilen müzede Türklere ait çiniler de yer almaktadır.

bergama-muzesi-001.jpg

İslam Sanatı Müzesi, Klasik Antik Çağ Koleksiyonu ve Antik Yakın Doğu Müzesi bölümlerinden oluşan dev kurum her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.


Brandenburg Kapısı

brandenburg-kapisi.jpg

1791 yılında inşa edilen Klasik ve Neo-Klasik mimari tarzlarını aksettiren Brandenburg Kapısı, Berlin’in en önemli simgelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Yapımı yaklaşık 3 yıl süren yapı 26 metre yüksekliğe sahiptir. Savaşın ardında bıraktığı nadide eserlerden birini görmek isteyenler için ideal bir yer. Brandenburg Kapısı’nın etrafı özellikle akşamları mükemmel bir meydana dönüşmektedir. Etrafı faytonlarla gezerek keşfetme ayrıcalığını yaşamalısınız.


Avrupalı Yahudiler Anıtı

avrupali-yahudiler-aniti.jpg

Holokost Anıtı olarak da adlandırılan yaklaşık 19 bin metrekarelik bir bölgeye kurulan 2711 adet her biri yaklaşık 2,5 metrelik yapılardan oluşmaktadır. Tarihin acı yüzünü en iyi gösteren manzaralardan birisi Avrupa Yahudiler Anıtı’dır. Şehrin en merkezi yerlerinden birinde Brandenburg Kapısı’nın yakınında yer alan Avrupalı Yahudiler Anıtı, muhakkak ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir.


Berlin Katedrali

berlin-katedrali.jpg

Başkentte yer alan Protestanlara ait bir manevi yapıdır. Her ne kadar ismi katedral olsa da dahilinde piskoposlar yaşam sürmediğinden katedral sayılmamaktadır. 1905 yılında hizmete açılan katedralin en yüksek noktası tam 115 metredir. Aslında 18. yüzyılda Barok mimari usulüyle planlanan katedral 19. yüzyılın birinci çeyreğinde Neo-Klasik stilde kurgulanmıştır. Ancak İmparator II. Wilhelm’in isteği ile yıkılıp tekrardan Neo-Barok usulde yapılmış ve yaklaşık 10 yılda tamamlanarak hizmete açılmıştır. Berlin Katedrali, başkentin en önemli sembollerinden biri olmuştur.

Almanya'da Gezilecek Yerler


Bode Müzesi

bode-muzesi.jpg

Müzeler Adası’nın bir diğer değerli müzesi de Bode Müzesi’dir. 1904 yılında açılan ve birçok kez isim değişikliği yaşayan müze 1956 yılında ilk küratör Wilhelm von Bode’nin adından esinlenerek Bode Müzesi adını almıştır. Müzede kuzey ve güney Avrupa’nın Bizans Gotik sanatı ile yapılan heykelleri, sikkeler, madalya koleksiyonları, Barok eserler vs. sergilenmektedir. Burada dünyanın en büyük nümizmatik (para) koleksiyonlarından birisi de sergilenmektedir.


Berliner Fernsehturm

berliner-fernsehturm.jpg

Televizyon vericisi olarak modern mimari tarzıyla 1969 yılında inşa edilmiştir. Şehrin hemen her yerinden kolaylıkla görülebilen Berliner Fernsehturm, Berlin’in sembol yapılarından biri olmayı başarmıştır. Şehrin en merkezi yerlerinden birine konuşlandırılan kuleyi yakından görün ve mutlaka fotoğrafını çekin.


Charlottenburg Sarayı

charlottenburg-sarayi.jpg

Başkentin en devasa sarayı olarak ünlenen tarihi yapı 1699 tarihinde inşa edilmiştir. Barok ve Rokoko mimari tarzlarını aksettiren mükemmel sarayda İmparator I. Wilhelm’in naşı bulunmaktadır. Charlottenburg Sarayı bakıldığında ‘U’ şeklini andırmaktadır. Avrupa’nın en şaşalı saraylarından biri olarak ünlenen sarayın içerisindeki işlemeler de göz doldurmaktadır.


Berlin'de Nerede Ne Yenir?

Berlin, oldukça zengin mutfağı ile yerli ve yabancı turistlere sunduğu şık ve hoş restoranları ile ünlüdür. Peki Berlin'de nerede ne yenir?


Pagode (Thai Kitchen)

Pagode (Thai Kitchen)

Sadece şehirdeki en iyi Tay restoranlarından biri. Kalabalık, buharlı ve gürültülü bir ortama sahiptir, ama bu sadece otantik self servis atmosferin bir parçasıdır; Dişlerinizin fantastik yemeklere batıncaya kadar bekleyin. Açık mutfak, Bangkok'tan akan taze sebze ve otlar kullanır; tüm Tay klasikleri mevcut. İçeride ve bodrum katında ve dışarıda oturma yeri bulunmaktadır.

Adres:  88, Bergmannstraße, 10961 Berlin, Almanya

Tel: +49 30 6912640


Weltrestaurant Markthalle

Weltrestaurant Markthalle

Tarihi bir pazar binası içinde yer alan rustik Markthalle restoranı, wainscoting, sade ahşap mobilyalar ve yerlilerin göbeğine kadar uzanan bir barı ile uzun ve alçak boyludur.Mutfak, Alman ve Avusturya standartlarına göre nouvelle ile gurur duymaktadır. Menü haftalık olarak değişir, ancak Spätzle, Schweinebraten (kızarmış domuz) ve elma strudeline güvenin. Kahvaltılar Rus tarzı Amerikan tarzı ve saat 16:00 gibi kahvaltı servisi sona ermektedir.

