Iğdır'ın Meşhur Lezzetleri

Iğdır' ın en meşhur lezzetlerini sizler için araştırdık.
Iğdır'ın Meşhur Lezzetleri

Iğdır mutfağı çok çeşitli olup kırmızı et ağırlıklıdır. Et dışında tahıllar ve erişteler de sıkça tercih edilip sevilir. Iğdır' a gittiğinizde bu yemeklerden mutlaka tatmalısınız.
 

Bozbaş

Kuzu eti ve nohut yemeğin ana malzemeleridir. Ancak yemeğin ilginç bir özelliği var: maşrapada pişirilmesi. Bozbaş Iğdır' ın çok meşhur yemeği olup maşrapada pişirilir ve o şekilde servis edilir. Denemenizi tavsiye ederiz.
 

bozbas.jpg
 

Hörre

Çorba kıvamında ve çok pratik bir meşhur lezzettir. Yine Iğdır' a ait yöresel lezzetlerden biridir. Margarin ve un ardında su ile pişirilir. Üzerine dökülen terayğı ile servise sunulur. Iğdır' da çok sevilen bir lezzettir.
 

Lepeli Ekşili Pilav

Yine Iğdır' a özgü olup Iğdır' ın en meşhur lezzeti diyebiliriz. Pilav üstüne etli yemek şeklinde olup lezzetine gerçekten soyum olmaz bir yemektir. İçerisindeki zerdeçal da yemeğe çok farklı bir lezzet vermiştir. Iğdır' da lepeli ekşili pilavı yemenizi tavsiye ederiz.
 

Katlet

Bir çeşit köftedir. Bakmayın isminin katlet olduğuna yaptıktan sonra ortaya çok lezzetli bir köfte çıkacaktır. Soğan, patates, baharatlar ile bir harç hazırlanıp uzun köfte şekli verilerek kızartılır.
 

katlet.jpg
 

Patlıcan Reçeli

Biraz zahmetli ancak değişik tatlara açık olanların da çok sevebileceği bir reçeldir. Iğdır' da hemen hemen her evde yapılır ve çok sevilir. Patlıcan reçelini de Iğdır' a yolunuz düşerse mutlaka denemelisiniz.
 

patlican-receli-001.jpg
 

Taş Köfte

Patatesli ve köfteli bir çeşit sulu yemektir. Iğdır' ın meşhur lezzetleri arasındaki yerini alır. Ramazanlar da Iğdır' da çokça pişirilir. Hem besleyici hem de çok lezzetlidir.
 

tas-kofte.jpg

Iğdır Gezilecek Yerler

Iğdır Otelleri

Iğdır Hakkında Bilmedikleriniz

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum