Varise İyi Gelen Bitkiler, İçecekler, Yiyecekler, Hareketler

Kişinin günlük yaşamını kısıtlayabilen varis birçok sebepten oluşabilmektedir. Varisi ortadan kaldıracak besinler, içecekler ve ilaçlar burada.
Varise İyi Gelen Bitkiler, İçecekler, Yiyecekler, Hareketler

Sürekli ayakta duran veya oturan kişilerde görülebilen varis, kötü görünümün yanı sıra hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Genellikle 40 yaş ve üstü kişilerde görülen varis problemini tedavi etmek için bitkilerden at kuyruğu otu, yiyeceklerden soğan, pancar, bitki çaylarından biberiye çayı, içeceklerden maydanoz suyu, sebzelerden ıspanak, meyvelerden ise kiraz tüketilmesi öneriliyor.

Varise Faydalı Bitkiler

Varise İyi Gelen Besinler

Varise iyi gelen bitkilerin içerisinde ekinezya, guggul, maydanoz, at kuyruğu otu, at kestanesi, hamamelis, çoban püskülü, tavşan kirazı vardır.

Kan dolaşımına direkt etki eden bitkiler sayesinde varis oluşumunu önleyebilirsiniz. İdrar atıcı ve damarları temizleyici etkisi olduğu bilinen bu bitkiler, kan dolaşımını sağlayan kapakçıkların çalışmasını da düzenler. Bahsetmiş olduğumuz bitkiler sayesinde iltihaplanma önlenir ve kan dolaşımı artar.

Varise İyi Gelen Yiyecekler

Varise İyi Gelen Besinler

Varisi iyileştiren yiyecekler pancar, zencefil, kiraz, narenciye, soğan, incir, elma kabuğu, üzüm, kuşkonmaz varis sorununu ortadan kaldıracak besinler olarak biliniyor.

Varisli damarlardaki sorunun giderilebilmesi için etkin özelliği idrar söktürücü ve iltihap atıcı olan yiyecekler tüketilmelidir. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz yiyecekler de varisli damarlarda oluşan iltihapları söker atar. Bu yiyecekleri tüketerek damarlarınızda kan dolaşımının daha hızlı ve rahat yapılmasını sağlayabilirsiniz. Varisi önlemenin en kolay yollarından birisidir.

Varisi Engelleyen Bitki Çayları ve İçecekler

Varise İyi Gelen Besinler

Varisi önleyen bitki çayları ve içeceklerin içerisinde maydanoz suyu, atkuyruğu çayı, zencefil suyu, biberiye çayı, yeşil çay, üzüm suyu, at kuyruğu çayı, adaçayı, elma sirkesi yer almaktadır.

Vücutta detoks etkisi yaparak ödem atılımını sağlayan bahsetmiş olduğumuz çaylar ve içecekler iltihaplanmaların da önüne geçmektedir. Varislere de iyi gelen bitki çayları sayesinde kan dolaşımı, varis iltihaplanmaları ortadan kaldırılabilir.

Varisi Önleyen Egzersizler ve Hareketler

Varise İyi Gelen Besinler

Bisiklete binmek, yüzmek, günlük olarak yürümek kan dolaşımını hızlandırır. Baldırlardaki ve bacaklardaki kasların düzenli olarak çalışmasını sağlar. Bu da varisin azalmasına yardımcı olur. Boy kilo indeksine dikkat etmekte önemlidir. Kiloya bağlı olarak varisler daha kolay gelişir, ilerler. Kadınlarda kan dolaşımının azalmasına neden olacak dar elbiseler tercih edilmemelidir. Dar pantolon, kemer varislerin daha kolay oluşmasına neden olur. 

Varis Tedavisinde Tüketilen Sebzeler

Varise İyi Gelen Besinler

Varise iyi gelecek sebzelerin içerisinde pazı, ıspanak, brokoli, lahana, roka, maydanoz, kara lahana, su teresi, karahindiba, tere bulunmaktadır.