Adres: Pücklerstraße 34, 10997 Berlin, Almanya

Tel: +49 30 6175502 


Alpenstueck Restorant

alpenstueck

Schwabian patates salatası ile Wiener Schnitzel, Bavyera kremalı Maultaschen, geleneksel bir dokunuşa sahip tasarımcı bir restoran olan Alpenstueck'de sunulan yemeklerden sadece birkaçıdır. Şef, her üç günde bir menü değiştirerek, taze malzemelerle güney Alman ve Avusturya ev yemekleri hazırlar. Gözler ve damak için bir şölen haline gelmektedir.

Adres: Gartenstraße 9, 10115 Berlin, Almanya

Tel: +49 30 21751646


Cabslam

Cabslam

Güzel, taze, California parlak ve havadar çağdaş bir ortamda yemek için gelebilirsiniz. Yakın zamanda yenilenmiş ve hiç olmadığı kadar iyi görünmektedir. Klasik Amerikan - ve Alman -staples'in yanı sıra, New York turşusuyla birlikte harika burgerler gibi, Mac ve peynir, baharatlı lahana salatası ile balık tacosunun yanı sıra Cajun karidesli sörf ve turp bifteklerini de alabilirsiniz.

Adres: Innstraße 47, 12045 Berlin, Almanya

Tel: +49 30 6869624


Suksan Cafe

Suksan

Batı Berlin'in mağaza ve turistik mekanlarına kısa bir yürüyüş mesafesinde bulunan Suksan, bol bambu direkleri ve palmleaf çatılar ile dekore edilmiş rahat bir Tayland restoranıdır. Öğle yemeği spesiyaliteleri için mola verebileceğiniz ya da şarap  veya taze hindistan cevizi sütü eşliğinde taze Tay yemeklerinin tadına varabileceğiniz şirin bir cafe.

Adres: Ansbacher Str. 4, 10787 Berlin, Almanya

Tel: +49 30 21018673


Berlin'de Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi 

Dünya'nın en popüler turizm merkezlerinden bir olan Berlin, Türklerin sıkça ziyaret ettiği şehirlerin başında yer almaktadır. Bizde bu içeriğimiz de Berlin'de konaklanacak 5 otel önerisi derledik. İşte sizler için araştırdığımız Berlin'in en güzel otelleri;


Marriott Hotel

marriott hotel

Platz'a bakan mükemmel odalar ve konferans tesislerine sahiptir. Lobi, 3 tonluk siyah granit bir küre şeklinde döndürmekte ve duvarın bakır cephesi, ortaya çıkardığı bir ışık gösterisine dönüşmektedir. Bu sağlıklı yaşam merkezi ve klasik bir Art Deco New York bar ve ızgara, Berlin'in en iyi otellerinden biridir.

Adres: Inge-Beisheim-Platz 1, 10785 Berlin, Almanya

Tel: +49 4930 220000

Fiyat: 250 €


Riehmers Hofgarten

Riehmers Hofgarten

19. yüzyıldan kalma bir apartmanın bu zamana kadar haria bakılması ve kusursuz olması ilgi çekmektedir, şık bir şekilde korunmasını sağlarken, ünü her geçen gün artmaktadır. Temiz ve kullanışlı odaları ile ziyaretçilerini sabırsızlıkla ağırlamayı bekleyen bu otel listenizde mutlaka yer almalıdır.

Adres: Yorckstraße 83, 10965 Berlin, Almanya

Tel: +49 30 78098800

Fiyat: 600 €


Das Stue Hotel

Das Stue

1930'ların Danimarka büyükelçiliği binasında yer alan, aile tarafından işletilen lüks 'oturma odası' oteli, ilginç bir yaratıcılık ve iş ziyaretçileri çekmektedir. 1920'lerin tarzındaki barı ve birçok odası hayvanat bahçesine bakmaktadır. Odalar ve büyük süitler, güzel ahşap ve bakır detaylarla süslenmiş eski ve yeni kanatlara yayılmıştır. Spa alanında küçük bir havuz ve birinci sınıf Cinco restoranı bulunmaktadır.

Adres: Drakestraße 1, 10787 Berlin, Almanya

Tel: +49 30 3117220

Fiyat: 1.200 €


Ackselhaus Hotel

Ackselhaus hotel

Acksel'in mutfaklı geniş daireleri, Wifi ile donatılmış, geniş ve her biri antikalar ve güzel renkler ile ayrı ayrı tasarlanmıştır. Düşük fiyatlar, lezzetli şilteler, yemyeşil bahçe ve merezi konumu sayesinde kolay ulaşım sağlayacağınız bu otele mutlaka gitmelisiniz.

Adres: Belforter Str. 21, 10405 Berlin, Almanya

Tel: +49 30 44337633

Fiyat: 840 €


Waldorf Astoria

Waldorf Astoria

Personelleriyle büyük hizmet sunan, geniş odalar ve iyi bir kahvaltı gerçekten unutulmaz bir konaklama için gereken tüm özellikler bulunmaktadır. Ulaşım bağlantılarına ve Ku'damm alışverişine birkaç adım mesafedeki otel, gezi ve etkinlik paketleri de sunmaktadır.

Adres: Hardenbergstraße 28, 10623 Berlin, Almanya

Tel: +49 30 8140000

Fiyat: 1.100 €

NeOldu.com / Gezi Rehberi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.