Yağ Yakmanıza Yardımcı Olan 10 Besin

Bu besinler ile hem sağlığınızı koruyacaksınız hem de kilo vereceksiniz. İşte yağ yakan, gün içinde rahatlıkla tüketebileceğiniz besinler;
Yağ Yakmanıza Yardımcı Olan 10 Besin

Yağ Yakmanızı Sağlayacak Yiyecekler

Bazı besinleri ara ara tüketerek sağlığınızı korumak ve kilo vermek mümkün. Sadece ara öğünlerinizde tükettiğinizde yağ yakmanızı sağlayacak besinleri içeriğimizde sizler için bir araya getirdik. Neler tüketirseniz vücudunuzdaki yağları kolayca yakabilirsiniz ve fazla kilolarınızdan rahatça kurtulabilirsiniz, aşağıda hep birlikte inceleyeceğiz.

İşte yağ yakımını destekleyen besinler;

1. Antep Fıstığı

Yağ Yakmanızı Sağlayacak Yiyecekler

Sağlığımıza birçok faydası olan antep fıstığı, lif ve protein bakımından oldukça zengin bir atıştırmalıktır. Antep fıstığının sağlığımıza birçok faydası vardır ve tok kalmanıza yardımcı olur. Hergün bir avuç antep fıstığı yemek faydalı olacaktır. Antep fıstığının yanı sıra çiğ badem de oldukça etkilidir.

2. İncir

Yağ Yakmanızı Sağlayacak Yiyecekler

İncir, lif bakımından oldukça zengin bir meyve olduğu için uzun süre tok tutmaya ve yağ yakmanıza yardımcı olmaktadır. Canınız atıştırmalık çektiğinde iyi bir alternatif olan inciri kuru ya da taze olarak yiyebilirsiniz.

3. Meyan Kökü

Yağ Yakmanızı Sağlayacak Yiyecekler

Sağlıklı atıştırmalıkla beslenmek istiyorsanız artık doğal ürünler satan yerlere gitmelisiniz. Doğal ürünler satan yerlerde kolaylıkla bulabileceğiniz meyan kökü yağ birikimine yol açan enzimleri bloke ettiği gibi tok tutmaya da yardımcı olmaktadır.

4. Fasulye

Yağ Yakmanızı Sağlayacak Yiyecekler

Fasulye sindirim açısında yardımcı olduğu gibi aynı zamanda lif zengini bir yiyecektir. Ara öğünlerinizde fasulye yediğinizde hem tok kalmanıza yardımcı olur hem de sindirim kanallarında sağlıklı bakteri oluşumunu desteklemektedir.

5. Karpuz

Yağ Yakmanızı Sağlayacak Yiyecekler

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi karpuz, vücudun su ihtiyacını karşılamaktadır. Metabolizmayı da destekleyen karpuz, yağ yakmanız için de yardımcı olacak bir besindir. Akşam yemeğinden sonra tüketeceğiniz bir porsiyon karpuz sayesinde hem ferahlayabilir, hem de yağ yakım sürecini hızlandırabilirsiniz.

6. Çam Fıstığı

Yağ Yakmanızı Sağlayacak Yiyecekler

Çam fıstığı doymamış yağlar bakımından zengin olmakla kalmıyor aynı zamanda beyne, tok olduğunuza dair sinyaller ileterek iştahınızı bastırmaya yardımcı olmaktadır. Genellikle haftada üç kere iki yemek kaşığı kadar tüketmeniz tavsiye edilmektedir.

7. Ceviz ve Badem

Yağ Yakmanızı Sağlayacak Yiyecekler

Ceviz ve badem içlerindeki sağlıklı yağlar sayesinde yağ yakımını hızlandırıyorlar. Kulağa biraz tuhaf gelebilir ama sağlıklı yağlar aslında vücudunuzdaki yağ birikimini azaltmakta çok etkili. Ceviz ve bademin yapılarındaki lif ve proteinin yanı sıra iyi yağlar, vücudun insüline hassasiyetini artırarak kilo vermeye destek oluyor.

