Karabük' te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Karabük' te gezilip görülecek yerleri sizler için listeledik.
Karabük' te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Karabük hem doğal güzelliklere sahip, hem de tarihi açıdan önemli yer tutan Türkiye' nin güzel şehirlerinden bir tanesidir. Karabük' te keşfedilmeyi bekleyen yerler ve Karabük turu için haberimize göz atın;
 

Köprülü Mehmet Paşa Cami

Cami Karabük' ün Safranbolu ilçesinde bulunur. Tarihi anlamda önem arz eden ve iç, dış mimarisiyle insanı büyüleyen güzellikte bir camidir. 17. yüzyılın en güzel mimari eser örneklerinden biridir.
 

koprulu-mehmet-pasa-cami.jpg
 

Hadrianapolis Antik Kenti

Karabük Eskipazar' da bulunan Antik Kent Roma döneminden kalmadır. 4. yüzyıla ait bir yaşam alanı olduğu bilinen kentte, zengin pek çok sayıda kalıntıya rastlamak mümkün.
 

hadrianapolis-antik-kenti.jpg
 

İncekaya Su Kemeri

Karabük Safranbolu ilçesinde bulunan su kemer Karabük doğal güzelliklerinden sadece bir tanesidir. İzzet Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştır. Su kemeri 6 yuvarlak kemerden oluşuyor. Çok güzel bir görüntüye sahip incekaya su kemerini Safranbolu' ya uğrarsanız mutlaka görmelisiniz.
 

incekaya-su-kemeri.jpg
 

Karabük Demir Çelik Sanayi Müzesi

Karabük için büyük önem arz eden, Demir Çelik Sanayi fabrikasının 1984 yılında ziyarete açılan bir de müzesi bulunmaktadır. Karabük' te ziyaret etmeniz gereken noktalardan birisi de bu müzedir.
 

karabuk-demir-celik-sanayi-muzesi.jpg
 

Mümtazlar Gezi Evi

Safranbolu' da bulunan Mümtazlar evi, Osmanlı zamanının en güzel mimari örneklerini taşıyan evlerden birisidir. Bugün hala ziyaretçilerini ağırlayan bu mimarisi ile büyüleyen evi mutlaka ziyaret etmelisiniz.
 

mumtazlar-gezi-evi.jpg
 

Şeker Kanyonu

Karabük' te bulunan Kanyona gitmek istiyorsanız biraz zahmet çekmelisiniz çünkü kanyon yolunda daralmalar ve zorlu geçişler bulunuyor. Ancak ulaştıktan sonra bu doğa harikası yer için bu kadar zahmeti çektiğinize değdiğini göreceksiniz.
 

seker-kanyonu.jpg
 

Sipahioğlu Konağı

Safranbolu' da Yörük köyünde bulunan konağın tam 300 yıllık bir tarihi vardır. Konakta aynı nesilden olanlar tam 8 yıldır yaşamakta yalnız 2. ve 3. katları müze olarak hizmet vermektedir. Safranbolu mimarisinin en güzel örneği olan bu konağı listenizin en başlarına mutlaka eklemelisiniz.
 

sipahioglu-konagi.jpg
 

Sorgun Yaylası

Karabük' ün biribirinden muhteşem güzellikte yaylaları bulunmakta. Bunlardan birisi de Sorgun yaylası. Dik ve sarp kayalıkları bulunan yayla özellikle yazın binlerce kişi tarafından keşfedilmekte.
 

sorgun-yaylasi.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.