Hafta Sonu Tatilinizi Sapanca'da Geçirin

Kalabalık şehir hayatından yorulanların hafta sonu tatil rotası Sapanca'da ne yapılır, ne yenir ve nerede kalınır? İşte Sapanca tatil rehberi ve konaklama.
Hafta Sonu Tatilinizi Sapanca'da Geçirin

İstanbulluların en gözde kaçış noktası olan Sapanca; muhteşem göl manzarası, sakinliği ve olağanüstü güzellikte yeşil alanlarıyla insana huzur veren tatil noktalarından biri. Sapanca, Sakarya’ya bağlı, İstanbul’a 135 km uzaklıkta bulunan ilçemizdir. Gezilecek ve görülecek yerler bakımından oldukça zengin olan Sapanca, dingin, huzurlu ve sakin bir tatil geçirmek isteyenler için harika bir alternatif. Şimdi, gelin birlikte Sapanca’yı keşfedelim!

Sapanca’da Ne Yenir?

Unutulmaz bir tatilin sırlarından bir tanesi şüphesiz, lezzetli yemekler tatmaktır! Tatil sofralarının apayrı bir tadı vardır ve tatilde ruhumuzu beslerken aynı zamanda midemizi şenlendirmek için de farklı lezzetler keşfetmek oldukça önemlidir.

Sapanca’nın enfes mutfağı sayesinde tatilinizde hem ruhunuz hem de karnınız doyacak! Sapanca’da mutlaka tatmanız gereken lezzetler arasında, ilk sırada Kiremitte Balık yer alıyor. Gölden çıkarılmış taptaze balıklarla yapılan ve çeşitli baharatlarla lezzetlendirilen balıkların damağınızda bırakacağı o benzersiz lezzeti unutamayacaksınız.

Sapanca mutfağı, Osmanlı mutfağı ile bağdaştırılmaktadır. Hem Karadeniz hem de Marmara bölgesinin mutfağından beslenen Sapanca mutfağı, lezzetlerini bir de Osmanlı mutfağıyla birleştirince ortaya harika tatlar çıkıyor.

Mantarlı pide, Çerkeztavuğu, barbunya ezmesi, karalahana ezmesi, cevizli lahana, taze fasulye turşusu, diken başı, incir uyutması tatlısı Sapanca’da mutlaka tatmanızı önerdiğimiz lezzetler arasında bulunuyor.

Ayrıca, Sapanca’da muhteşem göl manzarasına karşı bir kahvaltı keyfi yapmanızı da tavsiye ederiz. Doğanın, gökyüzüyle kucaklaştığı huzur dolu manzara eşliğinde yapacağınız kahvaltının tadını asla unutamayacaksınız. Sapanca’da güzel anılar biriktirmek, sofralarınızı daha keyifli kılmak için meşhur Sapanca kahvaltı keyfini yaşamadan dönmeyin!

1-sapancada-ne-yenir.webp

Sapanca’da Ne Yapılır?

Sapanca, muazzam göl manzarası ve tertemiz doğasıyla sizlere huzur dolu bir tatilin kapılarını aralıyor. Burada yalnızca manzaranın ve doğanın keyfini çıkarmayacak, bunların yanı sıra tatilinizi daha keyifli kılmak için yapabileceğiniz birçok aktiviteyi deneme imkânına da sahip olacaksınız.

Sapanca gölünün etrafında bulunan yürüyüş yolunda sevdiklerinizle birlikte taptaze oksijenin tadını çıkararak doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Ayrıca burada bisiklet kiralayabilir, gölün çevresinde bisikletinizle keşfe çıkabilirsiniz. Ayrıca Sapanca’da ATV, binicilik, kayak, paintball gibi birbirinden eğlenceli aktiviteler yapabilme imkânına da sahipsiniz.

Maşukiye, Kırkpınar, Rüstem Paşa Camii, Rahime Sultan Camii, Justinianus Köprüsü Sapanca civarında gezip görmenizi önerdiğimiz lokasyonlar arasında bulunuyor. Doğa severler ve kafa dinlemek isteyenler için Maşukiye ve Kırkpınar, Sapanca’da keyif alacağınız harika alternatifler arasında yer alıyor. Camii, müze, medrese gibi tarihi ve kültürel gezilerden hoşlananlar için önerimiz; Rüstem Paşa Camii, Justinianus Köprüsü, Rahime Sultan Camii, Bizans Kalıntıları, Cami-i Cedid gibi yapıtları görmeniz yönünde.

2-sapancada-ne-yapilir.webp

Sapanca’da Nerede Kalınır?

