Iğdır'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Iğdır' da mutlaka gezilip görülmesi gereken yerleri haberimizde bulabilirsiniz.
Iğdır'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Iğdır tarihi ve turistik anlamda olsun, doğasıyla olsun Doğu Anadolu bölgesinin güzel şehirlerinden bir tanesidir. Iğdır' da keşfedilmeyi bekleyen tarihi noktaları sizler için araştırdık;

Karakale Harabesi

Iğdır ovasının batısında bulunan yapı, Iğdır' da bulunan en eski yerleşim kalesidir. Karakale Ortaçağın özelliklerini yansıtmaktadır. Ayrıca kale Ermenistan sınırında olup, savunma amaçlı olarak kullanılan ve Urartular dönemine aittir.
 

karakale-harabesi-001.jpg
 

Meteor Çukuru

1982 yılında göktaşı düşmesiyle oluşmuş bu çukur, pek çok sayıda ziyaretçi tarafından merak edilen yerlerden birisidir. Dünyada oluşmuş 2. büyük çukurdur. 60 metre derinliğindedir. Iğdır' a gidince bu meteor çukurunu da mutlaka görmelisiniz.
 

meteor-cukuru.jpg
 

Selçuklu Kervansarayı

İsminden de anlayacağınız üzere Selçuklu döneminin en güzel örneklerinden birisidir. 12. yüzyılda inşa edilmiş olup mükemmel taş işlemesine sahiptir. 1986 yılında koruma altına alınmış olsa da çok bakımsız ve harabe olmuş haldedir.
 

selcuklu-kervansarayi.jpg
 

Ahura Harabeleri

Ağrı dağının kuzey yamaçları üzerinde bulunan Artaksiyalı Krallığına ait olup, Yakup Vadisi'nde bulunmaktadır. M.Ö 2. y.y da yapılmış bir yerleşim yeridir.
 

ahura-harabeleri.jpg
 

Tuzluca Tuz Mağaraları

100 yıllık tuz ihtiyacının karşılanabileceği, tuzla kaplı bir alandır. Tuz mağaralarında günlük 60 ton tuz üretilebiliyor. Ayrıca bu mağaranın içine girip, havasını soluduğunuz da solunum yollarına iyi geldiğini göreceksiniz. Iğdır' da tuz mağaralarına mutlaka uğramalısınız.
 

tuzluca-tuz-magaralari.jpg
 

Koç Başlı Mezarlar

Iğdır vadisinde bulunan mezarlıklarda koç başlı mezarlar dikkat çeker. Bu mezarların Karakoyunlular döneminde kalma olduğu bilinmektedir. Koç başlı mezarlar herkese verilmezdi. Genç yaşta ölen, kahraman ve yiğit kişilerin mezarları koç başlı idi.
 

koc-basli-mezarlar-001.jpg
 

Şehit Türkler Anıtı Ve Mezarı

Iğdır' da bulunan anıt Türkiye' nin en yüksek anıtıdır. 1915- 1920 Ermeni saldırıları sembolize etmektedir. Müze ve anıt her yıl ziyaretçi akınına uğrar.  
 

sehit-turkler-aniti-ve-mezari.jpg

Iğdır Otelleri

Iğdır Hakkında Bilmedikleriniz

Iğdır Lezzetleri

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum