Egzersiz Yapmadan Kilo Vermenin 10 Etkili Yolu!

Çalışma saatleri veya çeşitli sağlık sorunları nedeniyle egzersiz yapamayan kişilerin kilo vermesini kolaylaştıracak önerileri haberimizde bulabilirsiniz.
Egzersiz Yapmadan Kilo Vermenin 10 Etkili Yolu!

Egzersiz Yapmadan Nasıl Kilo Verilir?

Son yıllarda obezite oranında görülen artış, genetik ve çevresel etkenlerin yanı sıra temelinde sağlıksız beslenmeye dayanmaktadır. Uzun süre hareketsiz kalmak ve yanlış beslenmek kilo probleminizin artmasına neden olacaktır. Bu içeriğimizde egzersiz yapmadan nasıl kilo vereceğiniz hakkında ayrıntılı bilgiyi bulabilirsiniz.

1. Sağlıklı Diyet Uygulayın

Egzersiz Yapmadan Nasıl Kilo Verilir?

Kilo vermenin başlıca koşulu sağlıklı ve düzenli beslenmektir. Kilo problemi yaşayan kişilerin diyet tercihlerini dikkatli yapmaları ve sağlıksız diyetlerden kaçınmaları oldukça önemlidir. Yalnızca kilo vermeye odaklanarak kısa sürede kilo vermek ilerleyen zamanlarda daha büyük sorunları beraberinde getirebilir.

Kendinizi uzun süre aç bırakmak ve öğün atlamak, kilo vermenizde engel teşkil edeceği gibi diyet sonrasında verdiğiniz kiloları hızlı bir şekilde almanıza neden olacaktır. Uygulayacağınız sağlıklı bir diyet, kilo vermenize yardımcı olacağı gibi aynı zamanda kolesterolden diyabete kadar birçok sağlık sorununa karşı koruma sağlayacaktır.

Sıkı kurallara dayanan ve uzun süre aç kalmanıza neden olan diyetin yanı sıra vücudunuzun ihtiyacı olan tüm vitamin ve minerallerin karşılandığı, uzun süren bir diyet programı tercih edilmelidir. Tercih edilen bu diyet programı kısa bir süreliğine değil uzun süreli olarak sağlıklı beslemenin temelini oluşturacak nitelikte olmalıdır.

2. Alkol ve Sigara Tüketmeyin

Egzersiz Yapmadan Nasıl Kilo Verilir?

Sağlıklı beslenmeye öncelikle olarak alkol ve sigarayı kısıtlayarak hatta mümkünse hayatınızdan çıkararak başlamalısınız. Gece saatlerinde yemek yemekten kaçınmanın yanı sıra meyve sebze tüketimine ağırlık vermelisiniz. Yüksek yağ, sodyum ve şeker içeren besinler, kilo almanıza neden olabileceği gibi aynı zamanda kolesterol ve diyabet gibi birçok hastalığa karşı risk grubunda yer almanıza neden olacaktır.

3. Un, Şeker ve Tuz Kullanmayın

Egzersiz Yapmadan Nasıl Kilo Verilir?

Diyet listelerinin başlıca düşmanlarından olan un, tuz ve şeker kilo almanızda etkili olan temel unsurlardandır. Hamurişi, tatlı ve bol tuzlu gıdalar kolayca kilo almanıza neden olarak beraberinde birçok sağlık sorununu da getirmektedir.

4. Yüksek Karbonhidrat İçeren Besinleri Tüketmeyin

Egzersiz Yapmadan Nasıl Kilo Verilir?

Kolayca yağa dönüşen beyaz karbonhidrat grubu kilo vermenizi engelleyen başlıca faktörlerdendir. Hamurişi ve tatlı yerine meyve ve sebze ağırlıklı olarak beslenmeniz daha kolay kilo vermenizi sağlayacağı gibi içerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde vücut direncinize katkı sağlayacaktır. Makarna, pirinç pilavı, pasta, dondurulmuş gıdalar ve beyaz ekmek gibi yüksek karbonhidrat içeren besinleri kısıtlamanız kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Kolayca sindirilen ve kısa süre sonra glikoza dönüşen karbonhidratlar uzun süre tokluk hissetmenizi engeller. Karbonhidratların kısa sürede glikoza dönüşmesi daha fazla insülin salgılanmasına neden olarak yağ yakan enzimlerin baskılanmasına sebebiyet verir.

5. Protein Ağırlıklı Beslenin

Egzersiz Yapmadan Nasıl Kilo Verilir?

Karbonhidrat alımını azaltmanız durumunda vücudunuz depolama modundan çıkarak yağ yakma moduna geçer ve kilo vermenizi kolaylaştırır. Diyet sürecinde karbonhidrat alımını azaltarak protein ağırlıklı beslenmeniz, yağ yakımını arttırarak daha kolay kilo vermenize yardımcı olur.

6. Porsiyonlarınızı Küçültün

Egzersiz Yapmadan Nasıl Kilo Verilir?

Kilo vermenizi zorlaştıran faktörlerden bir diğeri ise porsiyonların boyutudur. “Nasıl olsa ekmek yemiyorum” diyerek porsiyonlarınızı büyük tutmanız tokluk hissini geç algılamanıza neden olmaktadır.

Tabağınızın bitmesiyle birlikte gelen tokluk hissinin nedeni budur. Bu nedenle porsiyonlarınızı küçülterek daha az yemekle tok hissetmeyi sağlayabilirsiniz. Yapılan araştırmalar sonucunda porsiyonlarını küçülten kişilerin daha az yemek yedim algısı ile daha çok kilo verdikleri belirtilmektedir.

