Karabük' ün Meşhur Lezzetleri

Karabük' ün yöresel lezzetlerini sizler için derledik.
Karabük' ün Meşhur Lezzetleri

Karabük mutfağı Karadeniz mutfağının tüm örneklerini içine almış ve çok çeşitli yemeklere sahip bir mutfaktır. Genellikle hamur işlerine rastlanmakla birlikte et ve sebze yemeklerine de rastlayabiliyoruz. İşte Karabük' ün en meşhur lezzetleri;
 

Zerde

Karabük' ün en meşhur tatlısıdır. Safranbolu ile özdeşleşmiş bir tatlıdır. Hem çok lezzetli hem de pratik olan zerdeyi Karabük Safranbolu' da yemenizi tavsiye ederiz.
 

zerde.jpg
 

Höşmerim

Farklı farklı yörelerde de rastladığımız höşmerim Karabük' te de sıkça yapılır ve çok sevilir. Karabük' ün en çok tercih edilen tatlısıdır. Karabük' te denemenizi öneririz.
 

hosmerim-002.jpg
 

Yayım

Çok lezzetli ve bol besleyici bir hamur işi yemeğidir. Karabük' ün kendine has yöresel en meşhur lezzetlerinden bir tanesidir. Pişirilen eriştenin üzerine isteğe göre ceviz, kıyma vb. malzemeler konulur ve üzerine tereyağ ile servis edilir.
 

yayim.jpg
 

Ceviz Helvası

Karabük' ün meşhur tatlısıdır ancak daha çok Yenice' de yapılan helvadır. Özellikle Karabük' te bayramlarda olmazsa olmaz bir tatlıdır. Karabük' te bayramlarda sokaklarda ceviz helvası satan insanlarla karşılaşmanız mümkün. Mutlaka denemelisiniz.
 

ceviz-helvasi.jpg
 

Çullu Börek

Çullu börek Karabük denilince hele bir de Karabük düğünü söz konusu olduğunda olmazsa olmaz düğün sofralarının meşhur lezzetidir. Karabük' e yolunuz düşerse o meşhur Karabük düğününün yanında birde diğer meşhuru çullu böreğin tadına mutlaka bakın.
 

cullu-borek.jpg
 

Yoğurtlu Yumurta

Karabük' e özgü bir diğer meşhur lezzette yoğurtlu yumurtadır. Hem pratik hem de lezzetli bu yemek Karabük' de ramazanlarda sofralarda mutlaka olmazsa olmazdır. Değişik lezzetlere açık iseniz Karabük' ün yoğurtlu yumurtasını da mutlaka denemelisiniz.
 

yogurtlu-yumurta.jpg
 

Safranbolu Bükmesi

Safranbolu bükmesi adından da anlaşılacağı üzere, Safranbolu ile bütünleşmiş, pide tarzı ve çok lezzetli bir hamur işidir. Safranbolu' da adım başı Safranbolu bükmesi yapan yerler bulmak mümkün. Uğramayı sakın unutmayın.
 

safranbolu-bukmesi.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.