Varis tedavisinde kullanılan ve etkili olduğu bilinen bu sebzeleri günlük olarak tüketmeniz halinde varis ağrılarını hafifletebilir, varis oluşumunun önüne geçebilirsiniz. Varis iltihaplanmaları ve diğer kan dolaşımı sorunlarını ortadan kaldıran sebzeler aynı zamanda yakınmaların azalmasını sağlamaktadır.

Varisi İyileştiren Meyveler

Varise İyi Gelen Besinler

Varislere iyi gelen meyvelerin içerisinde elma, üzüm, kiraz, incir, narenciye, avokado, mango, böğürtlen, vişne yer almaktadır.

Bu meyveler, toplar damarlardaki oksidan maddelerin zararlı etkilerine karşı vücudun daha dirençli olmasını sağlar. Varis problemi cerrahi yöntemlerle tedavi edebileceği gibi bazı meyveleri tüketerek de ortadan kalkabilir. Vücutta oluşan iltihaplanmaların önüne geçen ve damarları açan meyveler aynı zamanda iyi bir idrar söktürücüdür.


Varise İyi Gelen Ürünler

Varis probleminden kurtulmanızı sağlayacak bitkisel özlerden yukarıda bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise varise iyi gelen kremleri inceleyeceğiz. İşte varise iyi gelen en iyi kremler.

Amazon
Fiyatlarını Gör
Varise İyi
Gelen Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

1. Sinoz Çatlak Kremi

varise ne iyi gelir

Amazon
Fiyatını Gör
Sinoz
Çatlak Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Sinoz markasının kremiyle başlıyoruz. Formülündeki allantoin bileşeni ile varis problemini ortadan kaldıran ürün, ilk kullanımdan itibaren daha sıkılaşmış bir cilde sahip olmanızı destekliyor. Spor ve ani kilo değişimlerinin sebep olduğu çatlaklarla mücadele eden krem aynı zamanda cildin nem ihtiyacını karşılıyor. Bu sayede kuruluk gibi problemler yaşamazsınız. Son olarak hızlı emilen formülü sayesinde yağlı bir hissiyat bırakmayan ürünün antioksidan etkisiyle cildinizi rahatlatacağını söyleyelim.

2. Nivea Q10 Sıkılaştırıcı Losyon

varise ne iyi gelir

Amazon
Fiyatını Gör
Nivea
Sıkılaştırıcı Losyon
Aradığın
Fiyatı Gör

10 günde gözle görülür bir şekilde daha sıkı bir cilde sahip olmanızı destekleyen ürün, içerisindeki güçlü antioksidanlar sayesinde vücudunuzun rahatlamasını sağlıyor. Özel formülü sayesinde ciltteki varis problemini kısa sürede çözen losyon aynı zamanda 48 saat boyunca yoğun nemlendirme sağlıyor. Ayrıca yoğun Q10 ve C vitamini içeriği sayesinde ürünün daha elastik bir cilde sahip olmanızı sağlayacağını belirtelim.

3. Dermaderm Formulacellux Çatlak Önleyici Krem

varise ne iyi gelir

Amazon
Fiyatını Gör
Dermaderm
Çatlak Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Özel olarak geliştirilmiş formülü sayesinde kısa süre içerisinde varis problemini ortadan kaldıran ürün, ilk kullanımdan itibaren cildin elastikliğini arttırıyor. Bitkisel içeriği sayesinde karın, kalça, göğüs ve basen bölgelerinde çatlak oluşumunu engelleyen ürün aynı zamanda cilde nem desteği sağlıyor. Bu sayede cildiniz hem çatlaklardan kurtulur hem de daha yumuşak bir yapıya kavuşur.

4. Mecitefendi At Kestanesi Özlü Masaj Kremi

varise ne iyi gelir

Amazon
Fiyatını Gör
Mecitefendi
Masaj Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Mecitefendi markasının ne kadar kaliteli ürünler ürettiğini gayet iyi biliyoruz. İçerisindeki at kestanesi özü sayesinde varis problemine karşı savaşan krem, kısa süre içerisinde bu problemden kurtulmanızı sağlıyor. Formülündeki özler sayesinde cildin nem ihtiyacını karşılayan ürün, bu sayede daha yumuşak ve esnek cilde sahip olmanızı sağlıyor. Son olarak bu ürünün tamamen doğal içeriğe sahip olduğunu söyleyelim.