7. Abur Cubur Tüketmeyin

Egzersiz Yapmadan Nasıl Kilo Verilir?

Aynı zamanda en çok sevdiğiniz abur cuburların listesini çıkarın. Bu listede en çok yediğiniz çikolata, hamburger veya cips gibi besinlerden birini tamamen hayatınızdan çıkarınız. Böylece 1 ay boyunca yaklaşık 4000 kalori daha az almış olacaksınız.

8. Kahvaltıyı İhmal Etmeyin

Egzersiz Yapmadan Nasıl Kilo Verilir?

Metabolizmanızın normal değerlerin altında kalmasının temel nedenlerinden biri kahvaltıyı ihmal etmenizdir. Oldukça önemli bir öğün olan kahvaltı, metabolizmanızın uyanmasını ve güne erkenden başlamasını sağlamaktadır. Kahvaltıyı ihmal etmeniz durumunda metabolizmanız uyku halinde kalacak ve yaktığınız kalori miktarında düşüş olacaktır. Sağlıklı bir kahvaltı gün boyunca daha uzun süre tok kalmanızı sağlayarak kendinizi daha dinç ve enerjik hissetmenize yardımcı olacaktır.

9. Aç Kalmamaya Özen Gösterin

Egzersiz Yapmadan Nasıl Kilo Verilir?

İhmal edilen kahvaltı nedeniyle gün boyunca halsizlik ve kan şekerinin düşmesi gibi sorunlarla karşılaşırsınız. Güne aç başlamanız ve günün büyük çoğunluğunu aç olarak geçirmeniz enerji kaybına neden olacağı gibi stres nedeniyle salgılanan hormonlar daha fazla yağ depolanmasına neden olur.

10. Günde 2 Litre Su İçin

Egzersiz Yapmadan Nasıl Kilo Verilir?

Vücudun genel sağlığı açısından oldukça önemli bir yere sahip olan su tüketimi, sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazlarındandır. Her gün düzenli olarak 1,5 -2 litre su içmeniz daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacaktır. Su tüketimini meyve suyu gibi diğer içeceklerle karıştırmayınız. Tükettiğiniz meyve suyu, çay ve kahve gibi içecekler su yerine geçmezler. Su tüketimi kilo vermenizi kolaylaştıracağı gibi vücut sağlığınıza da katkı sağlayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yağ Yakmanıza Yardımcı Olan BesinlerYağ Yakmada Etkili Yiyecekler ve İçecekler
Termojenik Yağ YakıcılarAntrenman Öncesi Beslenme
Spordan Önce Yapılması Gereken ŞeylerEn İyi 5 Yağ Yakıcı Supplement
Yer Fıstığı ve ZayıflamaElma Sirkesiyle Zayıflama
Yağ Yakan Şerbetçi Otu FaydalarıYer Fıstığı ile Zayıflama

Hiç spor yapmadan kilo verilir mi?

Hiç spor yapmadan zayıflamanız mümkündür. Sadece zayıflamak için yoğun bir spor programına girmek ve sonrasında da tamamen bırakmak verdiğiniz kiloları hızlı bir şekilde geri almanız neden olmaktadır.

Sporsuz nasıl kilo verilir?

Sporsuz bir şekilde kilo vermek için sıcak suyla duş alın. Akşamları alacağınız sıcak bir duş günün stresini üzerinizden atmanızı ve rahatlamanızı sağlar. Rahatlayan vücut yağı daha az üretir. Bunun yanı sıra günlük 2 litre soğuk su için, evin ısısını düşürün, ev işi yapın, yeşil çay için.

Sadece az yiyerek kilo verilir mi?

Günlük vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineral gereksinimini karşılamanız gerekir. Az yiyerek kilo vermek çok mümkün değildir. Uzmanlar, kilo problemi yaşayan kişilerin öncelikle beslenme alışkanlıklarını değiştirmeleri gerektiği konusunda uyarırken aynı zamanda sağlıklarını tehlikeye atacak zararlı diyet programlarından uzak durmaları gerektiğini belirtiyor.

Her gün egzersiz yapmak zayıflatır mı?

Zaman faktörünün yanı sıra herkesin farklı yapı ve bünyeye sahip olması nedeniyle yalnızca egzersiz yapmak yeterli olmayacaktır. Düzenli olarak egzersiz yapmanız kilo vermeniz için tek başına yeterli olmayacağı gibi bazı kişilerin metabolizma hızı ve düzeni de zayıflama konusunda etkili bir rol oynamaktadır. Siz de egzersiz yaparak kilo veremeyenlerdenseniz düzgün bir beslenme programı oluşturmanız gerekir.

Spor yapmadan kilo verilir mi?

Yanlış beslenme, hareketsizlik ve çeşitli sağlık sorunları nedeniyle kilo problemi yaşayan kişiler farklı diyet programlarına başvurarak kilo problemini ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. Kilo vermenin başlıca unsuru sağlıklı beslenmeye dayanmaktadır. Spor yapmadan sağlıklı beslenerek kilo vermeniz mümkündür.

Göbekten kilo nasıl verilir?

Göbekteki yağları eritmenin en kolay yolu yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat yapacağınız yürüyüş sayesinde göbeğinizden kilo verebilirsiniz. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran egzersizler yerine kalbi ritmik olarak çalıştırdığınız yürüyüşler kilo vermede daha etkilidir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum