Termojenik Yağ Yakıcılar Nelerdir? En İyi 5 Yağ Yakıcı Ürün

Termojenik yağ yakıcı ne demektir, yağ yakmak için en etkili supplement hangisidir, Piyasada satılan en iyi yağ yakıcı markaları nelerdir? İşte cevabı;
Termojenik Yağ Yakıcılar Nelerdir? En İyi 5 Yağ Yakıcı Ürün

TermoJenik Yağ Yakıcılar

Termojenik yağ yakıcılar, yağ yakımını hızlandıran maddelerdir. Metabolizmayı hızlandıran etken maddelere sahip bu yağ yakıcılar, dolaşım sisteminin daha aktif çalışmasını, vücut ısısının artmasını ve dolayısıyla yağların hızlı yakılmasını sağlar.

Termojenik Yağ Yakıcılar

Vücut geliştirme sporcuların bulk dönemi ardından definasyon adını verdikleri dönemde kullandıkları yağ yakıcılar, hızlı forma girmeyi kolaylaştırır. Yağ dokusunu enerjiye çevirerek antrenmanlarda olumlu etki yaratır. Spor ve beslenmeye ek fayda sağlar.

Sadece yağ yakıcılardan medet ummak doğru değildir. Yüksek kalori almaya devam etmek, ʺHapı içeyim, oturduğum yerden yağlarım erisinʺ demek yanlıştır. Bu şekilde bir faydası olmayacak, yalnızca düzgün beslenme ve spor ile birleştiği zaman yağların yakılmasına yardım edecektir.

Termojenik Yağ Yakıcıların Etken Maddeleri

Termojenik yağ yakıcıların işlevinin metabolizmayı uyarmak ve hızlı çalışmasını sağlamak olduğunu belirtmiştik. Bunu yaparken doğal maddelerin gücünden faydalanırlar. Genelde bitkilerden üretilirler ve tabiri caizse bir süre yüksek rölantide çalıştırırlar.

Termojenik yağ yakıcılarda kullanılan maddelere geçmeden önce bu ürünleri kullanan kişilerin metabolizma hızlarının artması daha çok suya ihtiyaç duymaları demektir. Su tüketimi artırılmalı ve bu konuya dikkatle takip edilmelidir. İşte yağ yakıcıların içeriğindeki etken maddeler:

1. Kafein

Termojenik Yağ Yakıcılar

Kafein, bilinen en güçlü uyarıcı maddeler arasındadır. Yağ yakıcı maddelerin içinde çoğunlukla bulunur. Sinirleri uyarır, dikkatin toplanmasını, odaklanmayı artırır, yorgunluğu azaltır, fiziksel güç artışı sağlar ve uykuyu giderir.

Ayrıca kafein yağların oksitlenmesini hızlandırarak aktivite içi ya da aktivite dışı fark etmeksizin kalori yakımını hızlandırır. Fazla tüketilmesi uyku sorunları, kalpte çarpıntı ve ellerde titreme yaratabilir. Kafein, tokluk hissi veren ve böylece iştahı azaltan etkiye de sahiptir.

2. Yeşil Çay

Termojenik Yağ Yakıcılar

Kafein gibi çoğu yağ yakıcının içinde bulunan etken maddelerdendir. Vücudu uyarıp, metabolizma hızını artırırken aynı zamanda detoks etkisi yaparak vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Yapılan araştırmalarda kansere karşı koruma sağladığı da ortaya çıkmıştır. Yağların parçalanmasını hızlandıracağı için su atımını da artırır. Yeterli su içilmediği zamanlarda ve yüksek miktarlarda tüketildiği zamanlarda zararı vardır.

3. Acı Biber Özütü

Termojenik Yağ Yakıcılar

Acı biberin içinde yer alan ve ona acı tadını veren amino asitler, metabolizmaya girdiği anda çalışma hızını artırır. Acı yediğinde yandığını söyleyen kişilerin ısınmasının ve üşümemesinin sebeplerinden biri budur.

Acı biber, yağ yakımının yanında soğuk kış hastalıklarına karşı bağışıklık sistemini destekler, sindirim sistemine ve kalp sağlığına da hizmet eder. İştahı keserek fazla yemenin de önüne geçer. Hemoroid rahatsızlığı olanların dikkatli tüketmesi tavsiye edilir.

4. L-Tyrosine

Termojenik Yağ Yakıcılar

Tiroid bezlerinin çalışmasını düzenleyen bir çeşit amino asittir. Tiroid bezi fazla salgı yapan kişilerde kilo kaybı görülür. Bunun nedeni işte bu hormonun yağ yakımında ve metabolizma hızının artmasında aktif rol oynamasıdır. Yağ yakıcı ilaçların içinde genelde kullanılır ve kilo verme hızını artırır. Stresi azalttığı ve tirot bezlerinin çalışmasını düzenlediği söylenmektedir.

5. Krom

Termojenik Yağ Yakıcılar

Bir mineral olan krom, vücuda dışarıdan alınması gereken ve kan dolaşımını rahatlatan maddelerdendir. Kas yapımını kolaylaştıran mineraller başlığında bahsettiğimiz krom, insülin hassasiyetini artırarak, kandaki besin maddelerinin taşınmasını düzenler.

Böylece hem kas yapımını hem de yağ yakımını hızlandırır. Fazla tüketildiği zaman kan şekerinde düşme, baş ağrısı, ishal gibi durumlara sebep olabilir. 

En İyi Yağ Yakıcı Supplement Listesi

SıraMarkalarAromaneoldu Puanı
1Hardline L-CarnitineLimon10/9.9
2Nutrend L-CarnitineYeşil Çay10/9.7
3Multipower L-CarnitineBöğürtlen10/9.8
4Nutrade ExtremePortakal Kabuğu10/9.9
5Power System L-CarnitineLimon10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Yağ Yakıcı
Supplement
Aradığın
Fiyatları Gör

Piyasadaki En İyi Yağ Yakıcılar

Kilo vermek veya yağ yakmak isteyen bireylerin kullanabileceği en kaliteli supplement markalarını ve ürünlerini aşağıda bulabilirsiniz. Spor yaparken size yardımcı olacak, kolay bir şekilde yağ yakmanızı sağlayacak ürünleri detaylıca araştırdık.

İşte yağ yakmanızı sağlayacak supplementler;

1. Hardline L-Carnitine Matrix

Termojenik Yağ Yakıcılar

Amazon
Fiyatını Gör
Hardline
Yağ Yakıcı
Aradığın
Fiyatı Gör

Türkiye'nin ilk yerli supplement markası olan Hardline tarafından üretilen ürün, aspartam içermeyen yapısıyla hızlı emilim özelliğine sahiptir. Böylece hızlı etki yapan ve sıvı formuyla pratik kullanım sunan ürün, limon aromalı olarak satılmaktadır. İçeriğinin gücüne ek olarak uygun fiyat etiketiyle sunulması rakipleri karşısında başarılı olduğu diğer özelliğidir diyebiliriz.

2. Nutrend L-Carnitine

Termojenik Yağ Yakıcılar

Amazon
Fiyatını Gör
Nutrend
Yağ Yakıcı
Aradığın
Fiyatı Gör

Sıvı formda olan ürünün etkisini arttırmak amacıyla içine kafein ve yeşil çay gibi bitkisel içerikler eklenmiştir. Enerji vermesi için eklenen Taurin ve B vitamini içeriği, dikkat çeken diğer özellikleri arasında yer almaktadır. Vitamin eklentisi sayesinde büyüme hormonunun salgılanmasını tetikleyen ve kemiklerin sağlamlığını arttıran etkiye sahiptir. Yağ moleküllerinin enerji moleküllerine çevrilmesi ile enerji artışı ve dayanıklılık sağlar.

3. Multipower L-Carnitine

Termojenik Yağ Yakıcılar

Amazon
Fiyatını Gör
Multipower
Yağ Yakıcı
Aradığın
Fiyatı Gör

Yüksek kaliteli ve sıvı formda olan Multipower L-Karnitin, içeriğindeki Carnipure ile dikkat çekmektedir. Bu hammadde en kaliteli hammadde olarak kabul edilir. Ürünün yüksek kaliteli hammaddesi yağ yakımında etkili sonuçlar almayı kolaylaştırır. Yağ hücrelerinin, hücre içinde yakılarak enerjiye dönüştürülmesini hızlandırır. Antrenman yaparken daha fazla yağ yakımı sağlar.

