Öğrencilere 6 Yaz Tatili Önerisi

Koca bir eğitim-öğretim yılının ardından yaz tatili heyecanı içinde olan öğrencilerin bu yaz tatilini verimli geçirmelerini sağlayacak tavsiyelerimizi sizlerle paylaşıyoruz. İşte öğrencilere önerilerimiz...
Öğrencilere 6 Yaz Tatili Önerisi

Öğrencilerin Yaz Tatilinde Yapması Gerekenler

Koca bir eğitim-öğretim yılının ardından yaz tatili heyecanı içinde olan öğrencilerin bu yaz tatilini verimli geçirmelerini sağlayacak tavsiyelerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanlar öncelikle öğrencilerin kendilerine tatili nasıl geçirmeleri konusunda plan ve program dahilinde hareket etmelerini öneriyor. Bilhassa eksiklerin giderilmesi bakımından tatilin fırsata dönüştürülmesi gerekiyor. Elbette tatil ders programı gerçekleştirilirken; arkadaşlık ilişkileri, eğlence ve istirahata da gerektiği kadar aman ayırmak lazımdır.


Uygun Strateji

Öğrencilerin her birine aynı şeyleri önermemiz de doğru bir yaklaşım olmayacaktır aslında. Bu yüzden bütün öğrenciler durumlarını gözden geçirerek kendilerine uygun gördükleri hedefler doğrultusunda çalışmalıdırlar. Planlarınızı aşağıdaki doğrultuda hazırlayabilirsiniz:

yaz-tatili-2.jpg


1. Tekrar Etmek Başarılı Olmanızı Sağlar

Öğrendiklerimizin çoğunu yaklaşık bir hafta içinde unuturuz. Unutmayla savaşmanın en doğru yolu öğrendiklerimizi pekiştirmek için tekrarı arttırmaktır.

tekrar-etmek-basarili-olmanizi-saglar.jpg


2. Konularınızdaki Eksiklikleri Kapatın

İşlenen konularda eksiği olanların tatilde evvelce bu eksiklerini tamamlamaları gerekmektedir. Keza eksik kalan konular ilerlemeye engel olabilir.

konularinizdaki-eksiklikleri-kapatin.jpg


3. Yeni Konulara Hazırlanmak Başarılı Olmanızı Sağlar

Eksiği olmayan öğrenciler yeni konularla tanışarak önceden kendilerini hazırlayabilirler. Öğrencilerin yeni konuları gözden geçirmeleri gelecek yıl daha başarılı olabilirler.

yeni-konulara-hazirlanmak-basarili-olmanizi-saglar.jpg


4. Deneme Sınavları ile Kendinizi Test Edin

Birbirinden farklı birkaç yayının deneme sınavlarına girin ve eksiklerinizi belirleyerek bu konulara yoğunlaşın. Zira bu sizin daha başarılı olmanızı sağlayacaktır.

deneme-sinavlari.jpg


5. Kitap Okumak Başarınızı Arttırmada Etkilidir

Ayrıca yaz tatili kitap okumak ve okumayanların da bu alışkanlığı kazanması için en ideal zamandır. Kitap okumak başarıyı arttırmada çok etkindir.kitap-okumak-004.jpg


6. Seyahat Etmek Stresten Uzaklaştırır

Çalışma programına ek olarak uzun süren bir ders yılının ardından dinlenmeye ve eğlenceye de vakit ayrılmalıdır. Akraba ziyaretleri, stresi azaltan oyunlar, spor, seyahat gibi etkinliklere bolca vakit harcanmalıdır.

seyahat-etmek-001.jpg

Önerilen İçerik: Yaz Tatili Nasıl Verimli Geçirilir?

NeOldu.com / Sosyal Fayda

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.