Özel Okul Öğrenci Teşvik Bursu Nasıl Alınır

Geçen yıl ilk kez uygulanan, devlet okullarından özel okullara teşvik amaçlı bursundan yararlanmak için neler yapmalıyız; özel teşvik bursuna başvuru şartları ve istenilen belgeler nelerdir?
Özel Okul Öğrenci Teşvik Bursu Nasıl Alınır

2014 yılında verilmeye başlanan Özel Okul Teşvik bursundan yararlanacak olanlar, bu bursa başvurmak için istenilen belgeler, özel teşvik bursunun geçerlilik süresi hakkında bilgi ve daha birçok detay haberimizde.

 

Özel Okul Teşvik Bursundan Kimler Yararlanacak

Devlet okulundan özel okula geçecek öğrenciler yararlanabilecek. Yani özel okulda okuyan öğrenciler bu bursa başvuramayacak. Örneğin; ilköğretimini devlet okulunda gören öğrencinin bursa başvurma hakkı varken özel okulda okuyan öğrencinin başvurma hakkı yoktur. Eğer bu burstan yararlanmak istiyorsanız hemen özel bir okula gidip kayıt yaptırmayın, başvuru sonrasında özel okulunuzla anlaşın, tercih yaptıktan sonra tercihiniz çıkacak okulla kayıt yaptırın.

Yardımdan Yararlanma Süresi

Öğrenci özel destek bursundan lise hayatı boyunca yararlanabilecek ama bazı durumlardan dolayı kesintiye uğrayabilir. Burs öğrencinin sınıfta kalması, öğrencinin tekrardan devlet okuluna geçmesi durumundan dolayı kesilir.

Her Öğrenci Yararlanmayacak

Yararlanmak için belli puan türlerine bakılır bu puan türlerinin getirisi hesaplanır bunun sonucu kontenjan sınırına göre puanı en yüksek olanlara verilir. İşte dikkate alınacak puanlar;

6 Kriterli Puan Sistemi

Öğrencinin okuduğu devlet okulundan aldığı formu başvuru yapan veli tarafından doldurulur.

Öğrencinin son yılki başarı durumu pekiyi ise 15 puan; iyi ise 10 puan; orta ise 5 puan kazandıracak.

İkinci bölümde anne ve babası ölenlere 10 puan; biri yaşıyorsa 5 puan yazılacak. Engelli olanlar için 5 puan verilecek.

Destek vermede öğrencilerin yaşadığı illerin, bölgelerin kalkınma durumları da göz önünde bulundurulacak.  Kalkınmada 1 ve 2’nci bölgede bulunanlar 0,95 ; 3 ve 4’üncü bölgede bulunanlar 1,00; 5’nci bölgede bulunanlar 1,20; 6’ncı bölgede bulunanlar 1,30 katsayı puanıyla çarpılacak.

Başvuru Şartları

Öncelikle bir devlet okulunda okuyor olmak ve 18 yaşını aşmamış olmak. Okul öncesi teşvik bursu için ise yaş koşulu vardır 2010 ve 2011 tarihleri arasında doğmak.

Başvuru Nasıl Yapılıyor

Öncelikle veliler, eğitim ve öğretim desteği için e- Okul üzerinde kayıtlı okula başvurularını yapacaktır. Yani devletin öğrencinin tercih etmeden herhangi atandığı devlet okuluna gidip gerekli olan başvuruyu gerçekleştirecektir. Bu başvuruda verilen form ile evde çalışan anne ve babanın maaş bordrosu istenir. 

Burs Kimlere Çıkma Olasılığı Fazladır

Babasının maaş durumu az olan, kardeş sayısı fazla olan, anne babası ölmüş olanlara ve olimpiyat başarısı olanlara çıkma olasılığı oldukça fazladır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.