4. Nutrade Extreme

Termojenik Yağ Yakıcılar

Amazon
Fiyatını Gör
Nutrade Extreme
Yağ Yakıcı
Aradığın
Fiyatı Gör

Yüksek kafein, Theanine, Tirozil amino asidi, karabibere acılık veren Piperine, portakal kabuğu ve saf karnitin gibi oldukça zengin içeriği ile dikkat çekmektedir. Yüksek hammadde kalitesine sahip Alman menşeili Nutrade Xtreme, sporcularda odaklanma artışı da sağlamaktadır. Sıvı formda oluşu kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Hızlı emilimi sayesinde etkisini üst seviyede hissettirmektedir.

5. Power System L-Carnitine

Termojenik Yağ Yakıcılar

Amazon
Fiyatını Gör
Power System
Yağ Yakıcı
Aradığın
Fiyatı Gör

Üstün Alman kalitesiyle üretilen ve en saf, en kaliteli Karnitin hammaddesi olarak gösterilen Carnipure içeriği, onu rakiplerine göre çoğu rakibine üstün kılmaktadır. Sadece limon aromalı alınabilen ve sıvı formda olan ürünün rakiplerinden geride olduğu tek konu ise onlara göre az da olsa yüksek fiyat etiketine sahip olmasıdır. Yağ yakımı ve enerji üretimi konusunda kendini kanıtlamış, etkili sonuçlar almanızı sağlayacak bir üründür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yağ Yakmanıza Yardımcı Olan BesinlerYağ Yakmada Etkili Yiyecekler ve İçecekler
Antrenman Öncesi Beslenme Nasıl Olmalı?Spordan Önce Yapılması Gerekenler
Egzersiz Yapmadan Kilo Vermenin YollarıEn İyi 5 Yağ Yakıcı Supplement
Yağ Yakan Şerbetçi Otu Faydaları

Termojenik yağ yakıcı işe yarar mı?

Doğru bir şekilde kullanıldığı zaman enerji verir, vücut ısısını artırarak yağ yakımına yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandıran ve kalori yakımına yardımcı olan termojenik yağ yakıcılar son derece işe yarar.

Termojenik yağ yakıcı nedir?

Termojenik yağ yakıcılar metabolizmayı hızlandırarak diyet yapan bireylere yağ yakımı konusunda destek olmaktadır. İçerisinde kafein, linoleik asit veya kapsaisin barındıran gıda takviyeleri oldukça etkilidir.

En etkili yağ yakıcı hangisi?

En etkili yağ yakıcı denildiği zaman akla Ronic, BigJoy, Nutrend, Hardline gibi markalar gelmektedir. Bu markaların ürünleri yağ yakma konusunda son derece etkilidir. İlk tercih edilmesi gereken markalardandır.

En hızlı yağ yakıcı nedir?

En hızlı yağ yakıcı şey yeşil  çay ve kafeindir. Günümüzde oldukça tercih edilen L-carnitin ürünleri de yağ yakımına yardımcı olmaktadır. Kahve ve yeşil çay içerisinde bulunan kafein metabolizmayı hızlandıracaktır.

Thermonator yağ yakıcı nasıl kullanılır?

Spor ile birlikte kullanıldığında etkisini gösteren Thermonator yağ yakıcı diyet döneminde tercih edilmelidir. Antrenmandan 30 dakika önce 1 porsiyon alacağınız yağ yakıcı sayesinde hızlıca yağ yakabilirsiniz.

Kreatin yağ yakar mı?

Kreatin yağ yakıcılarla birlikte kullanılmaz. Tutarlı bir direnç egzersizi programı yapmıyorsanız kreatin herhangi bir dolaylı yağ yakma yararı sağlamaz. Yağ yakımı ile alakası yoktur. Kreatin yağsız vücuda kas kütlesi koyar.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.