8. Elma ve Armut

Yağ Yakmanızı Sağlayacak Yiyecekler

Bu iki meyvede bulunan flavonoid adı verilen maddeler yağ hücreleriyle adeta savaşıyor. Çünkü bu madde vücutta harcanan enerjiyi, kaslardaki glikoz tüketimini ve yağ yakımını artırıyor. Günde 1 adet muhakkak tüketmeye çalışın.

9. Keten Tohumu

Yağ Yakmanızı Sağlayacak Yiyecekler

Keten tohumu yağında bulunan ve lignan adı verilen madde, vücutta östrojene benzer etkiler yapıyor ve özellikle kadınlarda menopoz sonrası dönemde vücuttaki yağ kütlesinin ve beden kitle endeksinin aşağı çekilmesine yardımcı oluyor. Yoğurda, salatalara ya da kahvaltılık gevreklerinize dahil edebilirsiniz.

10. Tatlı Patates

Yağ Yakmanızı Sağlayacak Yiyecekler

Diyetlerde patatese çok fazla yer verilmez ama tatlı patates yağ yakma özelliğiyle bir istisna olabilir. Hem lif hem de bir antioksidan olan betakaroten deposu tatlı patates kan şekerinizi dengelemeye de yardımcı oluyor. İnsülin direncini de düşüren betakaroten sayesinde aldığınız kaloriler yağa dönüşmüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yağ Yakmada Etkili Yiyecek ve İçeceklerTermojenik Yağ Yakıcılar
Antrenman Öncesi Beslenme Nasıl Olmalı?Spordan Önce Yapılması Gerekenler
Egzersiz Yapmadan Kilo Vermenin YollarıEn İyi 5 Yağ Yakıcı Supplement
Yağ Yakan Şerbetçi Otu Faydaları

Vücuttaki yağları en hızlı ne yakar?

Vücuttaki yağları hızlı bir şekilde yakmak için ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişler tüketmeye özen gösterin. Bu kuruyemişler kilo vermeye yardımcıdır. Metabolizmayı hızlandırır, vücuttaki yağ birikimini engeller ve yağ yakımını hızlandırır.

Yağ yakımını ne hızlandırır?

Yağ yakımını hızlandıracak bazı besinler vardır. Bu besinler yeşilçay, kahve, elma sirkesi, fıstık ezmesi, çiğ badem, çiğ fındık, keten tohumu, hindistan cevizi yağı, tarçın olarak sıralanabilir. Yağ yakımını destekleyici besinler arasında yer alır.

Vücut ilk önce hangi besinleri yakar?

Vücudun ilk olarak yakacağı besin türü karbonat olanlardır. Yüksek tempolu egzersiz süresinde vücut yağın yanı sıra aynı zamanda karbonhidrat da yakmaya başlamaktadır.

Yatmadan önce yağ yakmak için ne yemeli?

Yatmadan önce yağ yakmak için tarçın kürü  hazırlayabilirsiniz. Bunun için bir su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tarçın ve biraz buzu birbirine karıştırın. Hazırladığınız tarçın kürünü yatmaya yakın tüketin. Düzenli olarak tükettiğinizde etkisini göreceksiniz.

Su içmek vücuttaki yağları yakar mı?

Düzenli olarak su tüketmek vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar. Ciltteki yenilenmeleri hızlandırır, yağ yakışını hızlandırdığı bilinmektedir. Kilo verirken yardımcı unsur olarak görev almaktadır.

Eriyen yağlar vücuttan nasıl atılır?

Eriyen yağları vücuttan atmak için sık sık dışkılamak, idrar yapmak, gözyaşı dökmek, terlemek, nefes alıp vermek gerekir. Yapılan araştırmalara göre kilo verme sırasında yağın %84'ü karbondioksite dönüşerek akciğerler sayesinde atılırken %16'sı suya dönüşerek yukarıda saydığımız durumlar aracılığı ile vücuttan çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.