Sapanca’da konaklamak için birçok seçeneği sahipsiniz. Kamp severler ve doğayla bütünleşmek isteyenler için çevrede birçok kamp alanı bulunmakta. Kamp çadırınızı ve ihtiyacınız olabilecek diğer temel malzemeleri kamp çantanıza doldurarak Sapanca’da unutamayacağınız bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.

Gözünü huzur dolu göl manzarasına açmak isterseniz, Sapanca Kiralık Villalar önereceğimiz konaklama seçenekleri arasında yer alıyor. Tatilde, konforundan ve rahatlığından ödün vermek istemeyenler için kiralık villalar harika bir alternatif. Bunların dışında benzersiz, özel ve kusursuz bir tatil deneyimi için kiralık bungalov, kiralık glampingler, kiralık tiny houselar tercihiniz olabilir. Ayrıca, kiralık dağ evi ve kiralık taş evler doğanın içinde olağanüstü bir deneyim yaşamak isteyenler için önerebileceğimiz konaklama seçenekleri arasında bulunuyor.

Sapanca Kiralık Villalar

Sapanca’da tatilin keyfini doyasıya çıkarabilmek için Kiralık Villalar, muhteşem alternatifler arasında bulunuyor. Yemyeşil bahçede, sevdiklerinizle birlikte kalabalık sofralarda buluşmak tatilinizi daha kıymetli kılacaktır. Doğa içerisinde, havuzlu, şömineli, dağ manzaralı, jakuzili villa seçenekleri ile tatilinizi planlarken sizlere her bütçeye uygun, arzu ettiğiniz özelliklerde pek çok villa alternatifi sunuyor.

Grey Mega, Villa Natali, Villa Angelos, Villa Litera, Pinky Mini Villa, Villa Milo, Villa Skyline, Villa Blair gibi seçenekler Sapanca’da konaklayabileceğiniz üst düzey kaliteye sahip villalar arasında yer almakta.

Sapanca Kiralık Bungalov

Bungalov evlerin farklı bir enerjisi olduğuna inanıyoruz. Özgün tasarımları, içinizi ısıtan atmosferiyle bungalovlarda konaklama tatilinize farklı bir keyif katacaktır. Bungalov evler, sıra dışı mimarileri ile son zamanlarda en çok tercih edilen konaklama seçeneklerinin başında geliyor. 

Sapanca Kiralık Glampingler

Son dönemlerde kamp deneyiminin en konforlusu olan Glamping giderek yaygınlaştı ve popüler bir hale geldi. Çadır kampından daha fazla artısı bulunan Glamping, aslında sizlere lüks bir kamp alanı deneyimi sunuyor. Glampingler hem doğa ile iç içe olarak hem de dış etkenlerin olumsuzluklarından tamamen uzakta bir ortam yaratma imkânı oluşturuyor. İngilizce de “glamour” (cazibe) ve “camping” kelimelerinin birleşiminden oluşan güzel bir çadırdan daha fazlasını ifade eden bir kavramdır.

Sapanca’da kiralık bungalov tercihinin yanı sıra Glampingler de fazlasıyla tercih sebebi olmuştur.  Çünkü Sapanca’nın muhteşem doğası ve tertemiz havasıyla beraber glampinglerde konaklamak, insanlara yeşilin ortasında güvenli bir tatil sunmaktadır.  Glampinglerin tatil için avantajları ve dezavantajları şu şekildedir;

Artıları

  • Doğada huzur veren ortam ve sakinliğin olması sebebiyle sevdiğiniz insanlar ile kafa dinlemenin en etkili yoludur.
  • Tatil boyunca konforlu, lüks ve rahat bir konaklama deneyimi yaşatır.
  • Doğaseverlerin standart tatil konforundan çıkmadan tatil olanağı sunar.
  • Hem lüks hem de daha hesaplı bir tatil deneyimi yaşamanızı sağlar.

Eksileri

  • Glamping tatil deneyimi, doğa ile iç içe olmaktan haz etmeyen insanların keyif alamayacağı bir tatil yöntemidir.
  • Glampingler sizlere villa veya otel deneyimi sunmaz. Oldukça minimal ve en fazla 4 kişi ile kalabileceğiniz küçük tatlı ortamlar yaratır.
  • Bu sebeple kalabalık grupların aynı Glamping de tatil yapabilme olanağı sunmaz.

Sapanca’da kiralık Glampingler, doğa ile iç içe olmanızı sağlarken içerisinde bulundurduğu jakuzi ve özel havuz gibi imkanlarıyla beraber aynı zamanda oldukça uygun fiyatlarla konaklamanızı sağlıyor.

Sapanca Kiralık Taş Evler

Sapanca’da taş evler, uzun ömürlü, sağlıklı, nefes alabilen ve doğa ile uyumlu yapılar olarak ün salmıştır. Sapanca’da taş ev tatili her mevsimde çok güzel olsa da, kış tatilinde taş evde şömine karşısında keyif yapmak ayrı bir mutluluk veriyor. Sapanca’nın kış mevsimindeki sakin atmosferinde taş evde konaklamak insanlara dinginlik ve huzur katmaktadır.

Taş evler, kiralık villa seçenekleri arasında geçmişten beri kullanılan bir yapı sitilidir. Yazın soğuk, kışın ise sıcak kalabilen evler olarak kullanılır.  Bu nedenle her zaman tercih edilen bir tatil seçeneğidir.  Taş evlerde konaklamanın avantajları ve dezavantajları şöyledir;

Artıları

  • Doğa içerisinde bulunduğunuz için böceklerle karşılaşmanız normaldir. Ancak taş evde konaklamanın bir artısı, böcek ve nem geçirmemesidir.
  • Yazın serin ortamda konaklayabilir, kışın ise sıcak ortamda tatilinizi geçirebilirsiniz.
  • Kafa dinlemek ve ruhen dinlenmek için birebirdir.
  • Taş evlerde kalmak görünüm ve atmosfer açısından insanlara mutluluk verir.
  • Taş evlerin estetik bir görüntüsü vardır.

Eksileri

  • Sapanca’da kiralık bungalov seçenekleri popülerleştiği için taş ev kiralamakta zorluk çekilebilir.
  • Sapanca’da yer alan taş evler merkezi yerlere uzak kalır.

Sapanca Dağ Evleri

Sapanca dağ evleri yemyeşil doğanın ortasında ahşaptan yapılan bir evde belki şöminenin başında belki jakuzinin içinde tatil keyfi yapma imkânı sunuyor. Sapanca kiralık villa tercihlerinde Hem doğa manzarası hem de dışarıdan bakıldığında doğa ile beraber evin manzarası da insanlar tercih etmesinde büyük bir neden olarak biliniyor. Sapanca dağ evlerinde kalmanın avantajları olarak şunları söyleyebiliriz:

Artıları

  • Hava da kirliliğin olmaması ciğerlerinizin temizlenmesine yardımcı olur.
  • Oksijen miktarının oranı uykunuzu daha rahat almanızı ve kendinizi daha dinç hissetmenize yardımcı olur.
  • Sağladığı yüksek oksijen ve doğa sesleri ile tüm gerginliğinizi alır.

Eksileri

  • Doğanın içinde yer alan dağ evleri genel olarak merkezi konumdan uzakta olurlar. Dolayısıyla temel ihtiyaçlarınızı karşılamak için uzun bir yol kat etmeniz gerekebilir.

Sapanca dağ evleri üst düzey konforlu ve lüks tasarımı olmasına rağmen uygun fiyatlarla kalmanız mümkün. Kalabalık aile ortamı için oldukça uygun olan dağ evleri ortalama 8 kişilik 1 gece fiyatı 2000 TL bir ücrettir.

Sapanca Kiralık Tiny Houselar

Sapanca’da yer alan Tiny Houselar, minik tatlı bir ortam sunmaktadır. Tiny Houseların küçük tasarıma sahip olması evlerin konforundan asla çalmıyor. Bu kategoriye sahip evler genel olarak oldukça konforlu ve tatlı lüks bir ortama sahip oluyorlar. İçerisinde jakuzinin veya sıcak havuzun yer aldığı Tiny Houselar genel olarak maksimum- kişilik konaklama kapasitesine sahiptir.

Artıları

  • Doğanın sunduğu huzuru sonuna kadar hissedebileceğiniz bir ortam sunar.
  • Tiny Houselar normal bir eve nazaran daha uygun fiyatlıdır.
  • Kalabalıktan, fazla eşyadan bıkan insanlar için küçük ama ferah bir yaşam alanı sunar.

Eksileri

  • Küçük alalarda konaklama deneyimi olmayanların veya küçük alanlarda kalmayı sevmeyenlerin zorluk çekebileceğini söyleyebiliriz.
  • Kalabalık arkadaş grubu veya aile grupları için tercih edilmeyecek bir konaklama stilidir.

Sapanca’da yer alan Tiny Houselar tatilcilere eşsiz bir konaklama imkânı sunuyor. Lüks ve doğanın iç içe olduğu bir tatil yaşayarak kafa dinleyip kendinizi arındırabileceğiniz bir tatil seçeneğidir. Tiny Houseların ortalama konaklama fiyatı ise kişilik gece fiyatı 1.750 TL olarak uygun bir fiyata tabidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.