Hacamatın İnsan Sağlığına Olan 20 Faydası

Son yıllarda sıklıkla tercih edilen hacamatın insan sağlığına olan faydaları nelerdir? İşte hacamatın faydaları;
Hacamatın İnsan Sağlığına Olan 20 Faydası

Hacamatın Faydaları

Hacamat, vücutta yayılma gösteren ve birçok hastalığa neden olabilen kanın alınması yöntemidir. Bu tedavi yönteminin binlerce yıl öncesine dayandığı ve ilk kez Mısırlılar tarafından ortaya konulduğu bilinmektedir. Hacamat, derinin neşterle hafifçe sıyrılarak şişe ve kavanoz gibi çekme kuvveti olan eşyalarla pis kanın dışarı çıkarılmasıdır. Bu yönüyle hacamat için bir tür iğneli tedavi (akupunktur) diyebiliriz. Bu içeriğimizde hacamatın faydalarından ve hakkında bilinmesi gerekenlerden bahsettik.

İşte hacamatın insan sağlığına olan faydaları...

1. Toksinleri Temizler

hacamatın faydaları

Hacamat, kan içerisinde yer alan toksinleri ve zehirli atıkları temizler. Bir nevi insan kanına detoks uygular. Cilt yüzeyinde bulunan toksinler de hacamat sayesinde arındırılır. Tıbbın en etkili yöntemlerinden birisidir. Cilt ve deri hastalıklarına çok iyi gelmektedir. Kanın daha stabil bir şekilde vücutta gezinmesine yardımcı olur, hücreler arası matrikste viskoziteyi (yapışkanlığı) azaltır.

2. Stresi Yok Eder

hacamatın faydaları

Hacamat vücudu rahatlatmak için en etkili yöntemdir. Stresi azaltır ve aşırı şekilde sinirlenmeyi önler. Hacamat gibi bazı besinleri tüketerek de stresinizi azaltabilirsiniz. Dilerseniz bu besinlere aşağıdaki içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Stresi Azaltan Besinler

3. Ağrıları Azaltır

hacamatın faydaları

Hacamat tedavisi sırasında nezle ve grip gibi üst solunum yolu hastalıkların etkisi en düşük seviyeye inmektedir. Ayrıca hacamat yaptırmak kronik baş ağrılarını da azaltır. Uykusuzluğa da iyi gelmektedir.

4. Kansızlık Sorununu Ortadan Kaldırır

hacamatın faydaları

Hacamatın faydalarından birisi de kansızlığı azaltmasıdır. Hacamat kansızlık sorununu ortadan kaldırır. Kan yapımını uyaran hacamat, kansızlık (anemi) eksikliğinin tedavisine yardımcı olur, sürecin hızlanmasını sağlar. Stres gibi kansızlık sorununu da bazı gıdaları tüketerek çözebilirsiniz. Bu gıdalara aşağıda önerdiğimiz içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Kansızlığa İyi Gelen Besinler

5. Çoğu Hastalık Tedavisinde Kullanılır

hacamatın faydaları

Hastalık tedavisinde sıklıkla kullanılan hacamat, sara hastalığının ve epilepsi şiddetinin azaltılmasında etkilidir. Astım, pnömomi ve agnina pektorisi gibi hastalıkların düzenlenmesi için de başvurulan hacamat aynı zamanda kronikleşen hastalıklardaki ilaç kullanımını azaltmaktadır.

6. Refleksleri Geliştirir

hacamatın faydaları

Vücudumuzun uyarıları ani tepki vermesine refleks adı verilir. İnsanlar için oldukça önemli bir olay olan refleks, hacamat sayesinde gelişir. Refleksler güçlendikçe kişi kendini daha atik ve dinamik hisseder.

7. Kadın Hastalıklarının Etkisini Azaltır

hacamatın faydaları

Kadınların yaşadığı adet, regl sancısı ve adet dönemi rahatsızlıkları hacamatın faydaları sayesinde en az seviyeye indirilir. Regl döneminde kişiyi rahatlatır, ağrıları, sancıları büyük oranda azaltır.

İlginizi Çekebilir
Adet Söktürücü Bitki Çayları

8. Sigarayı Bırakmaya Yardımcı Olur

hacamatın faydaları

Hacamatın faydalarından birisi de sigaranın etkilerini azaltmasıdır. Sigarayı bırakmak isteyen kişiler, hacamat sayesinde bu tiryakilikten kurtulabilmektedir. Vücuda ciddi oranda nikotin verir. Nikotin miktarını azaltarak, bağımlılığı ortadan kaldırır.

İlginizi Çekebilir
Kilo Almadan Sigara Bırakmanın Yolları

9. Psikolojinizi Düzeltir

hacamatın faydaları

Depresyonda olan ve kendisini mutsuz eden kişiler, hacamat sayesinde daha hızlı bir şekilde eski haline döner. Depresyona girmiş kişilere çok iyi gelen hacamat, kişinin hayata daha pozitif bakmasını sağlar.

10. Karaciğer Hastalıklarının Oluşmasını Engeller

hacamatın faydaları

Hacamat, damarları temizler kan akış hızını arttırır. Bu sayede karaciğer hastalıklarının vücudumuza hasar vermesini engeller. Kişinin kendisini daha genç hissetmesine yardımcı olan hacamat, oluşabilecek hastalıkları da önler.

11. Sara Hastalığına İyi Gelir

Hacamatın Faydaları

Epilepsi nöbetlerinde oluşan nöbet sayısını ve şiddetini azaltır. Kronik rahatsızlıkların çoğuna iyi gelen hacamat, baş dönmesi gibi sorunları da ortadan kaldıracak kadar etkili bir yöntemdir. Sara hastalığı, baş dönmesi, mide bulantısı gibi kronik hastalıklar hacamat ile çözülebilir.

12. Gözün Daha İyi Görmesini Sağlar

Hacamatın Faydaları

Yaş ilerledikçe gözlerin görme kabiliyeti düşmeye başlar. Hacamat yöntemi ile gözlerinize canlılık kazandırabilir, görme kabiliyetini artırarak daha iyi bir görüş sağlayabilirsiniz. Hacamatın en bilindik faydalarından birisi de gözlere iyi gelmesidir.

İlginizi Çekebilir
Göz Sağlığına Zarar Veren Şeyler

13. Rahatlamanıza Yardımcı Olur

Hacamatın Faydaları

Hacamat, kişide detoks etkisi yaratır, psikolojik olarak rahatlamasını sağlar. Kişi, kendini dinlenmiş, yorgunluğunu atmış ve rahatlamış hisseder. Ağrılara, romatizmaya, kireçlenmeye iyi gelir.

14. Beyin Fonksiyonlarını Canlandırır

Hacamatın Faydaları

Hacamat, beynin daha etkili çalışmasına yardımcı olur. Unutkanlık, dikkat eksikliği gibi sorunları ortadan kaldıran hacamat, baş ağrılarına da iyi gelmektedir. Çocukların gelişimine destek olur, gençlerde ergenliğin daha verimli geçmesini sağlar.

15. Oluşabilecek Hastalıkların Önüne Geçer

Hacamatın Faydaları

İleride başınıza büyük sorunlar açabilecek hastalıkların önüne geçer. Neredeyse tüm kronik hastalıklara iyi gelen hacamat, vücudun daha sağlıklı bir hale gelmesine yardımcı olur. İç organlarının stabil çalışmasını sağlar.

16. Kendini Enerjik Hissetmenizi Sağlar

Hacamatın Faydaları

Hacamat, uyuşukluğu ve tembelliği ortadan kaldırarak daha enerjik bir hale bürünmenize yardımcı olur. Kişi hayattan zevk almaya başlar, çalışkan bir bireye dönüşür. Hacamat vücudunuzu yeniler.

17. Diş Hastalıklarına İyi Gelir

Hacamatın Faydaları

Diş ağrısının geçmesini isteyen kişiler hacamat yaptırabilir. Diş hastalıklarının tedavisinde de büyük rol oynayan hacamat, ağrıları keser. Dişlerinizi ve diş etlerinizi daha sağlıklı bir hale getirir. Dişleri daha parlak gösterir.

18. Zayıflamış Organlara Yardımcı Olur

Hacamatın Faydaları

Zayıflamış, fonskiyonunu iyi yerine getiremeyen organlarınıza iyi gelir. Daha sağlıklı ve stabil çalışmasına yardımcı olur. Örneğin iltihabı atamayan bir vücudun iltihabı atma sürecini hızlandırır, kolayca atılmasını sağlar.

19. Kas Erimesini Önler

Hacamatın Faydaları

Kaslara ve eklemlere olumlu yönde katkı sağlayan hacamat, erime, zayıflık gibi durumları önler. Eklemlerde oluşan ağrıları giderir, kişi kendini genç hisseder. Felç gibi eklem hastalığına yakalanmış kişilerin tedavisine olumlu yönde etki eder. Yaralanma, kırık, burkulma gibi hastalıkların tedavi süresi azalır.

İlginizi Çekebilir
Kasları Güçlendiren Doğal Yiyecekler

20. Varislerin Geçmesini Sağlar

Hacamatın Faydaları

Pıhtıları doğal yoldan eriten hacamat, varis gibi problemleri ortadan kaldırır. Özellikle yaşlı kadınların büyük bir sorunu olan varis, hacamat sayesinde tamamen giderilebilir. Varis ile ilgili tedavi sürecini de hızlandırır.

İlginizi Çekebilir
Varise İyi Gelen Bitkiler

Hacamat nasıl yapılır?

Hacamat hakkında bilgi sahibi hastalar “Hacamat nasıl yapılır” sorusuna cevap ararlar. Peki, birçok hastalığın tedavisinde kullanılan hacamat, en temiz ve en sağlıklı şekilde nasıl yapılır? İşte, hacamatın yapılış şekli ve hacamat yapılırken dikkat edilmesi gerekenler…

1. Hacamat yapılacak kişi, hacamat yapılacak bölgesi üzerine yer alan kıyafetleri çıkartır ve olduğu yere uzanır. Hacamat yapılacak bölgeyi hacamat yapacak kişi steril bez ile temizler. Temizlenen yerin kuruması beklenirken kupa ya da kupalar hazırlanır.
2. Hacamat yapılacak olan bölgelere koyulacak kupaların ilk önce yerleri belirlenir. Sonrasında kupalar yerleştirilir. Kupanın sıcaklığı ile beraber deriye çekme kuvveti uygulanacaktır ve kan dışarıya çekilecektir.
3. Hacamat yapılan kupalar belirginleştikten sonra şişen bölgelerdeki deriler hafif olarak çizilir ve vücut kesilir. Kesilen bölgenin üstüne kupalar oturtulur ve dışarı çekilen pis kan vakumlanır. Belirlenen tüm bölgelere bu işlem uygulanır. Bu işlemler ortalama 7-10 dakika arası sürmektedir.

Hacamat ne zaman yapılır?

Hacamat yaptıracakların merak ettiği konularında başında “Hacamet takvimi ne zamandır?” ya da “Hacamat ne zaman yapılır?” soruları gelmektedir. Eğer Rasulullah SAV'in sünnetini yerine getirmek için yaptırıyorsa, hacamat takvimi çok önceden belirlenmiş tarihlerde yapılmalıdır. Hacamat takvimi İslami kurallar neticesinde hicri ayın ikinci yarısında 15-17-19-21-23-25 gibi tekli günlerde yaptırılması gerekiyor. Hacamat takvimine göre en hayırlısı hicri takvime göre 3. haftada yapılanıdır.

Hacamat malzemeleri nelerdir?

Sizler için hacamat malzemeleri listesi oluşturduk. Sizler de hacamat yaptıracaksınız aşağıda yer alan malzemeleri temin etmelisiniz. İşte hacamat malzemeleri;

Vakumlu Kupa
Pompa 1 adet
15 adet pedli flaster
Pudralı lateks eldiven
Kantaron yağı
Z katlama havlu
Yarım (kırık) jilet
Çöp poşeti

✅ Hacamat tedavisine gerekli malzemeleri satın almak için;

Amazon
Fiyatlarını Gör
Hacamat
Malzemeleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Kimler hacamat tedavisi yapabilir?

Öncelikle kişi hacamat yaptırmadan önce bu tedavi yöntemine uygun olup olmadığını bir hastanede muayene olarak öğrenmelidir. Hacamat tedavisi uygulayan kişilere haccam denilir. İyi bir haccam kendisine başvuranların hastalıklarının kökeninde yatan sebeplere vakıf olmalıdır. Hacamatın yapılacağı bölgenin hangi hastalığa şifa olacağını bilmelidir. En önemlisi kullandığı malzemelerin hijyenik olması gerekmektedir.

Hacamat tedavisi hangi hastalıklara iyi gelir?

Hacamat, bel fıtığı, boyun, eklem ağrısı, bel tutulması, kireçlenme, baş ağrısı gibi ağrıların giderilmesine yardımcı olan hacamat, kas dokusundaki esnekliği artırarak kişinin daha rahat hareket etmesini sağlar. Kasları gevşetir, kramp girmesi gibi durumların riskini ortadan kaldırır.

Hacamat sonrası vücutta neler olur?

Hacamat sonrasında vücuttaki halsizlik, yorgunluk durumları ortadan kalkar. Kişi rahatlar, gerginliği azalır, gevşer. Boyun ağrıları, bel ağrıları, eklem ağrıları azalır, depresyon gibi durumların yaşanma ihtimali düşer.

Hacamatta çıkan kan ne anlama gelir?

Hacamat yöntemi ile alınan kan özelliğini yitirmiş, toksik ve zararlı maddeler içeren, damarlarda dolaşmayan, vücudun artık kullanmadığı kandır. Bu kanlar genelde pıhtılaşmış ve jöle kıvamında olur.

Hacamat vücuttaki iltihaba iyi gelir mi?

Hacamatın bilinen en büyük etkilerinden birisi de vücuttaki iltihabı büyük oranda azaltır. İltihabı atamayan vücuda yardımcı olarak iltihabın atılmasını sağlar.

Hacamatta kan neden donar?

Hacamat kontrollü bir şekilde vücudun kanatılması adına verilen işlemdir. Hacamattan çıkan jelimsi kan aslında pıhtılaşmış kandır. Pıhtılaşma engelleyici maddeler kanın içerisinden çıktığında kan pıhtılaşmaya başlar.

Kanın kirli olduğu nasıl anlaşılır?

Kanın kirli olduğunu anlamak için bazı rahatsızlıklar ortaya çıkar. Kişide yorgunluk gibi hiç geçmeyen belirtiler varsa kılcal damarları tıkayarak pıhtılaşan kirli kan ve birikintileri giderilmelidir.

Hacamat kaç seansta faydalı olur?

Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan kişiler ayda 1 kez olmak şartıyla 5 seans hacamat yaptırabilir. Kronik rahatsızlığı olan kişiler ise bu süre daha uzundur. Ara vermeden yapılan hacamatlar sağlığı tehlikeye sokar. Ayda bir kez yapılması sağlıklıdır.

Hacamat enfeksiyon yapar mı?

Hacamat işlemi eğer steril bir ortamda yapılmazsa vücutta açılan kesin alanlarında enfeksiyon ortaya çıkabilir. Bunun için son derece anti bakteriyel bir ortam gerekir. Hacamat yapıldıktan sonra vücutta az da olsa kızarma ve morarma gibi durumlar görülebilir.

Hacamat aynı anda kaç bölgeye yapılır?

Vücudumuzda hacamat yaptırılan dört ana bölge vardır. Bu bölgelerin tanesine 4 ile 6 adet kupa uygulanır. Hacamat yapılan bölgeler kılcal damarı bol, kanın göllenmeye müsait olduğu vücut noktalarıdır. 

Hacamat hangi bölgelere yapılmaz?

Hacamat ense çukuru, kafa tepesi çukuru gibi bölgelere uygulanmamalıdır. Eğer uygulanırsa unutkanlığa sebep olur. Kulak arkası, ense çukuru, boyun gibi bölgelere hacamat yapılmaz. Vücuda zarar verir.

<

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.