5. Diamond Hair Scrub

varise ne iyi gelir

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond
Hair Scrub
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Diamond Hair markasının scrubuyla bitiriyoruz. İlk kullanımdan itibaren cildi ölü derilerden arındıran ürün, kan dolaşımını hızlandırarak varis probleminin ortadan kalkmasını sağlıyor. Bu sayede kısa süre içerisinde daha pürüzsüz bir görünüme kavuşursunuz. İçerisindeki badem ve Jojoba yağlarının besleyici özelliği sayesinde cildin besin ihtiyacını karşılayan scrub aynı zamanda vücuda nem katıyor. Bu sayede kısa süre içerisinde hem daha sağlıklı hem de daha yumuşak bir cilde sahip olursunuz.

İlginizi Çekebilir
Esnek Yapıya Sahip En İyi Varis Çorabı ModelleriVaris Nedir? Tedavisi

Varis nedir?

Varisler deri altındaki toplardamarların gözle görülebilir şekilde genişlemesidir. Toplar damarlar kirli kanın temizlenmesi için ters yönde bir akış ile kanı akciğer ve kalbe taşır. Toplardamarlarda kanın geri gelmemesi için kapakçıklar bulunur. Bu kapakçıklar yapısının bozulması ile kan geri gelerek damarlarda biriktirme yapar ve basınçla oluşturarak varis oluşumuna neden olur.

Varis problemi aileden gelen genetik bir durum olabileceği gibi aynı zamanda uzun süre ayakta kalma, hareketsiz durma ve fazla kilolar da varis oluşumunu tetiklemektedir. Çirkin bir görüntüye neden olan varisler gün içerisinde çeşitli sorunları beraberinde getirmektedir.

Varis genellikle yorulma, ayaklarda ağrı, kramp, kaşıntı, sıcaklık, şişlik ve ağırlık hissi oluşturmaktadır. Kişinin yaşam kalitesini etkileyerek günlük aktivitelerini kısıtlayan varis aynı zamanda her hastada olmamak koşulu ile pıhtılaşma ve kanama gibi birçok probleme neden olabilmektedir.

Varisin neden olduğu sorunlar nelerdir?

Varis günlük hayatımızı etkileyen birçok soruna neden olmaktadır. Bu sorunlar arasında kramp, uyuşma, ayaklarda ağırlık hissi, bacaklarda karıncalanma, diz veya bileklerde eklem ağrıları, ayak tabanında yanma hissi, şişkinlik ve kaşıntı yer alıyor.

Varis kimlerde görülür?

Varis problemi genetik olarak nüksedeceği gibi kilolu kişilerde, doğum yapmış kadınlarda ve mesleği gereği uzun süre ayakta duran veya oturan kişilerde de görülebilir.

Hamilelikte varis oluşumu nasıldır?

Gebelik öncesinde görülen varisler gebelik süresince büyüme gösterir ve sorunlara yol açabilir. Hamilelik öncesinde varis görülen kişilerde daha önceden tedavi yapılması gereklidir. Hamilelik döneminde ortaya çıkan varisler ise doğumdan sonra çoğunlukla görülmemektedir. Aynı zamanda genetik olarak etkin olan varis eğer anne ve babanızda da var ise gebelik döneminde sizde de olma ihtimali yüksek olabilir.

Hamilelik döneminde damarlardaki kan miktarı artar ve toplardamarlara ek yük bindirir. Rahmin büyümesi ile bacak ana toplardamarındaki baskı artarak kalbe kan taşınması güçleşir. Bu nedenle ayaklarda toplanan kan toplardamarlarda varis oluşturur.

Varis tanısı nasıl konur?

Varis gözle görülebilen bir rahatsızlık olmasına karşın tanı sürecinde hasta ayakta muayene edilir. Yatarak muayene edilmesi yanlış sonuçlar verebilir. Gözle görülebilir varislerin yanı sıra dışarıdan görülmeyen derin yerleşimli kaynak damarlarda bulunmaktadır.

