En İyi 5 Yağ Yakıcı Supplement Önerisi | Yağ Yakıcı Besinler

Bu içeriğimizde kilo vermek ya da kas dokusunun üzerindeki yağları eritmek isteyenlerin kullanması gereken yağ yakıcı supplementleri listeledik.
En İyi 5 Yağ Yakıcı Supplement Önerisi | Yağ Yakıcı Besinler

Yağ Yakıcı Supplementler

Yağ yakıcı supplementler özellikle kilo vermek için uzun uğraşlar veren okurlarımıza tavsiye ettiğimiz bir üründür. Bir çeşit amino asit olan karnitin, yağ hücrelerini enerjiye çeviren ve vücudun anlık enerji ihtiyacını yağlardan karşılayan bir moleküldür.

Karnitinler takviyesi sayesinde vücudumuz enerji üretmek için protenleri değil yağları kullanacaktır. Bu sayede kas gelişimi artarken yağ seviyesi azalacaktır. Bu içeriğimizde en hızlı yağ yaktıran supplement önerileri yer alıyor. Ayrıca yağ yakımını destekleyen doğal besin önerilerini de aşağıda bulabilirsiniz.

En İyi Yağ Yakıcı Supplement Listesi

SıraMarkalarAromaneoldu Puanı
1Hardline L-CarnitineLimon10/9.9
2Nutrend L-CarnitineYeşil Çay10/9.8
3Ronic L-CarnitineBöğürtlen10/9.9
4BigJoy ThermonatorTurunç10/9.8
5Nutrade ExtremePortakal Kabuğu10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Yağ
Yakıcı Supplement
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi 5 Yağ Yakıcı Supplement Tavsiyesi

Kilo vermek isteyenlerin ve spor yapanların kullanabileceği en iyi supplement markalarını sizler için bir araya getiriyoruz. Spor yaparken kolay bir şekilde yağ yakmanızı sağlayacak en iyi markaları ayrıntılı bir şekilde inceledik.

İşte en iyi yağ yakıcı supplement markaları:

1. Hardline L-Carnitine Matrix

Yağ Yakıcı Supplementler ve Doğal Besinler

Amazon
Fiyatını Gör
Hardline
Supplement
Aradığın
Fiyatı Gör

Türkiye'nin ilk yerli supplement markası olan Hardline tarafından üretilen ürün, aspartam içermeyen yapısıyla hızlı emilim özelliğine sahiptir. Böylece hızlı etki yapan ve sıvı formuyla pratik kullanım sunan ürün, limon aromalı olarak satılmaktadır. İçeriğinin gücüne ek olarak uygun fiyat etiketiyle sunulması rakipleri karşısında başarılı olduğu diğer özelliğidir diyebiliriz.

2. Nutrend L-Carnitine

Yağ Yakıcı Supplementler ve Doğal Besinler

Amazon
Fiyatını Gör
Nutrend
Supplement
Aradığın
Fiyatı Gör

Sıvı formda olan ürünün etkisini arttırmak amacıyla içine kafein ve yeşil çay gibi bitkisel içerikler eklenmiştir. Enerji vermesi için eklenen Taurin ve B vitamini içeriği, dikkat çeken diğer özellikleri arasında yer almaktadır. Vitamin eklentisi sayesinde büyüme hormonunun salgılanmasını tetikleyen ve kemiklerin sağlamlığını arttıran etkiye sahiptir. Yağ moleküllerinin enerji moleküllerine çevrilmesi ile enerji artışı ve dayanıklılık sağlar.

3. Ronic L-Carnitine 3400

Yağ Yakımı Supplement

Amazon
Fiyatını Gör
Ronic
Supplement
Aradığın
Fiyatı Gör

Yüksek kaliteli ve sıvı formda olan Ronic L-Karnitin, içeriğindeki böğürtlen aromasıyla dikkat çekmektedir. Ürünün yüksek kaliteli hammaddesi yağ yakımında etkili sonuçlar almayı kolaylaştırır. Yağ hücrelerinin, hücre içinde yakılarak enerjiye dönüştürülmesini hızlandırır. Antrenman yaparken daha fazla yağ yakımı sağlar. Ronic L-Carnitine 3400'ün tam olarak kullanım amaçları ise zayıflamak, yağ yakımını arttırmak, enerji açığa çıkartmak ve form tutmaktır.

4. BigJoy Thermonator L-Carnitine

Yağ Yakımı Supplement

Amazon
Fiyatını Gör
BigJoy
Supplement
Aradığın
Fiyatı Gör

Sporcuların en çok tercih ettiği L-Carnitine ürünlerinden biri oln BigJoy Thermonator sıvı formda olup termojenik bir etkiye sahiptir. Yeşil çay ve turunç ekstralı bu ürün kullanıldığı andan itibaren vücuttaki yağ yakımını hızlandırır. Yağ hücrelerinin enerjiye dönüşmesini sağlar. Ayrıca BigJoy Thermonator diğer L-carnitine ürünlerinden farklı olarak vücuda giren yağ hücrelerinin barınmasını engellemektedir.

5. Nutrade Extreme

Yağ Yakıcı Supplementler ve Doğal Besinler

Amazon
Fiyatını Gör
Nutrade Extreme
Supplement
Aradığın
Fiyatı Gör

Bu ürün yüksek kafein, Theanine, Tirozil amino asidi, karabibere acılık veren Piperine, portakal kabuğu ve saf karnitin gibi oldukça zengin içeriği ile dikkat çekmektedir. Yüksek hammadde kalitesine sahip Alman menşeili Nutrade Xtreme, sporcularda odaklanma artışı da sağlamaktadır. Sıvı formda oluşu kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Hızlı emilimi sayesinde etkisini üst seviyede hissettirmektedir.

Yağ Yakmaya Yardımcı Besinler

Kilo vermenin ne kadar zor olduğunu herkes bilir. Özellikle yemek yemeyi seven kişiler için kilo vermek resmen işkencedir. Halbuki kilo vermek için aç kalmaya gerek yoktur. Düzenli ve düşük kalorili gıdalar tüketilerek rahatlıkla kilo verilebilir. Önemli olan şekerden ve zararlı yağlardan uzak durmaktır.

Kilo sorunu yaşayanların bilmesi gereken en önemli konu kalori hesabıdır. Günlük tüketilen kalori yüksek ise kilo artışı kaçınılmaz olur. Yapılacak şey ise yenilen gıdaların kalorilerini bilmek ve ortalama tükettiğiniz kalorinin farkında olmaktır.

Kilo alımını durdurmak istiyorsanız, ilk yapılması gereken şey vücut kitle endeksinizi hesaplamak ve ihtiyacınız olan kaloriyi bulmaktır. Çıkan değerin altında kalmaya gayret ettikçe otomatik olarak kilo verirsiniz.

Örneğin hiç spor yapmadığınızı ve günlük ortalama 3.500 - 4.000 kalori tükettiğinizi düşünelim. Bu kaloriyi almaya devam ettiğiniz sürece kilo almanız kaçınılmaz olur. Kalori alımınızı 3.000 seviyesine çektiğiniz anda günlük 500 kalori az almış olur ve böyle devam ettiğiniz sürece 7-10 gün sonunda yaklaşık 1 kilo vermiş olursunuz. 500 kalorilik bu fark demek günlük yediğiniz şekerlemeler ya da tatlıdan vazgeçmek demektir.

Bahsedilen bir tatlı eksiltmeyi yaparken diğer yediklerinizin kalorisini hesaplamanız önemlidir. Her gün aynı şeyler yenmeyeceği için yediğiniz farklı yemeklerin ortalama kalorilerini bularak bir kenara ya da aklınıza not edebilirsiniz.

Yani dikkat edilmesi gereken kalori alımını yavaş yavaş azaltmaktır. İşin sırrı budur. Bu uygulamayı her ay azaltarak devam ederseniz aç kalmadan ve mideniz yavaşça küçülerek zahmet çekmeden kilo verirsiniz.

Diğer bir yöntem ise yediğinizden geri kalmayarak yapabileceğiniz daha çok yak yöntemidir. Burada kural yediğinizden fazlasını yakabilmektir. Ben boğazımdan kesemem diyenler için daha hareketli yaşam sürmeleri ya da spor yapmaları istenir. Böylece günlük aynı miktarda kalori alınsa bile fazla yakılacağı için kilo verilebilir. İşte yağ yakıcı besinler...

1. Yağsız Yoğurt

Yağ Yakmaya Yardımcı Besinler

Vücudun hızlı bir şekilde yağ yakmasında etkili olan yağsız yoğurt, uzmanlar tarafından kilo vermede çok etkili olduğunu bilinmektedir.

2. Protein Tozu

Yağ Yakmaya Yardımcı Besinler

Proteinin bütün karışımlarından elde edilen protein tozu aynı zamanda kilo vermede de etkili bir araçtır. Günde iki kez protein tozu karışımı içmek kilo vermede sizlere yardımcı olacak en iyi doğal yakıcı besindir.

3. Köy Peyniri

Yağ Yakmaya Yardımcı Besinler

Yapılan araştırmalar neticesinde günde 200 gramlık köy peynirinin insan vücudunda yer alan yağların yakılmasında en etkili doğal yağ yakıcı besin olduğunu göstermektedir. Eğer imkanınız varsa kahvaltıda yağ yakıcılar arasında etkili olan köy peynirini tüketmeye önem gösterin.

4. Somon Balığı

Yağ Yakmaya Yardımcı Besinler

Yağ yakıcılar arasında doğal besinlerden bir tanesi olan Somon Balığı, omega 3 bakımından en zengin balık türlerinden bir tanesidir. Bu durumda kişilerin kilo vermesinde oldukça etkilidir.

5. Çorba

Yağ Yakmaya Yardımcı Besinler

Çorba, öğün başlarında yenilen besindir. Vücut içerisinde yer alan yağların yakımı için çorbanın çok büyük etkisinin olduğu bilinmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yağ Yakmanıza Yardımcı Olan BesinlerYağ Yakmada Etkili Yiyecekler ve İçecekler
Termojenik Yağ YakıcılarAntrenman Öncesi Beslenme
Spordan Önce Yapılması Gereken ŞeylerEgzersiz Yapmadan Nasıl Kilo Verilir?
Yağ Yakan Şerbetçi Otu Faydaları

Yağ yakıcı içecekler nelerdir?

Yağ yakıcı içecekler arasında; Tarçın ve Elma Suyu, Yağ Yakıcı Zencefil Çayı, Yaban Mersini Suyu, Hindistan Cevizi Suyu, Yağ Yakıcı Beyaz Çay, Enginar Suyu, Su ve Limon, Sebze Suyu yer almaktadır.

Vücuttaki yağı en hızlı ne yakar?

Vücuttaki yağı en hızlı ve sağlıklı yollarla yakmak için hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz. Aynı zamanda ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişler tüketerek kilo verebilir, metabolizmayı hızlandırarak vücuttaki yağ birikimini önleyebilirsiniz.

Yağ yakarken kas kaybı yaşanır mı?

Yağlar, uzun süreli depolar olduğu için her zaman metabolizmanın yedek deposu durumundadır. Bu yüzden yağların yakılması zordur. Kilo verirken kas kaybı yaşamak hızlı kilo verenler için kaçınılmazdır.

Kilo verdikten sonra çelimsiz ve ince görünmenin nedeni budur. Ancak bu çok sağlıklı değildir. Kasların yakılması kolay olduğu gibi tekrar inşa edilmesi zordur. Kilo verirken onları korumak gerekir. Bunu sağlamak için tek yol spor yapmaktır.

Spor yapanlar kilo vermek için nasıl beslenmeli?

Spor yaparken kaslar çalıştırılır ve vücut enerjiye ihtiyaç duyar. Fazladan kalori harcanacağı için onu sizden geri ister. Bunu yaparken önemli olan bu kaloriyi nasıl aldığınızdır. Eğer nefsinize ve iştahınıza yenik düşerek karbonhidrat ve yağ ağırlıklı kalori alırsanız kilo vermenizi zorlaştırır ve kas yıkımının önüne geçemez.

İhtiyacınız olan kalorileri protein ağırlıklı alırsanız, kaslarınızı besler ve onların hacim kazanmasını sağlarsınız. Proteinler vücut için çok değerlidir. Protein ağırlıklı beslenmek metabolizmanızı hızlandırır. Spor yapmayanların protein ağırlıklı beslenerek kilo verdiği kanıtlanmıştır.

Spor yaparken protein almak önemli midir?

Spor yaparken protein almak çok önemlidir. Kasların beslenmesi ve yağların erimesi için gün içinde iki öğününüzün protein ağırlıklı olmasına mutlaka özen göstermelisiniz. Yağsız et, yumurta, peynir, lor, süt, kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek, soya fasulyesi gibi besinleri öğünlerinizden eksik etmemelisiniz.

Aç kalınca vücut yağ yakar mı?

Açlık sırasında vücudun ihtiyacı olan  enerjiyi karşılayacak glikoz olmadığından yedek kaynaktan yani trigliseritlerden enerji sağlanır. Bunun sonucunda da vücutta yağ yakımı meydana gelir. Aç kalmak yağ yakar fakat sağlıklı bir yöntem değildir.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum