En İyi Kurutma Makinesi Tavsiyeleri ve Markaları (2024)

Yıkama sonrası çamaşırların hızlı ve etkili bir şekilde kuruması için en iyi çamaşır kurutma makinelerini listeledik. İşte en iyi kurutma makinesi;
En İyi Kurutma Makinesi Tavsiyeleri ve Markaları (2024)

Çamaşır kurutma makineleri, hassas kurutma teknolojileri sayesinde, çamaşırlarınıza zarar vermeden ve kırışıklık oluşumunu en aza indirerek işlerini yapar. Hem enerji hem de zaman tasarrufu sağlayan bu makineler, özellikle yoğun bir tempoda yaşayan çalışanlar için büyük bir kurtarıcı olabilir.

Çamaşırlarınızı hızla ve verimli bir şekilde kurutmanın yanı sıra kurutma makineleri, hassas ve özel bakım gerektiren giysileriniz için idealdir. Bir dizi farklı kurutma programı sayesinde; ipek, yün gibi hassas kumaşlardan kot ve havlulara kadar her tür çamaşır için uygun bir kurutma seçeneği mevcuttur.

Ancak piyasada birçok farklı model ve marka bulunmaktadır ve bu, doğru çamaşır kurutma makinesini seçmeyi zorlaştırabilir. İşte bu noktada, sizin için en iyi çamaşır kurutma makinelerini performans, enerji tüketimi, kapasite, ek özellik ve kullanıcı yorumları gibi bir dizi faktöre göre araştırdık ve karşılaştırdık. Gelin, sizin için araştırdığımız bu makineleri daha yakından inceleyelim ve hangi çamaşır kurutma makinesinin en iyi olduğunu birlikte keşfedelim.

UYARI: İlgili liste editörün tercihine göre oluşturulmuştur. Değer taşımaz.

En İyi Çamaşır Kurutma Makinesi Tavsiyeleri

#ModelKapasiteSes Seviyesi
1Siemens iQ700 WT47XK8XTR9 kg62 dB
2Bosch WQG241A0TR9 kg64 dB
3Hoover HLE H9A2DCER-179 kg66 dB
4Bosch WTW85410TR8 kg64 dB
5Arçelik 910 KMG9 kg64 dB
6Siemens WT45W410TR8 kg64 dB
7Samsung DV90TA040AE/AH9 kg65 dB
8Beko Km 909 kg65 dB
9Arçelik 900 KM9 kg65 dB
10Profilo KM8610HTR8 kg65 dB
11Electrolux EW7H458ST8 kg66 dB
12Bosch WTX87EH0TR9 kg62 dB
13Hoover NDEH 10A2TSBE-1710 kg66 dB
14Grundig GDH 929 kg65 dB
15Altus AL 91 YB9 kg65 dB

Hangi çamaşır kurutma makinesi alınmalı? Hangi kurutma makinesi iyidir? İhtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun olanı seçmek için bu rehberi kullanabilirsiniz. Unutmayın, en iyi çamaşır kurutma makinesi, sizin ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayan ve hayatınızı kolaylaştıran makinadır. Bu yüzden dikkatlice seçim yapmalı ve tüm seçenekleri değerlendirmelisiniz. Haydi, başlayalım!

İşte en iyi çamaşır kurutma makinesi tavsiyesi:

1. Siemens iQ700 WT47XK8XTR

En İyi Çamaşır Kurutma Makinesi Siemens iQ700 WT47XK8XTR

  • Kapasite: 9 kg
  • Ses Seviyesi: 62 dB
  • Enerji Sınıfı: A++

En iyi kurutma makinesi denilince akla gelen ilk modellerden olan Siemens iQ700 WT47XK8XTR, uzaktan kontrol edilebilmektedir. Ürünün net ağırlığı 56,5 kilogramdır. Bunun yanı sıra üründe 9 kilogram kapasite bulunmaktadır. Sahip olduğu teknolojik özelliklerle öne çıkan kurutma makinesi içerisine atılan her kumaş tipini tanıyarak en uygun programı otomatik olarak bulmaktadır. Home Connect uygulamasıyla birlikte programları ve ayar seçeneklerini seçmenize imkan tanır. Sahip olduğu İntelligentCleaning adındaki sistmei içerisinde biriken tüyleri ve iplikleri yirmi çalıştırmada bir temizlediğinden sizin hiçbir şey yapmanıza gerek kalmaz.

2. Bosch WQG241A0TR

En İyi Çamaşır Kurutma Makinesi Bosch WQG241A0TR

  • Kapasite: 9 kg
  • Ses Seviyesi: 64 dB
  • Enerji Sınıfı: A++

64 desibel ses seviyesiyle öne çıkan Bosch WQG241A0TR en sessiz çalışan kurutma makinesi modelleri arasında yer alır. Isı pompalı kurutma teknolojisyle öne çıkan modelde dijital bir ekran bulunmaktadır. Yıllık enerji tüketimi düşük olduğundan kullanıcı dostu bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. 9 kilogram kapasiteye sahip Bosch WQG241A0TR, kalabalık ailelerin tüm kıyafetlerini tek seferde kurutabilmektedir. Çeşitli ve özel programları da olduğundan çamaşırlarınızın ilk günkü formunu korumaktadır.

3. Hoover HLE H9A2DCER-17

En İyi Çamaşır Kurutma Makinesi Hoover HLE H9A2DCER-17

  • Kapasite: 9 kg
  • Ses Seviyesi: 66 dB
  • Enerji Sınıfı: A++

Yüksek performanslı kurutma makinesi olarak öne çıkan Hoover HLE H9A2DCER-17, şık tasarımıyla da dikkat çektiğinden birçok kullanıcı tarafından tercih edilmektedir. Ürünün hOn adlı uygulaması Wifi veya Bluetooth ile birlikte makinenizi uzaktan kontrol edebilmenizi sağlar. Evde olmadığınız zamanlarda dahi kurutma makinesini çalıştırabilmeniz ya da çeşitli ayarlar yapabilmeniz mümkündür. 9 farklı bakım programıyla birlikte kumaş türüne ve ihtiyacınıza göre çamaşırlarınızı özenli bir şekilde kurutabilen makine bu konuda oldukça başarılıdır. Giysiler için 9 kilogram geniş alan barındırır, giysileri güçlü mekanik titreşimlerden koruyarak hassas biçimde hareket ettirir, kıyafetlerin yastık etkisinde kurumasını sağlar.

4. Bosch WTW85410TR

En İyi Çamaşır Kurutma Makinesi Bosch WTW85410TR

  • Kapasite: 8 kg
  • Ses Seviyesi: 64 dB
  • Enerji Sınıfı: A++

İçerisinde çamaşırları ütüleme özelliği dahi barındıran Bosch WTW85410TR, alabileceğiniz en kaliteli kurutma makinelerinden birisidir. Çamaşırları koruyabilen büyük tamburu, soft tasarım pedalları, çocuk kilidi, program sona erdikten sonra 60 dakika çamaşırları kırıştırmadan muhafaza etme özelliği ve akustik sinyal ile kullanıcısını uyarma gibi birçok yeniliği içerisinde barındırır. 8 kilogram kapasitesi kalabalık yaşayan ailelerde dahi sorun olmayacak kadar geniştir. Ses seviyesi düşük olduğundan kurutma işlemine başladığında kullanıcısına hiçbir şekilde rahatsızlık vermez.

5. Arçelik 910 KMG

En İyi Çamaşır Kurutma Makinesi Arçelik 910 KMG

  • Kapasite: 9 kg
  • Ses Seviyesi: 64 dB
  • Enerji Sınıfı: A++

Kıyafetlerinizin üzerindeki tozu dahi çıkararak hijyenik bir şekilde giymenizi sağlayan Arçelik 910 KMG kurutma makinesi 9 kilogram kapasitesiyle de kullanıcısını memnun etmektedir. Bu kurutma makinesi sadece kıyafetlerinizi kurutmakla kalmaz aynı zamanda kıyafetlerin üzerinde bulunan bakteriyi, mantarları ve göremediğimiz birçok mikrobu içerisine hapseder. Özellikle yeni doğan bebeğiniz varsa kesinlikle tercih etmeniz gereken bir modeldir. 15 farklı kurutma programıyla da her türlü kıyafet için en uygun kurutma şeklini bulabilmektedir. Dijital ekranda yer alan tuşlardan çamaşır makinesinin tüm verilerine ulaşabilmek mümkündür.

6. Siemens WT45W410TR

En İyi Çamaşır Kurutma Makinesi Siemens WT45W410TR

  • Kapasite: 8 kg
  • Ses Seviyesi: 64 dB
  • Enerji Sınıfı: A++

Kurutma makinesi tavsiye içeriğimizde 2. sırada yer alan Siemens WT45W410TR, çamaşırları daha yumuşak bir şekilde kurutuyor. Kısa programı sayesinde hızlıca kurutma yapabileceğiniz cihaz, kendi kendini temizleyen Self Cleaning Condenser özelliğiyle adından söz ettiriyor. 15 farklı kurutma programıyla istenilen kıyafeti en iyi şekilde kurutabileceğiniz Siemens kurutma makinesi kullanıcılarından olumlu dönüşler alıyor.

7. Samsung DV90TA040AE/AH

En İyi Çamaşır Kurutma Makinesi Samsung DV90TA040AE/AH

  • Kapasite: 9 kg
  • Ses Seviyesi: 65 dB
  • Enerji Sınıfı: A++

Samsung DV90TA040AE/AH hem kolay kullanımı hem de üstün teknolojisi ile çamaşırlarınızı incitmeden kurutmayı başarır. 9 kilogram kapasitesi bulunan bu makine, LED paneli üzerinden kolayca takip edilebilir. Aynı zamanda açılma yönünün dilediğiniz gibi değiştirilebilmesi ise kullanıcıları memnun eden bir diğer özelliktir. Ürün, 65 dB ses seviyesinde çalıştığında dahi kullanıcısını rahatsız etmez.

8. Beko Km 90

En İyi Çamaşır Kurutma Makinesi Beko Km 90

  • Kapasite: 9 kg
  • Ses Seviyesi: 65 dB
  • Enerji Sınıfı: A++

Çamaşır kurutma makinesi önerileri içeriğimizde bulunan Beko 90 KM modelinin 9 kg kapasitesi bulunuyor. Ürün, A++ enerji sınıfıyla yüksek tasarruf sağlıyor. Kullanıcılarından olumlu yorumlar alan makine, çocuk kilidiyle güvenliği elden bırakmıyor. Ürünün sağ üst kısmında bulunan kontrol panelinden tüm ayarlamalara göz atılabiliyor, bunun yanı sıra makine, bitmeye yakın kullanıcısına haber vererek arada kaybolan zamanı önlüyor.

9. Arçelik 900 KM

En İyi Çamaşır Kurutma Makinesi Arçelik 900 KM

  • Kapasite: 9 kg
  • Ses Seviyesi: 65 dB
  • Enerji Sınıfı: A++

Arçelik 900 KM, hızlı kurutmasıyla dikkat çekiyor. 9 kg kapasitesi bulunan ürün, A++ enerji sınıfıyla ev ekonominize destek oluyor. Aynı zamanda ısı pompalı kurutma teknolojisi ile net ve güçlü bir kurutma performansı göstermeyi başarıyor. Arçelik markasının en kaliteli kurutma çamaşırlarından birisi olan Arçelik 900 KM modelinde birçok program bulunuyor.

10. Profilo KM8610HTR

En İyi Çamaşır Kurutma Makinesi Profilo KM8610HTR

  • Kapasite: 8 kg
  • Ses Seviyesi: 65 dB
  • Enerji Sınıfı: A++

A++ çamaşır kurutma makinesi Profilo KM8610HTR, dayanıklı olması sayesinde uzun yıllar boyunca kullanılabiliyor. Nem ve zaman sensörü bulunan bu model, kontrolü tamamen kullanıcısına bırakıyor. 8 kg kapasitesi olan ürün, bu sayede tek seferde birçok çamaşırı kurutabiliyor. Ürünün orta kısmındaki bölümden istenilen program ayarı yapılırken, hemen sağındaki dijital panelden ise tüm kontrollere erişilebiliyor.

11. Electrolux EW7H458ST

En İyi Çamaşır Kurutma Makinesi Electrolux EW7H458ST

  • Kapasite: 8 kg
  • Ses Seviyesi: 66 dB
  • Enerji Sınıfı: A++

Akıllı beyaz eşya üreten en iyi markalardan biri olan Electrolux'ün ürünü olan bu çamaşır kurutma makinesi 8 kilogramlık kapasiteye sahip olup düşük enerji tüketimi ile kısa sürede çamaşırlarınızı kurutabilmektedir. 12 farklı kurutma programıyla fark yaratan bu ürün ısı pompalı kurutuma teknolojisi kullanmaktadır. Rakiplerine göre üstün performans sunan ve dijital paneli sayesinde kolay kullanım imkanı sağlayan Electrolux EW7H458ST modeline uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

12. Bosch WTX87EH0TR

En İyi Çamaşır Kurutma Makinesi Bosch WTX87EH0TR

  • Kapasite: 9 kg
  • Ses Seviyesi: 62 dB
  • Enerji Sınıfı: A+++

Geniş ailelerin kurutma derdini tamamen ortadan kaldıran başarılı kurutma makinesi Bosch WTX87EH0TR, ısı pompalı kurutma teknolojisiyle öne çıkmaktadır. Ürünün yıllık enerji tüketimi sadece 193 kWh'tır. 9 kilogram kurutma kapasitesi evinizdeki tüm çamaşırları almaya yetecek kadar büyük yapıdadır. Sağ üst kısmında bulunan dijital göstergeden tüm bilgiler öğrenilirken ortadaki düğmeden manuel olarak kurutma seçenekleri kontrol edilebilmektedir. Alınabilecek en kaliteli kurutma makinesi modellerinden birisidir.