Varis tanı ve tedavisinde sıklıkla ultrason veya ultrasonografi (renkli doppler) kullanılmaktadır. Teşhisin doğru ve sorunsuz olması adına doktorun uzman ve bilgili radyoloji uzmanı olması gereklidir.

Varis tedavisi nasıl yapılır?

Cerrahi tedavi yönteminde normal hayata geri dönüşün geç olması, pıhtı ve sinir zedelenmesi ve ameliyat sonrası tekrarlama gibi nedenlerden dolayı hastalar cerrahi yöntemlerden kaçınmaktadır. Cerrahi tedavi yönteminde cerrahi bağlama (ligasyon) ve soyma (stripping) yapılmaktadır. Eğer cerrahi tedavi yöntemlerini uygulamak istemiyorsanız yukarıda belirtmiş olduğumuz bitkisel özleri ya da kremleri kullanabilirsiniz.

Varis tedavisi sonrasında yapılması gerekenler nelerdir?

Varis tedavisinin olumlu sonuç vermesi adına uygulanan işlem sonrasında da hastanın dikkat etmesi gereken birçok nokta bulunuyor. Bunlardan ilki uygulanan işlem sonrasında bacaklarda oluşacak ağrı için doktorun verdiği ağrı kesiciler kullanılmalıdır.

İlk 20 gün varis çorabı kullanımı çok önemlidir. Hasta kişi sabahları ilk iş olarak varis çorabını giymeli ve duş ile uyku haricinde sürekli olarak kullanmalıdır. Ayrıca her gün bir saat boyunca yürüyüş yapmanız gerektiğini ve aşırı sıcaktan kaçınmanız gerektiğini söyleyelim.

Tedavi sonrasında ayağınızda şişme ve ağrı görülebilir. Bu durumlarda ayağınızı yükseğe kaldırarak dinlendirebilirsiniz. Şişkinlik ve ağrının 3 günden fazla sürmesi durumunda doktorunuza başvurun.

Varis olmaması için ne yapmak gerekir?

Uzun topuklu ayakkabı giymek, uzun süreli ayakta durmak ve dar giysiler tercih etmek varise sebep olmaktadır. Bu sebeple daha bol giyinilmeli, ayakta kalma süresi uzatılmamalı, spor yapılmalı ve soğuk su ile varis oluşabilecek bölgeler yıkanmalıdır.

Varis olan kişiler ne yememeli?

Kabızlık direkt olarak varis rahatsızlığıyla alakalı olduğu için kabızlığa neden olabilecek yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Şeker, tuz, dondurma, cips ve kızarmış gıdalar tüketilmemelidir.

Varis olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Varis oluşumunun belirtilerini sizler için içeriğimizde yazmıştık. Varisin gözle görülür belirtileri ise kılcal damarların ortaya çıkması, bacaklarda ağrı, sızı ve küçük şişkinliklerdir. Eğer dizlerinizde ağrı varsa bunun sebebi varis olmayabilir.

Varis hastalığı tedavi edilmezse ne olur?

Varis sebebiyle şişkinlik oluşması ve kılcal damarların iyice görünür hale gelmesi olası etkilerdendir. Varislerin tedavi edilmemesi sonucu bu şişkinlikler deride incelmeye ve damarların dışarıdan kolayca etkilenerek yaralanmasına sebep olabilir. Bu da sürekli olarak kanama problemine yol açar.

Varis patlarsa ne olur?

Varis patlaması sonucunda ortaya çıkan iltihaplı kan yayıldığı doku ve organlara zarar verebilir. Ayrıca patlama sonucu açık bir yara haline gelen varisler enfeksiyon kapabilir ve bu enfeksiyonların damarda dolaşması ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir.

Varis cinselliği etkiler mi?

Varis rahatsızlığının cinsellikle herhangi bir alakası yoktur ancak cilt üzerinde oluşan kötü görünüm ruhsal etki yaratarak partnerinize karşı utanç verici bir ruh haline bürünmenize neden olabilir. Bu durumda cinsel istek sorunları yaşanabilir.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.