Erkeklere Özel Doğum Kontrol Jeli

Dünya genelinde milyarlarca dolarlık pazara sahip olan doğum kontrol hapı, prezervatif ve tıbbi müdahale gibi önlemlere yeni bir ürün ekleniyor. Erkekler için özel olarak üretilen ürün yakında piyasaya çıkıyor.
Erkeklere Özel Doğum Kontrol Jeli

Erkekler İçin Doğum Kontrol Ürünü

Hindistan'da çalışmaları devam eden bir ürün yakında piyasaya çıkacak. Bu ürün sayesinde prezervatif ve doğum kontrol hapları gibi ilaçlara artık gerek kalmayacak. Ayrıca bu ürün kadınların hormonlarını alt üst eden kimyasal ilaçlardan çok daha farklı. Üstelik bu ürünü sadece erkekler kullanacak.

Milyar Dolarlık Bir Sektör

Dünya genelinde 10 milyar dolarlık kadın doğum hapı, 3.5 milyar dolarlık da prezervatif ve benzeri ürünlerin pazarı var. Pazar payı bu kadar büyük olunca Hindistanlılar da bu alanda yeni bir çalışma ortaya çıkardılar.

Erkekler İçin Doğum Kontrol Jeli

Hindistan'da uzun yıllardır testleri devam eden üründe sona yaklaşıldı. Erkeklerin kullanacağı ve etkisi yıllarca süren bu ürün sayesinde doğum kontrol için harcanan maaliyetler de oldukça azalacak. Yapılan araştırmalar sonucunda erkeklerin sağlığını olumsuz bir şekilde etkilemediği de belirlenen ürün için hazırlıklar sona doğru yaklaşıyor. 

Nasıl Kullanılıyor?

76 yaşındaki biyomedikal mühendisi Sujoy Guha tarafından bulunan bu ürün, erkeklerin sperm taşıyan damarlarına enjekte ediliyor. Bu sayede spermlerin baş ve kuyruk kısımlarındaki etkiyi bozarak döllenmeyi önlüyor. Uygulanan kişi istediği zaman testisine yapılacak ikinci bir iğne sayesinde tekrardan eski haline dönebiliyor. Erkeklerin sperm kalitesi üzerinde de olumsuz hiç bir etkisi olmayan ürün için çalışmalar devam ediyor. 2 yıl içerisinde piyasaya sürülecek olan bu ürünün, pazardaki faaliyetleri nasıl etkileyeceği şimdiden merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.