13. Hoover NDEH 10A2TSBE-17

En İyi Çamaşır Kurutma Makinesi Hoover NDEH 10A2TSBE-17

  • Kapasite: 10 kg
  • Ses Seviyesi: 66 dB
  • Enerji Sınıfı: A++

Hoover NDEH 10A2TSBE-17 modelinde 10 kilogram kurutma kapasitesi bulunur. İhtiyacınıza özel programlarıyla çamaşır kurutma derdini tamamen ortadan kaldıran makinede A++ enerji sınıfı ısı pompası bulunur. Hem daha tasarruflu hem de daha verimli kurutma yapmanıza yardımcı olarak, elektrik faturanızı artırmaz. Wifi ya da Bluetooth ile makineye uzaktan bağlanabilmek mümkündür. Yeni ve ilave özelliklere de uygulama üzerinden erişebilirsiniz. Evde olmadığınız zamanlarda kıyafetlerinizi uzaktan kontrol ederek kurutmanın rahatlığını yaşayacaksınız. Kurutma makinesinde 9 farklı bakım programı bulunur.

14. Grundig GDH 92

En İyi Çamaşır Kurutma Makinesi Grundig GDH 92

  • Kapasite: 9 kg
  • Ses Seviyesi: 65 dB
  • Enerji Sınıfı: A++

Kurutma makinesi önerileri listemizin Multisense teknolojili ürünü Grundig GDH 92, nem oranını otomatik olarak ayarlayabiliyor. Nem ideal seviyeye geldiği zaman ise kurutma işlemini bitiren cihaz, 60°C gibi düşük sıcaklıkta kurutma yapıyor. 9 kg kapasitesi bulunan kurutma makinesi bebek kıyafetleri için kullanılabiliyor. Düşük enerji tüketimiyle maksimum verimi sunabilen ürün, kullanıcısının cebini de düşünüyor.

15. Altus AL 91 YB

En İyi Çamaşır Kurutma Makinesi Altus AL 91 YB

  • Kapasite: 9 kg
  • Ses Seviyesi: 65 dB
  • Enerji Sınıfı: A++

Altus AL 91 YB hem uygun fiyatlı hem de yüksek performanslı bir kurutma makinesidir. Kırışıklık önleme, kalan zaman göstergesi, çocuk kilidi, program sonu uyarısı gibi özellikler bu makinede mevcuttur. Ürün 35 kilogram ağırlığa ve 60x59x84 cm boyutlara sahiptir. Yoğuşturmalı kurutma özelliğiyle birlikte içerisindeki kıyafetleri zarar vermeyecek şekilde kurutur, kısa süre içerisinde giyime hazır hale getirir. 15 farklı programıyla da her kıyafete uygun programı bulabilmek mümkündür. 9 kilogramlık kapasitesiyle de kullanıcılarından tam not almayı başarmıştır.

ÇAMAŞIR KURUTMA MAKİNESİ SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  • Kapasite: Giysi miktarınıza uygun bir kapasite seçmek, verimliliği artırır ve daha az yıkama işlemi gerektirir. Bu, hem zaman hem de enerji tasarrufu sağlar.
  • Ses Seviyesi: Daha sessiz çalışan bir çamaşır makinesi, evinizdeki gürültüyü minimize eder. Özellikle açık plan bir yaşam alanına sahipseniz veya gürültü hassasiyetiniz varsa, düşük desibel seviyeli bir model tercih edebilirsiniz.
  • Enerji Sınıfı: Enerji tasarrufu sağlamak ve uzun vadede maliyetleri azaltmak için yüksek enerji sınıfına sahip bir çamaşır makinesi seçmek önemlidir. A+++ sınıfı en verimli seçenektir.
  • Program Çeşitliliği: Farklı giysi türleri ve yıkama gereksinimleri için geniş bir program yelpazesi sunan bir çamaşır makinesi tercih edin. Özel giysi türleri için özel yıkama seçenekleri mevcut olmalıdır.
  • Boyut ve Yerleşim: Çamaşır makinesinin boyutu, evinizde uygun bir yer bulabilmeniz için önemlidir. Ölçümleri alarak ve yerleşimini düşünerek uygun bir model seçmelisiniz.
<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum